Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Kanada


ARMEDhodzic
05.01.2006, 13:49
A je kdo že bil na potovanju po Kanadi? Imam ful vprašanj pripravljenih.

A kdo ve, če se kaj takega http://www.moosenetwork.com/tour.php?tourId=30 splača?

:evil:

Smarty
07.01.2006, 11:31
No, k boš šou, boš men prnesu mal velik snega in en javorjev sirup...kr dej si v opomnik :)

eisenhower
09.01.2006, 17:16
O Canada!
Our home and native land!
True patriot love in all thy sons command.
With glowing hearts we see thee rise,
The True North strong and free!
From far and wide,
O Canada, we stand on guard for thee.
God keep our land glorious and free!
O Canada, we stand on guard for thee.
O Canada, we stand on guard for thee.

D' Andre
12.01.2006, 16:31
Bil v Torontu in okolici pred letom in pol... Čudovita dežela, ljudje zelo povezani z naravo, tudi tisti, ki živijo v mestu. Malodane vsak se ukvarja s športom, ribarijo, plavajo, špilajo hokej (tudi bejbe niso izjeme). So nekako počasni, nikamor se jim ne mudi, na vsak zatežen stavek ti bodo rekli 'take it easy' in podobno. So precej bolj skulirani in brihtni od Američanov. Zelo sproščen, kultiviran folk, narodnostno precej mešan, a rasizma ni. Aja pa v Kanadi imajo kilometre, v ZDA pa milje, zato se mi je čudno zdelo, ko smo v Kanadi zelo hitro prišli od enega mesta do drugega. Sploh pa so sami Kanadčani zelo ponosni na svoj del Niagarskih slapov, ker so višji od ameriških. Tudi na svojo zgodovino, kulturo, športnike, liberalnost (pravice gejev, emigracijska politika itd.) Presenetilo me je, ko se lahko travo kadi povsod, nihče nič ne teži.

ARMEDhodzic
20.01.2006, 10:52
Kaj pa cene? In na kakšen način je najbolje prepotovati npr. Novo Škotsko in tisti konec? Najem avta ali je kaj ugodnejšega?

:evil:

paradox
20.01.2006, 20:54
Bil v Torontu in okolici pred letom in pol... Čudovita dežela, ljudje zelo povezani z naravo, tudi tisti, ki živijo v mestu. Malodane vsak se ukvarja s športom, ribarijo, plavajo, špilajo hokej (tudi bejbe niso izjeme). So nekako počasni, nikamor se jim ne mudi, na vsak zatežen stavek ti bodo rekli 'take it easy' in podobno. So precej bolj skulirani in brihtni od Američanov. Zelo sproščen, kultiviran folk, narodnostno precej mešan, a rasizma ni. Aja pa v Kanadi imajo kilometre, v ZDA pa milje, zato se mi je čudno zdelo, ko smo v Kanadi zelo hitro prišli od enega mesta do drugega. Sploh pa so sami Kanadčani zelo ponosni na svoj del Niagarskih slapov, ker so višji od ameriških. Tudi na svojo zgodovino, kulturo, športnike, liberalnost (pravice gejev, emigracijska politika itd.) Presenetilo me je, ko se lahko travo kadi povsod, nihče nič ne teži....:big:...tole lahko pa prevedes in English pa posljes v kaksen Toronto Star cajteng:clown:

...povsod se lohk 'kadi':shock:...verjeten nis nobenga cop-a od bliz vidu:big:

paradox
20.01.2006, 20:57
O Canada!
Our home and native land!
True patriot love in all thy sons command.
With glowing hearts we see thee rise,
The True North strong and free!
From far and wide,
O Canada, we stand on guard for thee.
God keep our land glorious and free!
O Canada, we stand on guard for thee.
O Canada, we stand on guard for thee....:big:

O Canada! Terre de nos aïeux,
Ton front est ceint de fleurons glorieux.
Car ton bras sait porter l'épée,
Il sait porter la croix.
Ton histoire est une épopée,
Des plus brillants exploits.
Et ta valeur, de foi trempée,
Protégera nos foyers et nos droits.
Protégera nos foyers et nos droits.

Tanatie
21.01.2006, 00:50
js sem bil tam pri 16ih letih (6 let nazaj)...ontario...tak u izi folk, nic te ne rab skrbet da bi ti kej ukradl...futr mi je bil mal pust, glede cen ti pa ne znam povedat, ker je predolg nazaj da bi se spomnu. mislm pa da je blo neki tazga kot pri nas...mogoce malenkost drazje...

p.s.
ce bos kje v blizini si oglej niagarske slapove in CN tower.

p.p.s.
najem avta je bil zelo poceni, verjetno je se vedno...in to ne kaka kripa ampak soliden avtomatik s tempomatom in polno opremo, tko da se pac peljes 100 in spis zraven...samo pazi da ne prekrsis omejitve...mi smo se peljal 105 pri omejitvi sto in so nas ze po kakih petih minutah dobil in rekl:"ok, ker je prvic in ker ste turisti nej vam bo, ce se pa ponovi boste mogl pa zal zapustit drzavo). se pa vsi drzijo (s tempomati) tocne omejitve. ce je 90 , pol se bo folk peljal 89-90 na uro, tko da ni nikjer nobenih kolon in prides od a do b hitreje kot ce se pri nas peljes 120 na uro...

D' Andre
25.01.2006, 11:12
Kar se trave tiče, jo je folk kadil povsod - z mano vred. Sem parkrat rekel, stari kaj pa kopsi, a se nč ne bojite pa so me zavrnili s 'hey man, no worries'. Kul, men je prov. Kar pa se rent-a-cara tiče, poglej na net www.WheelsAbroad.com. Cene niso nič kej dosti višje kot pri nas - pravzaprav je bil drag le alkohol zvečer v barih. Jaz sem bil konec septembra, je blo 25 - 28 stopinj čez dan. Drgač pa se lepo obnašaj na avionu in na mejnem prehodu, ker znajo težit: mene so dve uri spraševali, kam grem, s kom sem zmenjen, a imam doma službo, ali se dobro razumem s ta starimi itd. Aja tale vprašanje mi je bil najboljši: Ste spakirali svojo prtljago sami? Ne, enmu pokvarjenemu Arabcu sem pustil, da mi jo spakira! Jezus Kristus... So zelo striktni in paranoični (samo na letališču) kar se tujcev tiče - posledica 11. septembra. Sami Kanadčani pa so mnenja, da so si to 'zaslužili', ker se vtikajo v druge mednarodne zadeve. Se kr dosti bodejo med sabo, heh, tko kot se mi s Hrvati.

klavdija
05.07.2006, 13:04
Oj!:rolling:

Jaz pa grem septembra v Kanado in sicer za teden dni v Vancuver in potem v Alberto. zanima me če je kdo že bil v Vancuvru in kaj priporočate za ogled. Za enkrat vem da se takrat splača ogledat kite, ki se menda zadržujejo v tistih področjih morja.

Lep pozdrav!;)

Klavdija

MBrando
04.09.2007, 16:45
Lep pozdrav.

Z punco startava februarja enomesecno potovanje po Kanadi. Ima bolj priokus"trekkinga", pri cemer bova uporabljala predvsem (guess what); noge in vlak :). Najin start je v Yokonu na zahodu, cilj pa nekje v Torontu ali pa Quebec cityu.
Skratka, za vse podrobnosti mi pisite; naju2 le zanima ce je kaksen par ali pa posameznik alii 2 isto navdusen da bi sel en taki divji sprehod po Kanadi?


Papa

Aldebaran
18.09.2007, 16:17
MBrando, saj ne da bi hotel izpast kakorkoli pameten, ampak zime v Yukonu (in celotni Kanadi) so več kot hude,
temperature se znajo spustiti tudi do -50 °C... tko da me malo skrbi, kako sta si zamislila trekking od Yukona do Toronta? Enivej nekaj zanimivih linkov in napotkov najdeta tlele:
moosenetworks (http://www.moosenetwork.com/region.php?regionId=3)
Alaska and Yukon tourism (http://www.where.ca/alaskayukon/)
Uradna turistična stran Kanade (http://www.canadatourism.ca/)

No potem pa so tukajle še linki kot: Virtualni turist (http://www.virtualtourist.com/travel/North_America/Canada/TravelGuide-Canada.html) na temle linku najdeš tudi ostale uporabne povezave... malo pobrskaj in boš našel tudi link na ask people living in Canada (ali nekaj podobnega)

in na koncu še Lonely planet (http://www.lonelyplanet.com/worldguide/destinations/north-america/canada)

Srečno pri načrtovanju potepanja po prečudoviti Kanadi...

BuzzFuzz
08.06.2008, 21:20
S punco želiva julija ali avgusta v Montreal. Kje do najcenejše letalske karte? veljavnost karte, kaj vse morava uredit v sloveniji od dokumentacije, viza...?
če ima kdo izkušnje naj prosim sporoči...

Aldebaran
08.06.2008, 22:22
S punco želiva julija ali avgusta v Montreal. Kje do najcenejše letalske karte? veljavnost karte, kaj vse morava uredit v sloveniji od dokumentacije, viza...?
če ima kdo izkušnje naj prosim sporoči...

poglej moj zgornji post in poklikaj linke...
kje do najcenejše karte?
odklop.com, potovanje.si, oziroma vtipkaj v gugla: letalske karte...
potem pa najboljše, da se odpraviš še v kompas ali pa kakšno drugo agencijo in povprašaš za kakšno ceno ti zrihtajo karto...
pa še nekaj: julij ain avgusta je visoka sezona, kar pomeni da so letalske karte malo dražje...

amonaly
16.07.2010, 13:31
S prijateljico sve prisle na idejo da bi se podale v Vancouver, malo brskam po netu in sem našla dosti ugodne polete, me pa zanima če kdo pozna kak poceni hostel tam? vsako priporočilo bi prav prišlo :)

Aldebaran
16.07.2010, 15:47
S prijateljico sve prisle na idejo da bi se podale v Vancouver, malo brskam po netu in sem našla dosti ugodne polete, me pa zanima če kdo pozna kak poceni hostel tam? vsako priporočilo bi prav prišlo :)

tukajle (http://www.tripadvisor.com/) bi se našel kakšen uporaben nasvet ali pa hostelworld (http://www.hostelworld.com/findabed.php/ChosenCity.Vancouver/ChosenCountry.Canada?source=googleadwordseuro&gclid=CODA_d6k8KICFdyAzAodpTI-jA)