Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Poljansko nabrežje - NSVS


Svarun
22.10.2005, 12:57
Pozdravljeni!

Ta teden sem vplačal tretji obrok za nakup stanovanja na Poljanskem nabrežju v Ljubljani. Do julija, ko naj bi bil prevzem, sta še dva obroka, nato pa dobim ključe.

Zanima me, ali je tukaj še kdo, ki se je lotil podobnega podviga in kupil stanovanje preko NSVS na podlagi razpisa konec lanskega leta. No, jaz sem imel res srečo, ker je za stanovanje, za katerega sem kandidaral imelo enake pogoje okoli 10 kandidatov. In žreb je določil mene.:)

Torej. Če odmislimo vse težave, ki se vrtijo okoli SSRS (razne marvelzacije, pa tisto, kar je bilo v oddaji Tarča....), me zanima, ali še kdo pričakuje stanovanje na omenjenem naslovu ali pa kje drugje v Ljubljani... ali pa je morda že prevzel stanovanje iz prejšnjih razpisov. Kako ste kaj zadovoljni, kaj si mislite o tem? Ali bom s kom nenazadnje sosed????

Vsakršno mnenje je dobrodošlo.

LP Svarun

Davor
22.10.2005, 13:04
A ni lepo. V državi, kateri se gozdnatost iz leta v leto povečuje in ima še veliko neizkoriščenih parcel, z žrebom določijo ljudi, ki bodo lahko KUPILI novo stanovanje?

Pa še lepo je to, da ti ljudje plačujejo za svojo neumnost, saj imajo krediti, ki jih dobijo preko NSVS, višjo efektivno obrestno mero, kot pa navadni krediti v Šparkase, BACi...

Dejansko so ti ljudje plačali, preko višje obrestne mere in preko izgobljenih profitov v ostalih naložbah, možnost izžrebanja na javni loteriji.

Svaka čast fantje:2thumbs:.

Če imamo omejeno količino prostih stanovanj in če se sprosti NSVS, pri na trg v relativno kratkem času do velikega povečanja povpraševalcev po stanovanjih. Kaj to pomeni za cene stanovanj? :sleepy:***, tis mymoon!

Svarun
22.10.2005, 13:06
no, jaz nisem vzel nobenega kredita!!!! all cash!:kmet:

LP Svarun

Davor
22.10.2005, 13:33
Sicer pa svaka jim čast, nategnejo te, kot Slak harmoniko, pa ti tega tudi ne dojameš.

A si kaj vesel, da živiš v državi, kjer izžrebajo ljudi, kateri lahko kupijo stanovanje? Kar se mene tiče je to največja sramota:dead::dead::dead::dead:.***, tis mymoon!

Svarun
22.10.2005, 14:08
odvisno, s katerega konca gledaš. jaz nisem imel nič izgubiti in sem se prijavil na razpis. in ko sem izvedel, da sem dobil stanovanje, je bil to samo plus in nič drugega. čisto komot bi živel, tudi če ne bi dobil tega stanovanja.

tisto o nategovanju... s tem se ne bi strinjal, ker nisem bil nategnjen, saj sem vedel, v kaj se spuščam. sicer pa smo imeli vsi enake možnosti. žrebanje pa je bilo pač zato, ker je bilo veliko (beri: ogromno) kandidatov, kar le še dodatno potrjuje, da so bila stanovanja ugodna za nakup (pa ne reci, da so vsi butlji, ker je bil kvečjemu tisti butelj, ki se ni prijavil).

vsekakor pa sem vesel, da živim v Sloveniji... pa čeprav je sedaj šef JJ.:2thumbs:

Davor
23.01.2006, 20:13
http://www.finance-on.net/?MOD=show&id=142878

Svarun, a te kaj peče?


:nonono:

klemo
24.04.2006, 09:51
Pozdravljen Svarun!
Tudi jaz sem kupec stanovanja na Poljanskem nabrežju in sicer v bloku 8, ki bo vseljiv konec leta. Čisto slučajno sem naletel na tole temo, ko sem na googlu odtipkal poljansko nabrežje.
Sedaj ste tisti iz bloka 9 in 10 že čisto pred vselitvijo. Ali je kaj novega. Baje boste dobili ključe v maju. Križišče na poljansko cesto so kot sem videl uredili. Tudi bloki so eni najlepših kar sem jih kdajkoli videl. Strinjam se s tabo, da je tisti, ki se ni prijavil (in ima vsaj osnovne možnosti) izgubil veliko priliko, da pride do poceni in upam tudi kakovostnega stanovanja. Večja stanovanja so baje kupovali predvsem tisti, ki so iskali naložbo (denar moraš pač nekam naložiti) in tudi drugače je baje precej stanovanj namenjenih oddaji. No mi nismo taki in bomo v svojem živeli.
Zanima me ali je pri vas vse urejeno z zemljiško knjigo. Pri nas ni namreč še niti zemljiškoknjižnega dovolila, kaj šele vpisa, tako da tisti ki je jemal kredit, ni mogel vzeti hipotekarnega.
Prav tako me zanima kakšen bo naš naslov (ulica). Zanima me tudi kako je z vrtci v bližini. Lokacija je drugače enkratna. Tromostovje, klin.center, lj. grad, golovec, tržnica.. vse je oddaljeno 10 min pešaka.
LP

nattka
26.04.2006, 11:13
tkole bom rekla ...

naj tisti, ki niso še stisnili zob in zavihali rokavov in si kupili lastnega stanovanja ... nehajo smetiti po ljudeh, ki so to naredilil ...

pa je vseeno na kak način ... jaz tudi nisem imela izbire in sem za obresti dala kup denarja ... ampak sem to vseeno storila ... in danes sem ponosna na svoj nakup ...

eni pa pri 30-tih še vedno doma, pa drugim solijo pamet, kaj bi bilo bolje ...

vstani in naredi ... pokaži kako bi ti ... najlažje je linke iskat pa se delat klowna ...:mad:

evil the greatest
29.04.2006, 10:08
a to so tisti pri zaporih al tisti pri klavnici, k so mal rumeni?

nitniziv
29.04.2006, 10:57
To so bloki med ljubljanski klavnico in bivšo vojašnico na Roški.

Jaz kupujem stanovanje v desetki, ki je baje že od februarja vseljiva. Marca sem prejel obvestilo, da bomo aprila lahko šli pregledati stanovanje in če bo vse OK, se bomo lahko vselili že maja... v aprilu pa ni bilo nobenega znaka življenja od njih.

A kdo ve, kaj se dogaja? :nonono:

ps: a je tole edini forum, kjer se kaj dogaja na temo stanovanj stanovanjskega sklada?

grifin
11.05.2006, 13:23
Ta teden poteka ogled prvega dela stanovanj na Poljanskem nabrežju. Na ogledu, katerega sem se udeležil, je bilo opaziti nekaj manjših napak, kot je poškodovan parket. Kletni prostori so videti bolj klavrno, saj niso pleskani, vidna pa tudi vsa instalacija (vse to je bilo že predvideno in navedeno v tehničnem opisu). Nekaj nevšečnosti je zaradi delno spremenjenih notranjih sten (glede na skice), tako da so lahko težave z naprej kupljenim pohištvom. Zaradi politike Stanovanjskega sklada, da ogled oz. meritve med gradnjo niso dovolili, je to lahko za nekatere še bolj pereč problem.:nonono:

Skupni vtis je zelo dober:2thumbs: , saj pri ogledu nismo ugotovili resnih problemov, pa tudi kvaliteta izdelave je dobra.

nitniziv
11.05.2006, 13:59
Tudi jaz sem si v torek ogledal stanovanje in sem zelo zadovoljen. Razen ene malenkosti - ena vrata se zadrsajo ob parket, je vse (vsaj na prvi pogled) OK. Naslednji teden pa že prevzem. :) Hitro je šlo...

bingolajo
30.05.2006, 19:35
Najbolj zabavno je srečevati tiste, ki komentirajo stvari, na katere se ne spoznajo :D

Še posebej tiste, ki so proti stanovanjem, češ da so ne vem kakšna. Jaz sem ponosni lastnik enega od t. i. prašičje farme :P

In? Tisti, ki nergajo, so verjetno še brez stanovanja, nimajo niti za garsonjerico, morda bi za šotorček še zbrali; kdor ima stanovanje, se pač na tak nivo ne mora spuščati.

A dam eno za razdražit? Stanovanje, za keterega smo dali 30 mio, je na trgu vredno že v tem trenutku 35 mio, pa mi ga ni treba niti opremljati. Uh, morda ga pa kupi kdo, ki se pritožuje, pa se nam pridruži na prašičji farmi :blush:

Samo verjetno nima dinarčkov -- jaz pa tudi počakam, da bo 45 mio :2thumbs:

Ajde :veryevil:

klemo
31.05.2006, 16:13
Če si za stanovanje dal 30mio, je že v tem trenutku vredno 45mio. Dal si 1300eur/m, tržna cena novogradnje v centru lj. pa je vsaj 2000eur/m. Tudi sam sem dal 31 mio za 2,5 sobno.
Povej če si že prevzel stanovanje. Kakšna je kvaliteta. Koliko se sliši sosedov. Nasploh vtisi, karkoli:P
lp

nitniziv
01.06.2006, 08:00
Tudi jaz sem nabavil 2,5 sobnega in kot kaže sem med prvimi že vseljenimi. S kvaliteto sem v celoti zadovoljen. Dve minorni napaki, ki sem jih našel, so odpravili takoj, malo sem moral težit, da so dvigala začela delat in da so spustili nekaj vroče vode skozi cevi, ker je bila bela in je smrdela po nafti. No, to še vedno, vendar gre na bolje.

Sosedov se ne sliši, ker jih še ni... vsak dan pa je hrup, ker rušijo klavnico. Razen tega... okolica je krasna, na strehi se očitno za gnezdenje odločajo lastovke, nad Ljubljanico pa letajo čaplje, race, neka velika ujeda in še cel kup drugih vrst ptičev.

Predvčerajšnjem so mi tudi priključili internet preko Telemacha, ki sem ga izbral, ker so najhitrejši - res so zrihtali zadevo v par dnevih, tako da če je kdo doma v bližini št. 16, mu lahko dam wireless dostop, dokler si ne zrihta kaj boljšega.

nattka
02.06.2006, 21:54
čestitam novim lastnikom ...:2thumbs: :approve:

ne ozirajte se na loleka in boleka tega foruma ...
saj veste tisto, česar jaz ne morem imeti, je itak zanič ...

SlovenskiSlavcek
11.06.2006, 08:52
Jaz sem tudi novi lastnik stanovanja na Mesarski cesti. :rolling: Zaenkrat lahko rečem, da sem zelo zadovoljen. Sedaj so na vrsti majhne radosti, kot npr. nakup spalnice, kuhinje, pohištva in tako naprej.:2thumbs:

Sosedje, upajmo, da se bomo imeli fajn.... in pa cim manj ropotajte, da bomo vsi imeli mi.:angel:

jerikou
14.06.2006, 12:38
Jaz sem tudi novi lastnik stanovanja na Mesarski cesti. :rolling: Zaenkrat lahko rečem, da sem zelo zadovoljen. Sedaj so na vrsti majhne radosti, kot npr. nakup spalnice, kuhinje, pohištva in tako naprej.:2thumbs:

Sosedje, upajmo, da se bomo imeli fajn.... in pa cim manj ropotajte, da bomo vsi imeli mi.:angel:


cau, tudi jaz sem bodoca stanovalka na mesarski 16... in komaj ze cakam, da se preselim v moje malo gnezdece.....
pocakat pa moram se, da sanirajo vecje in manjse napake v stanovanju s strani gradisa.....
vse lastnike stanovanj na mesarski 16 lepo pozdravljam se posebaj tiste v 2 nadstropju....... ;)

SlovenskiSlavcek
16.06.2006, 20:53
Mhm, seveda ... lahko začneš tukaj:

http://mesarska.mojforum.si/mesarska-about3.html

:evil:


Nekateri ljudje pač ne morejo iti iz svoje kože in omaložujejo vse, kar drugi imajo, sami pa ne. Temu se reče psihološka reakcija "kislega grozdja".:veryevil:

Kot sem rekel že v enem od prejšnjih postov - prevzel stanovanja in je brez napak. Dobro so se potrudili glede na vse težave, ki so jih imeli (ali jih imajo) v Dragomerju. Sedaj se stanovanje počasi opremlja... skratka, fajn je. Je pa še dodatna prednost - smo praktično v centru LJ. Zelo smo zadovoljni.

Sicer pa je to stanovanje samo začasna varianta - dokler ne dokončam podiplomca, potem pa se spet vračam v svoje kraje. Stanovanje pa bom najverjetneje oddajal v najem takšnim kot je tale Armedhodžić, da bodo lahko veselo kritizirali ostale.

... in človek se sprašuje, zakaj bi se kdo obremenjeval zaradi takšnih kot je tale Hodžić, če pač takšni ljudje vidijo smisel le v kritiziranju ostalih. Če se na njih ne bo nihče več oziral in odgovarjal na njihove 'pridige', koga bodo ti ljudje sploh še imeli? Kdo jih bo poslušal?

MuLTI
28.06.2006, 09:12
A kdo ve za kako stanovanje, ki se prodaja na Poljanskem nabrežju. In sicer me zanima 3, 4 ali 5- sobno.

Če kdo ve, bi ga prosil naj mi pošlje na zasebno.


Hvala


P.S. Če je tukaj kak lastnik dupleksa, bi mel ene par vprašanj.

Weeda01
27.09.2006, 19:25
Pozdravčki,

S fantom naju je popadla stanovanjska mrzlica. To pomeni, da isceva kaksno ugodno dvo- ali dvoinpolsobno stanovanje. Glede na to da eden izmed naju ze skoraj 5 let varcuje v stanovanjski shemi Stanovanjskega skalda RS imam nekaj vprasanj, na katera mi boste lahko tisti s podobnimi izkusnjami odgovorili. In sicer:

1. Govori se, da naj bi se na Poljanskem nabrežju gradila še nova stanovanja, zato morda tisti, ki stanujete tam ze vidite kaksne zerjave ;) ali ste o tem kaj več slišali?

2. Koliko časa je bilo potrebno čakati na stanovanje od razpisa do prejetja ključev?

3. Ste zadovoljni s kvaliteto?

4. Je bila poleg kopalnice opremljena tudi kuhinja?

To bo zaenkrat vse, ce ima kdo se kaksen nasvet ali pripombo, kar z besedo na dan. Vsaka informacija lahko koristi.

dkivi
27.09.2006, 19:52
http://forumi.siol.net/showthread.php?t=5602
probaj navezat stik s temi forumaši

Aldebaran
28.09.2006, 10:02
Temi sem združil, tako da lahko nadaljujete debato na enem mestu:)
Veliko sreče in veselja vsem novim in bodočim lastnikom stanovanj:)
Lp
Aldebaran

Vsemogočni
29.09.2006, 19:48
Jaz pa vsem, ki ste se odločili na tak način priti do stanovanja čestitam, ker ste zbral tolk poguma in šli zavestno v reševanje svojega stanovanjskega problema. Ker ne jokate in čakate kdo vam bo stanovanje zrihtal in na čigav račun se boste šlepal, ter samo kritiziral.

Vsekakor vam želim čim lepše trenutke in prijetno bivanje v svojem stanovanju.

Ampak vseeno imejte posluh za sosede in ne vrtajte in razbijajte v nedelajh in praznikih, ter po 22 uri. Zjutraj pa jaz rad spim do 9 ure. :2thumbs:

ARMEDhodzic
11.03.2007, 12:12
Javni stanovanjski sklad mestne občine Ljubljana (JSS MOL) priznava, da je SCT kot izvajalec del odpravil le nekatere napake v neprofitnih in socialnih stanovanjih v Polju.

Nezadovoljni najemniki stanovanj v Polju, ki so v lasti stanovanjskega sklada MOL, so v dopisu županu Zoranu Jankoviću ogorčeni nad ignoranco sklada oziroma njihovo službo za investicije in vzdrževanje. Opozarjajo, da v več kot letu dni prošenj, dopisov in pozivov razen praznih obljub niso dobili ničesar. Napak v stanovanjih, vseljenih septembra 2005, kar mrgoli: od poškodovanega parketa, plesni na stenah, neustrezne izolacije, prešibkega ogrevanja, nedelujoče plinske peči, slabega pritiska vode do neustrezne izolacije in napeljave telefonskega kabla, nedokončanih balkonov ... Napake so tudi v skupnih prostorih.

Heglerjeva: Nevzdržnih napak v stanovanjih ni!

"Res je, da stanovanja niso brezhibna. Vendar v njih ni napak, ki bi onemogočale normalno bivanje. Nevzdržnih napak v stanovanjih ni," poudarja Jožka Hegler, direktorica JSS MOL. Sklad oziroma podjetje Želva, ki je pristojno za koordinacijo odprave napak, sta SCT sproti obveščala o vseh napakah v Polju. Ker so odpravili le nekatere, je sklad SCT pozval, naj do 6. marca posreduje časovni načrt za odpravo pomanjkljivosti. "Napake naj bi bile odpravljene najpozneje do 31. maja. Če SCT popravil ne bo izvedel, bo sklad dela predal drugemu podjetju in unovčil bančno garancijo za odpravo napak v garancijskem roku," pojasnjuje Heglerjeva.

http://www.finance.si/176756

tolk o loleku in boleku.

:evil:

maajde
11.03.2007, 21:44
V ZDA je gospod Jon Bon Jovi daroval milijon dolarjev za žrtve orkanov. S tem denarjem so naredili 28 HIŠ in to opremljenih.

Sprašujem lastnike, ki menijo da je stanovanje vredno 45 milijonov tolarjev, koliko časa ga bo prodajal in če ga bo sploh prodal? Znanec ne more prodati stanovanja v Ljubljani, ki ga ceni na 44 milijonov tolarjev in to na zelo lepi lokaciji. Velikost pa je 78m2.

valeri
27.03.2007, 11:59
Zanima me, če kdo odda garsonjero na Poljanskem nabrežju. Sem nekadilec, profesionalni športnik, zelo malo prisoten. Oddaja za dve leti!

evklid
24.07.2007, 12:44
Pozdravljeni!

Obstaja možnost, da se kot podnajemnik preselim na Mesarsko. Zanima me, koliko štroškov brez interneta in kablske plačujete stanovalci za 2,5 in 3 sobno stanovanje.

Hvala za odgovor

ARMEDhodzic
20.09.2007, 15:02
http://www.finance.si/191333

stanovanjski sklad je res mega ..

:evil: