Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : japonska kuhinja


lady_lucifer
08.11.2005, 09:36
jutr gremo jest tja v japonsko na wolfovi...pa me zanima, ce je ze kdo bil tam:shy: pa kaj sploh lahko jes oz. kaj je "uzitno":shy: ker ful ne bi rada nekej narocila, pa da pol ne bo dobr:nonono: susi sm pa ze jedla drgac in mi je fajn:approve:



Sköt dig själv och skit i andra.
http://www.cosgan.de/images/midi/teufel/d030.gif

sadie_007
08.11.2005, 09:47
midva sva bla enkrat ... šefe je imel srečo in je jedel neki dobrega, jst sem pa totalno zajeebala ... sam se ne spomnim, kaj je blo ... men se zdi, da tuna s kavijarjem in avokadom :dead: (mi je kelnarca prov spešl priporočila, k sem rekla, da ne poznam)


drugač pa moj kolega, k je živel 10 let v Honkongu in je gor zrastu ob sušiju, zlo pohvali ta lokalček - Sušimama :approve:, da imajo dober suši, da je kr originalen ... da ni preveč evropejziran :shy:


sam jst sušija na splošno zgleda ne maram :clown:








My name is Bond. Sadie Bond.

iri
08.11.2005, 09:47
Sama sicer še nisem bila tam (predrago za moje finance :shy:), ampak kolikor sem brala kritike in poslušala prijateljico, ki je bila tam, so dokaj dragi glede na količino hrane in "izvedbo" sušija.





http://smiley.onegreatguy.net/bunny.gif

Gravity makes the heart grow fonder.

lady_lucifer
08.11.2005, 09:50
no, tistga s kaviarjem in avokadom neb nikol narocila, ker ne maram ne enga ne druzga:D

kar se pa financ tice...vem, da je dost drago, sam mamo sponzorja:approve: mejhnih porcij sm pa vesela:approve: mi vsaj ne bo obremenilo zelodca in bom sla lahko naprej delat..



Sköt dig själv och skit i andra.
http://www.cosgan.de/images/midi/teufel/d030.gif

mrjerry
08.11.2005, 09:52
ja, cena je v primerjavi s kolicino je relativno drago. Je pa res, da je pri nas sveza tuna tudi sicer zelo draga...

Meni so kot predjed blazno vsec eni zvitki... tuna oziroma losos v rizu in zavito v alginem listu... tisto je noro dobro, riz ima ful hud okus

Bedaki imajo vedno prav, ker so v večini. Žarko Petan.

sadie_007
08.11.2005, 09:53
men lokal je ful luštkan, tak mini ... ambient je kul, ja

drugač pa ... se mi zdi, da niti ni blo TOOOOLK drago, no :dontknow:


lejdi ... jst tud ne maram nč od tega, sam una piička je rekla, da 'tole je pa tko dobr prpravljen, boste vidla, noro, dobr', pol sem se pa vdala :nonono:


ti se pa ne dat ... kr svoj futr izberi, k una, ta luštkana, ta blond, je ena hinavska smrkla :clown:









My name is Bond. Sadie Bond.

Štrudl
08.11.2005, 09:56
bil v tujini v Japonski, zakon je,....smo naročili "ladjo"....torej mešano meso.....no.....velik bolš kot kitajska :2thumbs:

________________________
http://www.cosgan.de/images/smilie/verschiedene/f038.gif

lady_lucifer
08.11.2005, 09:57
losos, kjer koli...kakrsen koli...:tongue::tongue::tongue:

sejdi:rolling: bom jst to moje punce se prej opozorila...ker smo 4 in bo sigurno kero hotla na foro vrzt, tako kot tebe:nonono:



Sköt dig själv och skit i andra.
http://www.cosgan.de/images/midi/teufel/d030.gif

pk
08.11.2005, 17:53
quote:Originalna objava sadie_007

men lokal je ful luštkan, tak mini ... ambient je kul, ja


a se kleči na tleh?

Don't worry, be happy !

mrjerry
09.11.2005, 08:38
ne

Bedaki imajo vedno prav, ker so v večini. Žarko Petan.

lady_lucifer
10.11.2005, 09:28
dabeeeeeeeeest je blo!!:clapping::clapping:
cist vse, kar smo narocile, je blo dobr:approve:
smo ble 4 punce...pa enga tipa za kelnarja (amapk sejdi ja, sm vidla tud uno bjondo:D)...

najprej smo vzele plato razlicnega susija, k je men itak ful dober...edin un kaviar na enem mi ni bil prevec okusen, sploh ker je bil velik tok, kukr en ribez:D

pol sm jedla pa pecenga lososa v neki spešl omakci in z zelenjavnimi nabodali zraven:tongue: prjatlca je mela jeguljo z rizem:tongue::tongue::tongue: ostali dve pa bolj evropsi zadevci...prazenci rezanci, eni z zelenjavo in eni s piscancem:approve: zraven smo pile pa zeleni caj:tongue:

res dabest...ambient, postrezba (tud napitnino smo pustile:shy:), vsi tisti mali detajli na mizi....se grem tja:approve:

za cene sm pa pricakovala, da bojo res ful visoke...pa sploh niso ble tok...skupej smo placale 12ksit, kar je 3ksit na glavo, kar se men sploh ne zdi veliko...najes se pa glih prav, ne prevec in ne premalo:approve: za sladico zal ni blo vec prostora:nonono:



Sköt dig själv och skit i andra.
http://www.cosgan.de/images/midi/teufel/d030.gif

Morena
11.11.2005, 20:48
Ni konkretnega mesa. Surove ribe (in drugi morski zakladi, kot so alge) me pa ne zanimajo. Torej: nein, danke.










I don't believe in love. I belive in ****ing. It's honest. It's efficient.
You get in and out with a maximum of pleasure and a minimum of bullshit.

lady_lucifer
11.11.2005, 20:49
nekje sm zasledila tud govedino....pa piscanca..ce je to dost konkretno:D



Sköt dig själv och skit i andra.
http://www.cosgan.de/images/midi/teufel/d030.gif

zvezdica zaspanka
12.11.2005, 04:50
quote:Originalna objava lady_lucifer

nekje sm zasledila tud govedino....pa piscanca..ce je to dost konkretno:D



Sköt dig själv och skit i andra.
http://www.cosgan.de/images/midi/teufel/d030.gif
edino kar bi js probala je sukiyaki...drugo pa ne suši pa lahka kar sama nardim, pa še to bolšega.....takega po mojem okusu:approve:

GiGi
12.11.2005, 07:35
Kar se tiče alg... Se verjetno nekateri ne zavedajo da se pod enim od Ejev v industrijsko pripravljeni hrani skrivajo ravno morske alge ki jih posušijo predlajo in se zaradi posebnih lastnosti snovi v njih uporabljajo kot nravno konzervans.

Potem je še ena druga sladkovodna alga, ki jo celo proizvajamo v Sloveniji. Je tudi izredno močen industrijski konzervans in antioksidant in se uporablja za mesne in suhomesne izdelke. Je pa tako močna da končnega produkta celotna slovenska mesno predelovalna industrija rabi samo 50kg na leto.

Nekateri ne razumejo, ne vedo ali pa preprosto nočejo vedeti ali razumeti !

Smaug
12.11.2005, 22:03
Bil pred ene pol leta in bil prijetno presenecen. Predvsem nad sprejemljivimi cenami (razen pira, ki je ne samo drag kot prasica ampak tudi totalno zanic). Moti me edinole, ker so porcije za usmrkat. Susija stamanim 5 porcij samo za predjed...

Sicer sem se pa najbolj veselil juhice s tofujem, samo kaj ko je tofuja tako mal (sicer je to car tega, ampak who gives a fak :)).

Dosoled z rdecim fizolom owna :approve:

__________________________________________________ _________________________
Those who win battle after battle do not have supreme skill.
Those who have supreme skill, use strategy to bend others without coming to conflict.
(Sun Tzu)

NeBo
12.11.2005, 22:18
nekaj casa zivela na japonskem, in mi je bila njihova hrana prav kul... ampak se mi zdi, da bi bila zato v LJ malo razocarana, raje ne grem poskusat ;)

mrjerry
14.11.2005, 06:47
Smaug, point susija je, da se najes riza, ne pa ribe ;)

Pa pir si pil v sushimami... own3d na kvadrat :clown::clown::clown:

Bedaki imajo vedno prav, ker so v večini. Žarko Petan.

zvezdica zaspanka
14.11.2005, 06:53
kje pa piše, da je suši izključno iz ribe:nonono::nonono::nonono:
lahk je sam zelenjavni, al pa kaki rakci.....itd
čeprav mi je pri sušiju najbol ušeč una hrenova omaka:tongue::blush:

mrjerry
14.11.2005, 07:06
okej, se opravicujem in popravljam

Point sushija je, da se najes riza, ne pa ribe, skoljk, rakcev in drugih dobrot pretezno morskega izvora, ki se lahko uporabljajo za priprave jedi, katero se prodaja kot sushi.

Bedaki imajo vedno prav, ker so v večini. Žarko Petan.

shema
15.11.2005, 13:45
v sušimami je blo fajn, tablond k je stregla, sploh ni slabo svetovala...
probal smo pa vse...:tongue:

Fear can hold you prisoner, hope can set you free.

mrjerry
15.11.2005, 14:17
Jest sem bil dons na pekoci tuni z rezanci. Poezija.

Edino, zraven odsvetujem pitje sivega pinota (Simcic). Vino je sicer carsko, ampak zraven omenjene jedi na koncu rahlo zagreni.

Bedaki imajo vedno prav, ker so v večini. Žarko Petan.

Smaug
15.11.2005, 17:31
quote:Originalna objava mrjerry

Smaug, point susija je, da se najes riza, ne pa ribe ;)

Pa pir si pil v sushimami... own3d na kvadrat :clown::clown::clown:

Bedaki imajo vedno prav, ker so v večini. Žarko Petan.


Torej bi si moral narociti zraven se porcijo dodatnega riza? :)

Treba probat :approve:

__________________________________________________ _________________________
Those who win battle after battle do not have supreme skill.
Those who have supreme skill, use strategy to bend others without coming to conflict.
(Sun Tzu)

mrjerry
16.11.2005, 07:28
Hm... Riza je ponavad zmer dost zravn :clown:

Ne, resno mislim... Sushi dobi taprav okus, ko ruknes cez njega kepo riza. Sam zase (carpaccio style) pravzaprav ni nic posebnega.

Bedaki imajo vedno prav, ker so v večini. Žarko Petan.

lady_lucifer
16.11.2005, 09:21
quote:Originalna objava mrjerry

Jest sem bil dons na pekoci tuni z rezanci. Poezija.


jst sm se pa ze takrat odlocila, da bom to naslednjic probala:approve: a je ful pekoce?



Sköt dig själv och skit i andra.
http://www.cosgan.de/images/midi/teufel/d030.gif

mrjerry
16.11.2005, 10:09
u bistvu sem hotel vprasat natakarja, ce je siguren, ali mi ji tapravo stvar prinesel

ker NI pekoce


je pa bajno dobr... dobis eno sledo riza, cez so rezanci, ki po okusu spominjajo na fritate, na vrhu pa marinirana tuna. Na zacetku mislis, da je tune ful premalo, ampak meni je na koncu skoraj ostala. Cez vse ulijes se malo soje (ampak ne smes pretiravat, ker je ze tuna slana) in je mlask bozansko. Pa se pretirano drago ni (1600 SIT tavelika porcija)

Bedaki imajo vedno prav, ker so v večini. Žarko Petan.

AP
17.11.2005, 17:45
quote:Originalna objava mrjerry
... dobis eno sledo riza, cez so rezanci, ki po okusu spominjajo na fritate

Mislim, Jerry, with all due respect, ampak tisti "rezanci":D majo okus po fritatih zato, ker niso rezanci ampak nariban jajc :cool:

Če verjameš.

mrjerry
18.11.2005, 09:51
lol

zna bit, ja

ampak na jedilniku lepo pise "rezanci"

torej so v resnici ribanci, ne pa rezanci?

Bedaki imajo vedno prav, ker so v večini. Žarko Petan.

AP
18.11.2005, 14:22
quote:Originalna objava mrjerry

lol

zna bit, ja

ampak na jedilniku lepo pise "rezanci"

torej so v resnici ribanci, ne pa rezanci?

Bedaki imajo vedno prav, ker so v večini. Žarko Petan.


Ehm...ko sem bla jaz nazadnje tam (včeraj), je pisalo riževa skleda (s pekočo tuno) :cool:

Če verjameš.

St.Silda
18.11.2005, 14:53
jest sm pa dons naročila nori, wasabi, rižev kis in japonsko sojino omako...
končno bom sushi spet lahko delala doma.
to tolko, da se pohvalim:shy:

sem bila pa zmenjena za sushi pojedino na volfovi, pa mi še vedno ni ratalo:(
uuuuu pa ravno bratec mi je bral en tip sušija oz bolj sušimija...
v boljših restavracijah naj bi kuhar ribo hummm živo razkosa en del in koščke nazaj položi in če je hukar spreten potem taka ribica lahko preživi cel obrok:shy: (je pa prepovedano to v nemčiji in avstraliji - mučenje živali:approve:)

[}:)]D[}:)]
__________________________________________________ _________________________
Don't offer me advice; give me money

AP
18.11.2005, 21:17
quote:Originalna objava mrjerry

Bemti, a res?

Tok slabo mi gre :nonono::nonono::nonono:



Ampak, je dobra, a ne da je :tongue:

Bedaki imajo vedno prav, ker so v večini. Žarko Petan.


Ojaaaa :tongue:

Pa tud solata s surovo (no oni pravjo da je pokuhana, kar se mene tiče je surova) tuno je mljaski. H tej riževi skledi pa tista s tofujem bajno zraven paše za osvežitev :approve: Pa ja,ja, vem, da tebe seno, detla in podobne trave ne ganejo prav zlo :D;)

Če verjameš.

popka
19.11.2005, 22:28
mene pa tele surove zadeve kr mal odbijajo, sam se bom enkrat opogumla pa probala zadevo:cool:

pikabu

AP
19.11.2005, 22:54
quote:Originalna objava popka

mene pa tele surove zadeve kr mal odbijajo, sam se bom enkrat opogumla pa probala zadevo:cool:

pikabu


Mene so tudi, dokler nisem prvič probala ;)
Kar se tune tiče, ko enkrat ješ surovo, ti konzervirana niti ne liči več na tuno :clown:

Če verjameš.

lady_lucifer
17.02.2006, 19:22
omg omg, dans sm bla spet tam :tongue::tongue:
jedla uno pekoco tuno in riz :tongue:
pa tud sladoled iz rdecga fizola je bil njami :tongue:
tud racun je bil fini, sam smo si prvoscil, big day pa to :)

VR3
13.03.2006, 20:14
mene pa zanima če kdo dela sushi doma (silda??) - kaj je treba nujno met in kje se to dobi? alge sm vidla majo v mercatorju in sparu. Kaj pa ta zelena pekoča stvar, pa riž - mora bit kaki poseben al se sam kej doda da se lepi, kje se riba kupi, kaj od ribe se uporabi, ...

ker sushimama je predraga za 1-2× na teden :-(

St.Silda
13.03.2006, 20:28
delam ko mam vse potrebščine doma :big:
trenutno mi vse manjka :sad:, je mami poročala, da je alge res zlocirala v šparu samo, da so bile neverjetno drage (samo obstaja možnost, da ni imela očal...) ostalega pa še nisem zlocirala pri nas in si ponavadi naročim iz DK (evo morm naročit, pa še ekstra wasabija)
rabiš pa podlago (za zvijanje - iz bambusa), alge, riž, rižev kis, vložen đinđer, wasabi -to je tisto zeleno :wink: in sicer japonski hren, ki je fullllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll lllllllllllllllll pekoč!, japonska sojina omaka je obervezna!!! ma res drug okus od kitajske, potlej pa rabiš imeti še dobro lokacijo za nakup svežih rib...
riž bi bil načeloma čist kul tist, ki ga mamo mi za rižote - rahlo pocasti, doda se mu rižev kis
jest sm za tuna.

sicer mal 2mač ameriški link sam za začetek: http://www.rain.org/~hutch/sushi.html

mam pa doma eno lušno knjigico pa upam, da bom kmal sprobala... itak da je japonska (prevedena v angl.)

VR3
13.03.2006, 20:40
se pravi da se dobi tle sam alge in riž?:disapp:
pa ribo...

kje pa kupuješ ribo? in kateri del ribe uporabiš?
wasabi pa men ni tko zlo pekoč, mi je kaka chili pasta za tajsko kuhno ful bolj, skor bruham ogenj:rolling:

aja, tko je pol to. če ni unga zelenga pol itak brez veze:sad:

solsikke
13.03.2006, 20:51
Jao, če rabiš wasabi povej, pa ti ga prinesem, k lih jutri šibam mal v šoping (sam uapm, da ga bodo imeli), pa vložen ingver tudi. ;)

St.Silda
13.03.2006, 20:53
ti po resnici povem, da nisem kaj preveč raziskovala kaj se pri nas dobi :shy:
za alge sem ziher, riž mamo pa tudi :big: no pa ribo. file tuna bo čist ok, pač lep kos ribe oblikuješ z nožom v primerno obliko (trakovi, režnji...) hemmm leklerk al pa špar

mora biti wasabi not!!!!

(ja dk-danska, čili meni sploh ne potegne, ker mi ubije ostale okuse in omrtviči borbončice za nadaljnih 20 obrokov)

VR3
13.03.2006, 20:57
kje v avstriji se to dobi?

solsikke
13.03.2006, 20:58
kje v avstriji se to dobi?

Jst kupujem v Merkurju (samo tam je to samopostrežna trgovina) ;)

VR3
13.03.2006, 21:02
in majo vse? (wasabi in ingver si rekla da ja, kaj pa rižev kis, alge in jap. sojino omako?)

solsikke
13.03.2006, 21:04
like pošljem spisek :shy:

Like, sure :wink:


Ja, vse imajo, VR. Čeprav v tem, kamor bom šla jutri, še nisem bila, ampak po moje imajo vseeno.

Mesečnica
20.06.2006, 05:58
Vem, da je o japonski restavraciji (oz. natančneje o japonski kuhinji) že tekla beseda, pa vendarle: pred časom sem si obljubila, da za svoj rojstni dan dragega peljem v japonsko restavracijo :rolling: , zdaj se pa ta dan bliža z skoraj nadsvetlobno hitrostjo ... :nonono: Zanima me, kdaj je Sušimama odprta in ali je treba vnaprej rezervirati mizo. Mi zna kdo pomagati?

Aha, pa še to: katero jed mi predlagate glede na to, da sva oba "sushi beginners"? :dontknow:
Zame, prosim, nekaj malo manj pekočega :blush:, za mojega dragega lahko tudi bolj pekoče :approve:

VR3
20.06.2006, 07:50
Najboljš je da rezerviraš, škodi ne. Ponavadi ni kake gužve smo pa enkrat naleteli, da je bilo vse zasedeno (ravno za rostni dan), pa smo sedeli v izložbi, kar niti ni tolk slabo. telefon: 01 426 9125, odprti pa so od 11ih dopoldne naprej (se mi zdi). Sushi sam sploh ni pekoč, pekoč je tisti njihov zelen hren wasabi, ki ga zraven dobiš in ti ga ni nujno uporabljat. aja, pa ingver tud peče. Drugač pa najboljš da vprašaš natakarja, povej da sta prvič in vama bo vse lepo razložil. Forumaši pa so v tisti temi o sushimami povedali katere jedi so jim najljubše - prečekiri.

lady_lucifer
20.06.2006, 08:56
susi si narocta za predjed...najbuls uno mesano plato susija, da bosta lahk razlicne probala;)

za glavno jed pa kelnaja prasi, ti vse pove:) men je bil super teryaki losos (sej n vem, ce sm prou napisala). mas tud bolj "evropsko" hrano - rezanci na tak in drugacen nacin...kot da bo spagete jedu. sam men to ni glih fora jest...rada probam res kej cist drugacnga:)

partibrejker
20.06.2006, 09:46
delam ko mam vse potrebščine doma :big:
trenutno mi vse manjka :sad:, je mami poročala, da je alge res zlocirala v šparu samo, da so bile neverjetno drage (samo obstaja možnost, da ni imela očal...) ostalega pa še nisem zlocirala pri nas in si ponavadi naročim iz DK (evo morm naročit, pa še ekstra wasabija)
rabiš pa podlago (za zvijanje - iz bambusa), alge, riž, rižev kis, vložen đinđer, wasabi -to je tisto zeleno :wink: in sicer japonski hren, ki je fullllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll lllllllllllllllll pekoč!, japonska sojina omaka je obervezna!!! ma res drug okus od kitajske, potlej pa rabiš imeti še dobro lokacijo za nakup svežih rib...
riž bi bil načeloma čist kul tist, ki ga mamo mi za rižote - rahlo pocasti, doda se mu rižev kis
jest sm za tuna.

sicer mal 2mač ameriški link sam za začetek: http://www.rain.org/~hutch/sushi.html

mam pa doma eno lušno knjigico pa upam, da bom kmal sprobala... itak da je japonska (prevedena v angl.)

v leklerku maš cenejše nori alge:approve:ker špar ma pa res neverjetno ceno.tudi wasabi se dobi pri nas in tud tamari(japonska sojina)
use se da dobit od tega za suši

mrjerry
20.06.2006, 13:48
kje se dobi wasabi? :shy:

partibrejker
20.06.2006, 13:57
kje se dobi wasabi? :shy:

kalček semizdi. tak v tubi pride.sm hotu link prlimat pa lih prenavljajo stran.
drgač pa tud v pasaži maksimarketa možno da majo

lady_lucifer
20.06.2006, 14:07
kalcek je u btc-ju, trgovina z bio prehrano. je pa v eni izmed stavb...mislm, da se gre pr optiki clarus notr v "ulco"...al pa pr GA ;)

partibrejker
20.06.2006, 14:12
pa na trubarjevi tud