|
||
|
![]()
pozdravljeni, innbox ustvarja pppoe povezavo in dhcp, za njim router, kateri dobi automatic IP od innboxa in na njemu skonfiguriran OPENVPN. sedaj nikakor ne morem dostopati do openvpn iz zunanjega omrezja....dostopam lahko samo v lokalnem omrezju, kar pa mene ne zanima prevec, ker rabim to da imam dostop takrat. kadar nisem doma....prosim za pomoc kaj manjka innboxu, da ne spusti skuzi....
|
|
|
|
||
|
![]()
Moraš imeti statični ip da lahko dostopaš domov. Če vpisuješ lokalnega in nisi v domači mreži nebo delovalo!
Če nimaš statičnega ip pa si uredi DDNS ![]() |
|
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Potem pa preveri ali imas port za doticen vpn protokol ki ga zelis uporabljari odprt.
Poskusi z kaksnim online port scannerjem. |
|
|
|
||
|
![]()
potrebujem kako izgledajo nastavitve v innboxu....kaksen screenshot mogoce, potem bi mi bilo mogoce lazje....
|
|
|
|
||
|
![]()
Gres pod NAT na innboxu in forwardas port na IP od router. OPENVPN port pač.
Včasih je treba innbox restartat po teh posegih. |
|
|
|
||
|
![]()
to sem naredil veckrat pa mi ni uspelo se povezat....restartal pa res nisem nikoli, ker pri routerju mi ni bilo nikoli potrebno, ce sem nekaj forwardiral....takoj je sprejelo in aktiviralo brez restarta....
|
|
|
|
||
|
![]()
ce imas svoj router in je innbox le bridge potem te innbox nima kaj skrbet. vse urejas na routerju.
|
|
|
|
||
|
![]()
Ne vem v cem je fora, ampak zadnje verzije firmware od innboxa, tudi innbox50u so nekaj spremenili, da sem moral vcasih restartat, da je zacelo delovati port forwardanje Xboxa One za povezavo preko interneta.
Glede na to da imaš v bistvu ruter za ruterjem, dvojni firewall ali izklopi ruter firewall ali pa tudi na njemu port forwardaj na njegov IP. Inboxu moraš povedat kje je ruter, ruterju pa kje je OPENVPN server. Ce je innbox 192.168.1.1 , ruter pa je 192.168.10.1 in poganja VPN na portu 1194. Je nekak tak. Innbox port 1194 forwardas na 192.168.10.1, na routerju pa 1194 forwardas na 192.168.10.1, torej samega sebe, da se firewall odpre za ta port. Res je pa da nisem nikdar imel taksne cudne nastavtive kot jo imas ti. Delno zato ker imam dinamicni IP, in tako lahko vsak svojo pppoe sejo vzpostavljata in sta kompletno neodvisna en od drugega. |
|
|
|
||
|
![]()
meni to ne uspe nikakor....celo nedeljo sem skoraj porabil za to....ni variante....mora z innboxom bit nekaj narobe...
|
|
|
![]() |
Značke |
innbox, openvpn, router |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
linksys router po menjavi modema ne dela | luros | Tehnična pomoč | 7 | 02.09.2014 22:13 |
VPN povezava preko PPTP in router Innbox V50 | hermitko | Tehnična pomoč | 1 | 28.11.2012 13:57 |
modem se sam restatra | AlienX | Tehnična pomoč | 1 | 22.11.2012 09:29 |
skozi router do routerja | mckeky | Računalništvo in internet | 4 | 25.05.2009 19:50 |
Optični modem in dodatni router | mdebevc1 | Tehnična pomoč | 3 | 17.01.2008 09:17 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 18:49.