Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Inkvizicijske metode


Gvido
27.10.2005, 13:37
"Najpogosteje uporabljana metoda mučenja je bil strappado. Žrtvi so zvezali roke za hrbtom, jih privezali na dolgo vrv, ki so jo napeljali prek visoko vgrajenega tramu. Telo so najprej za kak meter dvignili od tal ter vrv pritrdili na obroč ali primeren kamen. Potem so žrtev dvignili, kolikor se je še dalo, in spustili, kar je povzročilo skrajno boleče izpahe sklepov v rokah in ramenih. Postopek so ponavljali tudi stokrat in več. Za še bolj temeljito torturo so uporabljali sqassamento: v osnovi strappado, le da so žrtvi na noge obesili od 25 do 200 kg uteži, kar je izpahnilo še nožne sklepe. V splošnem je veljalo, da je bilo štirikratno mučenje po metodi squassamento dejansko ekvivalentno smrtni kazni." MLADINA

http://www.mladina.si/tednik/200116/clanek/in3/img/ink1_inline.jpg

Delu čast in oblast

mallina
27.10.2005, 13:40
a ne bi ti to rajši pod temo "ribičič" nalepil?
da strašiš tukaj ostale (nedolžne) neverne državljane... :dontknow:

demon
27.10.2005, 13:50
Zakaj pod Ribičič, če je to prakticirala Cerkev?:dontknow:

vztrajnost zmaguje!

Knez
27.10.2005, 13:51
Ja in kaj zdaj?

Jelengar
27.10.2005, 13:57
Hja, mogoce si pa Gvido zeli sqassamento. :dontknow: :nonono:

mallina
27.10.2005, 14:00
morda se boji, da bo cerkev to spet privlekla iz kriptorijev...:dontknow:

Knez
27.10.2005, 14:08
Ajde, ne se zaje..

Jaz se trenutno bolj bojim rdečih revolucionarjev, ki pravijo, da bodo "šli na ulico".

porota2
27.10.2005, 14:18
Gvido Mladino bere, ko ne izhaja več Komunist

mallina
27.10.2005, 14:18
kaj si pa ušpičil, da se bojiš? :dontknow:

Citymamba
27.10.2005, 14:26
Partijci so med vojno mučili svoje nasprotnike in ujetnike tako, da so jih gole privezali na tramove pod strop in jim s kleščami drobili moda. Če to ni zadostovalo so jim z ognjem žgali genitalije. Slike nisem mogel predložiti, ker so avtorja usmrtili na identični način. Strokovnjaki pravijo, da je tovrstno mučenje že po prvem krogu ekvivalentno smrtni kazni.

__________________________________________________ ______________________________
Opravičujem se za žaljivke in zagotavljam, da je vse napisano laž. http://www.click-smilies.de/sammlung0304/spezial/Fool/crazy.gif Um je čist dokler ga ne pričnete uporabljati.

mallina
27.10.2005, 14:29
potem pa takle kompromis:
KPS in RKC je treba z ustavnim zakonom prepovedati, lastnino podržaviti in njihove člane izgnati iz države!
pa smo se našli na sredi. :kisses:

Mowgli
27.10.2005, 14:33
quote:Originalna objava mallina

potem pa takle kompromis:
KPS in RKC je treba z ustavnim zakonom prepovedati, lastnino podržaviti in njihove člane izgnati iz države!
pa smo se našli na sredi. :kisses:


"Plemeniti" nasvet. :angel:

Citymamba
27.10.2005, 14:34
quote:Originalna objava mallina

potem pa takle kompromis:
KPS in RKC je treba z ustavnim zakonom prepovedati, lastnino podržaviti in njihove člane izgnati iz države!
pa smo se našli na sredi. :kisses:

No to je pa že boljša rešitev.:approve: Očitno te niso še čisto ferderbali.

__________________________________________________ ______________________________
Opravičujem se za žaljivke in zagotavljam, da je vse napisano laž. http://www.click-smilies.de/sammlung0304/spezial/Fool/crazy.gif Um je čist dokler ga ne pričnete uporabljati.

metamorf
27.10.2005, 14:39
"grobišča

Povzetki iz domačega tiska
Žalostni ostanki (po)vojne dediščine

O množičnih grobiščih iz časa po koncu druge svetovne vojne govorijo tudi v Posavju. Priče trdijo, naj bi pripadniki zmagovalne vojske v smrt pošiljali ustaše in tudi njihove družine

Ob vse pogostejšem odkrivanju množičnih grobišč na Kosovu se zadnje čase o skritih grobiščih veliko govori tudi v Sloveniji. Plaz govoric je sprožilo nedavno odkritje enega takih žalostnih ostankov dediščine druge svetovne vojne, ko so na veliko človeških okostij naleteli pri gradnji avtoceste pri Mariboru, pred kratkim smo pisali o podobnem odkritju v bližini Slovenskih Konjic, že prej pa je javnost izvedela za Teharje, Kočevski rog in Vetrinj.

Vse več je slišati tudi namigovanj, da so doslej odkrita grobišča le del skorajda po vsej Sloveniji posejanih, skritih in dokaj pozabljenih območij, kjer so se takoj po vojni zmagovalci znašali nad poraženci ter jih brez sodnih postopkov in odvečnih prič pošiljali na oni svet. Na eno takih mest so pred sedmimi leti med gradnjo levobrežnega savskega nasipa naleteli tudi v bližini Brežic, natančneje na poljih, imenovanih Osredki, ki se pri vasi Mostec razprostirajo severno od reke Save. Takrat se je o odkritju pojavilo celo nekaj zapisov v časopisih, a je kmalu vse utihnilo.

Nekaj let pozneje je odbor za zamolčane grobove zadevo skušal oživiti, ko je na brežiški občinski svet naslovil pobudo za postavitev primernega spominskega znamenja, a se zadeva nikoli ni premaknila z mrtve točke. Velja še omeniti, da se je takoj po osamosvojitvi Slovenije v bližini omenjenega množičnega grobišča ob glavni cesti Brežice-Doboba pojavil velik lesen križ z zapisom »Tudi mi smo padli za svobodo«, a so ga neznanci ravno tako kot tistega, ki je stal v brežiškem mestnem parku, kmalu odstranili. Ruša brežiškega parka menda tudi skriva večje število po vojni pobitih ljudi.

Ustaše zmetali v Savo

Med vaščani Mosteca in bližnjega Mihalovca danes prebiva še nekaj ljudi, ki se povojne morije dobro spominjajo, a se z novinarji o tem neradi pogovarjajo. »Pri zadnjem odkritju okostij sem šel nekim novinarjem pokazat kraj dogodka, a mi je še danes žal, da sem se izpostavil. Nekateri domačini so potem grdo govorili o meni, jaz pa si želim živeti v miru,« nam je povedal vaščan Mosteca. Pravil nam je, kako so poleti leta 1945 veliko noči zapored poslušali regljanje strojnic, ki so b protitankovskem jarku v Osredkih bruhale svinčen ogenj na svoje žrtve, med katerimi naj bi bili tudi povsem nedolžni.

»Ujetnike in člane njihovih družin so pričeli streljati v bližini Save, zatem pa so se s polnjenjem jarka pomikali vse bolj proti glavni cesti. Kolikor vem, so začeli z ustaši, zajetimi v soteski pri Krškem. Tam je menda prišlo do takšnega pokola, da so partizani mrtve ustaše zmetali kar v Savo. Takratni vaški brodnik, Horvatičev Andrejc, mi je povedal, da je po Savi plavalo toliko trupel, da so se neprestano zadevala ob krmilo broda in so mu malone onemogočala vožnjo čez reko. Sicer pa so v »pancergrabnu« poleg ustašev streljali tudi domobrance in njihove svojce, in to vse do jeseni. Nočne rafale je bilo slišati namreč še septembra, če se ne motim, tudi oktobra. Neki voznik tovornjaka mi je povedal, da so na streljanje v Osredke neko noč s tovornjaki pripeljali kar osemsto s telefonsko žico zvezanih ljudi,« nam je povedal sogovornik, ki ne želi biti imenovan. Pravi, da nekaj tistih, ki so takrat streljali, še živi. O številu ustreljenih in pokopanih v protitankovskem jarku v Osredkih je težko govoriti, saj o tem ni dostopnih podatkov, ljudje pa menijo, da jih je tam pokopanih gotovo več tisoč, če ne celo na desettisoče.

Kot so nam povedali sogovorniki, naj bi se novi oblastniki takrat menda znašali tudi nad tistimi, ki so se jim pred vojno ali med njo kaj zamerili, ter nad tistimi, ki so bili lastniki trgovin, gostiln ali obrtnih delavnic. Od znanih Brežičanov naj bi bile v Osredkih pokončane premožne družine Pajdaševih, Gabričevih, Lešnikovih in Šrolovih. Med vojno so se po nekaterih pričevanjih resda družile z Nemci, saj so nemščino že pred izbruhom vojne dobro obvladale, vseeno pa je težko govoriti o krivdi majhnih otrok.

»V blatu Slugove njive, po kateri so žrtve od glavne ceste peš hodile na morišče, smo večkrat opazili tudi odtise majhnih otroških stopal ter našli njihova obuvala,« smo slišali iz ust ene od prič tedanjih dogodkov, ki nam je povedala, da pokojni Slugov Tone svoje njive veliko let ni hotel obdelovati. »Ne maram jesti kruha, zraslega na mrtvih,« je menda takrat rekel.

Pobijali so Nemci

Martin Kolar, predsednik občinske organizacije Zveze borcev, takrat sicer ni bil v teh krajih, vendar vseeno ve, kaj se je dogajalo. Ve za govorice o množičnih pobojih v Osredkih, vendar pravi, da ne držijo. Pobijali naj bi namreč Nemci. »Na tem območju so Nemci hoteli postaviti obrambno linijo ob meji s Hrvaško prek Dravskega polja vse do Avstrije. Drugi krak pa naj bi po zamislih Nemcev potekal ob Savi do Zidanega Mosta. Kolikor mi je znano, se je gradnja te linije pričela leta 1945, a se točnega meseca ne morem spomniti. Kot delovna sila so Nemcem služili okupatorji in zaporniki, a jim ni uspelo dokončati obrambne linije, saj je Nemce presenetila hitro približajoča se fronta s Hrvaške. Zato so morali gradbišča opustiti in zbežati, pred tem pa so pobili še ujete partizane in zapornike,« pravi Kolar. Tudi teh krvavih dogodkov se v občinski borčevski organizaciji vsako leto spominjajo, zatrjuje Kolar in dodaja, da v Osredkih niso postavili spomenika padlim, saj imajo že druga spominska znamenja.

1179 trupel na 70 metrih

Pri izkopavanjih pred gradnjo mariborske avtocestne obvoznice na odseku Dobrava so na 70 dolžinskih metrih nekdanjega protitankovskega jarka izkopali ostanke kar 1179 trupel ljudi, pobitih v maju in juniju 1945. Jarek so začeli odkopavati 7. aprila letos in so sprva predvidevali, da bodo delo končali do 20. maja, ker niti največji pesimisti niso računali s takšno množico pobitih. Vse najdeno so skrbno dokumentirali, a ni bila možna nikakršna identifikacija žrtev, saj so našli zelo malo predmetov, ki bi omogočali identifikacijo pobitih; našli so le nekaj gumbov, nekaj ustaških značk, prstanov ipd. Patologi, ki so vodili delo, niso mogli ugotoviti, ali je bila med žrtvami kakšna ženska.

Ernest Sečen, Aleš Gaube

Dnevnik, 17. avgusta
Skrunjenje slovenske zemlje

Množična grobišča iz časa po drugi svetovni vojni znova burijo duhove. »Slovenski partizani nimajo s temi poboji nič!« pravijo v Zvezi združenj borcev

Bolj ko so dogodki odmaknjeni, težje je z dokazi, pravijo ob najnovejših »odkritjih« oziroma govoricah zgodovinarji in poznavalci takratnih dogajanj. Medtem ko so slovenska grobišča, ta žalostna posledica medvojnih dogodkov in povojnega maščevanja, bolj ali manj znana, se zlasti v hrvaškem tisku zadnje čase pojavlja raziskovanje usode njihovih ustašev. Tako so naleteli na veliko človeških okostij pri graditvi avtoceste pri Mariboru, pred kratkim pa so hrvaški mediji »odkrili« podobno grobišče v bližini Slovenskih Konjic. Tudi v Posavju imajo svoje zgodbe: pred sedmimi leti so med gradnjo levobrežnega savskega nasipa naleteli na ostanke trupel tudi v bližini Brežic oziroma na poljih, imenovanih Osredki, ki se pri vasi Mostec raztezajo severno od reke Save. Takrat je bilo o odkritju celo nekaj zapisov v časopisih, a je kmalu vse utihnilo.

»V tistem času se je čez to ozemlje umikalo veliko ustaških enot, ki so naletele na srbske in hrvaške enote jugoslovanske vojske. Njeni pripadniki so vedeli za njihove zločine na Kozari in v Jasenovcu, in verjetno je, da so nekatere tudi `pospravljali',« pripoveduje Bojan Škrk, podpredsednik Zveze združenj borcev. Kolikor ve, naj bi do teh pobojev prihajalo spontano ali pa so ustaše imeli zaprte in so jih nato postrelili v protitankovskih jarkih. »Nekateri zdaj poskušajo dokazovati, da je vse to delo slovenskih partizanov, vendar to ne drži. Vse to se je dogajalo mimo nas,« pravi Škrk. Števila pobitih ne pozna, saj takrat o tem niso delali zapiskov, zato je težko ocenjevati, koliko ljudi je končalo v teh jarkih ali kje drugje. »Vsem nam bi bilo ljubše, da se slovenska zemlja ne bi bila tako skrunila,« zatrjuje Škrk in predlaga: »Stvari glede grobišč moramo urediti s Hrvaško v meddržavni pogodbi, v kateri naj se določi, ali naj še odkopavamo kosti oziroma, kaj naj naredimo z njimi.«

Pogodba naj bi vsebovala tudi smernice, kje te kosti pokopati, kako zaznamovati spomin na padle ter kdo bo prevzel stroške za te dejavnosti. Podpredsednik Zveze borcev namreč opozarja, da je bilo v zadnjem času na Hrvaškem oskrunjenih ali zapuščenih veliko grobov slovenskih partizanov.

Kritično do virov

Priznani zgodovinar dr. Dušan Biber svari pred ustnimi viri o množičnih grobiščih. Tako kot v vsej zgodovinski stroki je tudi pri odkrivanju in raziskovanju takšnih dogodkov potrebno ohraniti kritično distanco do virov. Vedno se je teba vprašati, kdo je prinesel na dan informacije in od kod jih je sploh izvedel. Tudi v brežiškem primeru bi bilo najbolje, ko bi imeli kakšne pisne vire, ki bi lahko potrdili domneve lokalnega prebivalstva. Vendar iz tistega časa na žalost ne obstaja veliko pisnih poročil ne ene ne druge vojskujoče se strani. Sicer pa je tudi vprašanje, ali bi bili domnevni poboji sploh zabeleženi, ne glede na to, katera stran naj bi jih izvedla. To so stvari, s katerimi se pač ne baha. Biber tudi dvomi o navedbah lokalnega prebivalstva, saj je to lahko izvedelo za domnevne poboje samo iz druge roke: »Takrat so bili Slovenci iz Brežic namreč izgnani in tam so se nastanili Volksdeutschi.« Pravi, da je glavna ofenziva s Hrvaškega leta 1945 potekala severneje od Brežic, nejasno pa mu je tudi, zakaj bi Nemci z graditvijo obrambnih črt čakali vse do konca. »Težko si predstavljam, da bi bili tam kakšni spopadi,« končuje Biber.

Ernest Sečen, Aleš Gaube

Dnevnik, 18. avgusta
Kakšna je resnica?

Gozdovi in travniki v Špitaliču naj bi bili prozorišče množičnih pobojev

Kot smo že poročali, naj bi Stanko Novak pri obnavljanju ribnikov v Špitaliču, vasici v bližini Slovenskih Konjic, naletel na množična grobišča, v katerih so trupla žrtev pobojev med drugo svetovno vojno in po njej. Minulo soboto zjutraj je Novak priredil ogled najdenih grobišč.

Maloštevilnim udeležencem, med katerimi sta bila tudi novinar in fotograf hrvaškega Večernjega lista, je razkazal nekaj lokacij, kjer naj bi bile pokopane, kot meni, številne žrtve. Najprej je razkazal območje, kjer je sam leta 1994 postavil lesen križ v spomin 86 žrtvam iz Vitanja, katerih trupla naj bi komunisti leta 1945 pometali v ribnike. Vsa okolica je odeta v pomirjujočo zeleno barvo, Novak pa trdi, da so bili prav okoliški gozdovi in travniki prizorišče vojnih in povojnih pobojev. Območje naj bi še po vojni obdajala bodeča žica. Novak trdi, da žičke kartuzije, čeprav je njegova domača hiša dober kilometer od nje, zaradi takratnega političnega položaja ni videl od blizu do svojega enajstega leta.

Nato nas je Stanko Novak peljal še na kratek ogled kartuzije v Žičah, kjer naj bi izkopal še več človeških kosti. »Posmrtni ostanki žrtev se skrivajo še v stolpu kartuzije in po zaprtih okoliših rudnikih. Ocenjujem, da je bilo žrtev pokolov na tem območju za dva današnja Maribora,« pravi Novak in se razburja nad občinarji, policijo in vsemi, ki jih je o odkritju obvestil, a se na to niso odzvali. »Najraje bi sam izkopal vse kosti in z njimi zasipal občino v Slovenskih Konjicah,« ogorčeno pravi najditelj dokazov o povojnih zločinih v naši državi.

Petra Stanič

Dnevnik, 9. 8. 1999
Žička kartuzija novo množično grobišče

Stane Novak trdi, da naj bi bilo na območju Žič pokopano več deset tisoč ljudi

Komisija za popravo krivic pri vladi Republike Slovenije je na čelu s svojim predsednikom Janezom Lukačem včeraj obiskala Žičko kartuzijo in si ogledala območje, kjer naj bi bile pokopane številne žrtve povojnih pobojev.

Pred leti je Stane Novak dobil dovoljenje za urejanje ribnikov, pri svojem delu pa je naletel na okostja, ki naj bi pripadala različnim vojaškim formacijam, pa tudi civilnim žrtvam. Ker je kartuzija kulturnozgodovinski spomenik ter tako spomeniško zavarovana, so mu pristojni nadaljnje izkopavanje prepovedali. Stane Novak je včeraj prisotnim novinarjem in članom vladne komisije zatrdil, da ima za svoje trditve številna pričevanja očividcev, pa tudi fotografije in drugo dokazno gradivo, ki bi lahko pojasnilo povojne dogodke v njegovem kraju. Po njegovih trditvah naj bi bilo na tem območju pokopano več deset tisoč ljudi, ki so jih sem pripeljali predvsem iz Celja, Maribora in Kidričevega.

Predsednik vladne komisije Janez Lukač je povedal, da bodo na uradne ustanove - ministrstvo za notranje zadeve ter tožilstvo - podali zahtevo za uradno preiskavo ter začetek izkopavanja na tem območju, vsakdo ima namreč pravico do spominskega obeležja. »Vse postkomunistične države so to že uredile, le Slovenija ne. Ureditev tega pa zahteva tudi evropska komisija,« je še povedal Janez Lukač.

gp

Dnevnik, 21. avgusta
Pričevanja o grozodejstvih

Največje grobišče žrtev povojnih pobojev v Mislinjski dolini v Žančanih pri Podgorju

Včeraj so se v Slovenj Gradcu sestali predstavniki vladne komisije za izvajanje zakona o popravi krivic s člani slovenjgraške komisije, ki je proučevala povojne poboje na območju občine Slovenj Gradec, in s predstavniki tamkajšnje mestne občine. Srečanje je bilo posvečeno vprašanju množičnih grobišč na tem območju Mislinjske doline, kjer naj bi bilo po ocenah, podanih na podlagi pričevanj, pokopanih od štiri do sedem tisoč žrtev povojnih pobojev.

Kot je pojasnila članica komisije za povojne poboje in medvojne dokumentirane izginitve ljudi na območju Slovenj Gradca Vida Vrhnjak Duler, je znanih več pričevanj o povojnih grozodejstvih, pred katerimi si ne bi smeli zatiskati oči. »Vsa grozodejstva pometamo pod preprogo in s tem ščitimo akterje in zločince,« je menila Dulerjeva, ki je nanizala več pripovedi, na podlagi katerih je njihova komisija ocenjevala število žrtev. Največje območje, na katerem naj bi streljali v drugi polovici leta 1945, je grobišče v Žančanih blizu Podgorja pri Slovenj Gradcu, kjer naj bi bili pokopani mobiliziranci v nemško vojsko, domobranci, hrvaški begunci in nekateri domačini.

Na podlagi različnih pričevanj naj bi na tem morišču pripadniki 51. vojvodinske divizije in 1. divizije Knoja usmrtili od štiri do sedem tisoč ljudi, v času pobijanja pa naj bi se bili okoliški kmetje prisiljeni skrivati v svojih domovih. Po mnenju Janeza Lukača, predsednika vladne komisije za popravo krivic, taka grobišča ne smejo biti prepuščena »ne lisicam in ne nevestnim ljudem«, pač pa jih je potrebno odkrivati in jih zaščititi. Za to se pri mestni občini Slovenj Gradec zavzema tudi Vida Vrhnjak Duler, ki je pri županstvu ponovno iskala odgovore na staro pobudo za postavitev spominskega obeležja žrtvam povojnih pobojev. V Slovenj Gradcu so se namreč že pred dvema letoma sprožale polemike o postavitvi obeležja, ki ji je ostro nasprotovalo Združenje borcev. Za zdaj, je včeraj pojasnil podžupan Mestne občine Slovenj Gradec Silvo Pritržnik, premikov pri postavitvi spomenika ne bo, zagotovo pa bodo do konca leta v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem izdali zbornik o povojnih pobojih, za katerega so že zagotovljena proračunska sredstva.

Petra Lesjak

Dsnevnik, 27. 8.
Uganke z morišča Žančani

Povojni poboji v Mislinjski dolini. Vladna komisija za izvajanje zakona o popravi krivic na ogledu množičnega grobišča v okolici Slovenj Gradca - Spomenika še ne bo - Za vsakega ubitega mrliški list

Množična grobišča iz časov takoj po koncu druge svetovne vojne so tudi v Slovenj Gradcu in drugih krajih Mislinjske doline. Največje grobišče na Žančanih, kakšne tri kilometre iz Slovenj Gradca, kjer naj bi bilo pokopanih od tri tisoč do sedem tisoč žrtev povojnih pobojev (v glavnem Hrvatov), je komajda označeno, še vedno pa je popolnoma neraziskano. Tam naj bi svoj konec dočakalo tudi več kot 150 domačinov, na kraju pa razen dveh lesenih križev ni nobenih drugih spominskih znamenj.

Predvsem starejši domačini o povojnih pobojih, ki so jih tod opravljali predvsem borci 51. vojvodinske brigade, pri likvidacijah domačinov pa naj bi bili pomagali tudi nekateri domači partizani, veliko vedo, nihče pa dogodkov maja, junija in tudi julija 1945 še ni pošteno raziskal. V Slovenj Gradcu so pred leti sicer ustanovili lokalno komisijo za obeležitev teh grobišč in postavitev spomenika vsem v vojni in po njej padlih in ubitih, a se je prizadevanje predvsem desnih strank ustavilo pri zborniku, ki naj bi izšel konec tega leta. Za spomenik domačinom v Slovenj Gradcu, kakor je povedala Vida Vrhnjak Duler, niso mogli najti soglasja. Medtem ko so si predlagatelji postavitve spomenika prizadevali za obeležje z imeni in priimki, pa je bila večina v občinskem svetu proti temu. Hud nasprotnik takšnega spominskega znamenja so bili tudi borci.

Včeraj se je z nekaterimi okoliščinami povojnih pobojev v Slovenj Gradcu seznanila tudi vladna komisija za izvajanje zakona o popravi krivic. Njen predsednik Janez Lukač je dejal, da je vlada prek ministrstva za notranje zadeve ter pravosodnih organov dolžna izpeljati raziskavo okoliščin, v katerih so v dobrih dveh mesecih po vojni v Slovenj Gradcu in okolici pobili več tisoč ne le vojnih ujetnikov in ljudi hrvaške narodnosti, temveč brez sodišč tudi precej domačinov. Po pričevanju Vide Vrhnjak Duler pa Žančani pri Slovenj Gradcu niso edini kraj, kjer so pokopani ujetniki in ubežniki. Njihovi grobovi naj bi bili tudi v Trobljah, Doliču, Starem trgu in še kje.

Nekdanji generaln državni tožilec Anton Drobnič je na srečanju Lukačeve komisije s predstavniki slovenjgraške občine in občani, ki si v svojem okolju prizadevajo za raziskavo povojnih pobojev, povedal, da tožilstva zaradi pobojev ne morejo ovaditi praktično nikogar, saj od MNZ oziroma policije o tem ne dobijo nikakršnih podatkov. Slovenjgraški podžupan Silvo Pritržnik je le pojasnil, da zbornik o povojnih pobojih bo, postavitev spomenika, namenjenega predvsem domačim žrtvam, pa je po sklepu občinskega sveta prestavljena. Lukač je na grobišču v Žančanih tudi dejal, da bo od vlade, kar zadeva množične povojne poboje v Sloveniji nasploh, zahteval hitro reagiranje, saj mora Slovenija, ki hoče v Evropo, raziskati ta del zgodovine, pobitim postaviti primerno spominsko znamenje in jim napisati mrliške liste. Od državnega tožilstva bodo zahtevali začetek postopka proti neznanim storilcem, s čimer bodo omogočili začetek ekshumacije. O pobojih po njegovem mnenju obstaja dokumentacija v MNZ. Vladna komisija je namreč dolžna napraviti seznam pobitih in svojcem zanje napisati tudi mrliške liste.

Ivan Praprotnik

Delo, 27. 8."

http://www.zaveza.org/mms/34/03.htm

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Vse napisano je zgolj moje osebno mnenje.

Ni res, da so med nami ljudožerci, zadnjega smo pojedli včeraj!

"I don't trust anything that bleeds for 5 days and doesn't die" South Park

Citymamba
27.10.2005, 14:49
Tole je gotovo izmišljeno. Tardeči so po vojni zajetim "domobrancem" previjali rane, jih negovali in hranili. Vsakdo je lahko zaprosil za azil, ali pa prepustnico za odhod v gnili zahodni svet. Večini, ki bi ostala so ponudili socialno pomoč in dosmrtno rento. Celo duhovnike so jim vozili iz cele slovenije, da so jih lahko spovedovali in jim lajšali dneve rehabilitacije. Ker so živeli v zelo urejenih razmerah se jim je zmanjšala odpornost imunskega sistema. In od samega dobrega spo zboleli za t.i. rdečo gripo. Posledica je bila več tisoč mrtvih, ki jih tardeči niso mogli tako hitro pokoipati zato so jih položili v skupna grobišča po celotni Sloveniji. Tardečim gripa ni škodovala saj so bili utrjeni še iz hoste. Zato jih danes še veliko živi. Večina jih ima preko 80 let. Nekateri celo tečejo po maratonih. :clown:

__________________________________________________ ______________________________
Opravičujem se za žaljivke in zagotavljam, da je vse napisano laž. http://www.click-smilies.de/sammlung0304/spezial/Fool/crazy.gif Um je čist dokler ga ne pričnete uporabljati.

FerdoX
27.10.2005, 15:03
quote:Originalna objava Knez

Ja in kaj zdaj?
Ma veš kako je to Knez. Eni majo čudne fetiše. Jih pač rajcajo tele sado-mazo slikce.

mgolob
27.10.2005, 15:05
eh ja , temu se lahko lepo reče partijski kontinuum -- najprej črna partia, nato rdeča partija in zdaj spet črna...partije se menjajo -- "nategnjeni" pa so vedno isti...:hammer:

kapara
27.10.2005, 15:32
quote:Originalna objava mallina

morda se boji, da bo cerkev to spet privlekla iz kriptorijev...:dontknow:

Nebi bilo nič čudnega:nonono:

-----------------------------------------------------------------------
<h6>"O bog, odpusti mi za morebitne izrečene žaljivke in zagotavljam, da je vse napisano laž".
Večina ljudi bi uspela v majhnih stvareh, če jih ne bi ovirale velike ambicije.
(H.W. Longfellow)</h6>

kapara
27.10.2005, 15:34
quote:Originalna objava Citymamba

Partijci so med vojno mučili svoje nasprotnike in ujetnike tako, da so jih gole privezali na tramove pod strop in jim s kleščami drobili moda. Če to ni zadostovalo so jim z ognjem žgali genitalije. Slike nisem mogel predložiti, ker so avtorja usmrtili na identični način. Strokovnjaki pravijo, da je tovrstno mučenje že po prvem krogu ekvivalentno smrtni kazni.

__________________________________________________ ______________________________
Opravičujem se za žaljivke in zagotavljam, da je vse napisano laž. http://www.click-smilies.de/sammlung0304/spezial/Fool/crazy.gif Um je čist dokler ga ne pričnete uporabljati.


Saj ni čudno, saj so se naučili od črnuhov

-----------------------------------------------------------------------
<h6>"O bog, odpusti mi za morebitne izrečene žaljivke in zagotavljam, da je vse napisano laž".
Večina ljudi bi uspela v majhnih stvareh, če jih ne bi ovirale velike ambicije.
(H.W. Longfellow)</h6>

TIGR
27.10.2005, 18:51
Promotorja te teme bodo na prvem p.sestanku izključili, če ne še hujše, zaradi odkrivanja tajnih metod za dosego oblasti.

metamorf
27.10.2005, 18:52
quote:Originalna objava Citymamba

Tole je gotovo izmišljeno. Tardeči so po vojni zajetim "domobrancem" previjali rane, jih negovali in hranili. Vsakdo je lahko zaprosil za azil, ali pa prepustnico za odhod v gnili zahodni svet. Večini, ki bi ostala so ponudili socialno pomoč in dosmrtno rento. Celo duhovnike so jim vozili iz cele slovenije, da so jih lahko spovedovali in jim lajšali dneve rehabilitacije. Ker so živeli v zelo urejenih razmerah se jim je zmanjšala odpornost imunskega sistema. In od samega dobrega spo zboleli za t.i. gripo. Posledica je bila več tisoč mrtvih, ki jih tardeči niso mogli tako hitro pokoipati zato so jih položili v skupna grobišča po celotni Sloveniji. Tardečim gripa ni škodovala saj so bili utrjeni še iz hoste. Zato jih danes še veliko živi. Večina jih ima preko 80 let. Nekateri celo tečejo po maratonih. :clown:

__________________________________________________ ______________________________
Opravičujem se za žaljivke in zagotavljam, da je vse napisano laž. http://www.click-smilies.de/sammlung0304/spezial/Fool/crazy.gif Um je čist dokler ga ne pričnete uporabljati.


:veryevil::veryevil::veryevil:

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Vse napisano je zgolj moje osebno mnenje.

Ni res, da so med nami ljudožerci, zadnjega smo pojedli včeraj!

"I don't trust anything that bleeds for 5 days and doesn't die" South Park

mataj
27.10.2005, 21:40
quote:Originalna objava Citymamba

Partijci so med vojno mučili svoje nasprotnike in ujetnike tako, da so jih gole privezali na tramove pod strop in jim s kleščami drobili moda. Če to ni zadostovalo so jim z ognjem žgali genitalije. Slike nisem mogel predložiti, ker so avtorja usmrtili na identični način. Strokovnjaki pravijo, da je tovrstno mučenje že po prvem krogu ekvivalentno smrtni kazni.Pfffh! Pa ja. :nonono::hammer:

Še hujši pa so bili med osamosvajanjem. Janšo naprimer, so zverinsko mučili s čuftami in ledeno mrzlim sladoledom, tako da je vse svčekal.
:veryevil:
Religija je kool aid za množice

CaptainBlackAdder
28.10.2005, 06:45
To pa je res AKTUALNO. :hammer:

__________________________________________________ ________
Baldrick, believe me, eternity in the company of Beelzebub and all his hellish instruments of death will be a picnic compared to five minutes with me and this pencil if we can't replace this dictionary.

TIGR
28.10.2005, 06:59
Pa dajmo še to kot AKTUALNO. Italijanski tovariši so Zlobcu zagrozili, da mu bodo zasegli hišo na Krasu, pa je od smrtnega strahu vse izblebetal po telefonu kar zgodaj zjutraj na WC-ju. :veryevil:

Gvido
28.10.2005, 07:20
Instrument, ki ga najpogosteje povezujemo z inkvizicijo, je bila natezalnica. V najpreprostejši obliki je bila sestavljena iz ravne deske, na katero so položili obsojenca in mu nanjo zvezali roke. Noge so privezali z drugo vrvjo, ki se je navijala na vreteno. Tako so lahko raztegovali celotno telo in izpahnili skoraj vse sklepe. V inkvizitorskih poročilih lahko preberemo, da je bilo mogoče z natezalnico človeško telo "podaljšati" celo za 30 cm, preden se je kateri od udov dokončno odtrgal. Bolj razvite natezalnice so bile izdelane v obliki pokončne lestve ali pa so imele dodatne, z žeblji posejane prečke, ki so med raztezanjem trgale žrtev.

http://www.mladina.si/tednik/200116/clanek/in3/img/ink12_display.jpg
Delu čast in oblast

Citymamba
28.10.2005, 07:23
quote:Originalna objava mataj

quote:Originalna objava Citymamba

Partijci so med vojno mučili svoje nasprotnike in ujetnike tako, da so jih gole privezali na tramove pod strop in jim s kleščami drobili moda. Če to ni zadostovalo so jim z ognjem žgali genitalije. Slike nisem mogel predložiti, ker so avtorja usmrtili na identični način. Strokovnjaki pravijo, da je tovrstno mučenje že po prvem krogu ekvivalentno smrtni kazni.Pfffh! Pa ja. :nonono::hammer:

Še hujši pa so bili med osamosvajanjem. Janšo naprimer, so zverinsko mučili s čuftami in ledeno mrzlim sladoledom, tako da je vse svčekal.
:veryevil:
Religija je kool aid za množice

Ja to so pa že bolj prefinjene, sodobnejše in sofisticiranme metode. Toplo-hladno bi rekli. :approve:

__________________________________________________ ______________________________
Opravičujem se za žaljivke in zagotavljam, da je vse napisano laž. http://www.click-smilies.de/sammlung0304/spezial/Fool/crazy.gif Um je čist dokler ga ne pričnete uporabljati.

Gvido
28.10.2005, 07:44
Za čarovnice so inkvizitorji izumili posebno orodje: pajek so bile namenske klešče, običajno sestavljene iz šestih zavitih jeklenih osti. Rabelj je razbeljenega pajka nastavil čez dojko, klešče stisnil, da so se osti zarile vanjo, ter jo razmesaril in odtrgal.

http://www.mladina.si/tednik/200116/clanek/in3/img/ink15_display.jpg

Delu čast in oblast

Knez
28.10.2005, 07:52
Gvido, čuden fetiš imaš, ampak ok, bomo razumevajoči.

TIGR
28.10.2005, 09:44
quote:Originalna objava Gvido

Instrument, ki ga najpogosteje povezujemo z inkvizicijo, je bila natezalnica. V najpreprostejši obliki je bila sestavljena iz ravne deske, na katero so položili obsojenca in mu nanjo zvezali roke. Noge so privezali z drugo vrvjo, ki se je navijala na vreteno. Tako so lahko raztegovali celotno telo in izpahnili skoraj vse sklepe. V inkvizitorskih poročilih lahko preberemo, da je bilo mogoče z natezalnico človeško telo "podaljšati" celo za 30 cm, preden se je kateri od udov dokončno odtrgal. Bolj razvite natezalnice so bile izdelane v obliki pokončne lestve ali pa so imele dodatne, z žeblji posejane prečke, ki so med raztezanjem trgale žrtev.http://www.mladina.si/tednik/200116/clanek/in3/img/ink12_display.jpg
Delu čast in oblast


Če boš nadaljeval, boš razgalil vse metode, ki so jih boljševiki ponovno začeli uporabljati v 20. stoletju. Te so podrobno opisane v črni knjigi komunizma, pa še modernejše so in bolj masovno uporabljane. Ne veš kaj te čaka. Pazi se VOSa. Zdenka še živi.

behemoth
28.10.2005, 09:44
quote:Originalna objava mallina

potem pa takle kompromis:
KPS in RKC je treba z ustavnim zakonom prepovedati, lastnino podržaviti in njihove člane izgnati iz države!
pa smo se našli na sredi. :kisses:
Flaša malinovca naj ima nalepko "L'Etat c'est moi".

Gvido
28.10.2005, 10:54
Inkvizicija je uporabljala več izvedenk golenskega primeža, s katerimi je bilo mogoče stiskati eno nogo ali obe hkrati; nekatere variante so bile posejane z žeblji. Golenski primež so občasno uporabljali že kar v prvem zaslišanju, in če je obtoženec priznal, so pisarji priznanje zapisali kot prostovoljno. Med podobno "nežne" metode so sodili različni primeži ali stiskalnice za palce, s kakršnimi so žrtvi tipično zdrobili kosti v prstih.

http://www.mladina.si/tednik/200116/clanek/in3/img/ink3_display.jpg

Delu čast in oblast

metamorf
28.10.2005, 13:25
quote:Originalna objava Gvido

Inkvizicija je uporabljala več izvedenk golenskega primeža, s katerimi je bilo mogoče stiskati eno nogo ali obe hkrati; nekatere variante so bile posejane z žeblji. Golenski primež so občasno uporabljali že kar v prvem zaslišanju, in če je obtoženec priznal, so pisarji priznanje zapisali kot prostovoljno. Med podobno "nežne" metode so sodili različni primeži ali stiskalnice za palce, s kakršnimi so žrtvi tipično zdrobili kosti v prstih.

http://www.mladina.si/tednik/200116/clanek/in3/img/ink3_display.jpg

Delu čast in oblast


Zakaj zdaj prikazuješ vse te partizanske seksualne pripomočke?:veryevil: Umetna pyčka z zobmi za sado mazo komunistične politkomisarčke višjega ranga. Za dolge zimske samotne urice. Ni čudno, da so imeli tako zblojene ideje in poglede tudi na druge običajne stvari v življenju.:rolling::rolling::rolling:

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Vse napisano je zgolj moje osebno mnenje.

Ni res, da so med nami ljudožerci, zadnjega smo pojedli včeraj!

"I don't trust anything that bleeds for 5 days and doesn't die" South Park

Gvido
28.10.2005, 15:31
Med opremo inkvizicijskih sodišč so sodile tudi različne kovinske maske. V najmilejši aplikaciji je moral skesanec masko v podobi demona nositi dan in noč, kot znamenje svojih grehov in pokore. Pri mučenju so kovino pogosto segreli, preden so masko pritrdili na glavo. Nekatere maske so imele še posebne tulce, ki so jih zatlačili v usta žrtve: skoznje so vlivali vrelo olje ali stopljen svinec.

http://www.mladina.si/tednik/200116/clanek/in3/img/ink5_display.jpg

Delu čast in oblast

metamorf
28.10.2005, 15:47
quote:Originalna objava Gvido

Med opremo inkvizicijskih sodišč so sodile tudi različne kovinske maske. V najmilejši aplikaciji je moral skesanec masko v podobi demona nositi dan in noč, kot znamenje svojih grehov in pokore. Pri mučenju so kovino pogosto segreli, preden so masko pritrdili na glavo. Nekatere maske so imele še posebne tulce, ki so jih zatlačili v usta žrtve: skoznje so vlivali vrelo olje ali stopljen svinec.

http://www.mladina.si/tednik/200116/clanek/in3/img/ink5_display.jpg

Delu čast in oblast


A to je pa dodatna oprema iz vrhovnega štaba?:veryevil:

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Vse napisano je zgolj moje osebno mnenje.

Ni res, da so med nami ljudožerci, zadnjega smo pojedli včeraj!

"I don't trust anything that bleeds for 5 days and doesn't die" South Park

Gvido
28.10.2005, 17:53
Judeževa zibka (v francoskih deželah znana kot la veille, 'bedenje') je bila koničasta piramida, na katero so žrtev nastavili tako, da se je vrh zaril v anus ali vagino. Rabelj je lahko nadzoroval, s kolikšno težo je telo pritiskalo na piramido; za dodatni učinek so žrtvi na noge in roke privezali uteži.

http://www.mladina.si/tednik/200116/clanek/in3/img/ink10_display.jpg

Delu čast in oblast

metamorf
28.10.2005, 18:12
quote:Originalna objava Gvido

Judeževa zibka (v francoskih deželah znana kot la veille, 'bedenje') je bila koničasta piramida, na katero so žrtev nastavili tako, da se je vrh zaril v anus ali vagino. Rabelj je lahko nadzoroval, s kolikšno težo je telo pritiskalo na piramido; za dodatni učinek so žrtvi na noge in roke privezali uteži.

http://www.mladina.si/tednik/200116/clanek/in3/img/ink10_display.jpg

Delu čast in oblast


Še kakšna iz vhovnega štaba?:veryevil:

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Vse napisano je zgolj moje osebno mnenje.

Ni res, da so med nami ljudožerci, zadnjega smo pojedli včeraj!

"I don't trust anything that bleeds for 5 days and doesn't die" South Park

demon
28.10.2005, 19:27
quote:Originalna objava TIGR

quote:Originalna objava Gvido

Instrument, ki ga najpogosteje povezujemo z inkvizicijo, je bila natezalnica. V najpreprostejši obliki je bila sestavljena iz ravne deske, na katero so položili obsojenca in mu nanjo zvezali roke. Noge so privezali z drugo vrvjo, ki se je navijala na vreteno. Tako so lahko raztegovali celotno telo in izpahnili skoraj vse sklepe. V inkvizitorskih poročilih lahko preberemo, da je bilo mogoče z natezalnico človeško telo "podaljšati" celo za 30 cm, preden se je kateri od udov dokončno odtrgal. Bolj razvite natezalnice so bile izdelane v obliki pokončne lestve ali pa so imele dodatne, z žeblji posejane prečke, ki so med raztezanjem trgale žrtev.http://www.mladina.si/tednik/200116/clanek/in3/img/ink12_display.jpg
Delu čast in oblast


Če boš nadaljeval, boš razgalil vse metode, ki so jih boljševiki ponovno začeli uporabljati v 20. stoletju. Te so podrobno opisane v črni knjigi komunizma, pa še modernejše so in bolj masovno uporabljane. Ne veš kaj te čaka. Pazi se VOSa. Zdenka še živi.


Kaj tigrček, a te boli dejstvo, da so se vsega naučili od črnuharčkov?:veryevil:

vztrajnost zmaguje!

Gvido
28.10.2005, 20:27
Bodeči zajec je bilo orodje v obliki kuhinjskega valjarja, posejano z žeblji - napravo so "valjali" čez prsi in trebuh.
http://www.mladina.si/tednik/200116/clanek/in3/img/ink14_display.jpg

Delu čast in oblast

Polikarp
28.10.2005, 22:59
quote:Originalna objava metamorf

quote:Originalna objava Gvido

Judeževa zibka (v francoskih deželah znana kot la veille, 'bedenje') je bila koničasta piramida, na katero so žrtev nastavili tako, da se je vrh zaril v anus ali vagino. Rabelj je lahko nadzoroval, s kolikšno težo je telo pritiskalo na piramido; za dodatni učinek so žrtvi na noge in roke privezali uteži.

http://www.mladina.si/tednik/200116/clanek/in3/img/ink10_display.jpg

Delu čast in oblast


Še kakšna iz vhovnega štaba?:veryevil:

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Vse napisano je zgolj moje osebno mnenje.

Ni res, da so med nami ljudožerci, zadnjega smo pojedli včeraj!

"I don't trust anything that bleeds for 5 days and doesn't die" South Park


Misliš iz vrhovnega štaba cerkve :question:
UUUUUUU teh jih je še več, malo morje :2thumbs:

paradox
29.10.2005, 01:58
quote:Originalna objava mgolob

eh ... -- "nategnjeni" pa so vedno isti...:hammer:

:cool::D...breath of fresh air;)

metamorf
29.10.2005, 14:16
quote:Originalna objava Gvido

Bodeči zajec je bilo orodje v obliki kuhinjskega valjarja, posejano z žeblji - napravo so "valjali" čez prsi in trebuh.
http://www.mladina.si/tednik/200116/clanek/in3/img/ink14_display.jpg

Delu čast in oblast


Komunistični vibrator:veryevil:

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Vse napisano je zgolj moje osebno mnenje.

Ni res, da so med nami ljudožerci, zadnjega smo pojedli včeraj!

"I don't trust anything that bleeds for 5 days and doesn't die" South Park

metamorf
29.10.2005, 14:19
quote:Originalna objava Polikarp

quote:Originalna objava metamorf

quote:Originalna objava Gvido

Judeževa zibka (v francoskih deželah znana kot la veille, 'bedenje') je bila koničasta piramida, na katero so žrtev nastavili tako, da se je vrh zaril v anus ali vagino. Rabelj je lahko nadzoroval, s kolikšno težo je telo pritiskalo na piramido; za dodatni učinek so žrtvi na noge in roke privezali uteži.

http://www.mladina.si/tednik/200116/clanek/in3/img/ink10_display.jpg

Delu čast in oblast


Še kakšna iz vhovnega štaba?:veryevil:

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Vse napisano je zgolj moje osebno mnenje.

Ni res, da so med nami ljudožerci, zadnjega smo pojedli včeraj!

"I don't trust anything that bleeds for 5 days and doesn't die" South Park


Misliš iz vrhovnega štaba cerkve :question:
UUUUUUU teh jih je še več, malo morje :2thumbs:


Ne, ne. Iz the one and only vrhovnega štaba. Umetni penis iz Drvarja?:veryevil:

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Vse napisano je zgolj moje osebno mnenje.

Ni res, da so med nami ljudožerci, zadnjega smo pojedli včeraj!

"I don't trust anything that bleeds for 5 days and doesn't die" South Park

TIGR
02.11.2005, 14:58
Iz knjige partizana Jožeta Javorška "Spomini na Slovence"

http://server3.uploadit.org/files/guncvt-Javorsek2.JPG

Ivo Žajdela je veliko pisal o takih in podobnih partizanskih srednjeveških metodah. Zanimivo, da je dobil največ podatkov iz knjig, ki so jih pisali partizani. Ne mislim samo na mučenja, ampak tudi na razne načine likvidaciji "izdajalcev". N.pr. Človeka v sodu z žvepleno kislino celo noč, nato metek v glavo....Rezanje udov otrokom pred njihovimi nemočnimi materami (Teharje)..itd.

O.P. Izdajalci so bili vsi, ki niso bili komunisti, četudi niso naredili nič žalega nikomur.

Gvido
03.11.2005, 00:04
Najverjetneje je kadil travco in se mu je zrolal. Folk si velik zmišljuje. Knjiga oz. memoari nikakor niso zadosten dokaz, da je blo res. Vse kar je zbežal čez mejo po svobod, je hotlo obračunat z zmagovalci, zato so tudi pisali take stvari. Mejbi se nas bo pa Amerika zasmilila in bi poterala komuniste. Dej dej, to dela propaganda.

Delu čast in oblast

Jelengar
03.11.2005, 06:01
Gvido, ti si bolan. :dead:

zvezdica zaspanka
03.11.2005, 07:05
quote:Originalna objava Knez

Gvido, čuden fetiš imaš, ampak ok, bomo razumevajoči.
ma katoliška cerkev mu je stopla na <s>jajce</s> žul, pa vleče vse kar je bilo in o čemer itak vsi vemo da je bilo:dontknow:

__________


http://www.cosgan.de/images/smilie/teufel/a025.gif

zvezdica zaspanka
03.11.2005, 07:06
quote:Originalna objava Jelengar

Gvido, ti si bolan. :dead:
tokrat se pa celo s tabo strinjam

__________


http://www.cosgan.de/images/smilie/teufel/a025.gif

Trillian
03.11.2005, 07:30
tortura...hm. je več načinov. še zmeraj pa me najbolj fascinira psihična....
http://freeweb.siol.net/kompar78/Avatar/Trill_p.gif
Samo brez panike.

CaptainBlackAdder
03.11.2005, 07:48
Še enkrat vprašam. A ta tema res paše v sklop AKTUALNO SLOVENIJA ?!?

__________________________________________________ ________
Baldrick, believe me, eternity in the company of Beelzebub and all his hellish instruments of death will be a picnic compared to five minutes with me and this pencil if we can't replace this dictionary.

zvezdica zaspanka
03.11.2005, 07:59
quote:Originalna objava CaptainBlackAdder

Še enkrat vprašam. A ta tema res paše v sklop AKTUALNO SLOVENIJA ?!?

__________________________________________________ ________
Baldrick, believe me, eternity in the company of Beelzebub and all his hellish instruments of death will be a picnic compared to five minutes with me and this pencil if we can't replace this dictionary.
ta tema ne spada nikamor, gvido pa naj izbere kaki drugi fetiš:dead:

sicer pa glede na njegove teme to sploh ni čudno
najprej se gre delat noraca iz biblije, pa nima pojma o njej niti o tem kak je nastala, pol pa obožuje enga duhovnika...:dontknow:

aja pa una tema je bla predstavljena pod religije

__________


http://www.cosgan.de/images/smilie/teufel/a025.gif

TIGR
03.11.2005, 08:14
quote:Originalna objava Gvido

Najverjetneje je kadil travco in se mu je zrolal. Folk si velik zmišljuje. Knjiga oz. memoari nikakor niso zadosten dokaz, da je blo res. Vse kar je zbežal čez mejo po svobod, je hotlo obračunat z zmagovalci, zato so tudi pisali take stvari. Mejbi se nas bo pa Amerika zasmilila in bi poterala komuniste. Dej dej, to dela propaganda.

Delu čast in oblast


Knjiga je bila tiskana v Ljubljani 1989, čeprav je bilo založništvo v Trstu. Pa saj to je le mali del, kar se je dogajalo. Javoršek pa je avtor, ki mu ne moreš prikrajšati verodostojnosti.Tvoje naštevanje srednjeveških metod je otročje. Vsi vemo, da v tistih časih se je teh metod posluževala tudi posvetna oblast. Take obsodbe so pač bile za tisti čas vsakdanjost, sprejemljive za publiko, ki je v tem še uživala. Ne moreš pa ti prenesti neandertalskih navad življenja v današnjo dobo. Srednjeveške metode mučenja, ki jih ni izvajala samo takratna cerkvena oblast ampak tudi posvetna in to še v večji meri, ne morejo biti uvajane v cicvilizirani družbi 20. stoletja. To lahko uvajajo le bolane totalitaristične ideologije, ki jim je nasilje metoda polaščanja oblasti. Tipične take ideologije so bile v polpretekli zgodovini komunonacifašistične. Padec civilizacije in metode srednjega veka so jim bili skupni imenovalec. Iz tega pa se ne more izluščiti nič dobrega ne "naprednega". Navsezadnje dogodki so to dokazali. Ta strašila zgodovine lahko obujajo le duševno bolni elementi, ki jih civilizirana družba ne potrebuje.

zvezdica zaspanka
03.11.2005, 08:20
ma tigr pusti ga, on ma pač civliziran in tehten način pregona rkc:dontknow:

__________


http://www.cosgan.de/images/smilie/teufel/a025.gif

Gvido
03.11.2005, 11:02
Kako težko vam je reči, "ja, cerkev je to delala in jst sem zdej del taiste cerkve, ki je počela grozote."
Ko se boste enkrat o tem pogovorili v cerkvi s farani in župniki, potem boste z lahkoto odpustili vsem, tud komunajzarjem za grozote, ki so jih oni ušpičili.Delu čast in oblast

zvezdica zaspanka
03.11.2005, 11:25
quote:Originalna objava Gvido

Kako težko vam je reči, "ja, cerkev je to delala in jst sem zdej del taiste cerkve, ki je počela grozote."
Ko se boste enkrat o tem pogovorili v cerkvi s farani in župniki, potem boste z lahkoto odpustili vsem, tud komunajzarjem za grozote, ki so jih oni ušpičili.Delu čast in oblast
leta 2000 ja papež janez pavel II, prosu ves svet za odpuščanje vseh grozot, ki jih je katoliška cerkev storila.


če pa ti ni priznanje, pol pa ti men povej kaj je to:dontknow::dontknow::dontknow:

__________


http://www.cosgan.de/images/smilie/teufel/a025.gif

zvezdica zaspanka
03.11.2005, 11:26
aja zakaj pa potem dorija spoštuješ, sej je tudi on črnosrajčnik:dontknow::dontknow::dontknow:

__________


http://www.cosgan.de/images/smilie/teufel/a025.gif

abaris
03.11.2005, 11:28
Ha ha... to je tako kot če bi Hitler leta 45' rekel da se opravičuje za vse grozote, in naj ga od zdaj pustijo pri miru... :rolling:


quote:Originalna objava zvezdica zaspanka

quote:Originalna objava Gvido

Kako težko vam je reči, "ja, cerkev je to delala in jst sem zdej del taiste cerkve, ki je počela grozote."
Ko se boste enkrat o tem pogovorili v cerkvi s farani in župniki, potem boste z lahkoto odpustili vsem, tud komunajzarjem za grozote, ki so jih oni ušpičili.Delu čast in oblast
leta 2000 ja papež janez pavel II, prosu ves svet za odpuščanje vseh grozot, ki jih je katoliška cerkev storila.


če pa ti ni priznanje, pol pa ti men povej kaj je to:dontknow::dontknow::dontknow:

__________


http://www.cosgan.de/images/smilie/teufel/a025.gif

zvezdica zaspanka
03.11.2005, 11:32
a res, pol pa mi ti pokaži kakega krvnika ki je vodu kak lager in se je za to opraviču:dontknow:


zgodovine se ne da spremenit, lahko se pa opraviči, prizna in se živi naprej. kar za povojne zločine ne moremo trditi, ne

__________


http://www.cosgan.de/images/smilie/teufel/a025.gif

Gvido
03.11.2005, 11:36
quote:Originalna objava zvezdica zaspanka

quote:Originalna objava Gvido

Kako težko vam je reči, "ja, cerkev je to delala in jst sem zdej del taiste cerkve, ki je počela grozote."
Ko se boste enkrat o tem pogovorili v cerkvi s farani in župniki, potem boste z lahkoto odpustili vsem, tud komunajzarjem za grozote, ki so jih oni ušpičili.Delu čast in oblast
leta 2000 ja papež janez pavel II, prosu ves svet za odpuščanje vseh grozot, ki jih je katoliška cerkev storila.


če pa ti ni priznanje, pol pa ti men povej kaj je to:dontknow::dontknow::dontknow:

__________


http://www.cosgan.de/images/smilie/teufel/a025.gif


Odpuščanje že, ampak s figo v žepu. Sprijazniti se morate s tem, pa bo.Kakšno mašo plačat za krvavi vnos "civilizacije" med domorodce in nevernike.Delu čast in oblast

Gvido
03.11.2005, 11:38
quote:Originalna objava zvezdica zaspanka

aja zakaj pa potem dorija spoštuješ, sej je tudi on črnosrajčnik:dontknow::dontknow::dontknow:

__________


http://www.cosgan.de/images/smilie/teufel/a025.gif


Dori se ga je z mano nalil do nezavesti, pol se mi je pa spovedu. Ampak spoštujem njegovo željo, naj ostane spoved med nama.
In bog mu je oprostil vse grehe, ker je tudi sam oprostil drugim. Amen.Delu čast in oblast

abaris
03.11.2005, 11:38
Bili so obešeni - zato se niso imeli veliko časa opravičevati... :D


A Cerkev je pa poboje delala v "vojnem času" al kako? :rolling::rolling::clapping:

quote:Originalna objava zvezdica zaspanka

a res, pol pa mi ti pokaži kakega krvnika ki je vodu kak lager in se je za to opraviču:dontknow:


zgodovine se ne da spremenit, lahko se pa opraviči, prizna in se živi naprej. kar za povojne zločine ne moremo trditi, ne

__________


http://www.cosgan.de/images/smilie/teufel/a025.gif

zvezdica zaspanka
03.11.2005, 12:15
tudi možno, ampak nisem bla tam da bi vedla 100%
sicer pa nisem js tista ki obtožuje

zgodovina je pa za to, da se oprosti in da se kaj takega nikoli več ne ponovi.........
če pa en prikazuje nekaj kar se ve in ne zanika, sploh kake take metode je pa bolano, sploh če po drugi strani ene par duhovnikov spoštuje...

__________


http://www.cosgan.de/images/smilie/teufel/a025.gif

Gvido
03.11.2005, 12:45
quote:Originalna objava zvezdica zaspanka

tudi možno, ampak nisem bla tam da bi vedla 100%
sicer pa nisem js tista ki obtožuje

zgodovina je pa za to, da se oprosti in da se kaj takega nikoli več ne ponovi.........
če pa en prikazuje nekaj kar se ve in ne zanika, sploh kake take metode je pa bolano, sploh če po drugi strani ene par duhovnikov spoštuje...

__________


http://www.cosgan.de/images/smilie/teufel/a025.gif


A je bolana tud zaušnica ovčki, ker ni znala očenaš.Delu čast in oblast

FerdoX
03.11.2005, 13:31
quote:Originalna objava abaris

Bili so obešeni - zato se niso imeli veliko časa opravičevati... :D


A Cerkev je pa poboje delala v "vojnem času" al kako? :rolling::rolling::clapping:

quote:Originalna objava zvezdica zaspanka

a res, pol pa mi ti pokaži kakega krvnika ki je vodu kak lager in se je za to opraviču:dontknow:


zgodovine se ne da spremenit, lahko se pa opraviči, prizna in se živi naprej. kar za povojne zločine ne moremo trditi, ne

__________


http://www.cosgan.de/images/smilie/teufel/a025.gifTi ampak jest sem pa mislil, da so bili ti revolucionarji napredni ne pa da so se zgledovali po srednjeveških metodah. Res intelektualno.

Sicer pa takoj zdaj v momentu izpljuni eno samo množično grobišče Cerkve na slovenskem. Lahko tudi kakšno iz temnega srednjega veka. Jaz ti bom pa pod nos pomolil 300 množičnih grobišč na SLOVENSKIH tleh, ki jih je zakrivil "osvoboditelj".

Vse tele slikice iz španije, nemčije in francije nimajo nikakršne veze s slovenijo. Morda s kakšnim posameznikom. Tisto pa, kar so počeli zaostali imbecilni "ideologi" pri nas še pred pol stoletja nazaj in ko so nekateri akterji celo še živi, pa ne bo spralo še takšno skiciranje nekih alkalajev iz Mladine - tipičnih "majstrov za vse".

TIGR
03.11.2005, 15:27
quote:Originalna objava FerdoX

quote:Originalna objava abaris

Bili so obešeni - zato se niso imeli veliko časa opravičevati... :D


A Cerkev je pa poboje delala v "vojnem času" al kako? :rolling::rolling::clapping:

quote:Originalna objava zvezdica zaspanka

a res, pol pa mi ti pokaži kakega krvnika ki je vodu kak lager in se je za to opraviču:dontknow:


zgodovine se ne da spremenit, lahko se pa opraviči, prizna in se živi naprej. kar za povojne zločine ne moremo trditi, ne

__________


http://www.cosgan.de/images/smilie/teufel/a025.gifTi ampak jest sem pa mislil, da so bili ti revolucionarji napredni ne pa da so se zgledovali po srednjeveških metodah. Res intelektualno.

Sicer pa takoj zdaj v momentu izpljuni eno samo množično grobišče Cerkve na slovenskem. Lahko tudi kakšno iz temnega srednjega veka. Jaz ti bom pa pod nos pomolil 300 množičnih grobišč na SLOVENSKIH tleh, ki jih je zakrivil "osvoboditelj".

Vse tele slikice iz španije, nemčije in francije nimajo nikakršne veze s slovenijo. Morda s kakšnim posameznikom. Tisto pa, kar so počeli zaostali imbecilni "ideologi" pri nas še pred pol stoletja nazaj in ko so nekateri akterji celo še živi, pa ne bo spralo še takšno skiciranje nekih alkalajev iz Mladine - tipičnih "majstrov za vse".


:2thumbs:

Verbal
03.11.2005, 15:39
quote:Originalna objava Gvido

"Najpogosteje uporabljana metoda mučenja je bil strappado. Žrtvi so zvezali roke za hrbtom, jih privezali na dolgo vrv, ki so jo napeljali prek visoko vgrajenega tramu. Telo so najprej za kak meter dvignili od tal ter vrv pritrdili na obroč ali primeren kamen. Potem so žrtev dvignili, kolikor se je še dalo, in spustili, kar je povzročilo skrajno boleče izpahe sklepov v rokah in ramenih. Postopek so ponavljali tudi stokrat in več. Za še bolj temeljito torturo so uporabljali sqassamento: v osnovi strappado, le da so žrtvi na noge obesili od 25 do 200 kg uteži, kar je izpahnilo še nožne sklepe. V splošnem je veljalo, da je bilo štirikratno mučenje po metodi squassamento dejansko ekvivalentno smrtni kazni." MLADINA

http://www.mladina.si/tednik/200116/clanek/in3/img/ink1_inline.jpg

Delu čast in oblast


Evo vam še vir:

http://www.mladina.si/tednik/200116/clanek/in3/

Psychology rips out your soul, boredom kills your mind.

Gvido
03.11.2005, 15:50
Jst ti predlagam, da si prebereš spodnjo knjigo. Tam boš zvedel vse o inkviziciji na slovenskem, glih ker te zanima.
Tega je pa tolk, da gre glih u eno knjigo.
Pa lepo sanjaj grozote krščanstva v imenu Benedikta

http://www.shrani.si/pics/%E8arovnic123312.jpg

Delu čast in oblast

Gvido
25.02.2006, 12:49
A bomo kmal uvedli inkvizicijo, sprašujem namreč kardinala Rodeta.

prot
06.03.2006, 20:41
Tukajle ga imaš pa ga vpraš.

http://img.villagephotos.com/p/2005-4/993886/kucade.jpg

Medved Pu
11.03.2006, 18:30
Ave deratizator!:clapping: :clapping: :clapping:

sJavorshek
11.03.2006, 19:25
Inkvizicija gor, povojni poboji dol. Vse lepo in prav.
Res je, da so se dogajal povojni poboji, tut inkvizicija je bla na slovenskem, še Valvazor je poroču o tem.
Res je, da kar se tiče RKCja, naj najprej pr seb razčistjo vse pojme, pol me bojo pa morbit zanimal (Pa ne sam inkvizicije in nasilnega pridiganja domorodcem).
Tut paradajzarji so nardil velik groznga: Smrt enega je tragedija, smrt milijonov je statistika (Tovariš Stalin), ampak tale vaša obsedenost s partijo in paradajzarji pa meji ža ne priblišno tak fetiš, kot ga ima tale, ki našteva metode za mučenje.:nonono:
Aja, pa še tole, kar je naveden tuki, je vse skupi zelo primitivno. Človeka se da v trenutku zlomit s precej manj truda in precej manj škode. :veryevil:

Medved Pu
11.03.2006, 19:42
Inkvizicija gor, povojni poboji dol. Vse lepo in prav.
Res je, da so se dogajal povojni poboji, tut inkvizicija je bla na slovenskem, še Valvazor je poroču o tem.
Res je, da kar se tiče RKCja, naj najprej pr seb razčistjo vse pojme, pol me bojo pa morbit zanimal (Pa ne sam inkvizicije in nasilnega pridiganja domorodcem).
Tut paradajzarji so nardil velik groznga: Smrt enega je tragedija, smrt milijonov je statistika (Tovariš Stalin), ampak tale vaša obsedenost s partijo in paradajzarji pa meji ža ne priblišno tak fetiš, kot ga ima tale, ki našteva metode za mučenje.:nonono:
Aja, pa še tole, kar je naveden tuki, je vse skupi zelo primitivno. Človeka se da v trenutku zlomit s precej manj truda in precej manj škode. :veryevil:
O primitivizmu ne moreš govort na dostojen način. Tole je jara kača, ki se bo vlekla, saj te teme premorejo veliko dostikrat zlaganega idealizma.

kapara
14.03.2006, 22:03
Partijci so med vojno mučili svoje nasprotnike in ujetnike tako, da so jih gole privezali na tramove pod strop in jim s kleščami drobili moda. Če to ni zadostovalo so jim z ognjem žgali genitalije. Slike nisem mogel predložiti, ker so avtorja usmrtili na identični način. Strokovnjaki pravijo, da je tovrstno mučenje že po prvem krogu ekvivalentno smrtni kazni.

__________________________________________________ ______________________________
Opravičujem se za žaljivke in zagotavljam, da je vse napisano laž. http://www.click-smilies.de/sammlung0304/spezial/Fool/crazy.gif Um je čist dokler ga ne pričnete uporabljati.
Kot da črnuhi niso delali istih stvari in še hujših
Če že nekaj napišeš, ne bodi enostranski

aphelion
03.06.2006, 10:57
Vidim da eni zagovarjate cerkvo tle gor. Mislim kje ti je tle fetiš če vam hoče človek razložit ka je delala cerkev v imenu boga? aj je prav da je šlo v ***** tolk ver zaradi ene same?
ka se pa tiče povojnih pobojev se pa sploh ne bom spuščal v debato.

Gvido
22.09.2006, 09:19
Baje se nam po nespametnih izjavah papeža obeta ponovna inkvizicija muslimanskega sveta.

Talita
23.09.2006, 20:14
Gvido, mislim, da vem, kam ciljaš. Inkvizicija se res lahko ponovi. Samo naj Cerkev pride na oblast, pa bo pokazala svoj pravi značaj, ko bo zahtevala od vsakega človeka, da se spreobrne v njeno vero. S prisilo in mučenjem. Sicer pa, saj bomo videli...

kopron
26.09.2006, 13:23
Stari iztirjenci pač . Tisto ni bilo za nikamor . Se pa tudi ostali dogodki dandanes pripravljajo na vznemirjenje in padec zavedenih propadajočih verstev , dogem, in prepričanj ...