|
Tehnična pomoč za naročnike storitev... |
![]() |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Slišal sem, da je za kockanje slike na siol tv-ju možen tudi premočan signal-predvsem za tiste ki smo zelo blizu centrale ( jaz sem oddaljen približno 200m po kablih ). Imam vdsl2. Nekateri se mi zdi, da ste nekaj omenjali nekakšne dušilke signala v tem primeru? Ali se to dobi in kje? Ter predvsem če to kaj pomaga? Ima kdo kaj izkušenj s tem? Slišal sem sicer, da se te dušilke stavi na kabelsko in optično povezavo...kaj pa za vdsl2 a to obstaja oz. je to možno monitrat? Pa hvala za kakršnokoli pomoč.
|
|
|
|
||
|
![]()
Ne to ne velja za IPTV kjer je digitalen prenos signala.
Na optiki je pri analogni kabelski lahko premočan signal in to se rešuje z dušilkami. |
|
|
|
||
|
![]()
Rock: "na optiki je analogni signal...! GO FIGURE! Dej mal študiri...
|
|
|
|
||
|
![]()
Valda je analogni signal pri telekomovi kabelski, drugace tvoj tV nebi prebavo signala. Tu se samo uporablja dusilka ker ma modem premocni signal.
V kikovem primeru pa ne in nerabi dobene dusilke. Vzrok za njegovo kockanje je drugje, bodisi spremenjeni specificni pogoji kabla. |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
LP |
||
|
|
||
|
![]()
Vzrok je v tem da imaš pipco odprto za sprejem mpeg4 kanalov in zato ti mpeg2 kockajo kolk pa imaš internetno povezavo pokliči na 0801000 in naj ti dvignejo sinhronizacijo
|
|
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Pomoje je možno, da je pipca preveč odprta in prihaja do izgube paketkov na liniji. Mal nižja sinhronizacija naj bi bila stabilnejša in do izgub nebi prihajalo. Nekaj v to smer smo enkrat diskutirali. Pri povezavah kjer se paketki preverjajo se to ne opazi pri UDP pa je lahko problem.
|
|
|
|
||
|
![]()
torej v kikovem primeru je dusilka nizja sinhronizacijska nastavitev :P
|
|
|
![]() |
Značke |
dušilka, kockanje, kriv, možno, premočan, signalobstaja |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Šport klub na siol tv | lepotec | SiOL TV | 2326 | 11.02.2012 20:29 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 08:37.