|
||
|
![]()
Prejšno temo ( Ali je Bog ali ga ni), ki sem jo napisal mi je prišlo do "glave" ena določena tema.
Ker prihajam iz "bogate" družine (no kar se tiče ver) mi je prišlo do enega osebnega vprašanja. Katera cerkev je tista "prava"... Krščanska vera se deli na tri veje: Rimokatoliško, Pravoslavno in Protestansko pod protestanti pa je kar veliko število cerkva (npr. Baptisti, Binkoštna, Jehovine priče, Mormonska cerkev, Adventisti, Baptisti sedmega dne, Cerkev Jezusa Kristusa...itn). Seveda se poraja vprašanje kar se tiče krščanske vere, vsi imajo "pravo" vero in razlago,vsak cerkev pravi da je "tista" ta prava ter da imajo oni "resnico", določene verske skupnosti trdijo da samo oni posedujejo pravo vero ostale pa ne, tako da če nisi "njihov" boš pač zgorel v ognjenem jezeru na koncu časa ob sodbi. Kaj vas je npr. prepričalo da ste vernik nekaj od teh cerkva? Družina, prijatelji, kdo vas pripeljal not? Ali se npr. držijo dobesedno Svetega Pisma. Rad bi videl in vedel razlike, čemu je taka različnost. |
|
|
|
||
|
![]()
če lahko mal reklame tle naredim za Cerkev popolnoma brezbrižnega Boga :D Njen vernik sem, ker mi je kul, da je Bogu popolnoma vseeno, kaj delam, in česa ne :-)
|
|
|
|
||
|
![]()
Jaz sploh ne vem v cem je razlika se katoliske ne poznam, pa menda sem hodu v cerkev in verouk lih k njej.
|
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Če bi ljudje imeli možnost treznega in premišljenega odločanja o tem ali bodo verniki ali ne se večina po mojem mnenju ne bi odločila za katerokoli različico krščanske ali druge vere. Ker nas pa okolica, družba, družina od najnežnejših otroških let preparira z dogmo, se enostavno prepustimo toku in se z leti "utrdimo v veri" ![]() |
||
|
|
||
|
![]()
prava Cerkev je ENA, SVETA, KATOLIŠKA in APOSTOLSKA CERKEV (Vir: Nicejska veroizpoved)!!!
ampak ne zdej takoj skočt v besedo...ampak počakte na razlago.... ena Cerkev: to je v bistvu Jezusov ideal, ki si ga je zamislil ob ustanovitvi Cerkve. namreč tukaj se izrazi Jezusova prošnja Očetu: "Daj, da bodo vsi eno, kot sva ti in jaz Eno". To je ideal, ki še ni dosežen.... Sveta Cerkev: sveta po bistvu svojega nastanka....Jezusu Kristusu in njegovemu Očetu... Katoliška Cerkev: "Katolikos" v grščini pomeni vesoljni, svetovni....Vesoljna Cerkev, ki bo nekoč združila pod svoje okrilje tako papežnike, kot pravoslavne in protestante in vse, ki verujejo v JK kot Sina Boga Očeta. Apostolska Cerkev: apostolska v pravem pomenu besede "apostol"...da se člani te svete Cerkve znajo pokazati kot apostoli Luči, Ljubezni in Enega Boga v Treh Osebah. apostol pomeni poslanec...nekdo, ki izpolnjujej Jezusovo naročilo "Pojdite po vsem svetu in oznanjujte evenagelij...". Če združimo vse 4 oznake idealne Cerkve, bi res dobili idealno Cerkev. in če bi združili vse oblike krščanstva v eno enoto, bi dobili to sveto katoliško Cerkev. Različnost ni ovira, ovira je lahko smao omejeno spreejmanje različnosti. lp |
|
|
|
||
|
![]()
V Svetem Pismu je opisano 7 cerkva, zadnja je Laodiceja.
Ali kaj veste kaj o tem? |
|
|
|
||
|
![]()
kje v svetem pismu...?mogoč veš odlomek?
hvala lp |
|
|
|
||
|
![]()
Mislim, da je, vsaj v očeh množic, "prava" tista, ki ima največ cekina in najboljši PR.
Kot je prava "resnica" tista, ki jo zastopa in brani najbolje plačan odvetnik... |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
a vas moram jaz učit "verniki" ... pih ... |
||
|
|
||
|
![]()
Se strinjam z dkivijem
![]() ![]() |
|
|
Značke |
cerkev, katera, prava, tista |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 22:06.