Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Jordanija


franch
20.10.2005, 18:53
Mene pa zanima ali mi lahko kdo sporoči kako je v Jordaniji februarja. Kako je s plažami, temperaturami, cenami, varnostjo..

Matilda
21.10.2005, 12:40
quote:Originalna objava franch

Mene pa zanima ali mi lahko kdo sporoči kako je v Jordaniji februarja. Kako je s plažami, temperaturami, cenami, varnostjo..V Akabi se lahko kopaš na plažah za katere plačaš vstopnino (torej hoteli ali diving centri-ni potrebno da si gost hotela), le-ta je cca 2000 jurja in dobiš ležalnik z senčnikom. Infrastruktura je zelo poštimana in v bolj oddaljene centre vozijo buski, ki te poberejo pred hotelom (cena busa je vračunana v vstopnino kopališča..moraš pa nazaj z buskom ob določeni uri) Javne plaže so umazane kopaš pa se seveda lahko vseeno. V principu se tam ne kopa nihče razen lokalne mularije, zvečer pa je to piknik plac za družine. Plažo imaš še na msrtvem morju, kjer je princip enak.

Cene hrane so minimalne, hrana pa super. Poskusi jesti tam kjer jedo domačini, ker je too much dobro in praktično zastonj, imajo seveda en kup restavracij (kao ribje) za turiste, ki so kar so - odvisno kako naletiš in so cene enake našim v Piranu.

Varnost je Ok. Bi šla brez problemov sama po vsej državi.

Nakupovanje ni bohvekaj, ker v turističnih krajih prodajajo suvenirje made in India, se pa splača kupiti njihove začimbe in sladkiše in baje zlato. Tudi kakšen lep tepih oz. čilim se najde ampak je potrebno zbarantati ceno. Aja, super so kozmetični proizvodi iz mrtvega morja (čisto zares).

Če te še kaj zanima vprašaj.:)

hobotnica
11.05.2008, 19:59
mogoče kašne sveže informacije v zvezi z potovanjem po Jordaniji