|
||
|
![]()
ne bom se obregnila ob vsak tvoj stavek ...
lili ti je povedala ... pa njeno dvakrat preberi ... če pa bi mene vprašali, bi pa raje imela svojo celo plačo in bi si že sama razporedila po zavarovanjih ... pa ni treba razlagat zakaj ... upam vsaj ... |
|
|
|
||
|
![]()
Sej sploh nimam namena odpirat kake globoke razprave o tem da nam ali nam je dobro ali slabo (še najmanj pa v povezavi z vlado ali reformami)... Ampak že ko sem prvič videl post od Nattke sem pomislil: ja hudiča, a nimam v spominu javnomnenjskih anket, po katerih ljudje menijo da se jim materialni standard in življenje na splošno izboljšujejo - a sem si narobe zapomnil?
Sem šel pobrskat po arhivu Dela in našel tole: STA 9.9.2005, spomladanska izdaja nacionalnega poročila Eurobarometer 2005 Kljub nekolikšnemu upadu zadovoljstva s članstvom v EU pa so Slovenci na splošno zelo zadovoljni z osebnim življenjem: 40 odstotkov jih meni, da se jim je življenjski položaj v zadnjih petih letih izboljšal. S trenutnim življenjem je zadovoljnih 90 odstotkov Slovencev, s čimer se uvrščamo na 6. mesto med 29 državami. Raziskava tudi kaže na trend optimizma glede osebnega življenjskega položaja: da se bo ta v naslednjem letu izboljšal, meni 31 odstotkov vprašanih, da se bo izboljšal v petih letih, pa 60 odstotkov vprašanih. STA 23.6.2006, Politbarometer, Izražanje zadovoljstva z materialnimi razmerami v juniju ostaja znotraj preteklih odmer: delež zadovoljnih je visok (61 odstotkov), delež nezadovoljnih pa je rahlo upadel (z 38 na 33 odstotkov). Kaj je zdaj z nami: statistično ene najnižjih plač v Evropi nas delajo ene najbolj zadovoljnih in optimističnih? |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Da ne govorim o rentgenih in raznih preiskavah. Če nočeš ko ***** čakat po več mesecev ali pa več ur, greš v privat ambulanto. In za koji krasni klinac mi potem dajemo teh 50% plače? Ne govorim, da je v Z Evropi veliko boljše. Govorim o tem, da imaš tam večjo izbiro, kako boš živel - ko klošar al kot višji srednji razred (če si taprav foh pa taprav karakter). Ni kaj bistveno boljše. Samo drugače je. Drugače v tem smislu, da lahko malo več izbiraš, ker je trg vsega malo drugačen in bolj dinamičen. In nasploh - tudi glede višjih življenjskih stroškov v Z Evropi bi se bilo fino NEHAT SLEPIT! Naše cene NE zaostajajo za evropskimi! Nič več. Plače pa. Hudo ornk. |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
"Kdor z malim zadovoljen ni, velikega vreden ni." ![]() |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() |
||
|
|
||
|
![]()
"ne bom se obregnila ob vsak tvoj stavek ..." kar malce preveč gospodovalno zveni naša nattka.
Ljubica, življenje ni samo naivno operiranje mladosti. Saj poznaš tisto: mladost je norost, čez jarek skače kjer je most..... Prvo: dokler ne objavite faktorjev kateri kreirajo neto.... ne biti ravno preveč znanstveno razpoložena. Drugo: zelo majhen odstotek ljudi je sposobnih operirati in gospodarno razdeljevati denar. Zakaj ravno Evropa še naprej razvija stebre socialnbe države? Zato, ker je večina ljudi do komolcev v dreku. Predvsem mladih. Dejasnko je potrebno pogledati zadolženost ljudi, tako na kredit kartah, bankah, raznih limitih v Sloveniji, potem pa mi riši, koliko se bodo ljudje samo odločali za plačevanje nujno potrebnih zavarovanj. Povsem isti šmorn, če ne še hujši, je v USA. Tretje: primer iz USA: če je neto plača,(to je tisti del, na katerem ti ne sedi ne država, torej ne bog in ne hudič) dva jurja, se sliš k pravlica. Kenede. Vendar: od teh dveh jurjev boš za tričlansko družino odštel $400 za zdravstveno, v katerem pa ni vključeno očesno in zobno zavarovanje. To te bo koštalo še dodatnih 150 do 200. Torej je tvoj neto, po slovenskih merilih, že $1400. Pa ne omenjam didaktebl in ko-pej, kar je obvezen del vsakega zavarovanja. Torej nattka, ljubica, al maš tolk veliko plačo, da judont ker, al pa še ne razmišljaš o tistem....:"kaj pa če...." kar dejansko počne vsak realen človek. Dets vuat aj em toking abaut! Nattka, osat ma te rad.... |
|
|
|
||
|
![]()
a veš... nekaj me je prešinilo ...
saj ni morda toliko pomembno kako se ta trenutek počuti skoraj cela slovenija, podatki kažejo da nas dolgoročno čaka revščina ... se spomniš ( morda si premlad) bivše države ... niko nam nije bio ravan ... udri brigu na veselje ... denarja kolikor hočeš, krediti, splošno zadovoljstvo ... ampak takrat so resni ekonomisti opozarjali na podlagi ( tudi takih podatkov) kaj nas čaka čez desetletje, dve ... verjamem da razumeš point ... sicer pa, če imamo stanovanje, službo in nov avto živimo dobro ane ... to je naša filozofija kvalitetnega življenja ... če bi teh istih 90 % vprašali, kdaj so nazadnje bili v operi, drami, filharmoniji ali na večerji v restavraciji, bi se slika spremenila ... če bi bilo vprašanje ali ste obiskali opero, dramo, koncert in večerjo v istem mesecu ... potem bi se kmalu pokazalo, da je avto na puf naš veliki domet s katerem je velika večina zelo zadovoljna ... sicer pa ... živim v tej državi in vem kako je to ... pa se mi ni standard nič bistveno poslabšal ... le v roza celofan se nisem ovila ... |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
|
||
|
|
||
|
![]()
"torej, če sem prav razumel kanadska je zlo podobna evropski in je boljša kot ona v USA," pravilno razume naš ljubitelj narave.
Takole: po mojem mnenju je Kanda v tem trenutku pred vsemi. Ima zadovoljivo socialo, kljub relativno nizki obdavčitvi. To je posledica dvanajstletne vladavine liberalov. Pa ni bilo vedno tako. Konservativci so Kanado že nekajkrat zapufali, zmanjševali davke...liberali pa vedno popravljali za njimi. Izrekel bom eno bogokletno, pa vendra skozi zgodovino dokazano resnico: vedno so gonilo napredka ljudje, kateri gledajo - bolj jkot ne v levo. Desničarji so povsem pozabili pravilo, katero se je izkazalo skozi zgodovino kot izredno uspešno: DELI IN VLADAJ. Je blo in bo. |
|
|
|
||
|
![]()
"kaktus ljubček ... samo v vednost ... moji sinovi so že poročeni ..." mi pod nos navrže ljuba mi nattka.
osat pa bo reku takole: ha, pol bi skorej lahko biu tut tvoj lubček, kenede.... Tole, poročeni sinovi. Gud for ju. Mal mn stroškou, kenede. Sej dokler imamo mlade otroke, mejhne in jih je treba k dohtarju vozit, .... pol bomo podpiral socialno državo... after det pa.... kud koji mili moji. To me je spomnilo na superohinsploh volilno temo in USA: SPLAV. Pol pa vidš, da se proti splavu borijo starčki, predvsem tete, katere več otrok ne morjo met..... |
|
|
Značke |
primerjava |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 08:33.