|
||
|
![]()
Res je, ljudje imamo izbiro, brezpogojno pa je tudi, da si te izbire ne pustimo vzeti, oziroma, da zelo dobro premislimo, preden izbiro zlorabimo.
Dober človek je lahko samo tisti, ki ima vedno slabo vest, in to brezpogojno. Da se nikoli ne hvali da je boljši. |
|
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() |
||
|
|
||
|
![]()
Kissme ma nekaj problemov z ločevanjem med različnimi pojmi: če je čustveno preveč nabito je patetično, čeprav med čustvene izraze, ki so zanjo sprejemljivi, vključuje tudi čustevno izsiljevanje ...hm
![]() Zgodba je pretirana, vendar ... hja, bodite enkrat v družini s prizadetim otrokm, pa vam marsikaj ne bo pretirano. |
|
|
|
||
|
![]()
Ne ne, nimam nobenih problemov. Ne vem kje si pobral, da je čustveno izsiljevanje zame sprejemljivo... to si si pa gladko izmislil.
Ok, nisem bila v družini s prizadetim otrokom, poznam pa veliko invalidov, nekateri so tudi moji prijatelji in najmanj kar hočejo, je to, da jih ne pomiluješ in ne vtikaš v take solzave zgodbice. |
|
|
|
||
|
![]()
hm, čisto malo sem te špiknil iz druge teme ...
![]() v bistvu gre za moje pojme za sporočilo sprejemanja drugačnosti, ki je pri nas včasih tako zafookano nemogoče. Ampak pozabite ... zadnja stvar je pa patetitka za handyje ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Ja... sem opazila, sam špiknit ali pa nekoga nekaj določit, kar nikoli ni izjavil in si v bistvu nekaj zmisliti... ok, ne zdi se mi fer... tud to spada pod temo sprejemanja drugačnosti. Pač sprejemanja mojega mnenja. Ljudje se ful osredotočajo na očitno drugačne ljudi, in na sprejemanje le-teh, če maš pa samo drugačno mnenje te pa popljuvajo in obtožijo še za stvari, ki jih nisi rekel ali naredil. Toliko o strpnosti.
Razumem osnovni namen te zgodbe, oz. tud meni se zdi, da se pod vsem tistim cukrom skriva point, o sprejemanju drugačnosti, ampak če bi bila zgodba manj "čustveno nabita", bi po mojem bolje palila. |
|
|
|
||
|
![]()
pih. sama si prenesla kot prva tematiko patetike iz druge teme, da ne bo kdo bolj papeški od papeža slučajno
![]() ![]() ne dvomim, da razumete point zgodbe, saj drugače bi bilo že nekaj narobe ... |
|
|
|
||
|
![]()
Nesprejemanje drugačnosti v naši družbi je nekaj vsakdanjega. Žal je tako, kar se je javno pokazalo tudi ob zadnjih predsedniških volitvah, ko so nekateri neokusno komentirali kandidaturo gospodične Pečarič.
Z ljudmi, ki imajo drugačne potrebe se srečujem kot prostovoljka, zato mi je njihov "svet" znan. Ko bi nam bil dan samo košček njihove širine, bi lahko vsi lažje živeli. To in podobno sporočilo sem že dobila in ga tudi poslala naprej. Zakaj ga ne bi? Če pošiljam naprej raznovrstne tudi manj okusne šale, zakaj bi ta moral romati v koš? Ne pošlješ ga vsem, prav gotovo ne tistim, ki sebe in svet merijo samo v materijalnih dobrinah, niso ga vredni. |
|
|
|
||
|
![]() |
|
|
Značke |
dve, izbiri |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Vse ankete in podobno... ali prosim izpolni anketo | ViSoKa180 | Izobraževanje in šola | 138 | 14.05.2010 20:31 |
Pomoc Pri Izbiri Racunalnika | marko01 | Računalništvo in internet | 7 | 24.12.2007 14:23 |
Ideje za imena otrok (prosim pomagajte s svojimi predlogi) | Labud | Dom in družina | 25 | 30.05.2007 21:37 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 04:54.