Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Jačvci


veska
01.12.2005, 17:51
Kako pripraviti jajčevec? Prosim za recept. Hvala.

--------------------------------------------------
So dnevi ko je treba z glavo skozi zid!!

Veska

Smarty
02.12.2005, 06:38
Kako bi jih pa jedla?
Mi delamo iz jajčevcev solato s česnom in peteršiljem.
Pa lahko jih izdolbeš, napolniš ali z mesom ali zelenjavo, sir in spečeš v pečici...lahko paniraš, lahko samo popečeš na olivnem olju/žaru in prelieš npr. s tržaško omako...

:shy:




http://freeweb.siol.net/kompar78/Smilies/essen.gif
Kaj bomo dobrega jedli?

castor
03.01.2006, 06:28
filani z mesom in sirom so d best.:kmet:

partibrejker
03.01.2006, 08:47
še ena k nezna jajčevcev narest:shy: jačvci:nonono:

gia
03.01.2006, 09:43
mi jih lepo olupimo, narežemo, solimo, pomokamo, pojajčamo (damo v jajce :D), podrobtinčamo (damo v drobtince :D) in spohamo. pa obvezno polimonamo potem. mljask!

sadie_007
03.01.2006, 10:38
najrajš mam popečene in narezane na kocke, s česnom, kaprami, olivami in mal parmezana čez


filanih ne maram (bučke mam pa tud filane rada :clown:), pohat se mi pa ponavad ne da ... jajčevcev :blush:

Hel
03.01.2006, 11:03
Musaka

Jajčevce operemo, olupimo in narežemo na cca pol cm debele rezine. Posolimo in pustimo pol urice, da spustijo grenko vodo, speremo in obrišemo. Vsako rezino na hitro povaljamo v ostri moki ter popečemo na malo maščobe. Pečene zlagamo na papirnate prtičke, da maščoba odteče. Na čebuli in malo česna prepražimo mleto meso, dodamo na kockice narezan paradižnik ali pelate iz konzerve, posolimo in popopramo ter pustimo, da dobro prevre. V pekač nalagamo plast jajčevcev in plast mesa, zadnja plast so jajčevci. Zžvrkljamo lonček kisle smetane, dva do tri jajca, malo muškatnega oreščka ter v to naribamo malo parmezana. Zlijemo čez naložene plasti mesa in jajčevcev, z vilico malo prebezamo, da polivka zleze tudi med plasti ter pečemo cca 40 minut na 180-190 stopinjah. Enako lahko naredimo tudi z rezinami bučk.

G.GARBO
03.01.2006, 12:10
Jaz jih operem, narežem na kolobarje, posolim in počakam, da "se zjočejo". Potem jih vržem na malo olivnega olja v teflonki oz. žaru, na hitro popečem na obe strani in malo pred koncem dodam rezino šunke in sira. Taki so mi najboljši.

partibrejker
03.01.2006, 13:38
http://www.mercator.si/podjetje/ProgFiles/MeniSlikaVelika/_jajcevci.jpgjaz pa pravim ni jih čez polnjene jajčevce:smile:

Morena
03.01.2006, 14:57
Meni so dobri na vse možne načine... pečeni, pohani, polnjeni. Z mesom so sploh super.

_lunica_
03.01.2006, 15:45
Jaz tudi vse, kar je mozno..v solati, pohane, v omaki itd.

Cvetlični deček
03.01.2006, 18:15
jajčevci, polnjeni s kuskusom :)