|
Svet in ljudje psihologija, sociologija, velika vprašanja... |
|
Orodja za teme |
|
|||
|
![]() Citat:
|
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() |
||
|
|
||
|
![]()
Bi se kar strinjal. Ena od mojih šefic je bila starejša, debela prasica, neznosna, frustrirana in tako se je tudi obnašala. Delal sem v kolektivu cirka 20 ljudi, od tega sva bila samo dva tipa (en je bil nek njen družinski prijatelj, torej je bil njen ljubljenček). Ko je hotela spucati svoje frustracije do tipov, se je torej lahko spravila le name, drugače pa je vse povedala z dretjem. Ženske, tako mlajše in neizkušene kot starejše in poročene, so se pogosto jokale. Po dveh mesecih sva se spičila in sem dal odpoved, čeprov mi je celo rekla, da je škoda ker grem, češ saj sem odlično delal. Ej ni ga dnara, krota stara, da bi delal zate... Imel sem še eno šefico v neki drugi firmi, ki je bila sicer za odtenek manj nesposobna in antipatična, a sem še hitreje dal odpoved. Moje mnenje na splošno o bejbah na vodilnih položajih je tako, da bejba zame obvlada posel takrat, ko z ničemer ne pokaže, da je ženska (torej brez čvek o kuhanju, pamžih, menstri in podobno), torej ko striktno in korektno vodi firmo. Karieristke mi niso preveč kul, pomoje želijo kompenzirati odsotnost seksualnega življenja na področju službenega...
|
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() |
||
|
|
||
|
![]()
Mah saj ga ze stoletja neporedno. Pregovor pravi: "za vsakim uspesnim mosik stoji zena..." .
Ce pa jih bi bilo vec na oblasti tudi ne bi blo slabo, so bolj sposobne od moskih, skoda le da morejo biti 10x boljse od svojih kolego da jim uspe. |
|
|
|
||
|
![]()
Pa kaj ja zadnje čase, da se vsi tako obremenjujemo s tem, da smo ženske depriviliregirane, da zaradi moških ne uspemo in podoben bla, bla, bla......da pa je mnogokrat to, da ne napreduje, zavestna odločitev same ženske, o tem pa molčimo.....
Pozabljamo pa tudi na to, da smo ženske že po naravi različne od moških.....že v tem, da rodimo, moški pa ne in verjetno iz tega izhaja mnogo večji t.i. materinski čut, navezanost na družino in dom kot pri moškem......in tista ženska, ki svojo kariero, dom in družino nekako uspešno vključi v svoj vsakdanjik in če je še privlačna povrhu, je deležna, žal nemalokrat tudi iz strani predstavnic svojega spola, kritik tipa, da je širila noge, da ji je za družino vseeno, da je odpovedala kot mati…tista, ki nima družine in je privlačna je tako ali tako *urba….tista, ki ni privlačna pa je lezba in možača in revici tako ali tako drugega ne preostane kot, da dela kariero…. Ja, take in podobne stereotipe si ustvarjamo sami/same….potem pa se sprašujemo, kakšen bi bil svet, če bi ga vodile ženske, jokamo, da nas grdi moški ne pustijo da bi dosegle, kar si želimo istočasno pa smo nevoščljivi/e tistim ženskam, ki kljub navedenim težavam uspejo.. |
|
|
|
||
|
![]()
odvisno od področja samega, nekje bi ble definitivno bolje če bi stvari vodile ženske, majo mal več razuma pa glavo na svojem mestu
|
|
|
|
||
|
![]()
Vse je samo stvar vzgoje. Zelo malo tu pripomorejo geni.
|
|
|
Značke |
Če, svet, vodile, Ženske |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 20:08.