|
Tehnična pomoč za naročnike storitev... |
![]() |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Dober dan, zanima me zakaj Telekom blokira SMTP port v smeri od uporabnika proti spletu, po kmečko to pomeni, da niti port forwarding ne pomaga, da bi si postavil MAIL server
Ker doma iz določenih razlogov imam svoj Mail strežnik za eno domeno, bi potreboval port 25 odprt, zato me zanima, če se da kaj dogovorit, da bi se to uredilo Uporabljam statični IP im mi je čudno zakaj se tam tudi to počne, saj je bilo rečeno, da se to počne samo pri dinamičnih IPjih Hvala za odgovor in Lep pozdrav Bi bil pa zelo vesel, če imate še kakšen spisek katere porte še takole blokirate, da ne bom zgubljal živcev. če/ko jih bom potreboval, ker bom vedel da je problem pri vas in ne pri meni |
|
|
|
||
|
![]()
Od 11.11.2010 smo blokirali port 25 oz. onemogočili dostop do vseh SMTP-strežnikov za pošiljanje pošte razen do našega mail.siol.net, za uporabnike z dinamičnim IP-naslovom. Če imate svoj poštni strežnik, na portu 25 in vključen statični IP-naslov, mora pošiljanje pošte delati brez težav.
Lp Črt |
|
|
|
||
|
![]()
Ja samo ni
Jaz se lahko normalno povežem na tuje smtp strežnike, sam na mojga se noben nemore Če prestavim na port 26 deluje normalno, na portu 25 ne Lahko preverite na mail.partizan.si:25 kjer ne dela. Na mail.partizan.si:26 pa deluje normalno, sam kaj ko na portu 26 noben mail klient ne posluša ![]() A bi to lahko še kako preveril? Da bi ugotovili kje pri vas se ustavi? |
|
|
|
||
|
![]()
Prosim, da mi na ZS sporočite svoje uporabniško ime ter kontaktno številko.
Lp Črt |
|
|
![]() |
Značke |
blokada, internetu, porta, proti, smeri, smtp, uporabnika |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Blokada SMTP porta 25 | johnny | Tehnična pomoč | 1 | 11.02.2014 21:44 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 04:28.