|
Ljubezen in spolnost pogovori o ljubezni, spolnosti, odnosih med partnerji in stvareh, kakršnih sicer ne upate vprašati ... |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
bi se dalo ja...sam se kr strinjam.Vprašanje ce ti je pol se vsec..
|
|
|
|
||
|
![]()
Osebnostno se res spremenimo skozi čas in bi mogoče ko pogledamo nazaj res naredili kaj drugače, s tem razmišljanjem (bolj odraslim in zrelim), ki ga imamo sedaj v tem trenutku. Kot je nekdo napisal na napakah se učimo in ko se ena neuspela zadeva iz naše preteklosti malce usede in lahko bolj trezno razmišljamo o njej potem vidimo marsikaj...je pa res, da spreminjati oz. spremeniti se za nekoga nikoli ni uspešno dolgoročno. Predstavljaj si igrati iz dneva v dan nekoga ali nekaj kar v resnici nisi, živeti kot si drugi želijo iz dneva v dan 24 ur na dan
![]() Odvisno je tudi od volje obeh partnerjev kako se prilagajat in koliko vložit v nek odnos. Če misliš, da ima smisel in da bo ta oseba enako dala vse od sebe za voljo vajine ljubezni, ki bi lahko bila že v preteklosti takšna in takšna če bi se oba bolj potrudila potem probajta. Da pa bi se samo ti spremenila pa kot sem napisala dolgoročno no way - se ne bo izšlo, nima smisla. Tudi sama sem v takšni situaciji, ampak ko pomislim nazaj nebi sama pri sebi popolnoma nič spremenila in če bi se ta oseba iz preteklosti vrnila bi bila popolnoma ista kot sem bila takrat - sem pa prepričana da on zdaj gleda na vse drugače, z drugega zornega kota in vidi da je ravnal kot nikoli nebi, če bi mu danes stala pred nosom in bi mu dala vse takorekoč na pladnju. Tko pač je - jaz rečem temu preteklost - priložnost izgubljena ne vrne se nobena - vsaj v tem primeru ne. Škoda da nas nekatere doleti tisti napačni "timing". |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Ne vem, na kaj točno se nanaša tvoje vprašanje, ampak zase lahko rečem, da če mi partner "dela štale", zaradi katerih ga želim zapustiti, on pa mi obljubi, da se bo spremenil, bom težko verjela... Načeloma ne težim k temu, da bi se kdor koli spreminjal zaradi mene, po drugi strani pa je stvar tudi v tem, da v partnerskem odnosu ne želim imeti nikakršne terapevtske vloge. Spreminjanje samega sebe je pač dolgotrajen proces in kot partnerka ne bi želela čakati, opazovati, ugotavljati, dvomiti, itd., kdaj bo partner prišel do točke, ko bova lahko zadovoljno rekla, da se je pa res spremenil... Jebiga, ko je zaupanje omajano, ob vsaki kretnji, gesti, besedi, premiku, s strahom opazuješ, ali sledi "stara štala" ali ne... No, vsekakor ti želim vso srečo, kakor koli se bo obrnilo. ![]() |
||
|
|
||
|
![]()
Po moje se clowek ne da spremeniti. "ti si le ti in ti bos ostal" Lahko pa se neke stwari nawadis ce ves kaj hocem powedat.
|
|
|
|
||
|
![]()
Ma meni res ni jasno... spreminjamo se iz dneva v dan
![]() Razlika je samo v tem, ali zavedno ali ne, ali celo načrtno, ali se temu upiramo ali pa celo sami težimo k spremembi, ali si to želimo ali ne... (Seveda to ne pomeni, da spremenimo 100% svoje osebnosti, nismo pa neke izklesane skale, ki so take in pika amen stop.) |
|
|
|
||
|
![]()
...verjeti v spremembe je prav tako kot verjeti v čudeže...za vse skupaj potrebuješ vero.
Vero vase in vero v bližnje. |
|
|
|
||
|
![]() Spremeniš lahko vedenje - osebnosti ne moreš. Lahko pa zatreš svoje karaktrne lastnosti in sebe - vendar se ti bo poznalo drugje (ljudje postanejo alkoholiki, debeli, agresivni, pasivni...) ali pa ti bo slej kot prej tvoja osebnost planila na plan. Človeku moramo vedno dovoliti da je to kar je. |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
|
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() Ošpica, tebi pa v vsakem primeru vso srečo. Odločaš vedno ti. |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() volk dlako menja, nravi pa ne ... |
||
|
Značke |
ljubezni, spremeniti |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Za Doxi | solsikke | Kultura in literarni kotiček | 417 | 20.01.2014 11:27 |
Vida Petrovčič odstranjena zaradi Bajuka | Mad Gandhi | Slovenija | 8 | 19.11.2006 11:08 |
Govorica ljubezni | spartan | Ljubezen in spolnost | 63 | 16.10.2006 23:27 |
prekleto 7 leto ljubezni | veska | Ljubezen in spolnost | 33 | 19.08.2006 18:03 |
GLEJTE, da boste pazljivi na cesti zaradi radarjev.... | Bernie | Avtomobilizem | 5 | 17.05.2006 11:45 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 16:53.