Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Plačilne kartice


solsikke
18.11.2005, 08:35
OK, imam trilemo. Pač treba si je nabavit eno, ker brez ne gre več naprej.
Moja banka pa ponuja Mastercard/Activo, Viso in Viso Electron.

Kakšne so v bistvu razlike (če kdo ve, ker je reklamni pamflet za vse tri enak) in katera je dejansko boljša za uporabo pri nas in v tujini za spletne nakupe.
V bistvu, katero bi izbrali vi? :)100% woman and the maraschino cherry on top of everything else.
Good girls get fat, bad girls get eaten http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/e020.gif

cudezni
18.11.2005, 09:09
Jaz tudi še nimam nobene :shy:.

...sem čudežni...deček namreč

Smarty
18.11.2005, 09:36
Jst mam od vsega začetka EC in sm zadovoljna.

Razlike so v tem, da imajo ene tut obročno odplačevanje, predvsem pa so razlike v samih stroških pri dvigih gotovine itd...

Zdej mislm, da ni nekih bistvenih razlik, da kje s kakšno ne bi mogla plačevat...včasih je bla Visa kao bolj razširjena, EC pa bolj "evropska", ampak že dolg ni tko....

Je pa Visa najbolj razširjena....

Aja, pa vsaka kartica ma tut svoj limit...mogoče se splača še to pozanimat. Majo pa to banke različno urejeno.

Pri "zlatih" karticah imaš lahko tako pol visokega limita, zraven še zavarovanje...

So dobre in slabe strani, pomenjo pa sigurno eno varnost, vsaj v tujini...pač vedno lahko plačaš. Jst nisem imela še nikoli težav...:blush:http://freeweb.siol.net/kompar78/Smilies/essen.gif
Kaj bomo dobrega jedli?

nia
18.11.2005, 09:40
Pri meni je za vse ostalo tu Mastercard :)

nia
18.11.2005, 09:44
quote:Originalna objava Smarty
Zdej mislm, da ni nekih bistvenih razlik, da kje s kakšno ne bi mogla plačevat...včasih je bla Visa kao bolj razširjena, EC pa bolj "evropska", ampak že dolg ni tko....

Je pa Visa najbolj razširjena....Ponekod to očitno še velja - kolegu so v Aziji ukradli denarnico z EC pa je niso uporabili - od domačinov je izvedel, da verjetno zaradi tega, ker je ta kartica v njihovih krajih redkost in bi lopovi preveč tvegali :dontknow:

kekez
18.11.2005, 12:50
Jaz imam 3 maestrote, magno, viso in amex.
Z vsako nekaj gre kar z drugo ne :disapp:.
Pa včasih (predvsem v tujini) se zgodi, da iz neznanega vzroka katera "ne prime" in je dobro imeti še kakšno na zalogi.

Maestrote itak dobiš zraven TR (imam pač 3 TR).
Magno imam za avtocesto poplačniško ABC - se veliko vozim (mislim, da gre samo še z diners) in za gorivo.
Viso imam za obročno (trenutno plačujem 30% obveznosti na mesec) in za tujino (poleg maestrotov).

Amex uporabljam največ.
Prednost Amex-a:
- Ni vnaprejšnjega limita in zapravljaš po mili volji. Poraba se mi iz meseca v mesec spreminja tudi za faktor 5.
- Je zelo varna. Pri zlorabi je najvišja odgovornost do 100 EUR.
- Pri izgubi ti jo nadomestijo v 24 urah skoraj kjerkoli na svetu.

Slabost:
- nekoliko višja članarina (4 jurje/leto)
- v tujini zaračunavajo 2% menjalne provizije (tudi za plačila, ne samo za dvige :disapp:, zato je v tujini ne uporabljam več)
- nekoliko manj razširjena (tudi nekaj manj trgovin jo sprejema)

Pri Amexu so me sicer posiljevali z zlato. So mi jo kar poslali, če jo hočem uporabljati, sicer pa naj jo uničim (kar sem naredil).
Zlata nima bistvenih prednosti, članarina je precej višja (~10 jurjev), za kar sicer nudijo neko nezgodno zavarovanje.
Avtorizacija je potrebna šele za precej višje zneske (kar se meni zdi slabost - zloraba).
Limita pri Amexu itak ni, tako da zlata ni pri tem nič boljša. Čeprav se mi je enkrat zgodilo, da so mi zavrnili plačilo, ker sem tisti mesec porabil precej več od povprečja. Potem sem jih malo nakuril in od takrat nimam več težav tudi pri zelo veliki porabi.

solsikke
18.11.2005, 13:05
Super, super! Hvala za vse odgovore.
Sem pa slučajno naletela še na tole, mogoče bo komu prišlo prav. :)Plačilne kartice
Previdnost pri ugodnostih
Kolikšni in kakšni so letne članarine, limiti porabe, provizije za dvig gotovine doma in v tujini, ugodnosti imetnikov (nezgodna zavarovanja), posebnosti posameznih izdajateljev in novosti v ponudbi

# Avtor: Srečko Klapš


Poleg osnovne prednosti uporabe plačilno-kreditnih kartic - brezgotovinskega poravnavanja obveznosti z odloženim (brezobrestnim) plačilom - uporaba tega finančnega produkta prinaša imetnikom še druge ugodnosti, kot so: višje dovoljene prekoračitve sredstev na tekočih računih, dvig gotovine doma in v tujini, obročno odplačevanje obveznosti, prenašanje plačila porabe na kasnejše mesece (posojilne kartice), popusti in ugodnosti pri partnerskih plačilnih karticah, lažji najem avtomobilov po svetu (brez depozita), uporaba posebnih prostorov na letališčih in v večjih mestih, asistenca v uradih izdajateljev po svetu, telefoniranje v telefonskih govorilnicah (s pomočjo magnetnega zapisa ali z vnosom PIN-a), popusti na premije pri različnih sklenjenih zavarovanjih, nezgodno zavarovanje v prostem času in na potovanjih ter druge vrste zavarovanj.

Pri zavarovanjih imetnikov plačilnih kartic in njihovih družinskih članov v glavnem prevladujejo zavarovanja za primer nezgodne smrti in trajne invalidnosti. V primeru nezgodne smrti dediči po zakonu dedujejo zavarovalno vsoto, ki, odvisno od plačilne kartice (osebna, poslovna, zlata), znaša od 500.000 do celo 10 milijonov tolarjev.

Odstotek trajne invalidnosti, na podlagi katere vam zavarovalnice izplačajo odškodnine, se običajno ugotavlja s posebnim pregledom ali z več pregledi zavarovalniških zdravnikov, t. i. cenzorjev. Kot trajno invalidnost razumemo posledice nezgode, ki pri človeku pustijo ugotovljive in dokazljive trajne spremembe. Zlom roke ali noge, ki se z rehabilitacijo ponovno povrne v stanje pred poškodbo, ni dovolj velik razlog, da bi lahko zahtevali odškodnino.

Vsekakor je dobro poznati pravice, ki jih imate iz naslova zavarovanj imetnikov plačilnih kartic, saj vsekakor tako ali drugače prispevate k plačilu zavarovalnih premij. Zato zahtevajte te podatke od izdajatelja in jih skrbno preučite. Izbira je seveda vaša, predvsem je od vas odvisno tudi izplačilo odškodnin, saj se brez vašega zahtevka nikakor ne more začeti odškodninski postopek.Activa

Plačilno kartico Activa sprejema skoraj 16.000 trgovin in drugih prodajnih mest po Sloveniji. Imetnikom kartice Activa omogočajo prekoračitev sredstev na tekočem računu do višine petih osebnih dohodkov ali drugih mesečnih prilivov, so tudi nezgodno zavarovani 24 ur na dan. Z Activo je mogoče dvigovati gotovino tudi na Hrvaškem, v enotah Istrske kreditne banke Umag. Letna članarina je 1500 tolarjev (zlata Activa 4000 tolarjev).

Activa Eurocard/MasterCard (EC/MC) je kombinirana kartica z domačo in mednarodno veljavo. V tujini sprejemajo kartico EC/MC na skoraj 13 milijonih prodajnih mest po vsem svetu. Letna članarina je 2800 tolarjev.

Zlata Activa EC/MC je kombinirana kartica z domačo in mednarodno veljavo. Imetnikom zlate kartice Activa omogočajo višji limit pri prometu, večjo prekoračitev sredstev na tekočem računu, dvig večjega števila čekovnih blanketov in dvig višjega zneska gotovine s čekom v vseh enotah bank članic sistema Activa. Imetniki so nezgodno zavarovani 24 ur na dan. Letna članarina je 8000 tolarjev.

Banka Koper je prva izmed bank, združenih v sistemu Activa (Banka Celje, Banka Koper, Krekova banka, Poštna banka Slovenije, SZKB, Nova KBM in Gorenjska banka), začela izdajati tudi osebne in poslovne kartice Visa. Poleg Banke Koper, ki je glavni licenčni partner, so pridobile licenco za izdajanje osebnih in poslovnih kartic Visa še Banka Celje, Nova KBM in Poštna banka Slovenije.

Imetniki navadnih in zlatih kartic Activa in Activa EC/MC so nezgodno zavarovani pri Zavarovalnici Slovenica za primer smrti zaradi nezgode v znesku 500.000 tolarjev in za trajno invalidnost zaradi nezgode v znesku 1,000.000 tolarjev. Imetniki kartic sistema Activa Banke Koper, ki v banki dolgoročno varčujejo, ne plačujejo članarine za čas trajanja dolgoročnega varčevanja.

Provizija za dvig pri bankomatu znaša pet odstotkov (min. 900 tolarjev), pri bančnem okencu pa pet odstotkov (min. 1400 tolarjev). Za izdajo nadomestne ali nove kartice imajo dva sistema: po prvem sistemu - izrednem naročilu komitent plača 2000 tolarjev in dobi kartico v dveh dneh, po redni poti dobi novo kartico v največ sedmih dneh brez doplačila.American Express

Podjetje AMEX iz Ljubljane izdaja naslednje vrste plačilnih kartic:

American Express - osebno plačilno kartico z letno članarino za osnovnega uporabnika 4000 tolarjev in za dodatnega uporabnika 2000 tolarjev.

American Express Gold Card - zlato osebno plačilno kartico z letno članarino za osnovnega člana 10.000 tolarjev in za dodatnega 5000 tolarjev.

American Express Magna - osebno plačilno kartico z letno članarino za osnovnega člana 3999 tolarjev in za dodatnega 1999 tolarjev.

Uporaba kartic ni vnaprej limitirana, saj lahko uporabnik plačuje v okviru svojih sposobnosti. Dvig gotovine je možen trenutno le v tujini, pri 300.000 bankomatih, znesek provizije je 4,5 odstotka od zneska dviga ali najmanj 750 tolarjev. Vsakih 30 dni lahko dvignete do 600 evrov v protivrednosti lokalne valute, imetniki zlate kartice American Express pa v enakem obdobju 1200 evrov.

Uporabniki American Express Gold Card so na potovanju v tujini zavarovani za primer nesreče pri prevozu z javnimi prevoznimi sredstvi v višini 10 milijonov tolarjev (50.000 evrov). Zavarovanje obsega: nezgodno zavarovanje za prosti čas, nezgodno zavarovanje za čas potovanja v tujini, zavarovanje odgovornosti med potovanjem v tujini, zavarovanje stroškov zdravljenja v tujini, nadomestilo za dodatne stroške pri prekinitvi potovanja v tujini. Uporabnikom izdajo ob kraji ali izgubi nadomestno kartico praviloma v 24 urah brez doplačila. Ob zlorabi krije uporabnik do prijave stroške največ v višini 100 evrov.Diners Club

Diners Club SLO (DC) izdaja osnovne in družinske kartice za fizične osebe. Poleg klasičnih Diners Club kartic izdajajo tudi t. i. Co-brand ali partnerske kartice: DC Bank Austria Creditanstalt, DC-Nama, DC-SIB banka, DC-WTC, DC-Merkur, DC-Adria Airways, DC-Delo itd.

Za osnovne kartice DC znaša letna članarina 3500 tolarjev (za družinske 1800 tolarjev). Limitov pri poslovanju s karticami DC ni, čeprav nove člane v začetnem obdobju spremljajo bolj pozorno. Limit dviga gotovine v Sloveniji znaša 50.000 tolarjev mesečno. Provizija za dvig gotovine v Sloveniji je šest odstotkov, za dvig gotovine v tujini pa štiri.

Imetnik krije vse stroške ob morebitni zlorabi ukradene ali izgubljene kartice do pisnega obvestila najbližji enoti DC. Če želi novo kartico, mora zanjo pisno zaprositi in plačati za izdelavo nove kartice 700 tolarjev.

Nezgodno zavarovanje pri zavarovalni družbi Adriatic velja za imetnike kartice Diners Club Delo in Slovenske novice, ki imajo tudi petodstotni popust na premije pri sklepanju naslednjih zavarovanj: požarno zavarovanje civilnih rizikov, zavarovanje vlomov, zavarovanje stekla, stanovanjsko zavarovanje, zavarovanje živil v zamrzovalnikih, zavarovanje splošne civilne odgovornosti in zavarovanje avtomobilskega kaska. Diners Club Slovenija omogoča tudi obročno plačevanje na prodajnih mestih v Sloveniji, s katerimi ima sklenjene pogodbe.Nova LB

Nova LB izdaja LB EC/MC in LB Visa. Plačilo nakupov s kartico poravnate enkrat na mesec, na dan, ki ga izberete sami (8., 18. ali 28. dan v mesecu), pri čemer odloga plačila ne obrestujejo. Za zlato kartico LB EC/MC veljajo višji limiti poslovanja, dodatno nezgodno zavarovanje v prostem času in na potovanju. Imetnik zlate LB EC/MC prejme tudi kartico ECI (Executive Club International) z dodatnimi ugodnostmi za tiste, ki veliko potujejo.

Letne članarine za EC/MC NLB: plačevanje s položnico (4500 tolarjev); plačevanje s trajnim nalogom (2000 tolarjev); zlata EC/MC (16.000 tolarjev). Visa NLB: plačevanje s trajnim nalogom (2000 tolarjev).

Posebnost posojilnih kartic Karanta in EC/MC je prenašanje plačil na kasnejše mesece. Od porabljenega zneska okvirnega plačila, ki ni v celoti plačano ob dnevu plačila s posojilno kartico, banka zaračuna obresti. V enotah banke lahko dvignete s kartico Karanta do 50.000 tolarjev na dan. Za posojilni kartici komitenti banke ne plačujejo letne članarine.

Imetnike plačilnih kartic so v Novi LB zavarovani za nezgode (Zavarovalnica Triglav), ki bi se jim lahko pripetile v prostem času. Zavarovani so vsi imetniki plačilnih kartic NLB: LB Karanta, LB Visa in LB EC/MC, razen pravnih oseb, ki imajo te kartice, ter oseb, ki jim je v celoti odvzeta opravilna sposobnost. Za vse imetnike zlate plačilne kartice LB EC/MC so v Novi LB z Zavarovalnico Triglav sklenili še pogodbo o dodatnem zavarovanju, ki je sestavljeno iz zavarovanja imetnika plačilne kartice in sozavarovanih oseb na potovanjih v tujini ter nezgodnega zavarovanja imetnika plačilne kartice za nezgode, ki bi se imetniku zgodile v prostem času. Ob izgubi ali kraji kartic Visa ali EC/MC vam bodo izdali nadomestno kartico, ki jo boste prejeli v najkrajšem času (praviloma v enem dnevu). Stroški ponovne izdelave kartice so 1000 tolarjev.SKB banka

Osebna kartica EC/MC je plačilna kartica, namenjena polnoletnim osebam s stalnim ali začasnim bivališčem v RS, redno zaposlitvijo in rednimi mesečnimi prilivi. Imetniki kartice so lahko tudi stranke, ki niso komitenti SKB banke. Dodatno kartico EC/MC lahko pridobijo ožji družinski člani osnovnega imetnika (mož, žena, polnoletni otroci) kot tudi osebe, ki ne živijo v skupnem gospodinjstvu. Vse račune poravnava imetnik osnovne kartice.

Kartica Karanta je plačilna kartica, namenjena komitentom SKB banke, ki imajo redne mesečne prilive v višini najmanj 30.000 tolarjev in poslujejo solidno.

Kartica Visa je prava kreditna kartica, ker lahko imetniki svoje obveznosti poravnavajo samo v določenem odstotku (20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90 odstotkov). S tem banka stranko kreditira. Namenjena je komitentom SKB banke z rednimi mesečnimi prilivi nad 100.000 tolarjev in solidnim poslovanjem.

Provizija za dvig gotovine s karticama EC/MC in Visa v bančnih poslovalnicah ali pri bankomatih v Sloveniji in v tujini znaša 3,5 odstotka od zneska dviga ali minimalno 1000 tolarjev. Imetniki plačajo provizijo ob izstavitvi računa.

Imetniki zlate kartice EC/MC, njihovi zakonci in nepreskrbljeni otroci v starosti do 25 let so vključeni v mednarodno zavarovanje sistema EC/MC. Pogoj za uveljavljanje zavarovanja je uporaba kartice za plačilo celotnega zneska prevoza ali potovanja v tujino. Zavarovanje vključuje: nezgodno zavarovanje med potovanjem in bivanjem v tujini (za primer smrti in invalidnosti), bolnišnično zdravljenje v tujini (najmanj eno noč, največ 60 dni), zamudo poleta, izgubo prtljage.

Banka za nujno (v dveh dneh) izdelavo kartice Visa in EC/MC zaračunava 2000 tolarjev, za običajno izdelavo kartice (do deset dni) pa 1000 tolarjev. Za dostavo kartice v tujino na zahtevo imetnika zaračunajo dejanske stroške poštnine. Vse morebitne stroške, ki nastanejo do dneva prijave in do konca dneva prijave izgube ali kraje kartice, mora imetnik kartic Visa in EC/MC v celoti poravnati izdajatelju. Zato SKB banka strankam ponuja možnost dodatnega zavarovanja kartic EC/MC za primer izgube ali kraje kartice na dan prijave, kjer krije del stroškov iz naslova zlorabe kartice. Dodatno zavarovanje za osebno, družinsko in zlato kartico EC/MC znaša 2500 tolarjev letno za pokrivanje stroškov morebitnih zlorab do 200.000 tolarjev. Odgovornost za škodo zaradi zlorabe kartice Karanta prevzame SKB banka 24 ur po prijavi kraje ali izgube kartice.Visa

Abanka izdaja kartice Visa, in sicer klasično kartico, zlato kartico, partnersko kartico z AMZS, debetno kartico Electron in kreditno kartico Electron. Članarina za posamezne kartice znaša: osnovna klasična 1900 tolarjev, družinska klasična 1100 tolarjev, dodatna klasična 1500 tolarjev, zlata kartica 10.000 tolarjev. Nadomestilo (provizija) za dvig gotovine s karticami, izdanimi pri Abanki, pri bančnih avtomatih in/ali v bankah po Sloveniji in v tujini je dva odstotka od zneska ter 500 tolarjev fiksnih stroškov. Zavarovanje imetnikov kartic Visa obsega naslednja zavarovanja: klasična Visa (prosti čas): nezgodna smrt, trajna invalidnost; zlata kartica Visa: nezgodna smrt, trajna invalidnost; (za čas potovanja) nezgodna smrt, trajna invalidnost.

Dodatne ugodnosti ima partnerska plačilna kartica Visa AMZS, ki izhaja iz članstva v AMZS: brezplačno popravilo manjših okvar, popust pri kasko zavarovanju, brezplačni prevoz pokvarjenega vozila, brezplačni prevoz v prometni nesreči poškodovanega vozila, brezplačne tehnične storitve, tehnične storitve s članskim popustom, možnost nakupa knjižice za mednarodno touring pomoč AIT, denarna pomoč ob invalidnosti ali smrti, brezplačni pravni nasveti, popusti v avtokampih doma in v tujini, popust pri najemu vozila, popust pri nakupu in vzdrževanju računalniške opreme in izdelava brezplačnega potovalnega načrta (itinerar) za potovanje po Evropi.

Abanka izda imetniku nadomestno/novo kartico v 24 urah (ob delovnih dnevih) in ne odgovarja za škodo, ki bi nastala kot posledica izgube ali kraje kartice za čas od prejema obvestila do konca naslednjega dne.

(iz Večera)100% woman and the maraschino cherry on top of everything else.
Good girls get fat, bad girls get eaten http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/e020.gif

mgolob
18.11.2005, 14:24
quote:Originalna objava solsikke

OK, imam trilemo. Pač treba si je nabavit eno, ker brez ne gre več naprej.
Moja banka pa ponuja Mastercard/Activo, Viso in Viso Electron.

Kakšne so v bistvu razlike (če kdo ve, ker je reklamni pamflet za vse tri enak) in katera je dejansko boljša za uporabo pri nas in v tujini za spletne nakupe.
V bistvu, katero bi izbrali vi? :)100% woman and the maraschino cherry on top of everything else.
Good girls get fat, bad girls get eaten http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/e020.gif
:)-zivjo - jest mam Viso zdej cca 5 let - in moram rect, da sem zadovoljen...:approve:

kekez
18.11.2005, 14:37
quote:Originalna objava mgolob

:)-zivjo - jest mam Viso zdej cca 5 let - in moram rect, da sem zadovoljen...:approve:

Zadovoljen s čim?
Koliko imaš pa obrokov in kakšne obresti?
Koliko ti dajo mesečnega limita?

Premalo podatkov :dontknow:

mgolob
18.11.2005, 15:12
quote:Originalna objava kekez

quote:Originalna objava mgolob

:)-zivjo - jest mam Viso zdej cca 5 let - in moram rect, da sem zadovoljen...:approve:

Zadovoljen s čim?
Koliko imaš pa obrokov in kakšne obresti?
Koliko ti dajo mesečnega limita?

Premalo podatkov :dontknow:
limit 500k - ( na 250k plače) -- obrok enkrat mesečno -- pismo - obresti pa veš, da res ne vem -ampak kokr sem do sedaj spremljal neki zelo malga...lohk pa pogledam- če bom najdu kakšen star izpisek...;)

aston
18.11.2005, 16:35
Uporabljam debetno viso- torej brez limitov in obrokov.....

Je najbolj pametna izbira... kar imaš to zapraviš...

Žal mi pa je za vse tiste državljane, ki podležejo skušnjavi klasične kreditne kartice... in so zapufani do grla..

Torej, če mene prašaš, DEBETNA VISA, pa nič drugega

kekez
18.11.2005, 16:56
Tudi debetne kartice imajo limit.
To ni tisti pregovorni limit v pomenu negativne prekoračitve na računu.
To je maksimalni znesek, katerega lahko mesečno zapraviš s kartico.
Včasih, ko sem imel VISO pri Abanki, sem ravnotako imel limit. Vem, ker je nekoč pri nekem plačilu začivkalo, da ne gre več. Potem sem napisal prošnjo in so mi zadevo takoj povečali na želen znesek (vendar ne ukinili).

Namreč nek lolek v neki levi državi ne more imeti vpogleda v stanje na tvojem računu. Niti njegov POS terminal. Zato je na številko kartice vnaprej administrativno določeno, koliko lahko na dan, mesec ... zapraviš, dvigneš gotovine ...

Kartice, katere se poplačujejo v enkratnem znesku (na nek dan v mesecu), ponavadi nimajo obresti. Saj niti banka najbrž ne plača takoj ampak v nekem plačilnem roku (kreditiranje gre najbrž na račun trgova, oz. še naprej na dobavitelje - tudi trgovci imajo rok plačila do dobaviteljev).

SloCop
18.11.2005, 20:01
Hm, jst sem AMEX pa MAESTRO in MASTERCARD

Grem v Tunizijo lani in hočem dvignit denar najprej z AMEX pa ne gre potem z MASTERCARD pa tut ne gre nakoncu mi je dala denar MAESTRO.

Tudi plačevati nisem mogel z AMEX niti MASTERCARDOM tam v afriki...

AMEX mi pa tudi v sloveniji ni prav prišel, recimo špar, omw in še mnogo drugih trgovin ga ni sprejelo...

Mastercard prime vedno, imam pa ga izključno za uporabo avtomobila in plačevanje siol adsl računa :)

AMEX sem vrnil ostala dva pa še imam...

je pa bolje če ti kdaj zagusti da kakšno stvar plačaš z MC kot pa da greš na računu v minus.

Duh
19.11.2005, 05:35
solsikke,

y EC/MC nimam nobenih težav..res pa je, da nisem glih neki velike plastik konzjumer...kadar pač rabim jo ponucam..prek spleta sem lahko še vse plačal z njo...

opozorilo...če se ti ne mudi, rajši počakaj na januar...jaz sem si jo pred leti, glih tako rihtal tik pred koncem leta, ker sem jo hotel uporabljat čez novoletne praznike...dobil sem jo v zadnjih delovnih dnevih...nekje med božičem in silvestrovim...potem sem pa na plačilnem listku opazil, da so mi zakasirali članarino za celo leto...ne vem kolko je članarina zdaj...po mojem kakih 4000 sit...ni ravno znesek zaradi, katerega bi obubožal...pa vseeno...kartice nisem imel niti 7 dni v tem letu...pa so me vseeno ucurli...princip je princip...tak da če se ti ne mudi, kar počakaj na januar :p

_________________________
In the 60's, people took acid to make the world weird. Now the world is
weird and people take Prozac to make it normal.

SloCop
19.11.2005, 06:15
Duh:

Članarino si plačal za celo leto ja, samo ne za nazaj ampak za naprej. Torej ko si jo oz. ko jo boš plačal naslednjič jo boš tudi za naprej in te ni nihče ''nategnil'' :)

SloCop
19.11.2005, 06:16
So imeli pa pri AMEX akcijo ko ni bilo treba plačat letne naročnine... poglej si njihovo stran www.americanexpress.si morda še traja...

kekez
19.11.2005, 13:18
quote:Originalna objava SloCop

So imeli pa pri AMEX akcijo ko ni bilo treba plačat letne naročnine... poglej si njihovo stran www.americanexpress.si morda še traja...

To imajo vsake toliko pri več izdajateljih. Predvsem pri partnerskih, npr. Diners Merkur, Diners Dars, Diners Delo, VISA AMZS, AMEX Magna Petrol ...
Mogoče se bolj splača pobrskati pri teh izdajateljih in ne pri bankah ;).

paris hilton
21.11.2005, 16:19
Če se le da se ognji plačilnih - posojilnih kartic!!!:nonono::nonono:
Imam slabe izkušnje, kar je bilo gor, vse sem zapravila!:dontknow:
Potem sem kartice raje vrnila, dolg pa poplačevala skoraj leto in pol!!:dontknow::dontknow::dontknow:
Sedaj imam samo navadno ba kartico in keš v roki in živim bolje in manj stresno!!!:approve::approve::approve:

kekez
21.11.2005, 22:09
Se ni za bati :approve:, imam premalo časa za zapravljanje :disapp:.

nia
22.11.2005, 07:56
quote:Originalna objava paris hilton

Če se le da se ognji plačilnih - posojilnih kartic!!!:nonono::nonono:
Imam slabe izkušnje, kar je bilo gor, vse sem zapravila!:dontknow:
Potem sem kartice raje vrnila, dolg pa poplačevala skoraj leto in pol!!:dontknow::dontknow::dontknow:
Sedaj imam samo navadno ba kartico in keš v roki in živim bolje in manj stresno!!!:approve::approve::approve:


To me spominja na vic o policaju in bananinem olupku :D

Nik Hrast
23.11.2005, 05:32
Največ kupujem v Evropi in Severni Ameriki, pa najbolj sprejemljiva je Mastercar/Eurocard, v Severni Ameriki joo pa dobiš zastonj, pa še Air Miles lahko nabiraš.
No, če hočeš pa Gold ali Platinum Card, tam je limiteta tudi $75 000 na mesec, potem te ta nekaj stane.
Na koncu meseca moreš pa seveda pregledati transakcije, pa plačati, drugače so obresti zelo visoke. Po kredit greš v banko, pa ne s kreditno karto.
Kreditna karta je samo udobnost, ne potrebuješ večje vsote casha.

paris hilton
24.11.2005, 20:41
quote:Originalna objava nia

quote:Originalna objava paris hilton

Če se le da se ognji plačilnih - posojilnih kartic!!!:nonono::nonono:
Imam slabe izkušnje, kar je bilo gor, vse sem zapravila!:dontknow:
Potem sem kartice raje vrnila, dolg pa poplačevala skoraj leto in pol!!:dontknow::dontknow::dontknow:
Sedaj imam samo navadno ba kartico in keš v roki in živim bolje in manj stresno!!!:approve::approve::approve:


To me spominja na vic o policaju in bananinem olupku :D


kako pa gre ta vic :dontknow::dontknow:

nia
25.11.2005, 06:59
Policaj zagleda bananin olupek in reče: "Peezda, spet bom padu" [}:)];)

Tommy Kebab
17.07.2006, 19:05
OK, imam trilemo. Pač treba si je nabavit eno, ker brez ne gre več naprej.
Moja banka pa ponuja Mastercard/Activo, Viso in Viso Electron.

Kakšne so v bistvu razlike (če kdo ve, ker je reklamni pamflet za vse tri enak) in katera je dejansko boljša za uporabo pri nas in v tujini za spletne nakupe.
V bistvu, katero bi izbrali vi? :)100% woman and the maraschino cherry on top of everything else.
Good girls get fat, bad girls get eaten http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/e020.gif


Mastercard in Activo sovražim zaradi členarine. Sam uporabljam debitno Viso Electron s čipom zaradi večje varnosti in MaestroCirrus.