|
Hi-Fi in elektronika elektronika, audio za poznavalce, glasbena oprema, ... |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Kupila sem film na DVD-ju (Hudicevka v Pradi) in doma ugotovila, da gre za DVD z oznako Blue Ray, moj DVD predvajalnik Sony pa javlja, da ga ne more prebrati... Ali lahko kaj naredim ali ga lahko samo odnesem nazaj in zamenjam za kaj drugega ?
![]() Hvala... |
|
|
|
||
|
![]()
Lahk nabaviš Blu ray predvajalnik ali ga obdržiš v arhivu do tedaj oz. ga zamenjaš.
Blu ray je postal format prihodnosti, tako da bo na tem mediju vedno več vsebin. Verjetno najbolj ekonomična je nabava igralne konzole PS3, ki omogoča poleg igranja tudi predvajanje ogromno formatov tako videa kot glasbe in ogleda slik. Seveda tudi Blu Ray diskov, ogled materiala v domačem omežju, ... |
|
|
|
||
|
![]()
Hmmm... ta predvajalnik imam sele pol leta in nisem imela v planu kupit tako hitro novega... koliko pa tak Blue Ray predvajalnik stane, vsaj priblizno ?
Hvala za info. ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
V cem pa je pravzaprav razlika med tem in navadnim DVD-jem ? In kaj pomeni stevilka 1080, ki jo vidim zapisano tako na mojem DVD predvajalniku/snemalniku kot na ovitku tega filma, ki ga ne morem gledat ?
In ce se odlocim za nakup te nove skatle, a mi lahko, prosim, poveste, ce moram se kaj vedet, da ne bom kupila kaksne traparije ? Imam TV in DVD od Sonyja in bi se rada kar drzala te znamke, ker je v nasem kraju edino za to servis, kot se spodobi. Hvala vsem za informacije ! |
|
|
|
||
|
![]()
http://en.wikipedia.org/wiki/Blu_ray
Za uporabnika je bistvena razlika v kapaciteti. Na BD gre cca. 6x toliko podatkov kot na navaden DVD. Zaradi tega je primeren kot nosilec za filme v visoki ločljivosti, ki so prostorsko zelo zahtevni. 1080 je število vrstic slike polne visoke ločljivosti (FHD). Predvajalnikov ne poznam. Kakšne so podpore formatom, izhodi, nadgradljivost softwera... V PS3 sem pač pred dobrim letom našel vse kar rabim na tem področju. |
|
|
|
||
|
![]()
Najlepsa hvala.
![]() |
|
|
Značke |
blue, dvd, ray |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Blue ray zapisovalnik v prenosniku? | simon7426 | Računalništvo in internet | 10 | 25.11.2008 09:01 |
Blue ray filmi itd... | mao | Računalništvo in internet | 1 | 14.08.2008 02:12 |
Blue screen | amadej | Računalništvo in internet | 16 | 25.01.2008 23:04 |
Red Blue očala - kje jih kupiti? | Kaco | Hi-Fi in elektronika | 7 | 19.01.2008 20:28 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 21:20.