Poglej enojno objavo
  #93  
Staro 02.09.2010, 09:41
080 Tehnična pomoč Uporabnik 080 Tehnična pomoč ni prijavljen
Svetovalec za tehnična vprašanja
Prikazne slike uporabnika/ce 080 Tehnična pomoč
Član od: Sep 2008
Sporočila: 6.641
Privzeto Re: SiOL BOX

Citat:
Objavil-a Lance_Armstrong Prikaži sporočila
Mene pa zanima ... ali ima WLAN povezavo? Mislim, da glede na to, kako je tehnologija že napredovala, da bi to obvezno moglo biti, in če je SiOL Box obdržal vse funkcije, kot jih ima sagem ... se pravi, možnost gledanja HBO on demand, videoteka in ostalo?
SiOL BOX ima WLAN povezavo. Preko brezžične povezave bo možno spremljati določene video vsebine, ki so na voljo po delnem prenosu. Ne bo pa možen takojšen ogled oziroma t.i. "stream". Delovale bodo tudi nekatere ostale storitve npr. Facebook, vreme, novice,... Seveda bo preko brezžične povezave to delovalo, če bo omogočen dostop do interneta. Gledanje TV kanalov samo preko brezžične povezave pa ne bo mogoče.

Citat:
Objavil-a madmitch Prikaži sporočila
Zakaj pa WiFi, po kablih ne bo šlo? Da imam en kabel iz modema do routerja in od tam na BOX in PCje? Al pa od modema na router in od tam WiFi na BOX, moj router je N in podpira WiFi TV.

Kaj pa PIP?
SiOL BOX bo preko WiFi omrežja sprejemal le "data" signal. To pomeni, da bo za "video" signal še vedno potrebno priklopiti preko kabla. S prihodom SiOL BOXa se posodobijo tudi modemi, ki bodo potem imeli port nastavljen na "trunk". V tem primeru pa se bodo po istem kablu prenašali "data" in "video" podatki.

PIP funkcije BOX nima, bo pa sposoben obdelovat hkrati dva streama - "enega gledaš, drugega snemaš".

Citat:
Objavil-a Wampek Prikaži sporočila
Evo. Škatla naročena.

Imam pa eno vprašanje. Je možno posnetke narejene na Boxu gledati preko računalnika oziroma multimedijske naprave ali je to možno samo direktno na njemu?

In še nekaj. Kako zadevo priklopit na CRT televizor brez HDMI? SCART ali composite priključka ni nikjer vidnega iz slik.

Obstajajo že kakšna SiOL navodila v PDF-ju?
Vsebine narejene na SiOL BOXu bo možno spremljati samo preko njega. Na računalnik tega ne bo možno prenesti zaradi varovanja avtorskih pravic.Priklop je možen preko SCART, zraven je priložen tudi ustrezen kabel. Navodil zaenkrat še ni v elektronski obliki, ko pa bodo na voljo, jih boste našli na http://pomoc.siol.net

Citat:
Objavil-a dott Prikaži sporočila
Mislim da moraš BOX priklopiti čez kabel (video port) IN čez wifi.
Čez video utp imaš dostop do multicast območja in vod, čez wifi pa do interneta in lokalnega omrežja.
Priklop s kablom IN WiFi povezavo ni nujen. Priklop je možen tudi samo preko kabla, vendar mora biti v tem primeru modem nastavljen kot usmerjevalnik. Če pa modem ni nastavljen tako, bo možna alternativa - WiFi povezava na lasten usmerjevalnik, ki vzpostavlja povezavo.

Citat:
Objavil-a telex Prikaži sporočila
Sam imam VDSL2 modem. Če ga danes postavim v router način in ga preko kabla povežem z laptopom, bom po njem lahko gledal IPTV na računalniku in hkrati surfal po netu (brez WiFi ali druge mrežne)? Če to gre, kam moram dati kabel: v DATA ali VIDEO port?
Normalno delovanje zagotavljamo samo v kombinaciji z ustreznim TV komunikatorjem. Podatkov o tem, če bi v tem primeru tak način priklopa deloval, nimamo.

Citat:
Objavil-a matejdro Prikaži sporočila
Kaj pa če modem ni v ruter načinu, bomo vseeno lahko vse skupaj peljali preko enega kabla, pa se pač na računalniku pppoe vzpostavi?
Če nimate statičnega IPja, potem ne bo težav, saj se bo lahko še ena povezava vzpostavila preko modema. V primeru statičnega IPja pa bo BOX za normalno delovanje potreboval internetno povezavo. Povezavo bo moral vzpostavljati modem; ali lasten usmerjevalnik, kjer bo povezava vzpostavljena brezžično.

Citat:
Objavil-a LunaRayna Prikaži sporočila
Na števili 080 8000 so mi rekli, da SiolBox porabi 2 tv kanala. (fizično tega ne razumem čisto dobro, ampak ok). A to pomeni, da če priklopim SiolBox, da potem ne morem priklopit tretjega televizorja - imam trio na optiki in 3 tv kanale po pogodbi? Nameravala sem namreč obdržati Sagem, en kanal vlečemo na računalnik, tretjega pa bi peljala na dodatni televizor.

In še to, zdaj koristim 2 tv kanala, če boste nekoč ukinili Sagem, a potem niti dveh tevejev ne bo več?

PS: Koliko stane dodatni TV kanal na že obstoječo pogodbo, v ceniku tega ne najdem?
Citat:
Objavil-a habi2 Prikaži sporočila
Sedaj imam dva kanala, vsakega na enem televizorju. Ali to pomeni, da če priklopim SiolBox zgubim en kanal oziroma en televizor, ker SiolBox porabi oba kanala.
Citat:
Objavil-a palceksmuk Prikaži sporočila
To tudi mene zanima, zdaj imam namreč 2 komunikatorja.Torej če vzamem Siol box moram naročit še tretjo linijo?
Vrstni red programov se bo torej urejal posebaj za komunikator in siolbox z enim uporabniškim imenom?
SiOL BOX porabi samo en kanal, če pa boste želeli hkrati snemati in gledati, bo potrebno naročiti dodaten kanal.

Vrstni red programov se bo spreminjal ločeno za Sagem TV komunikator in ločeno za SiOL BOX. Če boste imeli več SiOL BOXov, se lahko tudi za vsak BOX posebej nastavi vrstni red kanalov.

Naročilo dodatnega TV kanala ne predstavlja dodatnih stroškov.

Citat:
Objavil-a yoshikawa Prikaži sporočila
Mene pa zanima priklop siol box.Imam modem sinope 568+R2
UTP kabel je povezan s komumikatorjem.Če nabavim siol box enostavno priklopim UTP v to škatlo in to je to?
hvala za odgovor
Tako je.

Citat:
Objavil-a jaznanetu Prikaži sporočila
Meni ni NIČ jasno! Ali bom lahko priklopil box-a na isti vhod kot sagema?
Tako. Priklopi se na isti vhod, le ta bo moral biti drugače nastavljen kot je sedaj. Namesto "video" bo nastavitev "trunk".

Citat:
Objavil-a Kaya Prikaži sporočila
Sedaj video signal prenašamo do komunikatorja z Ruckosom. Če sem vas prav razumela, se bo box lahko povezal preko internetnega brezžičnega omrežja in torej Ruckus več ne bo potreben?
Kot že omenjeno, bo preko WiFi povezave delovale samo določene vsebine (VOD po delnem prenosu, Facebook, vreme, novice,...). Za gledanje TV kanalov pa bo še vedno potreben "video" prenos. Ta je možen samo preko kabla. Torej kabel do Ruckus oddajnika, preko brezžične povezave do Ruckus sprejemnika in nato zopet kabel do SiOL BOXa.

Citat:
Objavil-a mihies Prikaži sporočila
Mene pa zanima tudi tole. Če se prav spomnim, ko so promovirali nikoli viden, propadli, strežniški snemalnik, bi si lahko spravil vsebino največ za dva dni. Menda zaradi avtorskih pravic in bla bla. Pa še samo za peščico slovenskih programov.
Torej, koliko časa bo lahko vsebina shranjena in za katere programe in če več kot dva dni in/ali več kot za peščico slovenskih, a se je potem kdo lagal pred časom?
Snemati je možno katerokoli vsebino, ki ostane na BOXu dokler tega sami ne izbrišete.

Lep pozdrav,
Matjaž
__________________
T: 080 1000 ; http://ts.si/pomoc
E: tehnicna.pomoc@telekom.si
Odgovorite s citatom