|
SiOL TV Pripombe, predlogi in vprašanja o SiOL TV, BOX, programskih shemah, kanalih, interaktivnih aplikacijah, videotekah. |
![]() |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Mogoče se je vprašanje že kdaj pojavilo.
A mogoče Siol pripravlja kabelsko v digitalni obliki kot UPC, ali bo ostal na analogni, dokler analognega signala ne bodo ukinili? lp |
|
|
|
||
|
![]()
Mene pa zanima a je Siol tv analogna tv al je to že digitalna?
|
|
|
|
||
|
![]()
Analogna.
|
|
|
|
||
|
![]()
Siol TV je digitalno kompresirana TV. Slika je stisnjena s kodeki MPEG2 ali MPEG4. Ločljivost je SDTV (PAL), prenos signala je digitalen, slika je "analogna". SIOL CATV je analogna kabelska TV.
|
|
|
|
||
|
![]()
Če jaz prav vem, bi morali za sprejem digitalne kabelske TV imeti set-top-box in prek njega gledati TV programe, kot je to sedaj uvedel UPC. Zdaj kako to poteka pri Siolu pa ne bi vedu...
|
|
|
|
||
|
![]()
menjaš z daljincem na TV, pač klasična analogna kabelska.
|
|
|
|
||
|
![]()
Siol TV je IPTV in je povsem druga tehnologija kot DVB-C kar je dejansko digitalna kabelska televizija in je sorodna tehnologija DVB-T (digitalna zemeljska) in DVB-S (digitalna satelitska). Pri DVB tehnologiji vsi programi oddajajo naenkrat in je edina omejitev glede sprejema oz. števila televizorjev število sprejemnikov. Pri IPTV pa se naenkrat od serverja prenaša le 1 kanal.
V kvaliteti slike pa pri bitratu, ki ga oddaja Siol na Siol TV obstaja precejšnja razlika v prid DVB tehnologije. DVB tehnologija je dejansko vodilni standard v svetu televizije, IPTV pa je bolj računalniška pogruntavščina. |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Ma tile na Siolu so čisto kompas zgubli...edina sreča, da so nam "dali" leptop za 1 EUR in STB za 1 EUR, da bodo imeli uporabnike vsaj še dve leti ![]() ![]() Psi lajajo, karavana gre naprej - mi na Siolu, pa peš za njo. ![]() ![]() |
||
|
|
||
|
![]()
Na optiki bi morali ukiniti SiolTV pa furati samo DVB-C. To je moje mnenje. Za oba tako ali tako rabiš STB, s tem da kar se kvalitete slike tiče pač ni primerjave.
|
|
|
|
||
|
![]()
Ni cisto res, Na DVB-C rabis stb samo v primeru ce televizija tega ne podpira. Marsikatera nova bi to morala znati (sploh ce bi bil ta teoreticni DVB-c v MPEG2 formatu)
Se pa strinjam na optiki DVB-C pa pika. |
|
|
![]() |
Značke |
digitalna, kabelska, siol |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
SIOL kabelska TV | doli | O storitvah | 207 | 13.04.2012 06:23 |
siol + vmesnik v Postojni - kdaj? | bmen | SiOL TV | 1 | 11.02.2008 06:09 |
Siol internet in siol paketi - dodatna vprašanja pred nakupom | randius | O storitvah | 4 | 28.11.2007 00:05 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 18:28.