Nazaj   Siol.net forumi > Multimediji > Računalništvo in internet

Računalništvo in internet internet, hardware, software ...

 
 
Orodja za teme
  #91  
Staro 10.09.2006, 10:09
pteichme Uporabnik pteichme ni prijavljen
Novinec
Prikazne slike uporabnika/ce pteichme
Član od: Mar 2006
Sporočila: 69
Privzeto Re: [moja] Šola oblikovanja spletnih strani

Hvala sem že uredil.. Problem je bil standarden - šumniki in sičniki v imenih dokumentov in map.
  #92  
Staro 17.09.2006, 16:29
Srt Uporabnik Srt ni prijavljen
Banned
Prikazne slike uporabnika/ce Srt
Član od: Jul 2006
Naslov: Lj
Sporočila: 52
Privzeto Re: [moja] Šola oblikovanja spletnih strani

Citat:
Objavil-a dragos
dzuko, na strani, ki se običajno naloži, vpišeš med

<head>

Koda:
<meta HTTP-EQUIV="REFRESH" content="0; url=http://www.yourdomain.com/index.html">
</head>

tam kjer piše
Koda:
url=http://www.yourdomain.com/index.html
vpišeš ustrezno domeno in ime strani, za katero želiš, da se prikaže.
Men pa to nedela nevem kam točn napišeš ta naslov..
Koda:
<meta HTTP-EQUIV="REFRESH" content="0; url=http://www.yourdomain.com/index.html">
,,,,kje to napišeš tam uspod k maš ker head

npr.:

<html>
<head>
<title>Moja spletna stran</title> amogoče tuki napišeš tole (
Koda:
<meta HTTP-EQUIV="REFRESH" content="0; url=http://www.yourdomain.com/index.html">
</head> ali tuki ......

<body>

<p>

<font face="arial black" color="green" size="5">juzni vetar 2</font>

</p>

<p>1 DRAGANA MIRKOVIC-MILO MOJE STO TE NEMA.mp3</p>
<p>2 KEMAL MALOVCIC-REKLA SI MI DA NE VOLIS ZIMU.mp3</p>
<p>3 LUIS-OBRISI SUZE.mp3</p>
<p>4 MARTA SAVIC-GRESNICA.mp3</p>
<p>5 SEMSA SULJAKOVIC-STA ZNACI LJUBAV.mp3</p>
<p>6 SINAN SAKIC-NE TRAZI JE SINE.mp3</p>
<p>7 SRECKO SUSIC-AKO SRCA IMAS.mp3 </p>
<p>8 DRAGANA MIRKOVIC-OPROSTI ZA SVE.mp3</p>
<p>9 INDIRA RADIC-SUZE MOJE.mp3</p>
<p>10 KEMAL MALOVCIC-PEVAJTE MI O VESNI.mp3</p>
<p>11 MARTA SAVIC-NEMOJ BAR TI.mp3</p>
<p>12 MILE KITIC-JASMINA.mp3</p>
<p>13 NEHRU-BUDI HRABRA NA RASTANKU.mp3</p>
<p>14 SINAN SAKIC-KAD SE VRATE SKITNICE.mp3</p>
<p>15 MILE KITIC-A MI SMO BILI.mp3</p>
<p>16 SINAN SAKIC-NASLONI GLAVU NA MOJE RAME.mp3</p>
<p>17 MILE KITIC-S TOBOM VISE NEMA SRECE.mp3</p>

</body>
</html>

Nazadnje uredil Srt : 17.09.2006 ob 16:43.
  #93  
Staro 16.10.2006, 01:12
Charly Uporabnik Charly ni prijavljen
Novinec
Prikazne slike uporabnika/ce Charly
Član od: Dec 2005
Sporočila: 6
Privzeto Re: [moja] Šola oblikovanja spletnih strani

Ko uploadam svojo stran imam nekatere stvari blabla.GIF in jih ne morem upladat. Zakaj ne? Kako naj blabla.GIF spremenim v blabla.gif ali .jpg? jih ne morem uploadatl, mi napiše ''File 'about1.GIF' have bad extension.''
  #94  
Staro 18.10.2006, 14:09
chaser Uporabnik chaser ni prijavljen
Moderator
Član od: Dec 2004
Sporočila: 4.060
Privzeto Re: [moja] Šola oblikovanja spletnih strani

Velike črke v končnici lahko preprosto preimenuješ v male, format pa lahko zamenjaš z praktično katerim koli converterjem, zadošča pa že slikar (paint) v Winsih. Torej zaženeš slikarja, odpreš željeno sliko, se pomakneš na shrani kot / save as in pod imenom datoteke zamenjaš format (recimo .bmp , .jpg ...).
__________________
If You Can Hold A Gun You're Not Dead
  #95  
Staro 19.10.2006, 15:44
Vsemogočni Uporabnik Vsemogočni ni prijavljen
Mojster
Prikazne slike uporabnika/ce Vsemogočni
Član od: Dec 2005
Naslov: v Kranju
Sporočila: 3.139
Privzeto Re: [moja] Šola oblikovanja spletnih strani

Citat:
Objavil-a pteichme
Ko sem popravljal imena slik, sem bil prepričan, da bo program popravil to na vseh linkih, vendar očitno to ne naredi. Pokazala si mi pot, poskusil sem in - glej ČUDO. Vse dela. Sedaj bom popravil vse pomanjkljivosti oz. napake. Lepa hvala. Ostajam Tvoj dolžnik!
Če lahko samo tolko prtaknem, koker je treba. Ko delaš spletne strani (na novo), dej poizkusi vzeti vzorec:

- popolnoma vse pišem z malo začetnico,
- popolnoma vse pišem brez šumnikov,
- čisto povsod pišem brez presledkov.

Izognil se boš velikim problemom, ki v nasprotnem lahko nastanejo.
  #96  
Staro 24.10.2006, 00:14
Erikfrik Uporabnik Erikfrik ni prijavljen
Novinec
Prikazne slike uporabnika/ce Erikfrik
Član od: Nov 2005
Sporočila: 83
Privzeto Kako v html-ju narest "link gumb"?

Lep pozdrav vsem.

Z enim programom za izdelavo gumbov sem jih pač nekaj naredil. Posamezen se shrani na sledeč način:
- mapa z gif slikami in
- html dokument kjer ta gumb po kliku spremeni obliko.

Stvar, ki je v bistvu ne znam je kako ta html dokument kjer se gumb spreminja uporabiti v kombinaciji z <A HREF="nekaLokacija.html">?
__________________
era
  #97  
Staro 02.11.2006, 19:44
ervin34 Uporabnik ervin34 ni prijavljen
Pripravnik
Prikazne slike uporabnika/ce ervin34
Član od: Mar 2006
Naslov: Sežana
Sporočila: 297
Privzeto Re: [moja] Šola oblikovanja spletnih strani

Kje vpišem spletno stran v imenik Yahoo in msn?
  #98  
Staro 06.11.2006, 18:22
ervin34 Uporabnik ervin34 ni prijavljen
Pripravnik
Prikazne slike uporabnika/ce ervin34
Član od: Mar 2006
Naslov: Sežana
Sporočila: 297
Privzeto Re: [moja] Šola oblikovanja spletnih strani

Sem začetnik v izdelovanju spletnih strani. To je moj prvi izdelek. Kako bi ocenili stran?

http://freeweb.siol.net/tdovgan
  #99  
Staro 09.11.2006, 14:10
andraz.sajn
Guest
Sporočila: n/a
Privzeto Re: [moja] Šola oblikovanja spletnih strani

Citat:
Objavil-a ervin34
Sem začetnik v izdelovanju spletnih strani. To je moj prvi izdelek. Kako bi ocenili stran?

http://freeweb.siol.net/tdovgan

S čem si to nardeu ??? S kerim programom, ali s HTML kodo ???
  #100  
Staro 09.11.2006, 16:11
ervin34 Uporabnik ervin34 ni prijavljen
Pripravnik
Prikazne slike uporabnika/ce ervin34
Član od: Mar 2006
Naslov: Sežana
Sporočila: 297
Privzeto Re: [moja] Šola oblikovanja spletnih strani

macromedia in photoshop
 

Značke
moja, oblikovanja, spletna, spletnih, stran, strani, Šola

Orodja za teme

Dovoljenja
Novih tem ne moreš odpirati
Odgovorov ne moreš objavljati
Priponk ne moreš dodajati
Svjoih objav ne moreš urejati

BB koda je Vključeno
Smeški - Vključeno
[IMG] koda je Vključeno
HTML koda je Izključeno
Hitra izbira


Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 16:04.