Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Praga


CaptainBlackAdder
05.10.2005, 08:47
Za podaljšan vikend mislim iti v Prago, pa me zanima, če imate kake nasvete glede hrane, barov, ogledov in prenočevanja.

Hvala!

__________________________________________________ ________
Baldrick, believe me, eternity in the company of Beelzebub and all his hellish instruments of death will be a picnic compared to five minutes with me and this pencil if we can't replace this dictionary.

Nincha
09.10.2005, 23:05
Majo baje dober seks muzej v Pragi. Tazga v stilu "Seks od prazgodovine pa do danes" :)

Drgac pa, bla sm tm 2x, obakrat blo mega. Cene take k v SLO, sam pir je mal bl pocen, pa vec izbire mas. ;)

So me skor 2x ogulfal.
1. na bencinski - sm placala z 20E in sem dobila 18E nazaj v mini kovancih, pa se to skupi, ko sm prestela sam enih 14,15E. Pol sem se probala neki po ANG menit s tisto prodajalko, sam je blo lazje po slovensk. Nc jim ni jasn. Ne se matrat s ksnim tujim jezikom, SLO najbl zaleze

Potem 2. pa v menjalnici denarja, ko sm hotla krone kupit.

Ne pravm, da so kradlivci al pa karkol, sam pazi, ce placujes z Evri, kako ti zaokrozujejo in vracajo dnar.

:approve:

nickyta
12.11.2005, 15:15
Če smo že ravmp na Češkem..

Mi gremo v Brno.

pa me zanima kaj se tam res, ampak res splača odledat.
Vem da se splača pit veliko piva k je pocen.

In kje oz. kateri pubi so fajn??

če kdo ve??

Parva scintilla saepe magnam flamam excitat! http://freeweb.siol.net/kompar78/Avatar/Nicky_ucke.gif

maksimum
12.11.2005, 15:51
Slovenščina pride zelo prav, bolj kot kakšen drug tuj jezik. Samo govori počasi in razumljivo pa te bodo sigurno razumeli. ;)

Imajo nižji standard kot pri nas in so cene malček nižje. V mestnem jedru je pa malo dražje.

Smarty
20.11.2005, 19:23
Jst vem, da sm bla, kej več se pa ne spomnem.:clown:

Aja, mraz je blo...pa vsi so pivo pil:dead:, pa dobr smo jedl.:approve:
http://freeweb.siol.net/kompar78/Smilies/essen.gif
Kaj bomo dobrega jedli?

vladimirp
11.12.2005, 10:11
Za podaljšan vikend mislim iti v Prago, pa me zanima, če imate kake nasvete glede hrane, barov, ogledov in prenočevanja.

Hvala!

__________________________________________________ ________
Baldrick, believe me, eternity in the company of Beelzebub and all his hellish instruments of death will be a picnic compared to five minutes with me and this pencil if we can't replace this dictionary.

Predvidevam, da si že opravil s Prago in da si se imel fajn.

Za bodoče popotnike v tujino sporočam :
:kmet: v tujini dvigujte denar z navadno bančno Maestro kartico BA.

Provizija je minimalna ca 400 Sit/ enkratni dvig (transakcija je možna če imaš denar na računu).
Nimaš občutek da te v lokalnih menjalnicah goljufajo.

:nonono: Bistveno dražja je varijanta dviga denarja z Mastercard in podobnimi karticami. Plačilo za dvig pa pride pozneje, ponavadi ko se že vrneš domov.
Lepo popotovanje.

Vladimir

Škrlatka
11.12.2005, 20:18
tako je v hotelu mora maldina plačat vedno 10 evrov vnparej, tujci niso zaželeni, pazi pri hrani, ker pri njih couver pa se napitnino jim mors dat, orubijo te v trenutku, pa nikoli ne jej v strogem centru,

Štrudl
12.12.2005, 21:22
Praha ni slaba....mraz pa je res....ko smo bili mi je bilo okrog - 40, no tm nekje :big:

full enih znamenitosti, katere me seveda niso zanimale :cool2:

koleg aje bil ob 100 mark...kradejo tud :big:

dolgčas :veryevil:

orchid
13.12.2005, 15:06
Praga je res lepo mesto, kot ste vsi, ki ste bili tam, to že ugotovili, ja in res je tudi to, da imajo zelo šibko znanje matematike - vsaj pri vračanju denarja tko zgleda....tolk hudo, da je že moteče....enkrat spregledaš, ampak ko se ti to zgodi drugič in tretjič, te mine, da bi sploh še kaj kupoval pri njih....
itak je pa Praga znana po tem, da je eno najdražjih mest v Evropi.

Pa tudi računov ne dobiš v restavraciji, kr neki po listkih črtkajo in neki počez računajo, tko da na koncu izpadeš ti blesav, če hočeš kaj razpravljat o ceni, ker mu ne moreš dokazat, da imaš prav.

Meni se je zgodilo v restavraciji nasproti znamenite ure na osrednjem trgu, kjer je kelnar mirno zaračunal 25 % več, kot je bil znesek po ceniku in ker smo plačali z bankovcem, nam ni nameraval vrniti razlike do računanega zneska.....kr neki se je skril in ko smo hoteli šefa, se je naredi pa čist u iber začudenega, kaj sploh hočemo ....:dead:

nejc
03.01.2006, 17:36
Sem objavil temo pod aktualno-->EU, pa bom še enkrat tukaj napisal.

Zadnje 4 dni sem bil v Pragi. Podobne izkušnje. v centru samo nategujejo. Za silvestrovo sem nam je recimo zgodilo, da smo ob 2 zjutri šli v nek lokal iz trga, pijani seveda. vsi smo naročili pivo. ko je blo treba plačat, je ženska začela kasirat 100kron na pir, čeprav je pisalo 30. Pa še kr na roke je napisala. Ji je kolega reku, da hoče imet tiskan račun iz blagajne, pa je pripeljala glavnega kenlerja, ki nam je še enkrat napisal isto zadevo z roko.:big: Se je kolega še nekra zbunu, so pripeljali eno gorilo. Dober odnos, res.:nonono:
Drugač so pa imeli probleme z vračanjem, kot ste nekateri že napisali. Pa zaračunavanjem večih artiklov od naročenih, kao po pomoti. In ko opazič, se naredi francoza(moglo bio se rečt, da se naredi Čeha.:big: ). Ko bi mu najraj neki na glavi zlomu, ker se tako očitno dela bedaka.
Čeprav overall vtis je pozitiven. Praga je res lepo mesto. Je rekla vodička: "Čehi si Prage ne zaslužijo". Ni se preveč motila.:cool:

moonrider
18.01.2006, 18:10
Ej pa kao mate usi tako slabe izkusnje?
Jest sm bil tam poleti ko je bla high sezona pa ko so cehi igrali z grki v finalu eura 2004 pa je blo useen spica.
Mesto je fenomenalno, prov ustvarjeno za svobode popotnike z nahrbtnikom in boheme. Sm nasel en pocen hostel kjer sm dobil postlo za 10 eurov v centru v glavni sezoni (zelo poceni mimogrede) mesto sm pa raziskoval kar sam. Neverjetno lepo je.
Po drugi strani pa, ne mores pricakovati da bo poceni tako kot brno alpa bratislava ce mislis jit tja samo festat in se nalivat z odlicnim ceskim pivom, tako kot to delajo na svojih "stag parties" anglezi. Prago priporocam kot lepo, kulturno bogato zgodovinsko mesto za sanjace ne pa kot mesto za izzivljanje in razgrajanje . Ceprov tut to mora bit :rolling:

LP

PoisonIvy
20.01.2006, 09:30
Za podaljšan vikend mislim iti v Prago, pa me zanima, če imate kake nasvete glede hrane, barov, ogledov in prenočevanja.

Hvala!

__________________________________________________ ________
Baldrick, believe me, eternity in the company of Beelzebub and all his hellish instruments of death will be a picnic compared to five minutes with me and this pencil if we can't replace this dictionary.bla s fantom za podalšan vikend.... men je blo špica.... prehodila sva center po dolgem in počez, cene so cca take kot pr ns, svetujem da se z metrojem odpelješ tut do plečnikove cerkve ki je res enkratna

če češ, mam knjigco, pa ti jo lahko posodim...javi se na OS če te zanima

freya
22.01.2006, 20:46
meni je bila praga enkratna. tam sem bila 5 dni, pa imam občutek, da še zdaleč nisem videla vsega, zato bom še šla tja.
kakor rečeno, hrana je izven strogega centra še vedno odlična, vendar polovico cenejša. organizator nas je nastanil v krasnem apartmajčku in z osebjem so prijetno kontaktirali v slovenščini, še lažje pa v stari srbohrvaščini.
dan nam je pokvaril le taksist, ki nam je mastno zaračunal, ko nam je pokazal pot do apartmaja, jasno pa je dal vedet, da bo bolje, da plačamo. da pa imajo težave z matematiko, pa po vaših opazovanjih še vedno drži
;)

Vsemogočni
16.06.2006, 07:12
Ali ima kdo podatek kakšni so stroški prenočitve v Pragi. Naj bi šlo za bivanje v kakšnem študentskem domu ali nižji kategoriji bodisi hotela ali podobne hiše.

Hvala za info

freya
16.06.2006, 08:12
hostel z zajtrkom dobiš za kakih 10-20€.....na tem linku najdeš vse kar želiš
(na lonely planet dobiš sobo za 7,30€ sem zdele pogledala)
http://www.lonelyplanet.com/travel_services/accommodation/hostels.cfm
http://www.a-prague.com/?gclid=CPitmIajyoUCFTknMAodVUvu4A

http://www.hostel.cz/

http://www.prague-holiday.net/če te pa še kaj zanima, pa kar vpraš, dokler so vtisi še sveži
;)

metamorf
18.06.2006, 17:44
Češka je fula poceni (razen center Prage). Če greš z avtom, potem mora imeti hotel varovan in zaklenjen parking, drugače se ti zelo rado zgodi, da ostaneš brez avta.

freya
19.06.2006, 12:06
Varianta z vlakom ni slaba ...direkten vlak EC Plečnik 29 € v eno smer
Javni prevozi po Pragi so pa poceni , veze zelo dobre, vse jasno označeno, tako da se ne moreš zgubiti ( ok, zanemarimo redke izjeme)
;)

Vsemogočni
25.06.2006, 22:12
Hvala za nasvete, zadeva se je zaključila, da se bolj ugodno ni mogla. Stroški so bili, nekaj kruglic piva in ena hudo pekoča pizza in to za 3 dni prebivanja v "Prahi" :2thumbs: :2thumbs: :2thumbs:

Opozoril bi samo vse, glede parkiranja v Pragi. Kljub temu, da tam kjer stanujete (prenočujete) nimajo parkirnega prostora, NE PARKIRAJTE na začetku, na ali na koncu avtobusne postaje ali tam ko ni dovoljeno, kajti iznenada se prikažejo ko duh policaji in ste ob 1.000 Kč (čeških kron). Ne pomaga noben izgovor, niti, da ste avto parkirali le toliko časa, da ste zložili prljago in hoteli že odpeljati (voznik je že speljeval z avtobusne postaje, vendar je bil še v poziciji, ko je imel zadnji del avta za črto). Kar je moral ustaviti in sledila je kazen. Pomagalo ni niti dopovedovanje, da pač ni parkirnih mest, prtljage pa ne morete nositi od kje daleč, niti je ne morete dati na tramvaj, ker jo je preveč in pripeljati do hiše. Ma ne nuca nobena beseda. Policaj aroganten do kraja, gleda ko gestapovec, sploh te ne upa pogledati v oči in samo piše. Kregat z njim se ne splača, ker ne veš kake bodo posledice, zato je boljše plačati in nekaj časa kleti in si dopovedovati, da to ni res kar se ti dogaja. Pomagala ni niti nalepka za invalide (katere je bil lastnik avta), ma nič.

Zato previdno pri parkiranju, ker se ena dva za policajema pripelje tudi pajek ter tretji policaj, ki hiti snemati s kamero, da se kar kadi za njim. In še pisanje kazni:

Listek ima za 100 Kč. Zato napiše prvi listek za 100 Kč, potem mu moraš podpisati vseh ostalih 9 listkov. Da bi zahteval, da izpiše vse listke, je prvič škoda časa, drugič pa nismo prišli v Prago zato, da bi se kregali s policajem, ali z njimi preživljali še kakšne slabše trenutke. Pač pameten odneha, ko ve kdaj je tisti čas, ko mora in kasnejši čas preživi v miru in po svoji volji.

Ja ja, bili smo v centru Prage.

Še nekaj meje presenetilo. Skoraj nikjer ti ne dajo za kupljene stvari (hrana, pijača, tehnika itd) računa, razen če ga izrecno zahtevaš. Enako je tudi v Avstriji ob poti, kamor se greš malce osvežit in odžejat. Kar kaže, da še vedno niso v Evropi. Ali pa v moderni Evropi, sploh ni potrebno izstavljati računov in je cel hudič č ga ne dobiš in vzameš le v naši domovinici.

freya
26.06.2006, 11:55
Meni je bilo všeč, ker ni treba paziti, da stopiš na pasji drekec, ker so povsod na vidnem mestu bila postavljena stojala z vrečkami za tovrstne odpadke.....in očitno so jih lastniki dosledno uporabljali.

Cenik piva
http://www3.shrani.si/files/praga520673963.jpg

Vrečke za kakce
http://www3.shrani.si/files/praga520673990.jpg

bladzo
05.07.2006, 21:21
Pozdravljen. pred 2 leti smo za 2x načitev brez hrane v dobro opremljenih apartmajih plačali 40 evrov na osebo. res je, ad je blo na obrobju mesta, ampak zelo lepi apartmaji in poceni. sploh pa prenočitev na obrobju mesta v Pragi ni problem, ker je metro zelo poceni in povezave tudi s tramvajem odlične.

pa lepo se mej v pragi

chembewa
06.07.2006, 14:58
začasno živim tu, tak da če še rabi kdo kakšne info mu jih z veseljem posredujem :)

kletka
29.07.2006, 21:44
Še nekaj meje presenetilo. Skoraj nikjer ti ne dajo za kupljene stvari (hrana, pijača, tehnika itd) računa, razen če ga izrecno zahtevaš. Enako je tudi v Avstriji ob poti, kamor se greš malce osvežit in odžejat. Kar kaže, da še vedno niso v Evropi. Ali pa v moderni Evropi, sploh ni potrebno izstavljati računov in je cel hudič č ga ne dobiš in vzameš le v naši domovinici.

to se je tudi meni zgodilo, in sicer v hostlu, kjer sem spala, sem plačala prenočitev, dečko pa mi je rekel, da računov običajno ne pišejo, ker so preleni za to. (because we are too lazy) WTF?! :mad: in potem naj pride nekdo in mi reče, da še nisem plačala, jaz njemu, da sem, on meni dokaži, jaz debele učke... :nonono:
sem mu kar lepo rekla, da mi naj račun napiše in ga tudi je.

pa še nekaj je zanimivo. pri nas ti v trgovinah kruh vedno dajo prodajalke, razen kakega zapakiranega, tam si ga pa kr sam vzameš in pri tem upaš, da ga ni pred tem prešlatalo že 37 rok.

sicer pa Praga sama je lepa, sama sem bila tudi v muzeju mučilnih naprav, kamor turisti ravno ne zahajajo, se pa zadevo vsekakor splača pogledat. pa v bjižnjem kraju Kutna Hora cerkvico s 1001 človeško kostjo (v resnici jih je dosti več).

SPAM
30.07.2006, 08:24
to se je tudi meni zgodilo, in sicer v hostlu, kjer sem spala, sem plačala prenočitev, dečko pa mi je rekel, da računov običajno ne pišejo, ker so preleni za to. (because we are too lazy) WTF?! :mad: in potem naj pride nekdo in mi reče, da še nisem plačala, jaz njemu, da sem, on meni dokaži, jaz debele učke... :nonono:
sem mu kar lepo rekla, da mi naj račun napiše in ga tudi je.

pa še nekaj je zanimivo. pri nas ti v trgovinah kruh vedno dajo prodajalke, razen kakega zapakiranega, tam si ga pa kr sam vzameš in pri tem upaš, da ga ni pred tem prešlatalo že 37 rok.

sicer pa Praga sama je lepa, sama sem bila tudi v muzeju mučilnih naprav, kamor turisti ravno ne zahajajo, se pa zadevo vsekakor splača pogledat. pa v bjižnjem kraju Kutna Hora cerkvico s 1001 človeško kostjo (v resnici jih je dosti več).

kolk cajt nazaj si bla tm? :) jst sm si vse to ogledal ene 3 tedne nazaj, blo fenomenalno, kar se futra tiče, k sm vidu kaj je s kruhom pa kolk so leseni po štacunah sm kupoval rajš une sendviče k so bli že narjeni tolk da je blo tist čist zadost, kar se tiče nočitev, res da so hostli mogoče najcenejši, sam jst pa frendica k sva šla sva pač se prej na netu pozanimala, odločla sva se za eno od teh sob http://www.pragueroom.com/ pol k sva pršla je bla pač una k sva jo rezervirala še zasedena in so nama dal apartma za isto ceno torej sva dala za 4 nočitve oba skup 250 evrov, plačaš takoj k prideš za vse nočitve, ti dajo račun, vse razložijo, zrihtajo taksi če rabš... skratka apartma fenomenaln pa na fenomenalni lokaciji k je vse kar je teh večjih zanimivosti okol tega apartmaja, max oddaljenost objektov je bla 1km al pa mal več npr. prašna brana al pa staro židovsko pokopališče...kutna hora je itk d best, se nism vn spravu skor eno urco, muzej mučilnih naprav, skrit ampak zanimiv, sfotkal sm vse kar je notr kljub prepovedim fotografiranja :approve:
tk da praga je zame trenutno najlepše mesto v evropi, obisk pa priporočam vsakmu :) :)


http://www4.slikomat.com/06/0730/1107099mls_thumb.jpg (http://www.Slikomat.com/slika/233990.htm) tle pa mal vzročka iz muzeja mučilnih naprav... :D

kletka
03.08.2006, 12:49
js sm bla tam prejšnji vikend, torej 10 dni nazaj. spala sn pa v hostlu, in sicer najcenejšem, kar se jih je dalo, najti, cena je bla pa 8,5 evrov na noč, tud prespala 4-krat, torej skupaj 34 evrov. bla v temle hostlu: http://podoli.prague-hostels.cz/
mislim, da je to res poceni, glede na to, da sem na poti domov srečala Slovence, ki so mi povedali, da so za enako ceno spali v neki telovadnici :clown:
omenjeni hostel sicer ni v centru, vendar je blizu metro postaje, kar pomeni, da imate do centra le kako minuto. Za to ceno seveda ne moreš pričakovati luksuza, so pa zeeloo prijazni :)
Jp, se splača it v Prago. :2thumbs:
Aja, glede muzeja mučilnih naprav je pa tako, da itak vsakdo gre na Karlov most, na koncu tega mostu pa morš mal glavo sukat in ga takoj najdeš. Jaz sem imela sicer nekaj težav, ker je bila v mojem vodiču iz leta 2004 zapisana neka druga lokacija, ampak zopet so na vsakem koraku tourist information in ti pomagajo :)

*Limona*
06.08.2006, 11:56
Jz se s kolegicami odpravljam v Prago tam nekje v sredini septembra.
Sicer mamo že ful vse ogledano, kam pa kako bi šle, ampak mene še neki zanima :shy: A kdo mogoče pozna nek hostel pod Karlovim mostom, kjer je baje nočitev 1.200 SIT?

kletka
06.08.2006, 12:26
A kdo mogoče pozna nek hostel pod Karlovim mostom, kjer je baje nočitev 1.200 SIT?

Na mojem obisku Prage sem srečala Slovence, ki so mi zagotovili, da bodo spali za neko tako ceno pod Karlovim mostom. Vračali smo se isti dan in sem jih na vlaku povprašala po tem prenočišču in so mi povedali, da je to v bistvu neka telovadnica in da cena sploh ni bla 4 eure pa pol, kot so meli prvotno informacijo, ampak 8 eurov-tam nekje, skratka več. :evil:
Ne vem no, ampak jaz v telovadnici ravno ne bi spala, ker je dovolj samo eden, ki smrči, da ti pokvari spanec. Odločte se seveda same.
Če iščete poceni varianto, svetujem hostel, v katerem sem sama prenočevala. Če te zanima, mi pošlji privat sporočilo, pa ti lahko posredujem še kakšne informacije :)

*Limona*
06.08.2006, 13:44
hvala za informacijo ... sej men se je to zdel čudn, ampk me smo slišale za to, pa se mi je zdel fajn mal prevert ;)

a to je potem ta telovadnica? Ma, grem rajš kam drugam, ker je očitno češka res ful poceni, vsaj kar se prenočišč po hostlih tiče. Drugač se mi pa ful dopade ta hostel, v katermu si bla ti, kletka :2thumbs:
moramo pa tut najt enga tacga, k ma 24ur recepcijo, ker ma vlak ful smotan vozni red - prideš pozn zvečer, it moraš pa že zgodej zjutrej :mad:

Hvala še enkrat :tenx:

kletka
07.08.2006, 14:18
moramo pa tut najt enga tacga, k ma 24ur recepcijo, ker ma vlak ful smotan vozni red - prideš pozn zvečer, it moraš pa že zgodej zjutrej :mad:če prav razumem, greste verjetno z vlakom Jože Plečnik. Ta vlak bi res naj prispel v Prago nekje malo pred deseto zvečer, vendar je potrebno prišteti še zamude. Namreč na dan, ko sem jaz potovala, smo morali najprej prestopiti na avtobus in potem zamenjati še dva vlaka, tako da smo imeli zamude uro pa pol. Vračanje je bilo še malo bolj pestro, saj je bilo zamude dve uri, vmes se je pol potnikov zgubilo... skratka morate računat na to, da pridete še kasneje. v mojem hostlu, kjer bila jaz, je 24 hour reception, tko da če je to problem, potem problema ni. seveda se pa odločte same, js lahk sam povem, kaka je bla moja izkušnja.

freya
07.08.2006, 14:24
jaz sem se peljala letos tja in nazaj in ni bilo zamude

Res je najbolj poiskat 24 ur odprto recepcijo....jaz sem si tudi preko interneta vnaprej rezervirala sobo, ker zvečer iskat prazne hostle ni zame ( v prejšnjih postih imaš linke do hostlov)

Kletka, ne razumem, kako se je lahko pol potnikov pri vračanju zgubilo, ker presedati ni treba, Plečnik je direkten vlak.....verjetno so izstopili ? ;)

kletka
07.08.2006, 14:49
naj povem, da so zamude obakrat nastajale na avstrijski strani, naši so bili točno kot švicarske ure. na poti gor se je najprej zgodilo to, da so se menda nekje zaradi neurja potrgale žice in smo zato morali prestopiti na avtobus in potem spet na vlak. ampak tud ta vlak nas ni pripeljal na cilj. zakaj smo morali toliko presedat, nam potem niso več sporočali oz. je bilo rečeno, da gre za tehnične težave-vse ostalo so ugibanja.
na poti nazaj smo pa že tretjič morali prestopati v Grazu. problem je pa tudi, ko moraš iti na drug vlak in nič ne povedo, na katerem peronu te čaka ta, na katerega naj greš. v Grazu se je tako zgodilo, da smo čakali nanj in je pisalo na tisti tabli, da pride Jože P na nek peron ob takrat in takrat. gremo tja, pa je stric povedal, da gre ta vlak samo do Mb in ne do Lj, torej to ni Jože Plečnik oz. je bila informacija napačna. Gremo vprašat na informacije in k sreči pridemo na vrsto, da nam stric še ravno pove, da Jože Plečnik pride čez 5 minut tja in tja. Kolega gre še po svoja dva prijatelja, jaz pa sem šla kar na vlak. Vlak pa ni odpeljal čez pet minut, ampak še malo prej in ti fantje so lahko samo gledali za njim. Doma pa so s Primorske...
Na vlaku je bil tudi nek ameriški filmski režiser, ki se je ravno odpravljal v Motovun in je zaradi zamude zamudil prevoz in si je moral posebej kupiti karto za Zagreb. Pa še dve Poljakinji sta bili prej v istem kupeju, namenjeni v Lj, njiju tudi nisem videla potem na vlaku, ki je odpeljal iz Graza...

freya
08.08.2006, 12:59
smola, smola....ampak tako neurje je redek pojav, praviloma so ti vlaki točni
vsekakor velja pr takih potovanjih raje vprašat preveč ljudi kot premalo in po vrnitvi v ljubljano povprašat za povračilo voznine, če bi morala kupiti še kakšno dodatno karto oz. če bi se namesto s tem vrnila z vlakom nižjega ranga.

*Limona*
08.10.2006, 12:15
Pozdravljeni! :)

Evo, jaz sem se pred dobrim tednom vrnila iz enotedenskega (oz. 3dnevnega -zaradi vlaka :/) po Pragi s prijatelcami in moram reč, da je blo super, čeprav smo mele pomisleke, al bi šle al ne, ker so en dan pred našim odhodom poročal o veliki stopnji ogroženosti zarad teroristničnih napadov :O ...ampak tam ni blo nevem kako hudo tega čutit, razen tega, da je bilo povsod prevej policajev in vojakov :shy:

Ble smo v hosltu Spoas, ki ga ful priporočam, ker je samo 6 minut s podzemno oddaljen od glavne železniške pa samo slabih 200 metrov oddaljen od metro postaje ... zelo so prijazni, cene so nizke ... za sobo za 4 osebe smo za 4 noči pa za 3 zajtrke dale vsaka 12 čukov ;)

V glavnem, v Prago se kar splača it, dokler še prodajajo povratne karte za slabih 14 čukov, pa res mate tam kej videt, drugače je pa Praga oz, njen center precej majhen ... veliko stvari pa je za videt tudi, če se usedete na vlak in odpeljete npr. v Kutno horo (1,5 ure vožnje z vlakom) ali pa pa še kam drugam ...

Windir
11.07.2007, 21:26
Tudi jaz nameravam, čez dobra dva tedna obiskati Prago. Imam rezervirano v hostlu Elf za 320 CZK, ampak v sobi z 11 postlami. Na prejšni strani pa sem videla link od mislim da kletke za hostel Podoli. (200 CZK za noč v sobi z dvema postlama!) Tko, da me mika, da bi spremenila rezervacijo..pa če bi se dal še kj informacij napisat o tem hostlu..k tole je res tok zlo pocen varianta..Čeprov pa hostel Elf zgleda bl "prjazn, domač". Sam ne vem kako je glih spat v sobi, ki si jo deliš še z devetimi ljudmi, ki jih ne poznaš. Res sem v dilemi zdej.

Prosila bi še, če se komu da napisat kaj vse ste se šli ogledat in kakšne so kaj vstopnine.

*Limona*
07.08.2007, 12:39
Čao, Windir :)

Uf ... 9 postelj? To pa je kar ... Ja, men je bil ta Podoli tut kar všeč in sem mislila it tja, samo je bil v času našega obiska Prage zaprt :nonono:

Drugače pa soba z 9 posteljami - kaj pa vem ... Men ne bi blo panike, če bi poznala folk, s katerim bom .... In včasih je fajn takole spoznat kake nove ljudi, sam jaz bi mela mal pomisleke glede varnosti ... Pa tut zna bit nerodno, če ne dajo vsakemu svojega ključa od sobe ... Hehe, bi se morali zmenit, kdaj bo kdo prišel "domov" :rolling:

Drugače pa si malo poglej te linke .... Je precej stvari za videt, pa tut vstopnine niso drage ... Pa študenti lahko še kje kak popust dobijo .... ;)

www.prague.cz/

http://www.pragueexperience.com/

http://www.lonelyplanet.com/worldguide/destinations/europe/czech-republic/prague

Vredno ogleda pa je definitvno: Grad, katedrala sv. Vita, Zlata Ulička, Petrinov hrib, Židovska četrt, vsi trgi, ki jih ni malo :p ... Vysehrad, Muzej mučilnih naprav, imajo tut voščene muzeje z ljudmi iz češke zgodovine, definitivno njihove pivnice ;) , Orloj (ura) na Staromestske namesti, ....... Pa Lennonov zid ;) , Muzej Franza Kafke .... Pa še pa še .... :)

Pa tudi priporočam, da si sprintaš zemljevid metroja ;)

Windir
20.08.2007, 19:02
sm že nazaj in je blo super.
na koncu sem se odločila za Podoli-ql soba, edin kuhinja je bila v zelo slabem stanju-tudi brez posode, "svinjska" mikrovalovka..tako, da sva jedla skos zunaj. tko, da sva praktično pogledala vse, kar sm imela namen. edina za katedralo sv. vida je bila preveč dolga vrsta, da bi čakala. pa praktično zastonj je bilo-210€ (prevoz, nastanitev, vstopnine, hrana). še v nobenem mestu nisem videla kitajske restavracije na vsakem vogalu. sem šla, kar dvakrat tja jest in je mislim, da to najcenejša hrana (predjed, glavna jed, pijača bivših 800sit). me je pa presenetilo, da praga le ni več tako poceni, kot je bila baje včasih. pivo je cenejše precej, ampak še vedno ni zastonj. sploh pa ne na glavnih trgih. najcenješi v pragi, ki sem ga pila je bil 20czk (rock bar, med tednom). sem pa jedla naaaajboljši golaž za 118czk v malostranski pivnici:2thumbs: priporočam! že takoj vn iz prage pa so blazne razlike v ceni in pa tudi urejenosti-govorim sicer za manjše mesto-terezin (taborišče).
edino, kar se tiče nastanitve..mogoče študentski dom ni najboljša ideja, če si želiš spoznati še kakšne popotnike:dontknow: ker praktično nisva nobena sploh srečala. samo..po drugi strani sva si pa v prvi vrsti prišla ogledat prago tko, da to niti ni bilo tako slabo.

Nina
21.09.2007, 22:41
Živjo!

Odpravljam se v Prago pa imam eno mogoče malo hecno vprašanje: a za Češko potrebuješ potni list, ali lahko greš samo z osebno izkaznico.

hvala za odgovor.

Irina
21.09.2007, 23:48
Češka je od 2004 članica EU, zadostuje osebna izkaznica.

Erikfrik
21.10.2007, 22:52
Jest se pa za novo leto odpravljam v Prago pa me zanima, kakšne so kej cene v restavracijah,barih,trgovinah ipd.:

Kaj se pa drgač kej dogaja okoli nobega leta???

mmotorrad1
09.01.2008, 20:08
spoštovani uporabniki

tema o pragi me je navdihnila, da sem se prijavil kot uporabnik..pričakujem pomoč in pametne nasvete , ker sem opazil, da sem tudi do sedaj prebral kar nekaj koristnega...
no, z družino se na poletje odpravljemo z avtom proti pragi, pa na varšavo, pa proti berlinu, amsterdamu in domov...pa bi prvo prosil za nasvete okoli poti in v sami pragi, seveda sem vse do sedaj kot rečeno prebral, a vseeno..prosim za nasvete tudi glede poceni, a ne na račun čistoče , prenočišč..no saj veste da z otroci že ne moremo biti v skupnih sobah..
seveda če ima kdo nasvete o drugih omenjenih mestih in poti je zelo dobrodošel...
sam lahko ponudim mnogo nasvetov od lani, smo bili z avtom v istambulu, pa aziji-troja, pa bolgariji, grčiji, makedoniji...

vesel bom vsakega odziva

nov član

mmotorrad

lahko tud na mail mmotorrad1@gmail.com

hvala!!!

Lencka
12.01.2008, 13:48
Pred dobrim mesecem in pol sem bila v Pragi. Hostel, v katerem sem bila, lahko priporočim: hostel City Center - je takorekoč v centru, mislim, da se da lepo parkirati (jaz sem šla sicer z vlakom), in lahko dobite privat sobe - s kolegom sva na primer rezervirala privat sobo za dva, in ker je niso imeli proste, sva za isto ceno sama dobila sobo za 4. Sicer nima zajtrka, a kljub temu se mi zdi eden najcenejših (ceneje preko hostelworld.com). Je čist, tudi kopalnice, sobe pa so preproste.

monster
12.01.2008, 13:49
hvala Lenča, nekaj takšnega planiram, obisk Prage namreč ;)

Lencka
12.01.2008, 13:57
fajn. če te zanima še kaj, vpraši, če bom znala povedat, z veseljem.

(jaz jo bom tud še kdaj, ko bo bolj toplo :d me je navdušila, samo preveč premrazila :nonono: :d)

Windir
09.04.2008, 08:26
spoštovani uporabniki

tema o pragi me je navdihnila, da sem se prijavil kot uporabnik..pričakujem pomoč in pametne nasvete , ker sem opazil, da sem tudi do sedaj prebral kar nekaj koristnega...
no, z družino se na poletje odpravljemo z avtom proti pragi, pa na varšavo, pa proti berlinu, amsterdamu in domov...pa bi prvo prosil za nasvete okoli poti in v sami pragi, seveda sem vse do sedaj kot rečeno prebral, a vseeno..prosim za nasvete tudi glede poceni, a ne na račun čistoče , prenočišč..no saj veste da z otroci že ne moremo biti v skupnih sobah..
seveda če ima kdo nasvete o drugih omenjenih mestih in poti je zelo dobrodošel...
sam lahko ponudim mnogo nasvetov od lani, smo bili z avtom v istambulu, pa aziji-troja, pa bolgariji, grčiji, makedoniji...

vesel bom vsakega odziva

nov član

mmotorrad

lahko tud na mail mmotorrad1@gmail.com

hvala!!!

zdravo :)
glede hostla v pragi jaz še zmeraj priporočam Hostel Podoli. sobo sicer niso ne vem kakšen luksuz, ampak če vam je dovolj postelja bo to super za parkirati je, in ni hrupno. ko sem bila jaz tam, sem srečala samo par mladih in dve družini. res pa je, da se čez dan nisem zadrževala tam.

v amsterdam in berlin se odpravljam letos..in ko sm malo brskala po prenočiščih sem za amsterdam našla tole:
http://www.hostelamsterdam.com/hosteldetails.php/HostelNumber.4525

poceni pa luštno zgleda pa primerno še za familije :)

freya
09.04.2008, 10:03
hvala Lenča, nekaj takšnega planiram, obisk Prage namreč ;)

če greš za več kot dva dni, ti priporočam, da se ustaviš še v Čeških Budejovicah, Č. Krumlovu, ker za Prago je dva dni več kot dovolj za oglede.
Ponudba prenočišč je na internetu ogromna, zato se lahko izbere in rezervira kakršnakoli soba, če pravočasno rezerviraš. Ostali kraji po Češkem so bistveno cenejši kot Praga.