Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Borilne veščine


Ice_Queen
10.10.2005, 14:53
Aaa? Kwa pa mislte o tem ˝športu˝?
A je res da zdaj več punc kot pa fantov
obiskuje to dejavnost??
N wem, men nasplošno je kickbox zlo uredu,ker se samoobrambo naučiš,
in pol se znaš kr dobr fajtat!!:veryevil:
:blackeye:

Če Bi Umirali Tisti,Ki Ljubijo...
Bi Umrla Prva...
Če Bi Umirali Tisti,Ki So Ljubljeni...
Bi Umrla Zadnja...
yay se nrdy!!

tomturkcar
16.11.2005, 19:05
Katera je najboljša za samoobrambo: Ju jitsu, Jeet kun do, Nanbutsu ali Aikido? Pa še kakšen dober klub.:veryevil:

Break your self
16.11.2005, 20:14
judo

delfin
17.11.2005, 12:42
quote:Originalna objava tomturkcar

Katera je najboljša za samoobrambo: Ju jitsu, Jeet kun do, Nanbutsu ali Aikido? Pa še kakšen dober klub.:veryevil:


Definitivno Aikido :2thumbs:
(razen seveda, če želiš izpljuniti pljuča na treningih :clown:)

hekerca
18.11.2005, 12:09
karate je najbulš najbulš klub je pa karate klub trbovlje

d_streets
18.11.2005, 18:00
Uh, to je pa kompleksno vprašanje. Pa nekak se mi ne da glih pisati... bom probal vseeno :D

Ne vem kje si našel Jeet kune do in Nanbutsu. Za to 2. prvič slišim Jeet kune pa je kolko jaz vem Bruce Lee kung fu. O tem ti na žalost ne vem nič povedati.
Aikido je vsekakor uporaben ko pride do stika z "normalnim smrtnikom" saj lahko uporabiš njegovo silo sebi v prid, kar je tudi bistvo Aikida. Ko pa stojiš nasproti nekomu, ki v tem segmentu ni zelen za ušesi pa le stežka deluje, saj se izkušen borec ne bo s celim telesom nate vrgel, ampak te bo masiral z direkti, držal ravnotežje in iskal priložnost za finiš. Tu pa z Aikidom, po moje, ne moreš nič. Poleg tega Aikido ne pozna udarcev in da velik povadarek na duhovno plat. Meni je to dolgočasno ampak pač odvisno kak človek si.

Od teh ki si jih ti naštel bi ti zagotovo svetoval ju-jitsu. Precej boš dober v graplingu oz. infightu, na moči pridobiš, naučiš se metov in tudi kak udarec (tudi odvisno od kluba).
Muay thai je tudi vreden premisleka, vendar je tu dobro, da imaš nekaj predznanja. Poleg tega so treningi zelo trdi, ampak zato močno pridobiš na vzdržljivosti in eksplozivnosti. Poleg tega je zame muay thai najboljša veščina kar se stand up figta tiče. Se pravi udarci z nogami in rokami. Sicer ne pridobiš toliko v in-fightu ampak se znaš uspešno braniti.

Karate... veliko ljudi trdi da je neuporaben... tudi odvisno od kluba.
Vsekakor probaj najti klub, ki ti bo kazal tudi kaj narediti v realnih situacijah in ne samo šolske fore. Saj na začetku moraš šolske delati ampak kasnej, ko že osnove pridobiš.

Zdaj sem že dovolj napisal, če te pa še kaj zanima pa bolj specifično vprašaj oz. izrazi svoje želje.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

A lesson lived is a lesson learned

Akhraag
22.11.2005, 15:11
Zdravo,
Nekaj malega vem o teh zadevah, pa ti bom probal vsaj mal pomagat...
Moram se kar strinjat s tem kar je napisal d_streets. Poleg tega bi jaz borilne veščine ločil v grobem, res grobem smislu na dve varianti - na udarjalne ( udarjaš z rokami, nogami ), in na neudarjalne ( grabiš, mečeš, spotikaš... ).
Najprej moraš sam pri sebi razčistit kaj pravzaprav hočeš od borilne veščine in kaj je zate sploh samoobramba. Vzhodnjaške borilne veščine so bolj poduhovljene, vključujejo ene sorte meditacijo če hočeš, zahodnjaške pa so brez tega.

Od naštetih borilnih veščin bi ti predlagal jujitsu, je zelo uporabna zadeva. V najdi.si napiši jujitsu, pa boš našel par klubov.

Jeet kune do je Bruce Lee-jeva borilna veščina, sestavljena iz vseh mogočih borilnih veščin, vzhodnjaških in zahodnjaških, samo ne vem če je v SLO kak pravi mojster - imaš jih v Italiji, Nemčiji...

Nanbutsu - tu si se zmotil, verjetno pa misliš nanbudo. To je če se ne motim neka nova oblika karateja...

Aikido je po določenem obdobju treninga zelo zelo uporabna zadeva. Nasprotnikovo moč, silo, zagon da rečem uporabiš sebi v prid. Močni desci kar letijo po zraku...

Predlagam da si ogledaš še eno zanimivo stvar - francoski boks oz. savate. To je evropska borilna veščina ki je podobna kick-boksu, samo da je še bolj izpopolnjena. Ročna tehnika je klasični angleški boks, noge pa... kaj naj rečem... u la la... Celo Bruce Lee je uporabil nekaj udarcev pri svojem jeet kune do-ju...

Drugače pa ti predlagam da si greš ogledat par različnih treningov, par različnih borilnih veščin, pa si izbereš tisto ki ti bo najbolj všeč.

Sam sem nekaj časa treniral karate, probal sem še "tek na dom", pa s parimi kolegi smo se sami med sabo malo premetavali, ampak to ni bilo to... Sploh karate me je mal razočaral iz praktičnega vidika. Saj sama ideja in filozofija mi je všeč, ampak praksa... ne vem no...

Če te pa še kaj zanima, pa vprašaj....

tomturkcar
26.11.2005, 13:47
Hvala vsem za odgovore, predvsem d_streets-u in Akhraag-u.

Šel sem pogledat na treninge na več različnih veščin in se strinjam, da je Muay thai najboljša veščina kar se tiče stand up fight-a, kot celota pa Jiu Jitsu.

Sem pa zelo pozitivno presenečen nad Jeet kun do-jem (v Makotu v Ljubljani), ker mislim, da je za samoobrambo "običnega človeka" najbolj optimalen, ker ne zahteva toliko fizične moči kot Jiu Jitsu, pa tudi ni tolikšne nevarnosti poškodb.

Lep snežni dan

Tom

Akhraag
27.11.2005, 15:14
No fajn da si nekaj našel, predvsem pa da si si stvari ogledal. Zdaj se odloči za nekaj in "vzgajaj" zadevo. Zavedaj pa se da kar čez noč ne boš postal nepremagljiv, ninđa pa ne vem kaj. Potrpežljivost in vztrajnost se pri teh zadevah splačata.
Dobro treniraj, pa če boš hodil na jeet kune do malo opiši kako stvari zgledajo.

fute
05.01.2006, 00:14
Ja neki bi lahko povedal o jeet kune doju... predvsem to ni različica športne borilne veščine, tu se uporablja tudi veliko udarcev ki so nedovoljeni v ringu ali na borišču. Gre zato da čim prej onesposobiš nasprotnika s tem da lahko štartaš na oči, genitalije, vrat .... To veščino bi težko primerjali z unimi športnimi... kar se tiče stand up fighta, ne smemo pozabit na savate - francoski boks, jest te borilne veščine nebi podcenjeval, enako kot druge se tudi to dela v ringu in sicer v lažji in težji (full) verziji. Zadeva je zelo realna saj se uporablja pri brcah posebne čevlje ki so zelo trdi in zelo neprijetno je dobiti s tem čevljem kakršenkoli odarec. To da si obut je pa največja prednost saj se lahko zelo hitro in učinkovito gibaš, da ne govorim o špic udarcih ki so sploh zelo efektivni. Če primerjaš rečmo z drugimi veščinami ki tolčejo z nartmi ali golenicami, lahko prideš do zaključka da so točkovni udarci kot je udarec s špico dosti bolj nevarni kot ploskovni udarci z golenico saj dejansko ni potreba velika sila za učinkovito brco. Če pa hočeš trenirati zgolj samooborambo potem lahko treniraš tudi savate defense kjer se učiš borbe tudi z raznimi pripomočki in tudi kako se obraniti pred njimi in seveda stand up fight in tudi grapling tehnike.:2thumbs: Pri nas je tudi nekaj klubov ki se ukvarjajo franc.boksom tudi tekmovalno......:2thumbs:

fute
20.01.2006, 21:51
....če še vedno niste prepričani katera borilna veščina je prava, si oglejte stran zakaj trenirati savate - francoski boks? http://www.savate.si/vpis/vpis_jan_2006/vpis106.htm

Enostavno.....ker se nam dogaja!:cool:

m1h4
23.01.2006, 19:14
A kdo ve za ksn ninjutsu klub v kranju?

d_streets
24.01.2006, 13:11
Mislim da ga v Kranju ni, ampak poglej raje na njihovo stran.
Zakaj ravno ninjutsu?

m1h4
25.01.2006, 21:29
d_streets sploh nevem, ker klub naj bi bil v Kranju oz kako si to mislil na njihovo stran?

Zakaj ninjutsu, preporsto zato ker mi je vsec :D

d_streets
26.01.2006, 10:59
M1h4, pojdi na mnenjalnik pogledat, sem ti tam podorbno napisal, ampak mam drugi nick.

@korenje... Ja, lepi vzvodi se dajo delati :shy:

fute
27.01.2006, 17:36
.....sistem savate je sestavljen iz štirih delov, francoski boks, canne de combat (mečevanje), savate forme (aerobna vadba) in savate defense. Savate defense je v bistvu samoobramba, ki ima veliko uporabnih tehhnik, poleg udarjalnih tudi vzvode in mete. Pri vadbi se obdeluje tudi razne tehnike ki se uporabljajo proti orožjem.

Ampak še vedno je osnova gibanje, ki se ga osvoji pri francsokem boksu.......

čudežni
29.01.2006, 22:02
Fute, ker se spoznaš na borilne veščine, me zanima, če si že slišal mogoče za Wingtsun in kakšno mnenje imaš o njemu...

fute
31.01.2006, 14:26
d_street... mal informiram folk da boste vedel da ima tudi savate pod seboj veščino (savate defence), kjer se dela razne vzvode, in druge uporabne stvari ko si blizu. Poleg same samoobrambe se pri savate defensu posebej uči tehnike proti orožjem (moži, palice...)...

čudežni....Predvsem smo mi usmerjeni v šport in tudi tekmujemo, v vsakem športu so določena pravila, ki pa jih pri samoobrambnih veščinah ni v taki meri. Predvsem pri športnem pogledu na borilstvo pridobiš mnogo atributov(refleks, hitrost, reakcijo....), ki jih pri vadbi samoobrambnih veščin ne moreš pridobiti do te mere.

d_streets
31.01.2006, 20:01
Morš drugič bolj jasno dati vedeti, kaj je smisel posta. Mogoče pa samo jaz nisem štekal.

Vsekakor zelo zanimiva informacija, in teoretično se mi zdi ta mešanica izredno posrečena. Verjamem da je taka tudi v praksi.

jing tao
15.03.2006, 11:57
Fute....pregledal mal stran od savate. A ste uno punco na slikah sam tko mel za pozirat al trenira pri vas :D.
Drgač pa zadeva zgleda kar vredu, samo pajkice al kaj maš to gor mi niso glih...

fute
17.03.2006, 19:49
.. na naših treningih je veliko punc in tudi tale na našem plakatu je ena izmed njih. No ona je res pridno trenirala, postala je tudi državna prvakinja in osvojila je tudi medalijo na Evropsskem prvenstvu v Parizu lansko leto. Tko da obvlada zadevo. Naši treningi so res sproščeni tako da lahko vsakdo trenira, je pa odvisno predvsem od posameznikovih ambicij kaj hoče narediti... al trenirati samo rekreativno ali tudi tekmovati.

Kar se tiče nežnejšega spola v našem klubu..... letos imamo ponovno eno kandidatko na tekmovanju za miss športa, pod št. 10. se nahaja Marina....http://www.miss-sporta-slovenia.com/miss_2006/kandidatke_2006.htm
:2thumbs:

rwdy15
26.04.2006, 17:00
Mene zanima nekaj drugega...
Sm iz okolice Kopra in bi rad zvedu kateri klubi borilnih veščin so v Kopru??
Najbolj zanimiv se mi zdi jeed kun do??

rwdy15
27.04.2006, 08:33
Kaj se trenira? Kdaj se trenira? Kje se trenira(v katerih telovadnicah)?

Ana Borut
05.05.2006, 18:29
tud jest ne vem kako se vse to piše , glavno je , da v sanjah vse to obvladam...:2thumbs: :2thumbs: :2thumbs:

fute
15.05.2006, 16:17
Veliko vas je, ki ste navdušeni nad borilstvom..... tudi letos organiziramo poletno šolo borilnih veščin v Portorožu.

Vsi ki ste navdušeni nad borilnimi veščinami si oglejte tole stran http://www.savate-vrhnika.si/poletna/poletna2006.htm in se nam seveda pridružite. :2thumbs:

env0l
27.11.2010, 15:31
Defenitivno najboljša borilna v Sloveniji (najverjetneje celo na celem svetu) je Kempo Arnis (Ryukyu Kempo + Modern Arnis)! To kar ti ljudje počnejo tam je res fenomenalno in ti v življenju lahko pride zelo prav. To borilno veščino uporablja tudi veliko specialnih enot po svetu (tudi v Sloveniji), učijo se bojevanja proti enem nasprotniku, večim nasprotnikom ter bojevanja z orožjem (palice, noži, pištola...). NORO!!! :):2thumbs::veryevil:

p.s. Če imate možnost, pojdite in trenirajte, ne bo vam žal - se splača! :2thumbs:

čunkica
28.04.2014, 12:17
Sam sem treniral karate kar nekaj let, pa moram reči da je vredu vendar mi ni bilo to to. Hotel sem prave borbe, pri karateju pa tega nisem dobil. Treniral sem tudi boks, ki mi je postal res vredu. Imam kar nekaj smisla za borilne veščine, trenutno zaradi obveznosti treniram samo zase, ko pa bo čas pa spet začnem z boksom ali mešanimi borilnimi veščinami, poizkusil bi rad vse in iz vsake potegnil nekaj dobrega, klasičen primer tega sta mma ali pa jeet kune do, ki je nekakšen predhodnik sodobne mma. Zelo rad pa si pogledam tekme K1 ali pa muay thai-ja ...tam so res pravi mojstri v stand up borbi.