|
||
|
![]() ![]() Hvala. Sem ga odprl. Disk se vrti. Tudi v programčku USBDeview je vidno. http://www.shrani.si/f/2y/Cr/3oXA1YZe/usb.jpg http://www.shrani.si/f/2z/fQ/1wU0BQjK/usb1.jpg V mojem računalniku ga pa ni. ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
kontroler je fuč,zato disk ni pravilno zaznan (uni kvadratki in klicaji v usbdeview)
bi morala tud ikonca bit zelene barve,mogoče se zadeva mal krega z unim čitalcem kartic vsekakor morajo aktivne oz.priključene usb naprave v programu usbdeview imet zeleno obarvano ikono sicer je možna tudi okvara zagonskega sektorja,vendar moraš disk vzeti iz ohišja in ga priklopiti direktno v računalnik - ne vem pa,kero verzijo maš,al je IDE (po vsej verjetnosti) ali SATA zadeve delaj pri ugasnjenem kompu in umirjeno,da ne boš hitel in zraven še kaj skuril no še prej v programu usbdeview zadevo deinstaliraj (usb kabel diska vsekakor prej odklopi - deinstaliraj oba rdeče obarvana vnosa - zunanji disk in čitalec kartic),pa komp restartaj in poskusi ponovno,če ga bo slučajno kompu ratal spoznat pravilno - tole skor dvomim,za probat pa je....si malo dela lahko prihraniš... najbrž ti ni treba razlagat kako se dodaja dodaten disk v računalnik (v biosu obvezno preveri,če je pravilno zaznan - najbolje kot slave na primarnem kanalu) za obnovitev morebino izbrisanih fajlov (po uspešnem priklopu v računalnik) pa priporočam file recovery angel |
|
|
|
||
|
![]()
Je IDE. Samo bo potrebno dobiti adapter za normalno vodilo. Baje, da ga je zelo težko dobiti.
Bom pa probal še z odstranitvijo. |
|
|
|
||
|
![]()
misliš kej tazga ?
http://www.enaa.com/oddelki/racunaln...iz_2_5__na_3_5 |
|
|
|
||
|
![]()
Meni je leto dni nazaj tudi ni hotel zaznat zunanjega diska. pomagal sem si z naslednjem (stric google).
1. PC ugasni in izklopi iz elektrike (kabel ven iz napajalca), 2. počakaj vsaj 30 minut 3. priklopi kabel in prižgi računalnik 4. zunanji disk v računalnik meni je pričelo delati. lp |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Upam, da bo šlo. |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
|
||
|
|
||
|
![]()
Se strinjam. Priklopil sem v več računalnikih, pa je zadeva ista. Prav verjetno pa je res šel disk.
|
|
|
|
||
|
![]()
Docko,ne prehitevaj
zaenkrat smo pri okvari kontrolerja zunanjega diska in pri tem naj tudi ostane ma da je disk 101% dobr,pa da miga še ene 100 let s podatki vred |
|
|
|
||
|
![]()
Danes popoldan sem disk odnesel prijatelju, kjer dela v računalniški trgovini. Kljub temu, da je z adapterjem povezal v računalnik, se ni nič zgodilo. Pojavljalo se je enako, kot pri klasičnem USB priklopu. Mi je rekel, da bo še nekaj probal.
|
|
|
Značke |
disk, podatki, zunanji |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Zunanji disk (zaklep map) | aton | Računalništvo in internet | 2 | 05.06.2009 18:51 |
Večji disk v Compaq računalniku | Alef | Računalništvo in internet | 6 | 02.04.2009 11:21 |
Zunanji disk | HOLLAND | Računalništvo in internet | 19 | 10.11.2008 21:43 |
Predvajalnik DVD/DivX, ki podpira zunanji disk | ervin34 | Hi-Fi in elektronika | 6 | 15.10.2008 20:36 |
Zunanji disk in črka pogona | 3nity | Računalništvo in internet | 7 | 26.10.2007 18:41 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 19:43.