Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Slovenski HOKEJ (IV.del)


Strani : 1 2 [3]

ježek
11.04.2006, 20:15
:) 2 :2 pa še 5 minut do konca.....podaljški bodo prav tale nš komentator ..


komentator....
a je to sploh komenatator
to je navadna budala
kašno komentiranje sm raj nehu gledat
kašne butaste je meu nevarno drsa al pa tako imenovani pak :evil:
******

reno
11.04.2006, 20:32
Škoda da Slaviji ni uspelo. Dobra skoraj odlična tekma. Končno en spodoben komentator (poleg Stareta, seveda)
Čakam na komentar GROFICE ;)

ježek
11.04.2006, 20:40
Škoda da Slaviji ni uspelo. Dobra skoraj odlična tekma. Končno en spodoben komentator (poleg Stareta, seveda)
Čakam na komentar GROFICE ;)


kdo je sposobn????

spaceruner
11.04.2006, 22:05
kdaj je že nasledn špil??:dontknow:

partibrejker
12.04.2006, 08:17
komentator....
a je to sploh komenatator
to je navadna budala
kašno komentiranje sm raj nehu gledat
kašne butaste je meu nevarno drsa al pa tako imenovani pak :evil:
******

res ni za nikamor tale komentator:nonono: ne loči niti kaj je oviranje kaj pa cross checking.
takoimenovani pak jaooo

Fago
12.04.2006, 10:27
SLAVIJA


:happy: :happy: :happy: :happy:

Citymamba
12.04.2006, 13:19
NO, ZDELE GREM GLEDAT TO TATRETO TEKMO...

CITY, ČEU DOUGCAJT OD HOKEJA, TI PRIDEM POL SM YYEBATMATR:mad: :veryevil:Vela. Pa lopato prnes d jo boš lohk vn skopala. Jest bom pa tacajt pr mežnarji na per. :veryevil:

Citymamba
12.04.2006, 13:25
:) pa še prov je imel - po penalih je-se-ni-ce - kaj je lepo dal naumenko gol. pelal ga je šolsko scat mladinca ...No je pa Šlamjar že boljš rutiner. Sicer pa se mi zdi, da je Slovak trenutno tehnično še najboljši igralec v našem DP. Naumenko je dal resnično lep gol vendar mi je bilo oni od Hebarja bolj všeč. Hitro in enostavno. Kristan je le malo trznil pa je bilo. Zakaj bi "žvau" matral. ;) :veryevil:

Citymamba
12.04.2006, 13:26
Škoda da Slaviji ni uspelo. Dobra skoraj odlična tekma. Končno en spodoben komentator (poleg Stareta, seveda)
Čakam na komentar GROFICE ;)Grofa išče mojo mat.:veryevil:

Citymamba
12.04.2006, 13:27
kdaj je že nasledn špil??:dontknow:Jutri v četrtek ob istem času. :2thumbs:

Citymamba
12.04.2006, 13:32
Sicer pa je bila tekma tudi meni všeč. Škoda, ker se Slavija ni okrepila še s kakšnim napadalcem in branilcem. Če drugega ne zaradi večje negotovosti in užitka. Končno se lahko veselimo tudi "drugačnih" derbijev ne le onih med Jesenicami in Olimpijo. To je dobro za naš hokej. Prihodnjo sezono naj še Kavčič malce popraska po malhi in pripelje kaj zanimivega, da bo tekmovanje privlačneje. Super. Obojim gredo čestitke. Jeseničanom za zmago in dobro izvedene penale, Slaviji pa za borbeno in pogumno igro. Upam, da bo prihodnja sezona še boljša. :2thumbs:

grofica
12.04.2006, 14:25
NO JA DEČKI...ČE JE TOLE VIŠEK SLOVENSKEGA HOKEJ, POL GA KR GLEJTE..JEST GA NAM VEČ...

PA KE ZA HUDIČA JE STARE? TA KEKEC, NE, DA MA SAM TOTALN ANTI GLAS, TUT FORE MA TAKE, DA ADIJO....:nonono: :nonono:

ježek
12.04.2006, 16:40
tipo je popoln strokovnjak za hokej

nima pojma

s tepino lohk tekmuje za največjega bebca :S

spaceruner
12.04.2006, 16:43
Jutri v četrtek ob istem času. :2thumbs:
tnx;)

Citymamba
13.04.2006, 12:49
NO JA DEČKI...ČE JE TOLE VIŠEK SLOVENSKEGA HOKEJ, POL GA KR GLEJTE..JEST GA NAM VEČ...

PA KE ZA HUDIČA JE STARE? TA KEKEC, NE, DA MA SAM TOTALN ANTI GLAS, TUT FORE MA TAKE, DA ADIJO....:nonono: :nonono:A fusbal je pa kej drgač al kva?:mad: Ker pa smo na svet u fusbal? Hokejisti so vsaj 12.:dontknow: Pa Kopitarjev Anže je izbran v NHL. Kva pa naš žogobrci? A je ker zbran u kšnga od najboljših klubov u Evrop? Mančester, Real, Bearcelona, Liverpul, Lion, Juventus, Čelzi, Valencia, Milan, Inter, Bajern, Šalke, Hamburger SV, Bordo, Fejenord, PSV, Porto, Anderleht itd., itd. Matr si me raspisdila. :mad: Mamo čist mejhno ligo. Noben od medijou se ne briga za hokej. Un zarukan bergant ceu dan sam travo je u solat pa kopačke cuza zraven, še eno dvorano so podrl itd. A zdej boš pa rekla, da je naš hokej en kuurc vredn? Ma pejt mal u Rakičan na ododih.:mad: Sorrry no. Yebella cesta tolk kuker je od našga fusbala na TV pa po cajtngih ni nkjer. Usaj ne tm ker je na tko nizkem nivoj kukr je naš. Porkaduššš nazaj. Kva pa ti vidš tooolk kvalitetenga pa zanimiuga k gledaš po TV Dravo pa Primorje npr.? Ja križana gora dej nehi no. Sej morm spit litr kufeta d ostanem budn zraun. :mad:

grofica
13.04.2006, 16:42
:2thumbs: :rolling: A fusbal je pa kej drgač al kva?:mad: Ker pa smo na svet u fusbal? Hokejisti so vsaj 12.:dontknow: Pa Kopitarjev Anže je izbran v NHL. Kva pa naš žogobrci? A je ker zbran u kšnga od najboljših klubov u Evrop? Mančester, Real, Bearcelona, Liverpul, Lion, Juventus, Čelzi, Valencia, Milan, Inter, Bajern, Šalke, Hamburger SV, Bordo, Fejenord, PSV, Porto, Anderleht itd., itd. Matr si me raspisdila. :mad: Mamo čist mejhno ligo. Noben od medijou se ne briga za hokej. Un zarukan bergant ceu dan sam travo je u solat pa kopačke cuza zraven, še eno dvorano so podrl itd. A zdej boš pa rekla, da je naš hokej en kuurc vredn? Ma pejt mal u Rakičan na ododih.:mad: Sorrry no. Yebella cesta tolk kuker je od našga fusbala na TV pa po cajtngih ni nkjer. Usaj ne tm ker je na tko nizkem nivoj kukr je naš. Porkaduššš nazaj. Kva pa ti vidš tooolk kvalitetenga pa zanimiuga k gledaš po TV Dravo pa Primorje npr.? Ja križana gora dej nehi no. Sej morm spit litr kufeta d ostanem budn zraun. :mad:


:rolling: :2thumbs: :rolling: :2thumbs: :rolling: :2thumbs: KDR SPA TKOLE HUD NAME, ME PA FUL ZRAJCAŠ:blush: :blush:

SORI NO...SAM SO BLE ŽE BOLŠE TEKME HOKEJA PO TV..TUT NAŠE KONČNICE..SJ BO DONS BOLŠ NO...

DRGAČ PA...MOJ SINE GRE U PONDELK U BIRMINGEM..TKO MAU, NA PROBO...DRŽ PESTI, DA USAJ ENMU NAŠIH NEKI RATA..ČEPROU GA ŠE NAJMANJ ŠTIR LETA NE SPUSTIM OD SEBE:kisses:

Citymamba
13.04.2006, 19:46
:D Serj nisem mislu tko hudo.;) Sam je pa treba nekej rečt v bran hokeja. Usi po vrst u rit lezejo našmu fusbalu. Čeprou si tega, roko na srce, ne zasluži. Je tako? No tvojmu sinu pa želim vse naj, naj, naj. Pazi le, da ne ponikne kje v kakšni divji ligi, kot se je to zgodilo že mnogim našim mladim nogometašem, ki so jim veliko obljubljali pa potem ni bilo nič iz tega. Vedeti namreč moraš, da imajo v tujini denar in močno konkurenco tudi pri mlajših selekcijah. Včasih "kupijo" kakšnega mladeniča iz bolj, ali manj eksotične dežele le za vsak slučaj. Torej zato, če bi se izkazalo, da je izjemen talent in bi se mu odprlo. Potem pa pimpla po raznih petih, ali šestih ligah oz. podružničnih klubih. Zato bodi previdna in dobro preberi vse kontrakte. Pa pazi, da se malemu ne zvrti v glavi. :2thumbs:

Citymamba
13.04.2006, 20:42
Sicer pa je danes Slavija izgubila z 2:3. Povsem zasluženo in predvsem po lastni krivdi. Tekma je bila ponovno živahna in polna hitrih akcij. Danes je blestel mladi Hebar, ki se mu pozna igranje v češki prvi ligi. Žal je fant šibkejšega stasa in se težko kosa z branilci, ki so praviloma večji in težji. Če pa ga pravočasno ne "zahaklajo" jim uide in potem je nevarno. Jeseničani imajo na naslednji tekmi priložnost zaključiti prvenstvo saj jim za to manjka le še ena zmaga. Razen, če ponovno ne bo prišlo do presenetljivega obrata in še ene Slavijine zmage. Glede na to, da se reprezentančne priprave prično konec tega meseca bi bilo najbolje, da je v nedeljo, ali pa morda v torek vsega konec. V kar pa je težko verjeti saj si Gorenjci nadvse žele naslov osvojiti pred domačo publiko. S stališča ljubiteljev hokeja pa gotovo ne saj se pravega hokeja letos širom Slovenije niso ravno nagledali. Zakaj se ve. Všeč mi je, da se baza kvalitetnih igralcev širi in, da še včerajšnji autsajderji igrajo pomembno vlogo v igri za prvaka. Upam, da se bo baza še širila in bo hokej končno zopet tam kamor je vedno sodil. Torej med najpopularnejšimi slovenskimi športi. V Kranju se nekaj premika z izgradnjo začasne dvorane (dokler ne bo zgrajena nova večnamenska), ki bi omogočila nadaljni razvoj in obstoj hokeja v gorenjske prestolnici. Kaj pomeni dvorana lahko vidijo ljubitelji hokeja v Zalogu. Iz povsem bogega kluba z odprtim drsališčem in neurejenimi razmerami je v treh letih zrasel finalist DP. To pove vse.

spaceruner
13.04.2006, 21:55
res je..:drop:

Citymamba
14.04.2006, 12:48
res je..:drop:
:approve: Alah je velik. Alah je edini. http://www.my-smileys.de/smileys2/osama_2.gif

spaceruner
14.04.2006, 21:55
:approve: Alah je velik. Alah je edini. http://www.my-smileys.de/smileys2/osama_2.gif
un tm gor :drop: vse vidi;)

reno
15.04.2006, 08:50
Sicer pa je danes Slavija izgubila z 2:3. Povsem zasluženo in predvsem po lastni krivdi. Tekma je bila ponovno živahna in polna hitrih akcij. Danes je blestel mladi Hebar, ki se mu pozna igranje v češki prvi ligi. Žal je fant šibkejšega stasa in se težko kosa z branilci, ki so praviloma večji in težji. Če pa ga pravočasno ne "zahaklajo" jim uide in potem je nevarno. Jeseničani imajo na naslednji tekmi priložnost zaključiti prvenstvo saj jim za to manjka le še ena zmaga. Razen, če ponovno ne bo prišlo do presenetljivega obrata in še ene Slavijine zmage. Glede na to, da se reprezentančne priprave prično konec tega meseca bi bilo najbolje, da je v nedeljo, ali pa morda v torek vsega konec. V kar pa je težko verjeti saj si Gorenjci nadvse žele naslov osvojiti pred domačo publiko. S stališča ljubiteljev hokeja pa gotovo ne saj se pravega hokeja letos širom Slovenije niso ravno nagledali. Zakaj se ve. Všeč mi je, da se baza kvalitetnih igralcev širi in, da še včerajšnji autsajderji igrajo pomembno vlogo v igri za prvaka. Upam, da se bo baza še širila in bo hokej končno zopet tam kamor je vedno sodil. Torej med najpopularnejšimi slovenskimi športi. V Kranju se nekaj premika z izgradnjo začasne dvorane (dokler ne bo zgrajena nova večnamenska), ki bi omogočila nadaljni razvoj in obstoj hokeja v gorenjske prestolnici. Kaj pomeni dvorana lahko vidijo ljubitelji hokeja v Zalogu. Iz povsem bogega kluba z odprtim drsališčem in neurejenimi razmerami je v treh letih zrasel finalist DP. To pove vse.


se strinjam. Dvorana pomeni mnogo. Triglav je veliko obetal, imeli državne prvake pri mladincih in ko je kazalo na razvoj kluba z lastnim kadrom, so jim podrli dvorano. Igralci so se raztepli po klubih, nekaj jih je prenehalo nekaj pa še malo životari. Tudi pri Slaviji so Triglavani v vidni vlogi (Pavlin, Bevk,....Markovič..). Kaj pomeni lasten dom, se vidi, kot praviš, pri Slaviji. Če ne bi imela strehe je vprašanje ali bi danes sploh tm še pimplali pak.
Veselim se dvorane v Kranju, kakršna koli že bo. Pravijo da bo montažna, dokler ne zgradijo "taprave". Nihče pa ne pove da bodo montažno postavili tja, kjer naj bi gradili večnamensko. Torej kdo zdej koga? Očitno bo ta montažna postala "taprava". Koneckoncev upam da vsaj bo!!
Lepe velikonočne praznike vsem.
V nedeljo pričakujem še en dober hokej in zmago Slavije

Citymamba
15.04.2006, 11:15
un tm gor :drop: vse vidi;)Ja sam se mu že en mal roke tresejo pa mu dostkrat prej pride preden se uščije.:evil:

spaceruner
15.04.2006, 19:40
Ja sam se mu že en mal roke tresejo pa mu dostkrat prej pride preden se uščije.:evil:
:2thumbs: :rolling:

Štrudl
15.04.2006, 21:36
kdaj je jutri tekma?

:)

spaceruner
16.04.2006, 10:33
mende ob pol sedmih?:dontknow:

Štrudl
16.04.2006, 11:49
a ni ob štirih, zdaj bi blo že fajn vedet, ker se gre!!!!!!!!!!!

Citymamba
16.04.2006, 12:58
Tekma je ob 16 tih. Prenos bo. :approve:

MERLIN
16.04.2006, 17:09
7:0 že..
zmaga je naša
čeprav sem doma
3 m iz zaloga..

BMX
16.04.2006, 17:28
In 7-0 je tudi končni rezultat. Čestitke železarjem.

zverina
16.04.2006, 17:30
7-0 pa finale.:nonono: Viš zato rajši gledam NHL.

BMX
16.04.2006, 17:33
Jeseničani že vedo, zakaj so "izbrali" Slavijo.:veryevil: :veryevil:

zverina
16.04.2006, 17:36
Zakaj?

BMX
16.04.2006, 17:37
Ker z Olimpijo ne bi šlo tako zlahka.:veryevil: :veryevil:

zverina
16.04.2006, 17:37
eh že vem...matr sem butl.:rolling:

ježek
16.04.2006, 19:48
stare je komentiru hehe vsaj neki

drgač pa zmagal smo iiiiiiiiiiiiiiiiiii :D

reno
16.04.2006, 20:05
čestrike Jeseničanom.
Čestikte pa tud Slaviji.
BMX Jeseničani bi z trenutno Olimpijo lažje igrali, verjemi

Citymamba
16.04.2006, 20:06
Vsekakor so železartji povsem zasluženo osvojili naslov državnega prvaka. Slaviji je lahko žal, da se za finale ni okrepila z vsaj tremi kvalitetnejšimi igralci in tako začinila končnico. Kakor koli že naslov je ponovno romal pod Mežaklo kjer se je zbrala skoraj kompletna reprezentanca okrepljena z nekaj tujci. Sedaj jih čaka velik izziv saj so že skoraj dogovorjeni za igranje v avstrijskem prvenstvu, ki pa v primerjavi z našim nikakor ni mačji kašelj. Kdo vse bo zapustil vrste železarjev bomo videli po majskem SP v Latviji. Govori se predvsem o Razingarju, bratih Rodman, Varlu ter Kranjcu. Tudi standardni vratarski par bi znal razpasti. Vprašanje, ali se bo v Avstrijo po svoj kos kruha podala še katera naša ekipa je še povsem odprto. Kako bodo Jeseničani uskladili igralne obveznosti ter urnike z igranjem v domačem prvenstvu, ali bodo v njem sploh nastopali pa je drugo vprašanje. Menim, da bo ta zgodba še zelo zanimiva ter vredna "glodanja". Natanko niti vemo kako in kaj bo z Mednarodno ligo, motivacijo in organizacijo preostalih "odpadlih" ekip. Bo nastalo novo "drugoligaško" mednarodno tekmovanje v katerem bodo sodelovala moštva iz Hrvaške, Madžarske in Slovenije? Skratka cel kup neznank. Lahko pa ostane po starem brez Jeseničanov, ki naj bi jih nadomestil HIT Casino KG. Tako bi domače prvenstvo potekalo z vsemi preostalimi ekipami od katerih bi vsaj dve nastopali tudi v MHL. Seveda pa nas pred vsemi temi neznankami čaka še majsko SP v Latviji. Upajmo na najboljše in obstanek naših risov med najboljšimi hokejisti na svetu.

BMX
16.04.2006, 21:51
čestrike Jeseničanom.
Čestikte pa tud Slaviji.
BMX Jeseničani bi z trenutno Olimpijo lažje igrali, verjemi
Jaz kot navijač Olimpije trdim, da bi imele Jesenice težje delo z zmaji. Vseeno čestitke za naslov in čim boljšo formo za reprezentančne tekme.

spaceruner
16.04.2006, 21:53
Dobra tekma, naši so zmagal, gremo naprej z nastopi reprezentance...;)

castor
17.04.2006, 09:52
A ni v reprezentanci stavka napovedana? :dontknow:

Citymamba
17.04.2006, 10:46
Saj je vsako leto. Potem pa jih večina vseeno odide na SP. Eden redkih, ki je držal besedo je bil Edo Terglav. Vnuk je poškodovan, Župca ne zmore več in še kdo bi se našel. Drugače pridejo kar vsi. Se pa strinjam, da bi moral Aljančič odstopiti. Zavedati se mora, da ga večina igralcev in drugih ljudi v hokeju ne mara. Ko so zamere prevelike je najbolje oditi. Kot visok funkcionar IIHF-a bi lahko kljub temu še naprej mešal drek in služil za lastni žep. Razmere v našem hokeju pa bi se prav gotovo popravile. Zavedati pa se moramo, da ne bi bile popolne. To nikdar tudi ne bodo. Dokler bomo imeli le dva "velika" kluba zagotovo ne. Če bi jih bilo več bi se hitro dogovorili. Slovenski hokej je ujetnik Olimpije ter Jesenic. In tega se oboji prav dobro zavedajo. Zato nujno potrebujemo še dva kolikor toliko močna kluba, ki bosta zabila klin med ti dve zavori. Kljub bentenju čez HZS imam občutek, da tako Gorenjcem kot Ljubljančanom takšno stanje celo ustreza. Vsaj po dosedanjih pirepetijah sodeč.

papa_roach
17.04.2006, 11:22
Ma zdi se mi da vseeno fantje grejo nastopat na SP ker je le to nek izziv bit v najboljši skupini hokeja - no vsaj za nas ki imamo tako malo število registriranih igralcev .Blo bi pa zanimnivo videt kdo vse bi se odpovedal nastopu ob neizplačanih premijah če bi bli v kaki nižji skupini hokeja :)

Po letošnjem prvenstvu se mi pa zdi da (pa že po lanskem je kazalo) imamo tri močne klube ( no olimpija res ni več kar je bla toda vseeno) pa še kak se bo pojavu (letos alfa) pa bo šlo na boljše

Citymamba
17.04.2006, 12:54
Za Alfo dvomim, da bo v doglednem času kaj iz nje. Za kolikor toliko spodobno moštvo in še kakšnega tujca potrebuješ tudi dokončano dvorano z vso dodatzno infrastrukturo. Tole kar gledamo sedaj je bolj podobno kokošnjaku v kašnem barakarskem naselju. Če želi Kavčič resnično poseči na slovensko hokejsko sceno mu ne zadostujeta le Ted Sator in napol dograjena drvarnica. Sem pa vesel, da se tam na Vevčah sploh kaj dogaja. V trenutnih razmerah je to zelo velik korak. Hokej je zapostavljen. Tako medijsko kot sponzorsko. Da bi dobili še četrto dokaj enakovredno moštvo bi bil pravi mali čudež. Vendar sem zelo previden. Srce si želi, možgani pa mi pravijo, da zadeva še zdaleč ne bo tako hitro končana kot si želimo. Dokler nimaš popolnoma dokončane dvorane, garderob ter ostalih "malenkosti" ljudje ne bodo ravno drli tja in vpisovali svoje otroke v klub oz. društvo. Še manj pa stali na zemlji, ali pa nosilcih bodočih tribun in gledali tekme.

papa_roach
17.04.2006, 14:27
to je čisto res . samo tudi slavija se je "gradila" kar nekaj časa, tako da ....... upanje ostaja
pa na bledu nekaj premikajo v pozitivni stvari tako da mogoče pa enkrat bo nekaj bolj zanimnivega na sceni

imeli smo dve moštvi ki sta bili močni v jugi pa se pol to vleče še danes(glede na celotno bivšo državo je blo to dovolj in več nismo rabli) ........ samo današnji čas se prebujajo tudi drugi

upajmo na čim lepšo prihodnost slovenskega hokeja

Citymamba
17.04.2006, 14:51
Ja tole upamo že kar nekam predolgo.:(

spaceruner
18.04.2006, 15:44
Saj je vsako leto. Potem pa jih večina vseeno odide na SP. Eden redkih, ki je držal besedo je bil Edo Terglav. Vnuk je poškodovan, Župca ne zmore več in še kdo bi se našel. Drugače pridejo kar vsi. Se pa strinjam, da bi moral Aljančič odstopiti. Zavedati se mora, da ga večina igralcev in drugih ljudi v hokeju ne mara. Ko so zamere prevelike je najbolje oditi. Kot visok funkcionar IIHF-a bi lahko kljub temu še naprej mešal drek in služil za lastni žep. Razmere v našem hokeju pa bi se prav gotovo popravile. Zavedati pa se moramo, da ne bi bile popolne. To nikdar tudi ne bodo. Dokler bomo imeli le dva "velika" kluba zagotovo ne. Če bi jih bilo več bi se hitro dogovorili. Slovenski hokej je ujetnik Olimpije ter Jesenic. In tega se oboji prav dobro zavedajo. Zato nujno potrebujemo še dva kolikor toliko močna kluba, ki bosta zabila klin med ti dve zavori. Kljub bentenju čez HZS imam občutek, da tako Gorenjcem kot Ljubljančanom takšno stanje celo ustreza. Vsaj po dosedanjih pirepetijah sodeč.
Nestl go home!!!:veryevil: :veryevil:
Cajt je za zaslužen penzijon...

Citymamba
18.04.2006, 16:25
Tale nam bo pil kri do zadnjega trzljaja. :mad:

Tempter
24.04.2006, 08:36
Ali je res konec vseh teh kolobocij okorg neizplačanih obveznostih , kot zatrjujejo mediji in Nestl sam.
Včeraj so bili na zboru vsi z izjemo Varla , ki se bo verjetno pridružil danes.
Franta je pa še enkrat več dokazov , kakšnega strokovnjaka imamo(s Sparto je namreč osvojil naslov češkega prvaka , ko je januarja prišel v Prago , je bila Sparta šele na 12.mestu.) , samo upam , da mu ne bo odklenkalo zaradi vsega tega sranja.
Zdej pa samo trening , mogoče je čas za korak naprej na SP, čeprov semizdi , da je Latvija vseeno prevelik zalogaj.V pripravljalni tekmi so premagali Fince z rezultatom 4:2.Domačni so , imajo najboljše navijače , ampak bomo videli , navsezadnje smo lani tudi domačine premagali. :)
V skupini za obstanek bi nas verjetno čakali Italjani,Norvežani (v skupini so skupaj z Danci) in pa verjetno Kazahstanci.
Še to , za obstanek je nagrada 3000 evrov po glavi.

Jesenican
24.04.2006, 21:06
Ali je res konec vseh teh kolobocij okorg neizplačanih obveznostih , kot zatrjujejo mediji in Nestl sam.
Včeraj so bili na zboru vsi z izjemo Varla , ki se bo verjetno pridružil danes.
Franta je pa še enkrat več dokazov , kakšnega strokovnjaka imamo(s Sparto je namreč osvojil naslov češkega prvaka , ko je januarja prišel v Prago , je bila Sparta šele na 12.mestu.) , samo upam , da mu ne bo odklenkalo zaradi vsega tega sranja.
Zdej pa samo trening , mogoče je čas za korak naprej na SP, čeprov semizdi , da je Latvija vseeno prevelik zalogaj.V pripravljalni tekmi so premagali Fince z rezultatom 4:2.Domačni so , imajo najboljše navijače , ampak bomo videli , navsezadnje smo lani tudi domačine premagali. :)
V skupini za obstanek bi nas verjetno čakali Italjani,Norvežani (v skupini so skupaj z Danci) in pa verjetno Kazahstanci.
Še to , za obstanek je nagrada 3000 evrov po glavi.

- Ja kolobocij okol zaostalih obveznosti je konec.
- Ko je prišel v prago, so bili menda celo na 13. mestu, pravjo nekateri.

Glede samega SP, Franta je dokazal, da ni človek, ki bi metal puško v koruzo, pa čeprav ima na pairju mogoče slabšo ekipo, kar je s pravkar osvojenim naslovom dokazal vsem, tudi nam, da si ga v reprezentanci s takim odnosom HZS ne zaslužmo. Upam, da bo v prihodnje bolje. Latvijci so v naši skupini edini realno premagljiv nasprotnik. Igrajo sicer na domačem ledu, a vpričo nekaterih odpovedi in poškodb v njihovi ekipi, vključno z nam vedno neugodnim vratarjem Artusom Irbejem imamo letos najboljšo priložnost da jih premagamo. V primeru da bodo naši pokazali disciplinirano igro, se bodo borili za vsak pak od prve do zadnje sekunde, mogoče lahko računamo na presenečenje. Upam samo da ne bo nepotrebnih in neumnih prekrškov, da so se do sedaj že navadili na sodniški kriterij.
Upam, da bo reprezentanca sestavljena iz igralcev, ki so željni da se dokažejo in dajo vse od sebe, kajti blamaž kakršnim smo bili priča lani proti Nemčiji si ne zaslužijo ne gledalci pred TV zasloni, še manj pa tisti, ki jih bodo šli vzpodbujat v Llatvijo!

Citymamba
25.04.2006, 15:12
Ali je res konec vseh teh kolobocij okorg neizplačanih obveznostih , kot zatrjujejo mediji in Nestl sam.
Včeraj so bili na zboru vsi z izjemo Varla , ki se bo verjetno pridružil danes.
Franta je pa še enkrat več dokazov , kakšnega strokovnjaka imamo(s Sparto je namreč osvojil naslov češkega prvaka , ko je januarja prišel v Prago , je bila Sparta šele na 12.mestu.) , samo upam , da mu ne bo odklenkalo zaradi vsega tega sranja.
Zdej pa samo trening , mogoče je čas za korak naprej na SP, čeprov semizdi , da je Latvija vseeno prevelik zalogaj.V pripravljalni tekmi so premagali Fince z rezultatom 4:2.Domačni so , imajo najboljše navijače , ampak bomo videli , navsezadnje smo lani tudi domačine premagali. :)
V skupini za obstanek bi nas verjetno čakali Italjani,Norvežani (v skupini so skupaj z Danci) in pa verjetno Kazahstanci.
Še to , za obstanek je nagrada 3000 evrov po glavi.
Kolikšna nagrada pa je razpisana na glavo, če izpademo?:evil:

Citymamba
25.04.2006, 15:17
- Ja kolobocij okol zaostalih obveznosti je konec.
- Ko je prišel v prago, so bili menda celo na 13. mestu, pravjo nekateri.

Glede samega SP, Franta je dokazal, da ni človek, ki bi metal puško v koruzo, pa čeprav ima na pairju mogoče slabšo ekipo, kar je s pravkar osvojenim naslovom dokazal vsem, tudi nam, da si ga v reprezentanci s takim odnosom HZS ne zaslužmo. Upam, da bo v prihodnje bolje. Latvijci so v naši skupini edini realno premagljiv nasprotnik. Igrajo sicer na domačem ledu, a vpričo nekaterih odpovedi in poškodb v njihovi ekipi, vključno z nam vedno neugodnim vratarjem Artusom Irbejem imamo letos najboljšo priložnost da jih premagamo. V primeru da bodo naši pokazali disciplinirano igro, se bodo borili za vsak pak od prve do zadnje sekunde, mogoče lahko računamo na presenečenje. Upam samo da ne bo nepotrebnih in neumnih prekrškov, da so se do sedaj že navadili na sodniški kriterij.
Upam, da bo reprezentanca sestavljena iz igralcev, ki so željni da se dokažejo in dajo vse od sebe, kajti blamaž kakršnim smo bili priča lani proti Nemčiji si ne zaslužijo ne gledalci pred TV zasloni, še manj pa tisti, ki jih bodo šli vzpodbujat v Llatvijo!
Z Latvijo ne bo šale. Irbe je sicer odpovedal sodelovanje. Reprezentanco pa so zapustili še nekateri drugi igralci. Menda ne marajo trenerja. Bomo videli. Upam, da trener ostane:evil: in da nekaj ključnih mož ne bo igralo:evil: . Potem imamo priložnost. Drugače pa bo težko. Lahko pa je vse skupaj le natega in predtekmovalno taktiziranje oz. zavajanje nasprotnikov. :dontknow: Nikoli se ne ve. Ruska šola pač. :veryevil:

papa_roach
25.04.2006, 15:18
Kolikšna nagrada pa je razpisana na glavo, če izpademo?:evil:


ja na glavo od unga Aljančiča :veryevil:

Citymamba
28.04.2006, 18:17
A jo sploh ima?:evil:

Citymamba
28.04.2006, 18:27
Sicer pa je skoraj že gotovo, da se Nemčija in Avstrija vračata v A skupino. Morda bi Nemcem lahko račune prekrižali le Francozi. Vendar le ob zmagi nad njimi. Torej, če ostanemo v najvišjem tekmovalnem razredu se bomo prihodnje leto ponovno srečali s starimi znanci. Če v predtekmovalni skupini ne pa zagotovo v skupini za obstanek. Hrvati so praktično že izpadli v C skupino. Madžarom pa ponovno ni uspel veliki met. Kljub izgradnji novih dvoran in povečanemu zanimanju za hokej se naša vzhodna soseda nikakor ne uspe uvrstiti med najboljše. Torej bo morala poizkusiti prihodnjič. Bo pa naslednje prvenstvo v C skupini zelo zanimivo. Utegne se zgoditi, da bosta prekrižali palice reprezentanci SCG oz. Srbije, če bo med tem prišlo do razdružitve obeh držav in Hrvaške. Vsaj nekaj, če že igra ne bo na nivoju. :evil:

Citymamba
30.04.2006, 10:50
Avstrijci so se po včerajšnji zmagi nad Poljaki vrnili v skupino A. Danes zvečer ob 20.00 uri pa Nemce čaka odločila tekma s Francozi, ki morajo zmagati, če žele napredovati v višji razred. Nemcem zadostuje le remi. Če naši risi ostanejo v A skupini se prihodnje leto lahko ponovno srečajo s "starimi znanci" Avstrijci. Za Nemce se še ne ve saj kot sem dejal danes zvečer bijejo odločilno bitko s Francozi. Srečanje bo prenašala DSF. Gotovo je vredno ogleda. Sicer pa se bo naša reprezentanca v edini pripravljalni tekmi pred SP v Latviji na Jesenicah pomerila z repreezentanco ZDA. Srečanje bo v torek ob 17.30 uri. Prenašala pa ga bo tudi nacionalan TV. Američani bodo igrali v povsem spremenjeni postavi kakor na letošnji olimpijadi saj v njihovih vrstah ne bo nobenega od najboljših NHL zvezdnikov. Zato je pričakovati dokaj zanimivo srečanje s precej manjšo razliko v prejetih in danih zadetkih.

Citymamba
01.05.2006, 08:23
Tudi Nemcem je uspela vrnitev v A skupino. S 5:0 so opravili s Francozi, ki bi si glede na igro in tehnično znanje tudi zaslužili igranje v spodnjem domu elitne skupine svetovnega hokeja. No kakor koli že, štejejo le zmage in ne tehnični ter umetniški vtis. Torej se lahko pripeti, da bomo v Moskvi igrali z eno od reprezentanc, ki so na zadnjem SP izpadle iz A skupine in se po enem letu vračajo na "veliko sceno". Po dosedanji smoli sodeč to ne bi bilo presenetljivo saj se od kar smo v A skupini po pravilu vedno znajdemo v skupini z namočnejšo zasedbo. Bo v Moskvi kaj drugače? Bomo videli čez dobre 3 tedne. Po končanem SP in zasedanju IIHF kjer bodo tudi izžrebali tekmovalne skupine.

Jesenican
03.05.2006, 08:25
Po včerajšnji tekmi smo lahko upravičeno razočarani. Pred temi pripravami je HZS poskrbela za poplačilo dolgov za nazaj in OBLJUBILA kar visoko nagrado 3000EUR na glavo za obstanek v eliti. Tako so vsi očitki na račun HZS in posledično izgovori za slabo delo in predstave čez noč zvodeneli.
Kar smo videli včeraj ni pričakoval verjetno prav nihče. Res je, da je edina (!!!!) pripravljalna tekma našim služila za uigravanje in izbor reprezentantov za nastop na SP a take blamaže proti ZDA ki je nastopila z B ali celo C reprezentanco si gledalci v dvorani in pred TV sprejemniki niso zaslužili.
O razlogih, da se šele 3 dni pred začetkom SP izbira kdo bo šel na SP, nima smisla razpravljat. Glede na to da imamo tako ozek izbor igralcev, ki so sposobni igrati na SP ne bi smelo biti nobene dileme kdo gre in kdo ne. Tako pa je tudi končni izbor sporen vsaj kar zadeva branilsko vrsto in vratarje. Dejstvo da se vsi poznajo med sabo, večina igra skupaj že nekaj let, pa priprave in izbor igralcev šele 3 dni pred SP postavlja v čudno luč.
Kaj si torej realno lahko obetamo od SP v Latviji? Dobre predstave naših? Upam, a resno dvomim. Izpad v nižji rang? Realno verjetno povsem zaslužen, a bodimo optimisti!

Citymamba
03.05.2006, 08:26
Takole. 6:0 in pika. Do polovice tekme je še nekako šlo. Potem pa .... No ja saj bo bolje. V opravičilo naj povem, da naši od sredine tekme naprej niso igrali z vsemi najboljšimi. Pa tudi vratar Glavič in Hočevar nista mogla postoriti kaj dosti več. Čeprav smo pri Glaviču dobili vtis, da ni imel ravno srečen dan. Risom zaželimo veliko sreče in upajmo na kakšen slab dan naših bodočih nasprotnikov na SP v Rigi. :veryevil:

castor
03.05.2006, 08:29
Težko bo. Nekako sem upal na zmago proti Latviji, ampak ne verjamem, da naši lahko premagajo domačina. Boj za obstanek je seveda realnost. Katere ekipe so potencialni nasprotniki?

Tempter
03.05.2006, 09:49
Norveška (okoli 4 pripr.tekme), Italija (okoli 4 tudi) in pa verjetno Kazahstan.

Citymamba
03.05.2006, 15:35
Norveška (okoli 4 pripr.tekme), Italija (okoli 4 tudi) in pa verjetno Kazahstan. No saj naši bodo tudi igrali trening tekme. S Finci, Čehi in Latvijci.:evil: To bo čisto dovolj za kasnejši boj za obstanek.:dontknow: :evil:

Jesenican
03.05.2006, 17:50
Koliko bo boja bomo še videli. Mogoče pa se nam posreči podoben "trik" kot lani, ko smo po zaslugi enormnega poraza proti Nemčiji uspeli obstati med elito in izločiti dve od nas realno boljši reprezentanci Avstrije in Italije :veryevil:

Citymamba
03.05.2006, 19:08
Iz tvojih ust v božja ušesa. Vendar se ne bi strinjal, da so Italijani boljši od naše reprezentance. Bo pa potrebno premagat še koga saj v "drugo ligo" izpadeta dve moštvi. Torej se bomo verjetno "bodli" še z Norvežani in Kazahstanci. Ne verjamem namreč v zmago nad Latvijo. Menim, da tudi remizirali ne bomo z njo. Če bomo pa boh pomagaj. Sicer pa roko na srce Američani so včeraj začeli kanionado šele po odhodu z ledu večine naših najboljših igralcev. Tako da je težko oceniti težo poraza. Čeprav se zavedam, da bi bilo hudo tudi, če bi oboji igrali z vsemi najboljšimi. Takšna je pač realnost. Brez širše baze oz. števila kvalitetnejših klubov tudi reprezentanca nima velike izbire. :dontknow:

Jesenican
03.05.2006, 19:46
Omemba Italije v mojem postu je bil lapsus, mislil sem na Nemčijo :angel:

spaceruner
03.05.2006, 19:48
]Iz tvojih ust v božja ušesa[/COLOR]. Vendar se ne bi strinjal, da so Italijani boljši od naše reprezentance. Bo pa potrebno premagat še koga saj v "drugo ligo" izpadeta dve moštvi. Torej se bomo verjetno "bodli" še z Norvežani in Kazahstanci. Ne verjamem namreč v zmago nad Latvijo. Menim, da tudi remizirali ne bomo z njo. Če bomo pa boh pomagaj. Sicer pa roko na srce Američani so včeraj začeli kanionado šele po odhodu z ledu večine naših najboljših igralcev. Tako da je težko oceniti težo poraza. Čeprav se zavedam, da bi bilo hudo tudi, če bi oboji igrali z vsemi najboljšimi. Takšna je pač realnost. Brez širše baze oz. števila kvalitetnejših klubov tudi reprezentanca nima velike izbire. :dontknow:
:2thumbs: upajmo da bo...

Citymamba
03.05.2006, 20:56
Omemba Italije v mojem postu je bil lapsus, mislil sem na Nemčijo :angel:
Že vredu.:D Nemci bodo na SP igrali šele prihodnje leto. In kot imamo srečo pri žrebu se lahko zgodi, da bomo nabasali ravno na njih. Če ne pa na Avstrijo ali ponovno na Latvijo. Lahko pa se jim izognemo. :dontknow: Kako? Izpademo pa je.:evil: Tam nam pa tako niko nije ravan:approve: :veryevil:

Citymamba
17.05.2006, 12:05
Tako. SP je za naše končano. Kot vedno na robu živčnega zloma navijačev ter ljubiteljev slovenskega hokeja. Kako bo v jeseni si ne upa nihče napovedovati. Jeseničani bodo igrali v avstrijskem prvenstvu. Kako se bodo dogovorili z domačimi konkurenti za naslov prvaka pa se še ne ve. Pravzaprav vsi komaj čakajo, da gredo na dopust. Tudi ta podatek kaže na močno neurejene odnose na domači hokejski sceni. Vsi kalkulirajo in razmišljajo v smislu "bomo že nekako". Menim, da je to zelo slabo. Reprezentančni "uspehov" očitno ne znamo in ne zmoremo izkoristiti. Zato letošnji neuspeh niti ni presenetljiv. Kljub trditvam, da v reprezentanci vse štima, da so vsi frendi in je oh in sploh čudovito. Naslednjo sezono bo slovenski klubski hokej na prelomnici. Kljub novo nastalemu društvu Alfa, obnovitvi dvorane v Mariboru in obljubam kranjske mestne oblasti, da bodo postavili vsaj začasno ledeno dvorano ni upati na napredek. Jeseničane bodo zapustili nekateri najvidnejši igralci. Za avstrijsko ligo se bo potrebno okrepiti saj je ta precej močnejša od naše. Pa tudi njihovo zaupanje bo potrebno opravičiti s solidnimi nastopi. Drugače prihodnjič z novim povabilom ne bo nič. Torej jeseni lokalne volitve ne bodo edini dogodek na slovenski sceni. Tudi hokejska bo dokaj zanimiva, če že atraktivna ne more biti.

Citymamba
17.05.2006, 20:33
Kolega mi je sporočil, da so na Slohokej netu, ki se razglaša za vodilni slovenski hokejski forum v rubriki Slovenski klubi zaklenili vse teme razen Jeseniške. :clown: Upam, da vam je sedaj jasneje zakaj se tudi v reprezentanci ne more zgoditi kaj vnebohodnega. Čeprav ima HK Acroni že svoj lastni forum. Torej je tale vest zelo nazorna in poučna. Le tako naprej. Čez leto, ali dve boste resnično lahko igrali le še vi(Jeseničani). V drugi avstrijski ligi. :evil:

buba
17.05.2006, 20:38
Kolega mi je sporočil, da so na Slohokej netu, ki se razglaša za vodilni slovenski hokejski forum v rubriki Slovenski klubi zaklenili vse teme razen Jeseniške. :clown: Upam, da vam je sedaj jasneje zakaj se tudi v reprezentanci ne more zgoditi kaj vnebohodnega. Čeprav ima HK Acroni že svoj lastni forum. Torej je tale vest zelo nazorna in poučna. Le tako naprej. Čez leto, ali dve boste resnično lahko igrali le še vi(Jeseničani). V drugi avstrijski ligi. :evil:le zakaj, mi tole disi, na Trziskega zupana kuhinjo...:dontknow:

Tempter
17.05.2006, 20:48
A peče Vatreni , peče ko hudič aneda.
Kolega ja , ato so DEDA,Legenda,Fireice,ognejni,icefire. Res si smešn deda.
Sedaj , ko grejo Jesenice v EBEL , pa vik in krik aneda, dej ne glej samo skozi zeleni oči.Dve leti nazaj si pa trobezljal u nezavest , kako je pomembna Olimpija , ko je tako močna in da se mora še okrepiti.Evropska , my ass.
Pohno rt usga pa mislte , da ste taglavn.
Da se razumemo , upam , da se bodo razvili novi centri v Kranju,Celju in še kje , Olimpija nej pa zgnije z Seklm pa ritoliznikom Vaničem na čelu.

Nasvidenje Deda , bogi revež.

Citymamba
18.05.2006, 10:38
Uf še eden s težavami prepoznavanja identitete. Tisti vatreni vam je pa resnično dal vetra, da ste tako zajedljivi čim vam kdo omeni (rdeči) Slohokej net. :evil: Ja veseli me, da me primerjate z onim kaveljcem, ki vam je očitno kar močno pil kri. :2thumbs: Kaj hočemo.:dontknow: Sicer pa je prav tako. Zakaj bi bil naš hokej enobarven? :dontknow: Nekateri lastne frustracije zdravijo-te v za to namenjenih forumih. Meni k sreči tega ni potrebno. Razumem pa tistega vatrenega, da vas je nogiral saj sem si malce pobliže ogledal zadevo in ugotovil, da je na moč podobna partijskemu komiteju. Vsi enaki, vsi enako mkislijo, vsi pljuvajo čez kapitaliste(ljubljančane). Hvala bogu, da obstaja tudi SiOL in drugi. Tako se imajo normalni ljudje vsaj kje pomenkovati. Pa brez zamere. Ampak ponovno sem se iz srca nasmejal ob zlobnih namigovanjih o moji večplastni osebnosti. Ne zanesljivo nisem tisti za katerega me imate. Sem pač mojster prikrivanja. :dontknow: :evil: Na vašo žalost.http://www.my-smileys.de/smileys2/fies_sei.gif Na našo skupno srečo pa lahko povem, da se je Aljančič odločil, da ne bo več kandidiral za predsednika HZS. No pa smo dočakali tudi lepe vesti. Tudi igranje Jesenic v avstrijski ligi podpira!?!?!?:rolling: Ja res je kampeljc tale Ernest. Pravi tudi, da ga ravno tisti, ki so ga najbolj podili iz predsedniškega mesta sedaj najbolj podpirajo in žele da ostane. :evil: Očitno na Jesenicama Ruparjeva šola že deluje. http://www.my-smileys.de/smileys2/fies_sei.gif Politika je nalezljiva.:evil:

Jesenican
20.05.2006, 14:42
Uf še eden s težavami prepoznavanja identitete. Tisti vatreni vam je pa resnično dal vetra, da ste tako zajedljivi čim vam kdo omeni (rdeči) Slohokej net. :evil: Ja veseli me, da me primerjate z onim kaveljcem, ki vam je očitno kar močno pil kri. :2thumbs: Kaj hočemo.:dontknow: Sicer pa je prav tako. Zakaj bi bil naš hokej enobarven? :dontknow: Nekateri lastne frustracije zdravijo-te v za to namenjenih forumih. Meni k sreči tega ni potrebno. Razumem pa tistega vatrenega, da vas je nogiral saj sem si malce pobliže ogledal zadevo in ugotovil, da je na moč podobna partijskemu komiteju. Vsi enaki, vsi enako mkislijo, vsi pljuvajo čez kapitaliste(ljubljančane). Hvala bogu, da obstaja tudi SiOL in drugi. Tako se imajo normalni ljudje vsaj kje pomenkovati. Pa brez zamere. Ampak ponovno sem se iz srca nasmejal ob zlobnih namigovanjih o moji večplastni osebnosti. Ne zanesljivo nisem tisti za katerega me imate. Sem pač mojster prikrivanja. :dontknow: :evil: Na vašo žalost.http://www.my-smileys.de/smileys2/fies_sei.gif Na našo skupno srečo pa lahko povem, da se je Aljančič odločil, da ne bo več kandidiral za predsednika HZS. No pa smo dočakali tudi lepe vesti. Tudi igranje Jesenic v avstrijski ligi podpira!?!?!?:rolling: Ja res je kampeljc tale Ernest. Pravi tudi, da ga ravno tisti, ki so ga najbolj podili iz predsedniškega mesta sedaj najbolj podpirajo in žele da ostane. :evil: Očitno na Jesenicama Ruparjeva šola že deluje. http://www.my-smileys.de/smileys2/fies_sei.gif Politika je nalezljiva.:evil:

S tvojo večplastno osebnostjo naj se ukvarjajo strokovnjaki ki so za to strokovno usposobljeni, sam se s tem ne mislim več ukvarjat. Kar se mene tiče si lahko tud Nestl :evil:
Glede Ruparja, vse bolj se mi dozdeva da človek hokej zlorablja zgolj za svoje politične ambicije in kot bližnjico za čim pogostejšo medijsko izpostavljenost sebe in svojih sodelavcev. Drugače si ne morem razlagati dejstva, da je novi kandidat za župana Jesenic "čudežno" takorekoč čez noč postal tudi športni direktor ali nekaj podobnega v HK Acroni Jesenice. Kakšne bodo posledice tega politično-športnega eksperimenta pa bomo videli kmalu. Žal jih bodo občutili najbolj tisti, ki jim je veliko do hokeja, a se jim ***e za politiko - Igralci in gledalci!!!!

Citymamba
21.05.2006, 09:22
Se strinjam, da je politika vstopila v jeseniški hokej. Sicer pa sem vedno govoril, da brez politične podpore šport preprosto ne more uspevato kakor bi moral. V nasprotnem se morajo športniki močno angažirati in žrtvovati za dosego vrhunskih rezultatov. Lep primer so naši telovadci, ki so sramotno zapostavljeni. Med tem, ko se največja dobrodelna turistična organizacija (beri Smučarska zveza in co.) koplje v denarju. Športni izleti pač stanejo a ne. Ko hebe rezultate, važno, da smo stalno na tv in se lahko vozimo po svetu na tuje stroške. Poleg pa pade še kakšna kinta od sponzorjev, štartnin ipd. Seveda v hokeju ni pričakovati podobnih vragolij, ker za kaj takega preprosto nima ustreznih človeških resursov.Morda bo v bodoče dobil kaj več denarja saj se v Fundaciji za šport pripravljajo kadrovske "okrepitve"? Tako naj bi do sedaj monopolni športi, ki so ne glede na rezultate požrli večino denarja, dobili manj cvenka. Odvisno od rezultatov seveda. In prav je tako. Kako bo Ruparju uspelo in kaj ne, bomo šele videli. Moram pa priznati, da ima kot član najmočnejše stranke dokajšen vpliv. Ne vem pa od kod nekatere ideje, da šport in politika ne gresta skupaj? Še ena pogruntavščina liberalniokomunajzarskih blebetačev. Jakič(LDS) je bil predsednik Atletske zveze. Kacin je padre padrone slovenskega biciklizma. Vleče niti iz ozadja. Potuhnjeno in uspešno. Jelinčič je šef Letalske zveze itd. Vsi našteti športi so in delujejo dokaj uspešno. Vedno sem povdarjal, da je med vodilno politiko dobro imeti kakšnega političnega botra. Tudi pri izgradnji infrastrukture saj o slednji odločajo ravno lokalnim politiki. In če slednji nimajo podpore v lastnem okolju oz. na državni ravni se dogaja to kar se dogaja v Ljubljani. Če bo Rupar s svojimi potezami Jeseničanom pomagal pri ohranjanju kvalitete in odmevnejšemu nastopu v avstrijskem prvenstvu mu bomo lahko le čestitali. Ne glede na to kakšno govedo je. Bo pa vsekakor zanimiv boj za predseniški stolček na HZS. Svojih ambicij ne skriva Sodržnik, ki si želi s pomočjo športa utreti pot višje v poplitiki. Zelo pridno mu asistira Oberstar in še nekaj zvestih prisklednikov. Bolj zaradi igralskih ambicij njihovih otrok kakor v dobro hokeja. V igri so še Kavčič in pa skriti zajček Jakopič. Rupar ima sicer močno politično podlago vendar je vprašanje, ali mu bodo takšno potezo dovolili v stranki saj so se že javno izjasnili, da se politika v šport ne sme vpletati :clown: (primer iskanja denarja za poplačilo reprezentantov) . Menda pa ima zato v paci nekoga iz jeseniškega klubskega vodstva. Torej bo na domači hokejski sceni še vroče. Ob morebitni kandidaturi za slektorsko mesto pa podpiram Teda Sator-ja. Človek je strokovnjak z dolgoletnimi iozkušnjami v najmočnejsši hokejski ligi na svetu. Prihaja iz hokejsko razvitega okolja, deluje na slovenski sceni in ima tako priložnost redno spremljati potencialne reprezentante. Vsekakor pa je avtoriteta, ki ne bo tolerirala lokalnih kavbojev. Torej vsaj kar se tega tiče ne bi smelo biti problemov. In ne nazadnje, k nam se po nekajletnem premoru ponovno vrača dobro staro SP skupine B, ki ga mnogi nostalgično pričakujejo. Ali nam bo vrnitev v najvišji razred uspela pa je druga zgodba. Upajmo. Potem bo vse drugo izgledalo mnogo lepše.

stLARA
21.05.2006, 12:29
Kontrec za neuspeh naših krivi selektorja? :O
klik (http://www.sportnamreza.com/news.php?id=723)

Citymamba
21.05.2006, 13:14
Ja šefi so vedno krivi za vse.:evil: Se pa strinjam, da najbrž proti Čehom ne bi pušnili, če Franta v prvi tretjini v vrata ne bi postavil Glaviča. O tem so govorili tudi strokovnjaki in ne le laična javnost. :dontknow: Tudi mešanje peterk je bilo zelo zanimivo. Sicer pa kar je bilo je bilo. Če ti laufa je selektor lahko še taka zguba pa ga nihče ne bo kritiziral. Če ga pa lomiš je pa selektor kriv. Taka je selektorska. :dontknow: saj sem že enkrat rekel, da bi bilo bolje, da bi reprezentanco sestavil le iz jeseniških igralcev pa bi bil mir. Tako bi večnim "poznavalcem" hokeja zaprli usta. Pa še sekirali se ne bi zaradi izpada saj bi vedeli, da fantje niso sposobni za kaj več.

Citymamba
23.05.2006, 11:02
Na uho mi je prišlo, da se zna po počitnicah iz Jesenic posloviti kar nekaj igralcev. Se pa Rupar pripravlja za nakup tujih. Menda tudi enega, ali dveh z juga. :think:

crosby
23.05.2006, 11:16
Na uho mi je prišlo, da se zna po počitnicah iz Jesenic posloviti kar nekaj igralcev. Se pa Rupar pripravlja za nakup tujih. Menda tudi enega, ali dveh z juga. :think:

Prej sem tm nek bral, da švedi uvažajo Balkance, pa zakaj jih še mi ne, pa je zgleda Rupar tud to bral pa se je kuj zagrel za njih :rolling:

Citymamba
23.05.2006, 12:21
Zgleda.:veryevil: Mogoče jih ima preveč v Tržiču pa bi se jih rad znebil.:evil:

Jesenican
24.05.2006, 11:59
[QUOTE=Citymamba]Na uho mi je prišlo, da se zna po počitnicah iz Jesenic posloviti kar nekaj igralcev. Se pa Rupar pripravlja za nakup tujih. Menda tudi enega, ali dveh z juga. :think:[/QUOTE

Glede na napovedi o tem kdo naj bi vse odšel z Jesenic, resnično upam, da gre zgolj za kibice, ki nimajo nobene realne osnove, kajti v nasprotnem primeru bodo v Avstriji podoben kanonfutr kot je tu na primer Alfa al pa Triglav. V tem primeru napovedujem prazno dvorano zelo kmalu, saj ponos ljubiteljev jeseniškega hokeja kaj takega ne bo toleriral.
Upam da vejo kaj delajo, kajti posledice političnega igračkanja z jeseniškim hokejem za potrebe lokalnih volitev znajo biti za hokej katastrofalne.

Citymamba
24.05.2006, 12:23
Ljudje so in bodo ostali naivkoti. Tudi, če bo Jeseniško moštvo razprodano bodo trumoma drli na volišča in obkroževali svoje ljubljene tovariše. Vedno je tako bilo in še bo. Sicer pa ne vem zakaj ne bi prodali nekaj igralcev? Slednji se lahko še vedno vrnejo v končnico. Vsaj dosedanja praksa je pokazala, da naši gastarbajterji ne špilajo pogosto v finalih tujih prvenstev. Če jim uspe nabaviti kakšne dobre Slovake in še koga ne bi bilo čisto nič narobe. Šlamjar je lep primer poceni in kvalitetnega nakupa. Takšnih igralcev pa imajo tam kar precej. Torej je gneča precejšnja. Pa še dragi niso. Morda je Rupar razmišljal v tej smeri? Tudi kakšnega Rusa bi lahko najel. Sicer pa morajo na Jesenicah končno spoznati, da se onkraj zahodnih in severnih meja igra boljši hokej od njihovega in da je tam veliko, veliko boljših igralcev kakor pod Mežaklo. Skratka ni vse tako dramatično. Se pa strinjam, da mora biti moštvo dovolj kvalitetno, drugače nam bodo v Avstriji delalo le sramoto. Kar bi pomenilo tudi Ruparjevo slovo od Jesenic. Kolikor mi je znano si človek želi uzdrmati domačo hokejsko sceno. V pozitivnem pomenu besede. Čeprav je govedo bom zamižal na obe očesi, če mu v bodoče uspe povečati zanimanje športne javnosti ter medijev. Saj tega si pa tudi najbolj želimo.:dontknow:

Jesenican
25.05.2006, 20:45
Ljudje so in bodo ostali naivkoti. Tudi, če bo Jeseniško moštvo razprodano bodo trumoma drli na volišča in obkroževali svoje ljubljene tovariše. Vedno je tako bilo in še bo. Sicer pa ne vem zakaj ne bi prodali nekaj igralcev? Slednji se lahko še vedno vrnejo v končnico. Vsaj dosedanja praksa je pokazala, da naši gastarbajterji ne špilajo pogosto v finalih tujih prvenstev. Če jim uspe nabaviti kakšne dobre Slovake in še koga ne bi bilo čisto nič narobe. Šlamjar je lep primer poceni in kvalitetnega nakupa. Takšnih igralcev pa imajo tam kar precej. Torej je gneča precejšnja. Pa še dragi niso. Morda je Rupar razmišljal v tej smeri? Tudi kakšnega Rusa bi lahko najel. Sicer pa morajo na Jesenicah končno spoznati, da se onkraj zahodnih in severnih meja igra boljši hokej od njihovega in da je tam veliko, veliko boljših igralcev kakor pod Mežaklo. Skratka ni vse tako dramatično. Se pa strinjam, da mora biti moštvo dovolj kvalitetno, drugače nam bodo v Avstriji delalo le sramoto. Kar bi pomenilo tudi Ruparjevo slovo od Jesenic. Kolikor mi je znano si človek želi uzdrmati domačo hokejsko sceno. V pozitivnem pomenu besede. Čeprav je govedo bom zamižal na obe očesi, če mu v bodoče uspe povečati zanimanje športne javnosti ter medijev. Saj tega si pa tudi najbolj želimo.:dontknow:

Res ne vem kaj želiš povedat. V eni vrsti zatrjuješ, da razprodaja moštva ne bi bila nič posebnega, se da te igralce nadomestiti s poceni Slovaki, za zgled kvalitetnega tujca daš po mojem mnenju podpovprečnega Šlamiarja, na koncu pa pišeš, da mora biti moštvo dovolj kvalitetno da si ne bo delalo sramote v Avstriji.
Ne veš kaj hočeš, kakor tudi ne ve Rupar, vsaj tisti del, ki zadeva vizijo in razvoj glede prihodnosti jeseniškega hokeja in realizacijo le- te.
V kolikor bodo Jesenice igrale zgolj v SLO DP, razprodaja nekaj igralcev mogoče res ne bo katastrofa, bo pa to nedvomno zgolj v korist Olimpije in Slavije. Kvaliteta klubskega hokeja zaradi tega ne bo prav nič na boljšem, če bodo klubi bolj enakovredni v tej mali Sloveniji, medtem ko bodo v evropskem merilu igrali še bolj obrobno vlogo kot jo že sedaj. Primerjali se bomo lahko samo še s Hrvati, za katere pa vemo koliko pomenijo v hokejskem svetu.
Pa še nekaj, tudi ti množični prestopni roki, vračanje naših legionarjev v našo malo Slovenijo po končanih nastopih v tujini, škodijo našemu hokeju, siromašijo redni del DP. Klubi enostavno odigrajo redni del, ker ga pač morajo z neko kvazi postavo, kar se odraža tudi na ledu, posledično zanimanju medijev in sponzorjev. Potem pa se nekako tik pred finalom postave čudežno spremenijo, vsi mladi, ki so bili dovolj dobri da so šlepali klub do finala pa sedijo na klopi, gledajo "ase" ki so prišli nazaj domov zaslužit borni regres za dopust, če se izrazim nekoliko karikirano. In potem od teh istih mladih igralcev pričakujemo da na SP prevzamejo odgovornost za obstanek med elito na svoja pleča, ne glede na to da nimajo s tem nobenih izkušenj.
Glede same razprodaje igralcev, če je kaj na govoricah, da naj bi nova jeseniška uprava s predesednikom Ruparjem na čelu odpustila celoten "ljubljanski" napad z branilcem Dervaričem vred, je res kar je napisal nekdo, da se ozirajo po igralcih z balkanskega polotoka, potem lahko rečem samo, BOG ODPUSTI JIM, SAJ NE VEDO KAJ DELAJO!!!! :dontknow:

Citymamba
26.05.2006, 13:52
Šlamjar je eden najboljših igralcev, ki igrajo pri nas. Tvoja trditev o njegovi podpovprečnosti je smešna. Če bi igral za našo reprezentanco bi si lahko z njim precej pomagali. Vsekakor pa je boljši od vseh tujcev, ki so lansko leto igrali na Jesenicah. Glede "odpustov" na Jesenicah nisem omenjal nikogar posebej. Govoril sem o domnevnih odhodih in ne o konkretnih. Razen Razinega in Kristanovega pa še kakšnega. Zanje se ve, da so že "prodani". Čeprav tudi za Lixa nisem še čisto prepričan. In zakaj jaz naj ne bi vedel kaj hočem? Preprosto ne razumem tvoje trditve. Na kaj se nanaša? Osebno nisem navedel nič takega kar bi namigovalo na neko dokončno odločitev. Šlo je le za razmišljanja povezana s tem. V čem je problem? Jaz ga nimam. Povezal sem možne vzroke in posledice. Torej če odide več ključnih igralcev bo potrebno nakupiti nove. Kaj je sedaj tu nelogičnega? Si morda hitro bral, ali te je zagrabila rdeča mrzlica? Se pa strinjam, da je s prestopnimi roki pri nas križ. Tudi to, da se na koncu najame slovenske in tuje igralce, ki igrajo po tujih klubih. Tako teoretično lahko zmaga tudi Alfa, če se najde sponzor in ji kupi 6 kvalitetnih tujcev, ali pa še kakšnega našega odličnega gastarbajterja. Zadeve moramo gledati takšne kot so. Smo majhni. Naša liga je nekvalitetna. Denarja ni. Kako naj si vsi klubi privoščijo že na začetku sezone zadostno število kakovostnih igralcev in z njimi odigrajo celotno sezono. To kar so si privoščili na Jesenicah je bil le božji dar saj so naslov krvavo potrebovali. Če v naslednji sezoni ne bi igrali v Avstriji bi večina prav tako odšla v druge klube. Ostali pa bi bili "zaposleni" v Jeklarni, pri zasebnikih(sponzorjih), ali kom drugem. Trenutno si pri nas nihče ne more privoščiti top ekipe za celotno sezono. Ko in če bomo imeli vsaj 4 enakovredne klube pa bo verjetno malce drugače. Čeprav bo tudi takrat težko zadržati igralca, ki mu v tujini ponujajo vsaj še enkrat večjo plačo, stanovanje in službeni avto. Osebno me igranje Jesenic v Avstriji ne moti. Poiskali so rešitev, ki jim v danih okoliščinah ponuja vsaj dober obisk tekem. Seveda pa s tem niso čisto nič pripomogli k rešitvi domačih problemov, ki so jih prisilili v takšno odločitev. O tem smo tako in tako že polemizirali. Bilo bi lepo, če bi v Avstriji igrali vsaj 4. naši klubi. Pod pogojem, da doma igra neke vrste "malo prvenstvo" preostalih 6 klubov. Od teh pa bi prvouvrščeno naslednjo sezono igralo v avstrijski ligi, četrti od prvo naštete "velike četverice" pa bi se selil nazaj v "malo DP". Tako bi bili klubi vsaj motivirani. Sedaj pa vse skupaj kaže le na reševanje lastne kože in nič drugega. Sicer pa sem že napisal, da je bolje počakati na učinke jeseniške odločitve. Zakaj bi nekoga že v naprej kritizirali, ko še nimamo otipljivejših rezultatov. :dontknow:

Jesenican
29.05.2006, 12:18
Šlamiar mogoče v tvojih očeh res izstopa v naši šlampasti ligi, v Avstriji pa s takimi tujci nimamo kaj iskati. Eno je naša liga in povprečna Slavija, povsem nekaj drugega pa Avstrija in tujci v njihovih klubih. V tem smislu sem zapisal da je Šlamiar podpovprečen.

Zakaj sen napisal da ne veš kaj hočeš? Po eni strani bi naše nosilce igre razprodajal po EU, jih nadomeščal s Slovaki ki naj bi po tvojem igrali za drobiž, po drugi pa se naši ne smejo v Avstrijo odpravit s slab ekipo in si delati sramoto, s čimer bi zaprli pot ostalim slovenskim klubom, ki bi še lahko sledili Jesenicam v prihodnjih letih. Če tu ne vidiš nasprotja interesov, mi je žal zate. Res misliš da bomo s Slovaki ki bodo na Jesenicah igrali za hrano, stanovanje in nekaj sto EUR kos Avstrijcem željnim dokazovanja, da ne sodimo v njihovo "elitno" družbo?

Glede naše lige, je po tvojem res rešitev, da celo sezono ljudje spremljajo dolgočasne tekme in za to plačujejo zasoljene cene? Res misliš, da so sponzorji in mediji navdušeni nad to dolgočasno ligo? Ja, ni denarja, a ta "potuha" vračanja gasterbajtarjev in nešteto prestopnih rokov vse skupaj še poslabšuje.

Citymamba
29.05.2006, 16:44
Šlamiar mogoče v tvojih očeh res izstopa v naši šlampasti ligi, v Avstriji pa s takimi tujci nimamo kaj iskati. Eno je naša liga in povprečna Slavija, povsem nekaj drugega pa Avstrija in tujci v njihovih klubih. V tem smislu sem zapisal da je Šlamiar podpovprečen.

Zakaj sen napisal da ne veš kaj hočeš? Po eni strani bi naše nosilce igre razprodajal po EU, jih nadomeščal s Slovaki ki naj bi po tvojem igrali za drobiž, po drugi pa se naši ne smejo v Avstrijo odpravit s slab ekipo in si delati sramoto, s čimer bi zaprli pot ostalim slovenskim klubom, ki bi še lahko sledili Jesenicam v prihodnjih letih. Če tu ne vidiš nasprotja interesov, mi je žal zate. Res misliš da bomo s Slovaki ki bodo na Jesenicah igrali za hrano, stanovanje in nekaj sto EUR kos Avstrijcem željnim dokazovanja, da ne sodimo v njihovo "elitno" družbo?

Glede naše lige, je po tvojem res rešitev, da celo sezono ljudje spremljajo dolgočasne tekme in za to plačujejo zasoljene cene? Res misliš, da so sponzorji in mediji navdušeni nad to dolgočasno ligo? Ja, ni denarja, a ta "potuha" vračanja gasterbajtarjev in nešteto prestopnih rokov vse skupaj še poslabšuje.
Poglej, tudi NHL ne bi bila zanimiva, če v igralski kader ne bi vložili milijone dolarjev. In povsem enako je povsod po svetu. Naj ima liga 8, 10, ali pa 20 klubov. Ljudje hodijo gledat igralce ter njihove vragolije. Seveda se pri tem pričakovanja po tekmovalnem uspehu dvigujejo. Kar pomeni tudi večji vložek. In povem ti, da je pol spodnjega dela slovaške lige boljše od cele naše reprezentance skupaj in še malo več. O Čehih pa raje ne bi izgubljal besed. Sicer pa poglej Nemce. Njihov hokej je čisto povprečje. Če ne bi imeli kopice tujcev , dobre organizacije ter močno angažiranih sponzorjev bi se verjetno stalno vrteli v B skupini. Torej brez vložka ni dobička. Če meniš, da so naši igralci tako dobri, da bodo lahko špilali kjer koli in s komer koli si zelo daleč od realnosti. Imamo nekaj posameznikov, ki ob drugih odličnih igralcih špilajo zelo dobro. Nikakor pa niso hude špice. Tudi Kopitarjev Anže se bo moral še dokazati. In hudo močno držim pesti zanj saj je resnično prvi pravi slovenski igralec, ki ima vse karakteristike sodobnega in vrhunskega hokejista. Žal mi je za Jana, ki je zagotovo prvi med vsemi slovenskimim "zvezdami". Ima pa žal druge probleme. Žal mi je tudi za Gorenca. Če lahko Zajc in Župca še igrata ne vem zakaj je on odnehal tako zgodaj? Se je ustrašil uspeha, ali mu je bil hokej le zabava? Nikoli ga nisem vprašal. Zato menim, da jeseniško igranje v avstrijski ligi ne bi nikomur prineslo posebno odmevnih rezultatov. Bilo bi bolje, če bi imeli skupno prvenstvo. Kdor ima denar in je tudi igralsko sposoben naj špila v prvi ligi. Drugi pa v nižji. Bi vsaj imeli kaj od tega. Druga avstrijska liga je precej močnejša od naše domače B skupine. Vidiš zaradi vsega naštetega sem skeptik. Čeprav nikjer nisem rekel, da jeseniškim fantom ne želim uspeha. Želim ga vsem, ki žele pokazati in dokazati kaj več. Vendar naj pri tem mislijo tudi na lastno kokoš. Lahko je biti dasa dokler ne naletiš na enakovrednega nasprotnika. Na SP smo videli koliko daleč smo še od onih pravih "dasotov". Pa ne mi pet pesmic o fantastični igri s Čehi saj bi nas slednji nalomili ko črne živine, če bi jim resnično šlo za nohte. Vidiš zaradi vsega naštetega sem tudi skeptičen glede igranja v Avstriji. Sicer pa tudi njihova liga ne bi bila preveč zanimiva, če bi v njej igrali samo domačini. Je tako? Šlamijar pa je zame še vedno odličen igralec.Profesor za marsikaterega Jeseničana.

Jesenican
29.05.2006, 17:16
Poglej, tudi NHL ne bi bila zanimiva, če v igralski kader ne bi vložili milijone dolarjev. In povsem enako je povsod po svetu. Naj ima liga 8, 10, ali pa 20 klubov. Ljudje hodijo gledat igralce ter njihove vragolije. Seveda se pri tem pričakovanja po tekmovalnem uspehu dvigujejo. Kar pomeni tudi večji vložek. In povem ti, da je pol spodnjega dela slovaške lige boljše od cele naše reprezentance skupaj in še malo več. O Čehih pa raje ne bi izgubljal besed. Sicer pa poglej Nemce. Njihov hokej je čisto povprečje. Če ne bi imeli kopice tujcev , dobre organizacije ter močno angažiranih sponzorjev bi se verjetno stalno vrteli v B skupini. Torej brez vložka ni dobička. Če meniš, da so naši igralci tako dobri, da bodo lahko špilali kjer koli in s komer koli si zelo daleč od realnosti. Imamo nekaj posameznikov, ki ob drugih odličnih igralcih špilajo zelo dobro. Nikakor pa niso hude špice. Tudi Kopitarjev Anže se bo moral še dokazati. In hudo močno držim pesti zanj saj je resnično prvi pravi slovenski igralec, ki ima vse karakteristike sodobnega in vrhunskega hokejista. Žal mi je za Jana, ki je zagotovo prvi med vsemi slovenskimim "zvezdami". Ima pa žal druge probleme. Žal mi je tudi za Gorenca. Če lahko Zajc in Župca še igrata ne vem zakaj je on odnehal tako zgodaj? Se je ustrašil uspeha, ali mu je bil hokej le zabava? Nikoli ga nisem vprašal. Zato menim, da jeseniško igranje v avstrijski ligi ne bi nikomur prineslo posebno odmevnih rezultatov. Bilo bi bolje, če bi imeli skupno prvenstvo. Kdor ima denar in je tudi igralsko sposoben naj špila v prvi ligi. Drugi pa v nižji. Bi vsaj imeli kaj od tega. Druga avstrijska liga je precej močnejša od naše domače B skupine. Vidiš zaradi vsega naštetega sem skeptik. Čeprav nikjer nisem rekel, da jeseniškim fantom ne želim uspeha. Želim ga vsem, ki žele pokazati in dokazati kaj več. Vendar naj pri tem mislijo tudi na lastno kokoš. Lahko je biti dasa dokler ne naletiš na enakovrednega nasprotnika. Na SP smo videli koliko daleč smo še od onih pravih "dasotov". Pa ne mi pet pesmic o fantastični igri s Čehi saj bi nas slednji nalomili ko črne živine, če bi jim resnično šlo za nohte. Vidiš zaradi vsega naštetega sem tudi skeptičen glede igranja v Avstriji. Sicer pa tudi njihova liga ne bi bila preveč zanimiva, če bi v njej igrali samo domačini. Je tako? Šlamijar pa je zame še vedno odličen igralec.Profesor za marsikaterega Jeseničana.


Sam sem pisal da brez vložka v kvalitetne tujce ne bo šlo, in to ne samo za finale, temveč od začetka do konca. Nikoli in nikdar nisem podcenjeval Slovakov kot takih, a nekdo pač ni car samo zato ker je Slovak, kar velja tudi za Šlamiarja. Kot sem že rekel, lahko izstopa v povprečnem moštvu kot je Slavija v šlampasti ligi kot je naša. Za tekmovanje v Avstrijski ligi, če želijo doseči viden rezultat, to je vsaj uvrstitev v končnico, bo potrebno poseči po boljših tujcih. Ali bo šlo za Slovake, Čehe ali Ruse je v bistvu stvar vodstva.
Niti slučajno si ne delam utvar, da bo šlo brez tujcev, a če mislijo kupovat julija in avgusta in za male pare, kaj boljšega od tega kar so kupili lani verjetno ne bodo našli. V tem primeru je popolnoma vseeno če se popolni ekipa z domačimi ki niso toliko slabši, bodo pa cenejši saj odpadejo stroški za stanovanje ipd.
Glede Avstrije samo še to, v kolikor se bo HZS zavzemala in nastop Jesenic pogojevala s tem, da nastopajo samo v rednem delu, končnico pa igrajo doma, vse skupaj izgubi smisel in tekmovalni izziv in izpade zgolj kot en kup prijateljskih tekem ki ne odločajo o ničemer. Sicer pa bo jutri več znanega, pustmo se presenetit.

Citymamba
30.05.2006, 18:02
Glede HZS ne smemo prehitro sklepati saj dogovor še ni sklenjen. Vsekakor pa ni modro vztrajati pri popolni "odstavitvi" jeseniške ekipe. Če si igranje v Avstriji predstavljajo tako, da bodo igrali zgolj in samo tam je vse skupaj resnično kratkovidno in škodljivo za domači hokej. O tem smo že pisali. Tudi o oni varijanti, da bi HIT Casino namesto njih prevzel vlogo Acronija?! Dobro za HIT in Casino. Slabo za ves naš hokej. HIT bo le Acronijeva podružnica v kateri bodo igrali perspektivni, ali odvečni igralci pa tudi oni starješi, odsluženi. In rezultat? Nezanimivo slovensko prvenstvo ter posledično še slabši interes javnosti ter medijev. Tudi v tekmovalnem smislu bo kvaliteta močno padla. Kam to pelje je jasno vsem. Še najbolj pa se bo to poznalo v reprezentanci. Krog kvalitetnih igralcev se bo zožal in počlasi bomo imeli eno kao super ekipo, ki bo igrala v tujini, doma pa ligo rekreativnega značaja. Toliko, da se pare okreću, bi dejali tajužni. Če je jeseniški načrt takšen, je nor ne pa ambiciozen in koristen. Kako naj podružnično moštvo nabira izkušnje v ligi, ki ne premore zadovoljive kvalitete? Kako naj potem kadruje igralce za zahtevno avstrijsko ligo? Bo Acroni potem kupoval le tujce, ki bodo počasi predstavljali jedro ekipe? Si po vsem naštetem predstavljaš našo reprezentanco. B skupina bi bila v tem primeru edini možni domet. Pa še to ne vedno 100%. Upam, da se glave ohlade. Drugače bo ...................

elvis
31.05.2006, 07:20
Zdaj lahko sklepaš. Dogovor je sklenjen. HZS je dala zeleno luč za nastop Jesenic v avstrijski ligi...

Jesenican
31.05.2006, 08:17
Zdaj lahko sklepaš. Dogovor je sklenjen. HZS je dala zeleno luč za nastop Jesenic v avstrijski ligi...
Napačna teza, HZS je dala zgolj zeleno luč, za naše da se lahko dogovarjajo z Avstrijci glede sodelovanja Jesenic v prihodnji sezoni. Dokler pa ne vidijo črno na belem predloga kako nameravajo Jeseničani uskladiti svoje obveznosti v domačem DP s tekmovanjem v EBEL, pa ni še nič dokončnega.

Jesenican
31.05.2006, 08:30
Citymamba, za ples sta potrebna dva, za četvorko pa še kaj več. Dokler se samo na Jesenicah trudjo z ekipo, v Tivoliju jim pa dol maha, ne bo kvaliteta slovenskega hokeja nič boljša. Da bi prelagal odgovornost za prihodnost SLO hokeja na Jesenice, ja to vam je gospodom v prestolnici skupna lastnost, kajti za vse svoje sranje ni v LJ še nihče prevzel odgovornost. Kvečjemu še Sodržnik meša in dreza v drek, da še bolj smrdi vse skupaj.

Jesenice imajo od slovenskega hokeja bore malo koristi. Dvorane po LJ so polne itak samo takrat ko igrajo Jesenice, pridejo v goste žejni jeseniški navijači. Kaj pa na Jesenicah? Od nastopov Olimpije je koristi zelo malo, prej gospodarska škoda, ki jo naredijo vaši vandalski puhoglavci GD, ki jim ponavadi na tekmo niti ne uspe priti, ker jih itak prej prestreže že policija. Slavija sicer ima tistih nekaj navijačev, Grče, ki so vredni spoštovanja, lahko za zgled tudi jeseniškim. A to je premalo.

Ko bo uprava v Tivoliju resno vzela vse skupaj, sestavila ekipo, ki bo vredna imena Olimpija, bo derbi spet derbi, pol se lahko razpravlja o marsičem. Dotlej pa je vsaka nadaljna okoli tega kako bo odhod Jesenic še dodatno osiromašil slovenski hokej brezpredmetna.

Poglej na to s svetle strani, med sabo bodo tekmovala 3 moštva iz prestolnice, odpadejo vsa daljša potovanja na Gorenjsko, na koncu pa, če se ne bosto dokončno pobil med sabo, kot se to dogaja v nogometu, se boste pa lahko pomerili s prvakom pokrajine Gorenjske :veryevil:

Citymamba
31.05.2006, 10:25
Prav če tako misliš. Strinjam se le v točki kjer omenjaš Sodržnikovo mešanje dreka. Nekateri se pač ne morejo odlepiti od otroštva.:evil: Tu sem tudi sam podobnega mnenja kot ti. Ostalo pa je stvar interpretacije. Koliko se trudijo na Jesenicah in koliko v ljubljani je stvar polemike. Olimpija je bila 10x zaportedoma prvak. Verjetno ne zgolj in samo zaradi "netruda" oz. "truda" Jesenic. Roko na srce so po dolgem desetletju osvojili naslov tudi s pomočjo okrepitev iz ljubljanske smeri. Mojemu mnenju v prid govori dejstvo, da na koncu Olimpija s tistimi golobradci in par američlanov sploh ni bila tako švoh v primerjavi s strašno jeseniško ekipo oz. skoraj slovensko reprezentanco. To je pač dejstvo. Kako bo naprej ne vemo. Sem le opozarjal na morebitne pasti. Ni nujno, da jim bodo tudi v EBEL cvetele rožice saj bo zaradi mamljivejših ponudb prihajalo do odhoda igralcev. To pa zna biti zelo neugodna past. Zato sem menil, da bi bilo bolje, če bi se zadeve z ostalimi kandidati najprej dogovorile doma. Počakali bi vsaj še eno sezono, da bi se videlo koliko slovenskih ekip lahko dejansko konkurira za nastope v EBEL. Prepričan sem, da bi Avstrijci ob primerni ponudbi zagotovo pristali na širitev lige. S tem bi profitirali vsi. Domače kot avstrijsko občinstvo. Kaj bi se v tem primeru zgodilo s preostalimi slovenskimi moštvi pa je drugo, a nič manj pereče vprašanje. Po takšni logiki se lahko zgodi tudi črni scenarij. Torej, da mrkneta vsaj dve društvi. Po moji oceni in trenutnem stanju sodeč verjetno Celje in Triglav. Je to cena za potrditev jeseniške samozadostnosti oz. njihove trenutne "premoči"? Menim, da se jim bo zaradi tega še kolcalo. Kljub vsemu pa kot sem že dejal jim želim veliko uspeha na avstrijski sceni. Tam jim gotovo ne bo lahko. In porazi jeseniške navijače močno skele. Še posebej, če ga doživi tako "šampionsko" moštvo kakršno ga imajo sedaj.

crosby
31.05.2006, 15:02
Šlamiar ta "podpovprečen" Slovak, ki igra tle samo za "preživetje" ni sposobn oz dovolj kvaliteten, da bi igral v avstrijski ligi. A sposobn igrati v tej šlampasti slovenski ligi proti igralcem Jesenic (ki pa so sposobni igrat v avstrijski ligi) in jih preigravat milo povedano. Če on ni kvaliteten igralc pol nevem, če je ker igralec na Jesenicah kvaliteten.
In, da bi Jsesničani nato prišli igrat v finale proti eni ljubljanski ekipi, "če bi sploh katera ostala, ker bi se lahko že prej medseboj pokončale" nevidim smisla, zakaj bi lahko eno moštvo, ki ne bi odigralo niti ene tekme v SLO DP nato lahko igralo v finalu. Ne pravično do ostalih ekip, ki so igrale celo sezono, da se na koncu nemorejo boriti za najvišja mesta.
Ne moti me če Jesenice igrajo v avstrijski ligi in jim privoščim dobrega rezultata in če se bosta v nasljedni sezoni priklučili tudi ostali dve kvalitetni slovenski ekipi Jesenicam v avstrijski ligi potem to podpiram in sprejemam to odločitev HZS in Jesenic, drugače pa je to samo povod za pogreb SLO hokeja.

Citymamba
31.05.2006, 18:14
Če propadejo "ljubljanski" klubi imajo na Jesenicah rešitev. Rupar ustanovi še društvo v Tržiču in skupaj z Bledom odigrajo polfinale. Prva dva pa nato še končnico. In Jeseničani bodo ponovno prvaki. No takole resnično lahko postavijo nov rekord. Najmanj 20 let zapored brez poraza in 20x zapored prvaki. Ni kaj. Znajo tile Gorenjci računat. :veryevil: Važno da si prvi. Pa makari samo v Kurji vasi. :evil:

Jesenican
02.06.2006, 08:48
@Crosby: Zakaj prodajaš buče.....kdo pravi da jeseničani ne bodo igrali nobee tekme v SLO DP? Kolikor je meni in ostalim pismenim osebkom znano, je bil na sestanku s predstavniki EBEL lige tudi predstavnik HZS ravno zaradi uskladitve terminov naše lige z EBEL, tako da bodo lahko jeseničani igrali tudi v Sloveniji. In kolikor vem, HZS ne namerava popustiti pri tem da morajo Jeseničani grati tudi v domačem prvenstvu. Res jih ne bo v MHL, v domačem prvenstvu pa. In to ne z kakšno rezervno ekipo, kot so nekateri želeli, ampak z istim moštvom kot v Avstrijski ligi, le da bodo mogoče na nekaterih tekmah določeni igralci počivali da ne pride do zasičenosti.
Glede Šlamiarja ki je v očeh nekaterih očitno superjunak sploh ne mislim več razpravljat, vsak ima pač svoje mnenje, kdo ima prav sploh ni važno, konec koncev zarad mene lahko Slavija z njim igra še naslednjih 10 let če jim paše, mene ne moti najmanj, nimam pa nobenega namena da bi ga koval med zvezde kot nekateri tu na tem mestu počnejo.

Citymamba, to kar zdaj pripisuješ Gorenjcem, ste v prestolnici počeli 10 let, tko da sploh nebi kaj dosti pametoval o tem kako in kaj je bilo.

Lp

crosby
02.06.2006, 14:33
No kar sem jst slišu in prebiru so ble želje Jeseničanov da bi igral samo v EBEL in da bi prišli v SLO DP igrat sam v končnic. Tko, da neb nobene tekme v redvem delu igral. In to sem prebral marsi kje in tud sam predsednik kluba Rupar je to izjavil.In če so možje iz HZS pritisnil na Jeseničane da morjo tud v rednem delu igrat jim dam čist prov. Sam ne vem kolk se stem strinjajo Jeseničani in sam zanima me kako bodo to spelal.
Kar se pa tiče Šlamiarja, pa ne pravm, da je en superjunak, da ni bolšga od njega. Sam odgovarjam na to kar si ti pisu, da je nesposobn in se ni zmožn enakovredno kosat z Jeseničani. In da ne bi bil dovolj sposobn za Jeseniško moštvo, ki bi igralo v EBEL pač stem se ne morm strinjat, ker je precej boljši od nekaterih igralcev, ki igrajo na Jesenicah ali pa so igrali.
Okrog Olimpije pa nevem kaj naj rečem, bli so 10 let državni prvaki, pa niso nikol rinl v iz DP in govoril, da v DP ne bi igral ker nimajo konkurence, kar sedaj počnejo jeseničani.

Citymamba
02.06.2006, 15:35
Glede usklajevanja terminov igranja v EBEL in slovenskem DP tudi meni ni vse razumljivo. V EBL naj bi igrali 3x tedensko. Kdaj naj bi pa igrali v Slo DP? Se bodo kar iz ene tekme na drugo vozili? :dontknow: Ne vem no, če bodo zdržali tak tempo?:dontknow:

stLARA
02.06.2006, 22:11
Aleš Kranjc na Švedsko :)
link (http://www.sportnamreza.com/news.php?id=1140)

Citymamba
03.06.2006, 14:01
Zakaj delaš paniko. A ne veš, da nekateri hokejski poznavalci pravijo, da iz Jesenic ne bo odšel nihče razen Razingarja in Kristana?:evil: Igranje v avstrijski ligi je namreč tako zanimivo, da je pred jeseniško upravo dolga vrsta domačih ter tujih kandidatov za rdeči dres. :evil:

stLARA
03.06.2006, 22:30
Saj ne delam panike:D :clown:
Jaz samo posredujem novičko in mimogrede naredim malo reklame za link:veryevil: :angel:

Citymamba
04.06.2006, 15:16
Ti lisjak ti.:veryevil: Jaz pa vem brez linka, da na Jesenicah že stegujejo vratove in iščejo nove okrepitve iz tujine. Ugotovili so namreč, da v avstrijski ligi zgolj in s samo domačim kadrom ne bo šlo. Le kako, da so se tega domislili?:evil: Vedno so govorili, predvsem njihovi navijači, da imajo doma dovolj lastnih kvalitetnih igralcev. Ko so pri Olimpiji najemali druge ter tuje igralce so pljuvali po njej in ji očitali, da ni sposobna z domačim kadrom napraviti rezultat. Menim, da je tista jeseniška skleda že močno polna od njihovega sranja. Tolikokrat so se v zadnjem času že posrali vanjo, sploh nekateri njihovi "poznavalci", da daleč na okoli že močno zaudarja po njiohovem znanju. Pardon sranju.:evil: .

Jesenican
06.06.2006, 11:08
Dej dej Citymamba,si res tako obremenjen z Jesenicami? Zakaj se raje ne povetiš mal dogajanju v prestolnici in drugje. Večina tvojih vpisov leti zgolj na Jesenice, še to ne znaš drugega kot pa pljuvat po njih. Najprej pomedi pred svojim pragom :evil:

Citymamba
06.06.2006, 12:16
Zakaj si jezen? Poglej na "slovenski" hokejski forum pa ti bo lažje pri srcu. ;) :veryevil: Sicer pa ne vem zakaj ne bi kakšno krepko rekel na jeseniški račun? Vse kar sem napisal je popolnoma res. Niti pikice ni zlagane. Jeseničani so Ljubljančanom stalno očitali, da so zmagovali zahvaljujoč okrepitvam in se tolkli po prsih ter se hvalili kako kvačliteten domač kader imajo in ne potrebujejo tujcev. Še manj pa igralcev iz domačih klubov. Kako so se vse obrača kaj? Vse očitneje postaja, da v jeseniški ekipi v novi sezoni ne bo kaj dosti Jeseničanov. Oz slednji zagotovo ne bodo motor moštva. Le zakaj?:evil: Glede ljubljanskih ekip pa lahko povem, da se bodo v miru pripravile na novo sezono in budno opazovale kako Acroni igra na tujem. Če bo eksperiment uspel se utegnejo prihodnjo sezono vključiti v igro. Seveda s primernimi okrepitvami. :evil: Upam, da Jeseničani ne bodo nasprotovali takšni nelojalni konkurenci?:evil: Sem pa slišal, da jim v novi sezoni pripravljajo presenečenje. Predvsem v končnici. :evil: Ti grdi žabarji ti.:evil:

Jesenican
06.06.2006, 15:14
Nisem jezen, niti najmanj. Zdi se mi le zanimivo, da je nekdo ki je tako vzvišen nad vsem dogajanjem in se ima za vseveda, lahko obenem tako obremenjen z najbolj pritlehnimi navijaškimi strastmi. Pljuvaj, pribijaj Jesenice na križ kolikor te je volja, povzdiguj Olimpijo do neba, če želiš. Se me niti ne tiče. Je le dokaz, da nisi tako drugačen od tistih, ki se jim posmehuješ.
Marsikaj je bilo v preteklosti izrečenga in napisanega, tako s strani rdečih, kot tudi ostalih spremljevalcev slovenskega hokeja. A vse to je stvar preteklosti, povsem nekaj drugega pa nam prinaša prihodnost. Bil sem očitno naiven, da sem pričakoval, da bomo lahko slovenski ljubitelji hokeja stopili skupaj, podprli pionirje slovenskega hokeja v Avstriji, mogoče odprli vrata tudi ostalim slovenskim klubom v Avstriji. Mi proti njim, Slovenci proti Avstrijcem. A očitno je, da sem preveč naivno pričakoval da bodo nekateri lahko odvrgli okove ljubosumnosti, nevoščljivosti, manipuliranja.....
Obilo užitka ob spremljanju nadaljnega zatona slovenskega športa vam želim. Nič čudnega da si vse več športnikov in tudi navadnih ljudi išče zatočišče v tujini.

Citymamba
06.06.2006, 16:01
Nisem jezen, niti najmanj. Zdi se mi le zanimivo, da je nekdo ki je tako vzvišen nad vsem dogajanjem in se ima za vseveda, lahko obenem tako obremenjen z najbolj pritlehnimi navijaškimi strastmi. Pljuvaj, pribijaj Jesenice na križ kolikor te je volja, povzdiguj Olimpijo do neba, če želiš. Se me niti ne tiče. Je le dokaz, da nisi tako drugačen od tistih, ki se jim posmehuješ.
Marsikaj je bilo v preteklosti izrečenga in napisanega, tako s strani rdečih, kot tudi ostalih spremljevalcev slovenskega hokeja. A vse to je stvar preteklosti, povsem nekaj drugega pa nam prinaša prihodnost. Bil sem očitno naiven, da sem pričakoval, da bomo lahko slovenski ljubitelji hokeja stopili skupaj, podprli pionirje slovenskega hokeja v Avstriji, mogoče odprli vrata tudi ostalim slovenskim klubom v Avstriji. Mi proti njim, Slovenci proti Avstrijcem. A očitno je, da sem preveč naivno pričakoval da bodo nekateri lahko odvrgli okove ljubosumnosti, nevoščljivosti, manipuliranja.....
Obilo užitka ob spremljanju nadaljnega zatona slovenskega športa vam želim. Nič čudnega da si vse več športnikov in tudi navadnih ljudi išče zatočišče v tujini.
Pa pojdiva po vrsti. Ko govoriš o mojih navijaških strasteh te moram opomniti, da še zdaleč nisem Olimpijin navijač. Morda so moje simpatije malce večje do jeseniške ekipe. To že od nekdaj. Nikoli pa nisem odkrito navijal za Olimpijo. Če sem se že opredelil sem se le v medsebojnih dvobojih, ki so bili tako in tako stvar prestiža. In običajno sem takrat navijal za Olimpijo, ker sem pač Ljubljančan. Drugače pa vedno navijam za slabšega. Torej sem zelo poredko deležen onih sladkih zmag nad favoriti. Potem govoriš, da naj bi bilo vse napisano stvar preteklosti. Super. Ampak kaj, ko se bo z gorenjskega konca čez čas zopet vsul plaz posmehljivk, obrekljivk in ostale nesnage prav na račun Ljubljančanov. Sedaj kar "ljubljanskega trojčka", kot ga gorenjski navijači posmehljivo imenujejo. Je to zavist, prikrit strah pred novimi in številčnejšimi tekmeci? Bomo videli. Glede "pioniorjev slovenskega hokeja" v Avstriji pa lahko povem, da smo tam posredno že bili pod okriljem Alpske lige. Rezultate poznaš. In nihče nam ne bo odpiral vrata temveč si jih bomo odpirali le sami. Z dobro igro ter brez soliranaj. Jesenice niso bile povabnljene kar tako, ker se je to domislil nek avstrijski funkcionar med kosilom. Jesenice so za to povprašale in dale pobudo. Zato je govoriti o pionirskem pohodu nach Ost čista manipulacija. Ta pohod se lahko kaj hitro klavrno konča. Tako finančno kakor rezultatsko. In tudi zato t.i. ljubljanski trojček modro čaka kaj se bo iz tega izcimilo. Da pa ti osvežim spomin. O takšnem sodelovanju med Avstrijci in morda še kom sem pisal še predno je onim na Jesenicah pa tudi v Ljubljani sploh kapnilo kaj takega v glavo. Torej mi nihče ne more očitati zaplankanosti ter lokalne obremenjenjosti. Kot vedno sem na prvo mesto postavljal slovenski hokej. In tudi v bodoče ga bom. Vendar ostajam pri svojem. Brez širše baze in večje angažiranosti vseh vpletenih ne bo napredka. Razlike se lahko le povečajo in posledično pride tudi do ugašanja nekaterih klubov. Sicer pa bi te povprašal kdaj in koga so Jesničani v silni skrbi za naš hokej povabili k predhodnem dogovarjanju za igranje v EBEL, če že izpostavljaš njihovo daljnovidno in modro potezo? Ni dolgo tega ko si dejal, da je nesmiselno pričakovati, da bodo boljši klubi pomagali slabšim in tako izenačevali moči saj bi se v tem primeru kvaliteta v celoti znižala. A sedaj, ko bodo Jeseničani odšli v Avstrijo se bo na splošno povečala? :dontknow: Ne vem, če si s ljubitelje hokeja ravno prepričal.

Jesenican
06.06.2006, 17:16
Res ne bi rad razpravljal na dolgo in široko o tvojih pripadnosti tem ali onim. Vpisi govorijo zase.

Glede posmehljivih vpisov in preteklosti, malo se spomni tistih 10 let prevlade Olimpije in posmehljivih vpisov s strani zelenih. Kot sem rekel, stvar preteklosti, ki so jo nekateri še vedno prizadevajo obuditi. Nostalgija po starih dobrih časih rivalstva med rdečimi in zelenimi? Ne vem! Vplivam lahko le na svoje vpise, trudil se bom, da moji vpisi ne bodo žaljivi, vulgarni, trudil se bom, da se ne bom oziral več nazaj v zgodovino.

Okoli tega prodora Jesenic v EBEL težko povem kaj konkretnega. večina informacij s katerimi razpolagam je iz druge, tretje roke, glede na to da sem se po nastopu nove uprave od jeseniškega hokeja distanciral, lahko zgolj čakam na uradne potrditve govoric. Prišel je čas, da nova uprava začne delat, neha gobcat in obljubljat. Štejejo zgolj rezultati. V kolikor teh ne bo, bo kritična jeseniška publika vajena zmag v preteklih dveh sezonah, moštvu in hokeju obrnila hrbet. Ostali bodo le še tisti najbolj zvesti. kakšne bi bile posledice za klub v prihodnjih letih, pa si niti pomisliti ne upam.

Glede tvojega zadnjega argumenta, tako kot ostali tudi Jeseničani mislijo pač nase. Slovenska mentaliteta v svoji pravi luči pač. Glede kvalitete slovenskega hokeja, za to je zadolžena HZS in ne Jesenice. In ravno zato HZS ne misli popustiti pri zahtevi, da morajo Jeseničani igrati tudi v domačem prvenstvu. Tako da domače prvenstvo ne bi smelo biti na slabšem. Veliko pa je odvisno tudi od Slavije in Olimpije, od tega kakšni ekpi bosta sestavila tekmeca. V kolikor se izkaže da jim dol visi, bodo še naprej redni del DP igrali z rezervno postavo v prostem teku vse do končnice, ne vidim nobenega razloga, da bi se na Jesenicah "metali na trepalnice" in edini jemai DP resno.

Citymamba
06.06.2006, 19:59
Olimpija in Slavija se obnašata racionalno in po pravilih, ki veljajo tudi za Jeseničane. Torej glede na možnosti in potrebe. Zakaj bi si nakopali stroške zaradi igranja z Mariborom ter Triglavom, HS Olipmijo ter HIT Casinojem? Tudi Jeseničani so do sedaj počeli enako. Še več. Ni jim zadostovalo, da večino moštva sestavlja skoraj celotna reprezentanca. Najeli so še nekaj tujcev. Le zakaj? Paranoja, strah pred naključnim preporodom nasprotnikov v končnici? Ne vem. Skratka preveč vprašanj za tako majhen učinek kot je osvojitev naslova v tako neizenačeni in slabi konkurtenci. So pa imeli vsi klubi enake možnosti. Zakaj so se Jeseničani okrepili že na začetku prvenstva ne vemo. Očitno je bila desetletna suša le preveč huda. In to pusti posledice tudi na človekovi duševni hemisferi. Skratka dvakrat zapored so zmagali v domačenm prvenstvu in v MHL. In kar nalepem jim je postala "srajca" premajhna. Sedaj so se odločili, da so predobri za domačo sceno in gredo v razvito Evropo. Lepo. Veselim se in jim želim obilo uspeha. Pravijo, da se zgodovina ponavlja. Alpska liga je že skoraj pozabljen projekt. Bo podobno sedanjim z EBEL? S svojimi lepimi in manj lepimi trenutki. Prav gotovo pa jim HZS ne bo nagajala. Ona le ščiti nacionalne interese. Torej mora poskrbeti za ustrezen tekmovalni in konkurenčni urnik. To je pa tudi vse. Dokler so Jesenice slovenski klub. Če se odločijo drugače in svoje ime oz. status prenesejo na HIT Casino bosta volk sit in koza cela. Vendar se poraja vprašanje kako in kaj potem z "novim" klubom v tuji ligi. Bo motivacija na nasprotnikovi strani še tolikšna? Bo nacionalni naboj avstrijskih ekip še zadovoljiv? Bomo videli. Do sedaj sem se zelo malokrat zmotil. Upam, da se bo zadeva razvila v obojestransko korist. Torej tudi preostalih dveh "velikih" in seveda ne na škodo malih, ki že sedaj životarijo. Če se lahko malce poigram z znanstveno fantastiko se pravzaprav nagibam k oni varianti, da Jesnice odidejo v EBEL kot samostojna in neodvisna ekipa, ki bi ji sledila še druge tuje s podobnimi pogledi, ki bi v neki bližnji bodočnosti tvorile zametke bodoče evropske hokejske lige. Neke vrste evropske NHL. Torej neodvisnih profesionalnih hokejskih klubov, ki bi se združili v asociacijo z vsemi karakteristikami sestre onkraj oceana in seveda pod okriljem IIHF. Če je sedanji jeseniški korak začetek takšne pravljice potem jih podpiram z vsemi štirimi. V tem primeru bo naša hokejska zgodovina vredna omembe. Kjer koli in kadar koli.

Jesenican
06.06.2006, 20:43
OK, začnimo s tvojo in Sekljevo teorijo ekonomske računice in kvaliteto slovenskega hokeja. Po tvojem na bi se kvaliteta SLO DP in hokeja nasploh dvignila s tem, da klubi delujejo na polprofesionalen način, s čim manj vloženih sredstev in molzenjem gledalcev z amaterskimi igralci na ledeni ploskvi. Postavili bi še nekaj montažnih dvoran po Sloveniji in umetno podpirali nova amaterska ali v najboljšem primeru polprofesionalna moštva. Tako bi razširili bazo in približali hokej širši SLO javnosti? Sem prav povzel tvoja razmišljanja zadnjih nekaj let?

Če ne vložiš, ne dobiš, in z vtrajanjem na dosedanjem formatu igranja DP, ko je derbi kvečjemu enkrat mesečno, vmes pa se igra tekme z nasprotniki nižjega doma, ki ne koristijo nikomur, ne bomo prišli daleč. Ne samo da je tekem premalo, ker imamo ozko bazo klubov, še tiste ki so, so daleč od tega da bi bile težke. Tako igralci zaslužijo svojo plačo s treningi in mogoče enim maksimalno odigranim šihtom na mesec. Kakšne so plače nekaterih naših asov veš bolje kot pa jest. Kakšne posledice ima to dolgočasno DP na igralce na SP pa smo tudi videli. Energije in moči imajo v najbojšem primeru za dve mogoče tri tekme, če niso nasprotniki drsalno prezahtevni.

Ali je potem kaj čudnega če nas mediji ne povohajo več kot enkrat namesec, ko se igra tisti redki derbi, ki ga mogoče prenaša kaka lokalna radijska postaja, v najboljšem primeru spremlja peščica novinarjev ki pride na pojedino v VIP prostore v Ljubljani in na Jesenicah, ostali pa le povzamejo zapiske teh nadebudnih jedcev, ali pa še to ne. Je kaj čudnega da sponzorji raje vlagajo v druge športe, ki res da niso kaj prida boljši, a imajo vsaj na RTV po zaslugi nekaj posameznikov ala Bergant zagotovljen prenos.

Hokej bo v Sloveniji dobil nazaj kar mu gre samo pod pogojem, da se bo igralo težke domače tekme z ekipami ki bodo sesavljene iz igralcev, ki se bodo morali za svoje mesto boriti na vsaki tekmi, dati vse od sebe od prve do zadnje minute. MHL je bil dober začetek, privabiti bi morali le še kvalitetne nasprotnike iz Italije in Avstrije, izločiti Hrvate. Ekipe popolnjene s tujci nedvomljive kvalitete že od začetka sezone so v Evropi nekaj normalnega. Pri nas pa prej izjema kot pravilo. In zakaj? Ker v klubih bivakirajo venomer eni in isti obrazi, ki namesto da bi dejansko delali veliko raje zapravljajp čas in denar, ki ga niso niti sami pripeljali v klub. Tako je v klubih en kup enih funkcionarjev z zvenečimi titulami, katerih edina funkcija je prežvekovanje in poplakovanje jedače in pijače v VIP prostorih na sejah in sestankih na katerih se načeloma pogovarjajo, a redko kaj od tega tudi realizirajo. Če pa že, pa gre ponavadi za lastne interese in osebno korist.

Kaj ima Salzburg, česar Ljubljana in Jesenice nimata in verjetno nikoli ne bosta imela? Proračun 7 mio EUR!!!!

Citymamba
06.06.2006, 21:30
OK, začnimo s tvojo in Sekljevo teorijo ekonomske računice in kvaliteto slovenskega hokeja. Po tvojem na bi se kvaliteta SLO DP in hokeja nasploh dvignila s tem, da klubi delujejo na polprofesionalen način, s čim manj vloženih sredstev in molzenjem gledalcev z amaterskimi igralci na ledeni ploskvi. Postavili bi še nekaj montažnih dvoran po Sloveniji in umetno podpirali nova amaterska ali v najboljšem primeru polprofesionalna moštva. Tako bi razširili bazo in približali hokej širši SLO javnosti? Sem prav povzel tvoja razmišljanja zadnjih nekaj let?

Če ne vložiš, ne dobiš, in z vtrajanjem na dosedanjem formatu igranja DP, ko je derbi kvečjemu enkrat mesečno, vmes pa se igra tekme z nasprotniki nižjega doma, ki ne koristijo nikomur, ne bomo prišli daleč. Ne samo da je tekem premalo, ker imamo ozko bazo klubov, še tiste ki so, so daleč od tega da bi bile težke. Tako igralci zaslužijo svojo plačo s treningi in mogoče enim maksimalno odigranim šihtom na mesec. Kakšne so plače nekaterih naših asov veš bolje kot pa jest. Kakšne posledice ima to dolgočasno DP na igralce na SP pa smo tudi videli. Energije in moči imajo v najbojšem primeru za dve mogoče tri tekme, če niso nasprotniki drsalno prezahtevni.

Ali je potem kaj čudnega če nas mediji ne povohajo več kot enkrat namesec, ko se igra tisti redki derbi, ki ga mogoče prenaša kaka lokalna radijska postaja, v najboljšem primeru spremlja peščica novinarjev ki pride na pojedino v VIP prostore v Ljubljani in na Jesenicah, ostali pa le povzamejo zapiske teh nadebudnih jedcev, ali pa še to ne. Je kaj čudnega da sponzorji raje vlagajo v druge športe, ki res da niso kaj prida boljši, a imajo vsaj na RTV po zaslugi nekaj posameznikov ala Bergant zagotovljen prenos.

Hokej bo v Sloveniji dobil nazaj kar mu gre samo pod pogojem, da se bo igralo težke domače tekme z ekipami ki bodo sesavljene iz igralcev, ki se bodo morali za svoje mesto boriti na vsaki tekmi, dati vse od sebe od prve do zadnje minute. MHL je bil dober začetek, privabiti bi morali le še kvalitetne nasprotnike iz Italije in Avstrije, izločiti Hrvate. Ekipe popolnjene s tujci nedvomljive kvalitete že od začetka sezone so v Evropi nekaj normalnega. Pri nas pa prej izjema kot pravilo. In zakaj? Ker v klubih bivakirajo venomer eni in isti obrazi, ki namesto da bi dejansko delali veliko raje zapravljajp čas in denar, ki ga niso niti sami pripeljali v klub. Tako je v klubih en kup enih funkcionarjev z zvenečimi titulami, katerih edina funkcija je prežvekovanje in poplakovanje jedače in pijače v VIP prostorih na sejah in sestankih na katerih se načeloma pogovarjajo, a redko kaj od tega tudi realizirajo. Če pa že, pa gre ponavadi za lastne interese in osebno korist.

Kaj ima Salzburg, česar Ljubljana in Jesenice nimata in verjetno nikoli ne bosta imela? Proračun 7 mio EUR!!!!
Če želiš povečati kvaliteto moraš imeti zadovoljivo število medsebojno primerljivih klubov. Za to pa potrebuješ denar. Torej potrebuješ managment, ki je sposoben to tudi priskrbeti. Kakor si že sam zaključil imajo nekateri avstrijski klubi večji proračun kot vsi slovenski klubi skupaj, vključno s HZS. Kljub vsemu pa jim tudi to še ne zagotavlja uspeha. Salzburg je imel večji proračun od Vilaha pa je vseeno sotal brez naslova. Torej? Najprej potrebujemo širino. Brez vsaj 10. klubov z resnimi tekmovalnimi nameni ne bo nič. Avstrijci imajo razvejano drugo in deželne lige. Prva liga bo skupaj z jeseniško ekipo tvorila 8 klubov. Kaj imamo mi. 3 kolikor toliko dobre klube in nekaj bohpomagajev. Če meniš, da se bo z odhodom Jesenic kvaliteta dvignila potem priznam, da te ne razumem. Sicer pa sem že povedal, da nima smisla razpredati o tem saj moramo počakati na rezultate jeseniške odločitve. Šele potem bomo lahko konkretneje debatirali. Vsekakor pa zaradi tega hokeja ne bo nič več po medijih kot ga je bilo do sedaj. Še vedno bomo poslušali skopa poročila o rezultatih iz njihovih srečanj in nič drugega. Če želiš izsiliti medijsko pozornost moraš imeti vsaj 10 dokaj akativnih klubov, ki bodo vsak teden primorali TV postaje ter časopise poročati o njih. Torej tudi o njihovih sponzorjih. In le tako je možno pričakovati, da se bo tudi inters mladine oz. strašev povečal. Več kadra, večja ponudba igralcev, strožja selekcija. Preprosta formula, ki še nikoli ni zatajila. O njej sem že govoril. Slovenija ne potrebuje večje lige. V t.i. "drugi" ligi pa bi igrala rezervna oz. podružnična moštav sestavljena iz igralskih viškov ter nekaterih perspektivnih mladincev. Če k temu dodamo še deset mladinskih ekip v mladinskem prvenstvu je uspeh zagotovljen. Seveda ne čez noč. Zagotovo pa bi se prvi učinki pokazali že čez 5 let. Sploh imamo ljudi, ki so sposobni poriniti ta voz? Menim da ne. Na koncu se bo vse skupaj sešlo na igranje še dveh ljubljanskih klubov v EBEL Ostali pa bodo počasi mrknili. Zakaj? Zato, ker zaradi nekonkurenčnosti ne bodo sposbni vzgojiti oz. izšolati ustreznih kavlitetnih igralcev za potrebe tako močne lige kakor je avstrijska. Posledično bo oslabljena tudi reprezentančna vrsta saj bo osnovni interes udeležencev EBEL nakup čim kvalitetnejših igralcev iz bogate tuje ponudbe. Torej potešitev kratkoročnih ciljev ekip ter vlagateljev. Profesionalni klubi se namreč ne ukvarjajo z vzgojo lastnih kadrov ampak to vlogo prepuščajo drugim. Velikokrat zasebnim šolam oz. nižjerazrednim klubom, ki jih vodijo bivši vrhunski igralci ter trenerji. Tako to počno v razvitem svetu. To so dejstva. Od kod bo potem reprezentanca črpala kadre se lahko samo spraušujemo. Iz Maribora, Bleda, Alfe, HS Olimpije? No ja. Za C skupino bodo čisto ok. Srbe, Hrvate, Avstralce in Romune bomo gotovo namahali. Najbrž se takrat na Jesenicah ne bodo trkali po prsih in se hvalili, da so paradni konj slovenskega hokeja. Vsaj upam, da bodo modro molčali saj bi jim kdo utegnil na zid napisati grobarji. Verjetno pa tudi na Halo Tivoli.

crosby
07.06.2006, 13:24
Ko smo že pri razvoju slo hokeja, blatenju enega in drugega kluba, bom rebu sam tole: eni se zavzemamo in si želimo, da bi pridobil slo hokej, da bi postal konkurenčen avstrijski ligi. eni pa gledate samo na to kere pripadnosit ste in vam je važno, da je ta ekipa na vrhu pa čeprav ima to posledice na vseh ostalih.
In ko si govoru o gradnji montažnih dvoran v tem ne vidim nobenega problema, lahko to samo podprem in si želim, da jih postavijo čim več. Pa ne samo po Gorenskem in Ljubljani ampak predvsem bi jih potrebovali po drugih koncih Slovenije, kot so dolenska, štajerska, prekmurje,... Kajti, če ni dvoran-desališč ljudje ne morejo igrat hokeja in zato je izgradnja takih dvoran ena naj pomembnejših stvari pri razvoju hokeja. Ko pa gre za razvoj hokeja oz hokejske lige. pa so v Sloveniji potrebne korenite spremembe.
1. prva stvar, ki jo je potrebno storiti je rekonstrukcija vseh klubov in pa razporeditev po slo prostoru. Saj s tem, da se hokej igra samo na Gorenjskem in v Ljubljani ne moremo dosti storiti pri razvoju. Predvsem menim, da potrebujemo eno moštvo, ki bi prihajalo iz dolenske, ker po mojem mnenju ja tam zanimanje in interes za to, če ne drogega to dokazujejo s inline hokejskimi ekipami. Zato je moje mnenje, da bi bili klubi razdeljeni takole: 3 na Gorenskem, 2 mogoče 3 v Ljubljani, po en pa v Mariboru, Celju in na Dolenjskem. In to, da bi imeli 8 klubov razporejenih po celi Sloveniji, ki bi igrali v prvi ligi bi bilo za začetek dovolj.
2. Druga zelo pomembna stvar je obnova oz izgradnja nove infrastrukture, ki bi omogočala optimalno delo z mladimi in članskimi ekipami. Potrebovali pa bi tudi strokoven kader, tako na pozicijah trenerjev, kot na pozicijah marketinga, trženja in gospodarjenja s kubi.
3. Če bi izpolnjevali prve dve stvati, bi se interes za hokej že precej izboljšal, za še boljše stanje pa bi potrebovali pravo promocijo. In tle nemoremo vedno kriviti samo novinarjev, da nič ne pišejo o hokeju, če sami klubi nič ne naredijo za to. Tako bi mogli predvsem klubi sami in vodstvo lige začeti s promocijo kar bi pritegnilo novinarje in občinstvo. Naloga novinarjev in TV hiš pa bi bila poročanje in prenos tekem. Tu bi bilo zelo dobro, da bi prenašali NHL tekme vsaj enkrat tedensko in imeli NHL odaje po zgledu NBA- action. Nato pa prenos vseh derbijev DP in pa končnice.
4. V četrti točki pa bi se dotaknil predvsem sistema tekmovanja in lige kjer bi igrali.
Za začetek bi bilo 8 ekip v prvi ligi dovolj, nato pa bi se ob izpolnjevanju vsega prej naštetega povečalo tudi zanimanje in stem ustanovitev kakega novega kluba. Stem pa bi lahko ustanovili tudi drugo ligo, ki bi jo sestavljali podklubi iz prve lige. Seveda pa bi bilo zanimanje medijev večje in tudi liga in igralci bi pridobili, če bi igrali s tujimi klubi. Tako bi lahko na začetku sodelovali z avstrijci, kjer bi igrali trije slovenski klubi, ki pa bi se marali v DP boriti za avstrijsko ligo saj bi imeli samo prva tri maštva Dp mažnost nastopa v Avstriji. tako ne bi imele nekatere ekipe stalnega mesta v avstrijski ligi. Kar bi povečalo konkurenčnost in boj za prva tri mesta v DP. čez čas, ko bi v Sloveniji pridobili še nekaj mačnih klubov, pa bi se lahko z Avstrijci dogovorili o skupni prvi ligi, ki bi bila profesionalna. Po zgledu NHL. V ligi bi igralo 5ali 6 slovenskih in 5ali 6 avstrijskih ekip, ki bi bile razdeljene v skupini: Slovenska in avstrijska kot v NHL zahod in vzhod. moštva pa bi igrala vsaka z vsakim tudi z ekipami iz druge skupine. Skupini bi bile pomembni samo za končnico saj bi tam igrali tako ko t v NHL vzhod in zahod (slovenska in avstrijska). Nato bi v pofinalu oz v finalu skupin dobili zmagovalca, ki bi postal uradni prvak slovenije in avstrije. V finalu pa bi se te dve moštvi pomerile za prvaka lige.
Vem, da so to samo sanje oziroma moje mnenje, ki se bo težko kdaj koli sploh lahko uresničilo. Vendar bi bil zadovoljen že samo s polovico tega.
Lp

Citymamba
07.06.2006, 15:03
Pozabil si na Mursko Soboto kjer drsališče že imajo. Vendar se občinarji bolj zanimajo za gojenje koruze in fudbal. Prav tako je inline razvit v Postojni. Torej je potrebno malce pogledati še na Notranjsko-Kraško regijo. Prepričan sem, da bi se hokej lahko igral tudi v Kopru. Sicer pa bi en klub na vsak način potrebovali v Novem mestu in Velenju. In to namesto Celja, ki si očitno niti ne želi hokeja. Torej bi lahko v Sloveniji imeli celo 12 klubov. Seveda pod pogojem, da zgrade poceni dvorane z vso infrastrukturo. V manjših krajih zadostujejo že take s kapaciteto od 500 do 1000 sedežev. Menda si v roku nekaj letih hokej ponovno lahko obetajo tudi v Tržiču. Skratka prostora zanj je dovolj. Ali se bodo vodilni oz. odgovorni ljudje znali dogovoriti ter prepričati tudi lokalne skupnosti pa je druga zgodba. Zato sem trdil, da je v Sloveniji dovolj prostora za 10 ekip, ki ob ustrezni organiziranosti brez težav udejanijo že večkrat naštete cilje. Brez vizije in želje se ne bo zgodilo nič. Čudi me le, da ob tolikšnih idejah nihče od odgovornih ni sposoben vsaj pričeti z njihovo uresničitvijo. To pa samo kaže na egoistično in leno hokejsko klientelo, ki hodi le po raznih svetovnih tekmovanjih in uživa v brezplačnem turizmu. Zakaj bi si nakopali delo, če jim že sedaj uspeva lepo živeti na tuj račun.

Jesenican
07.06.2006, 18:41
Citymamba, še vedno namerno ali po nesreči manipuliraš z zavajanjem glede Jesenic?
Dej mi povej zakaj še vedno vztrajaš pri tem, da Jesenice odhajajo, ko pa je jasno ko beli dan da bodo igrali tudi v DP!

Citymamba
07.06.2006, 19:09
Nič ni jasno. Po jeseniških ulicah se govori, da naj bi igrali kar v vseh treh tekmovanjih. Torej v EBEL, DP in MHL. Kako jim bo to fizično uspelo je pa druga zgodba. Seveda rešitev obstaja. Pokupiš vse živo kar leze in gre. Potem ustanoviš podrunično moštvo za domačo rabo ter ono pravo za EBEL. Tako bi dejansko Jesenice igrale v vseh mogočih ligah. Oz. po potrebi. Z najmočnejšo ekipo seveda le v Avstriji in morda v Celinskem pokalu. Če bo termin prost seveda. Torej bo HIT postal tretja jeseniška ekipa. No pravzaprav kranjskogorska:clown: . Vidiš, da se da vse rešiti, če malce pomozgaš.:dontknow: :evil:

Jesenican
07.06.2006, 19:17
Po kratkem prebiranju drugega foruma, se zdi da bo HIT predstavljal drugo ekipo Jesenic ki bo nastopala v DP in MHL, Prva ekipa pa v EBEL. Seveda bodo vsi igralci menda na dvojni licenci, tako bo prehajanje igralcev po potrebi iz prve ekipe v drugo malenkost. Na ta način je izvedljivo vse, je le stvar dogovora glede dvorane in uskladitev tekmovalnih terminov.
Da bi pa s svojim proračunom pokupili vse kar leze in gre pa dvomim. Glede na to, da bodo imeli najtanjši proračun v EBEL, se jim bo vsak nenamenski nakup še kako poznal. Ali se tega zavedajo pa je drugo vprašanje. Obstaja manjša možnost da gre za en kup obljub in propagande do bližajočih se lokalnih volitev.
Ko jim bo pa začela zaradi nesposobnosti teči voda v grlo, bo pa seveda vsega kriva prejšnja uprava dolgovi, za katere kobajagi niso vedeli....

crosby
08.06.2006, 10:23
Teli "nori" načrti Jesenic, da bi igral na treh frontah bodo še zelo zanimivi. Prav zanima me kako bodo to spelal.
Kar se pa MHL tiče, pa naj bi igrali štirje slovenski klubi (Slavija, ŠD Alfa, Olimpija in Jesenice) dve madžarski (Alba in Ujpest) in po en hrvaški (medveščak) in srbski klub. Za igranje v MHL pa naj bi se zanimale tud poljske ekipe.

Citymamba
08.06.2006, 10:51
Poljaki so že igrali. Pri njih volja obstaja. So pa problematične razdalje. Torej je njihova udeležba vprašljiva. Ne vem pa zakaj se ne zmorejo zmeniti s kakšnim, ali dvema slovaškima nižjeligašema? Slovaška je nekoliko bližje pa tudi kvaliteta hokej je na višji ravni. Čeprav me mika "avstroogrska" liga. Torej nekaj Slovakov, Avstrijcev, Slovencev ter Madžarov. Zadetek v polno. Pa ne rabiš nobenih kombinatornih akrobacij. Iz vsake države naj v tej ligi igrata po dva, ali pa trije klubi in je mir. Tekem bi bilo dovolj in še zanimive bi bile po vrhu.

partibrejker
08.06.2006, 11:04
:) no ni lih najnovejša novica ampak usen

Kot je danes objavil švedski hokejski spletni portal HockeyMagasinet, naj bi vratar Robert Kristan - "Lix" postal član švedskega prvoligaša Brynas IF, moštva ki je v sezoni 2005/06 zasedlo 7. mesto v švedski ElitSerien. Na SP v Latviji sta Brynas v zmagoviti švedski reprezenatnaci zastopala najboljši vratar SP J.Holmqvist (odšel naj bi v Tampa Bay) in branilec N.Backstrom.

Citymamba
08.06.2006, 11:13
To ni novica dneva. To je znano že več kakor 14 dni. Prav tako Kranjčev odhod h Kopitarjevemu bivšemu klubu, ki je izpadel v drugo ligo in ima ambicije vrniti se med elito. Torej bomo imeli kar 5 igralcev v močnih hokejskih ligah. Razingar in Hebar pri Trinecu v češki Extraligi, Lix v švedski Eliteserie in eden v švedski prvi(drgi) ligi, da Kopitarja pri LA Kingsih iz NHL ne omenjam. Zanj še ni čisto gotovo, ali bo takoj zaigral v prvem moštvu, ali ne. Če k temu dodamo še Janov nastop v nemški DEHL je slika že malce vedrejša. Sedaj naj samo še doma poštimajo vse potrebno, da se naš hokej vrne na pota stare slave pa bo. :approve:

partibrejker
08.06.2006, 11:22
ja se je govorilo nisem pa vedel da se je že dejansko zgodilo
se kr premika na boljše kar se tiče prestopov naših odkar igramo v A-ju.vsako leto bolš in bl zveneči klubi.zlo fajn za našo reprezentanco v bodoče.sej kristan je res noro branu ni kej:approve:
se pa tudi pri nas v kranju nekaj dogaja berem da se obeta nova dvorana:) fino

spaceruner
08.06.2006, 11:37
ja se je govorilo nisem pa vedel da se je že dejansko zgodilo
se kr premika na boljše kar se tiče prestopov naših odkar igramo v A-ju.vsako leto bolš in bl zveneči klubi.zlo fajn za našo reprezentanco v bodoče.sej kristan je res noro branu ni kej:approve:
se pa tudi pri nas v kranju nekaj dogaja berem da se obeta nova dvorana:) fino
...počak, da taprvo nardijo še ene par vele-štacun potem bo šele hokejska hala:evil:

Citymamba
08.06.2006, 12:47
Ne se preveč veselit fanta. Je potrebno še pri skakalnici jakuzije narest pa bazen poštimat in organizirat biciklistično dirko pa po možnosti postaviti kolesarski velodrom. Kaco je že zelo hud, ker se samo okoli hokeja govori.:evil: Kje je pa še sodoben fusbalski stadion? A ne vesta, da je to sedaj v modi. Štadion v vsako vas je glavni moto. :dontknow:

Jesenican
08.06.2006, 14:09
Sodeč po tem kar se dogaja v Kranju z izgradnjo dvorane, v Ljubljani z izgradnjo stadiona, na Jesenicah s hokejem, lahko mirno brez pretiravanja zapišem, da so naši politki še najbolj koristni avgusta, ko so na počitnicah. :veryevil:

Citymamba
08.06.2006, 17:36
Sem vedel, da si bova enkrat 120% enotna. :approve: :veryevil:

Jesenican
08.06.2006, 19:45
Brez skrbi, ni blo nalašč :veryevil:

Citymamba
09.06.2006, 13:11
Sprejmem opravičilo.:veryevil: Sicer pa je sedaj mesec fusbala tako, da je o hokeju grešno govoriti. :evil:

Jesenican
09.06.2006, 20:13
Sploh ne, za hokejskega fan-a ni nikol grešno govort o hokeju, sploh pa sem bil vzgojen v duhu Titove mladine, pionirjev, ipd, tko da se z grehi kaj dost nimam opravka :veryevil: Glede fusbala, ogledal si bom zgolj najbolj zanimive tekme in seveda zaključne tekme, kaj dosti več pa me tole fusbalsko dogajanje ne gane.

Citymamba
10.06.2006, 14:10
Saj mene tud ne. Zanimivo bo šele od četrtfinala naprej. Sicer pa je v hokeju čas kislih kumaric. reostane nam samo NHL. Torej lahko do avgusta le kvantamo in spuščamo sline po boljšem jutri slovenskega hokeja. V Kranju menda močno delajo na tem, da bi bil slednji čim bolj črn. Bomo videli kdo se jim bo pri tem še pridružil. Kandidatov je kar precej. :evil:

Jesenican
10.06.2006, 14:17
Mislm da bi Jesenice z največjim veseljem odstopile Ruparja kot predsednika kluba Triglavu. Mogoče bi se kaj izboljšalo, ali pa tudi ne. Kar pa pa kislih kumaric tiče, se strinjam, mislim da poganjajo tudi v našem koncu, ne glede na to da naj bi igrali v Avstriji se nekateri obnašajo kot da to ni nič, se vse lahko dela po starem, ali pa še manj....:dontknow:

Citymamba
10.06.2006, 18:50
Hja v Kranju je potrebno popucat celotno upravo z županom vred. To je gnezdo liberalnokomunajzarske zalege. In dokler bodo sedeli tam bo kranjski hokej tonil in verjetno zudi potonil. Še bolj zanimivo pa je dejstvo, da nihče od prizadetih (občani, starši otrok, igralcev pa tudi igralci sami) ne spiše kazenske ovadbe zoper neodgovorne povzročitelje te škode. Če drugega ne bi zadeva dvignila prah, o njej bi se pisalo in kriminalisti bi jo morali vzeti pod drobnogled. Način odstranitve dvorane, neizpolnjene obljube o novi, pa dolgoletno zavlačevanje in škoda, ki je posledično nastala (osip članstva, visoki potni stroški ter najemi drsališča na Bledu, slabši športni rezultati) so dokaz o nujnosti izgradnje. Menim, da brez ovdbe ne bo šlo. Sedaj je predvolilni čas. Če je ljudem v Kranju vseeno za hokej potem bodo tiho in popnovno volili barabe, ki ga uničujejo. In še marsikaj drugega tudi. Moje korenine izvirajo iz Kranja. Zato vem kakšni so tam ljudje. In bojim se, da bo ravno zaradi njih hokej šel v maloro, ali pa ga bo špilalo le nekaj zagnancev, ki bodo imeli čas ter denar in bodo hodili na Bled na kremšnite, mimogrede pa še malo potrenirali njim ljubi hobi. :dontknow:

valjhun
06.07.2006, 21:07
kakšno zatišje! :veryevil:
V glavnem, Jeseničani nekako zbirajo ekipo za jodlarsko ligo, čeprav se nekateri igralci kot hudič križa izogibajo novih pogodb, Slavija bo nastopila v Celinskem pokalu, Olimpija pa bo letos v DP igrala z boljalimanj mladinskim moštvom. Baje je Rupar preko lovk prepovedal njeno sponzoriranje :censored:

Jesenican
08.07.2006, 09:41
Saj bo kmal grmel, v roku 6 tednov bo na Jesenicah led nared, kolk bo pa igralcev na njem bomo pa še vidl. :veryevil:

reno
11.07.2006, 21:11
Bohdej ;)

kako kej v tej vročini, jest sm že iz dopusta, ki pa ni bil zadnji he, he.

Citymamba mi lahko poveš kva dugaja v HDD OLIiju. Je res suša oziroma katastrofa??!

valjhun
19.07.2006, 19:59
medtem ko Jesenice in Olimpija sanjata sponzorje, je Slavija (povzeto po Slohokeju) za sponzorje dobila Kanadčane. Baje se znajo kar okrepiti in orda celo prvič dobiti prvenstvo? Bo zanimivo :2thumbs:

Citymamba
21.07.2006, 18:46
Bohdej ;)

kako kej v tej vročini, jest sm že iz dopusta, ki pa ni bil zadnji he, he.

Citymamba mi lahko poveš kva dugaja v HDD OLIiju. Je res suša oziroma katastrofa??!Ni katastrofa. Je pa suša, ker ni ledu. Kot vedno v HT. :veryevil:

Citymamba
21.07.2006, 18:47
Sicer pa odpiram novo nadaljevanje teme. In sicer SLOVENSKI HOKEJ V.