|
Računalništvo in internet internet, hardware, software ... |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Pozdravljeni!
Moja znanka in jaz sva oba vzela prenosnika HP Compaq 610 od Siola. Moj dela OK, pri njenem pa je problem - ko gre na Shutdown se raćunalnik ne ugasne ampak ponovno zažene. Hibernate dela normalno - comp se ugasne in po ponovnem zagonu odpre tisto kar jr bilo nazadnje odprto. Na obeh računalnikih je licenčna Vista Home Premium prednaložena, instalacija ob prvem zagonu. Kje je problem - v Visti ali v mašini - in kako se da to popravit oz. ali se sploh da? Drugo vprašanje - omenjeni računalnik ima na disku particijo D:\HP Recovery za povrnitev na tovarniške nastavitve. Želel bi na svojega instalirat Windows 7 RTM. Tu je pa problem s particijami - RTM si na disku z več particijami vzame eno za sistemsko(moj problem iz ene druge teme, oz ni več problem ker poznam rešitev ![]() Zanima me kaj se bo v tem primeru zgodilo s HP Recovery particijo - bo ostala nedotaknjena? Ali da vprašam drugače - je možno in če je, kako, instalirat W7 RTM na omenjeni comp tako da ostane možnost povrnitve na originalno tovarniško nastavitev in Visto? Hvala za vsak odgovor in nasvet |
|
|
|
||
|
![]()
Tole očitno spregledano...
![]() No, prvi problem rešen, oz. nekako zvedeli da pametne rešitve ni ali je nihče ne pozna. Tudi znanec zaposlen pri HP Slovenija ne... ![]() Ostane tole vprašanje Drugo vprašanje - omenjeni računalnik ima na disku particijo D:\HP Recovery za povrnitev na tovarniške nastavitve. Želel bi na svojega instalirat Windows 7 RTM. Tu je pa problem s particijami - RTM si na disku z več particijami vzame eno za sistemsko(moj problem iz ene druge teme, oz ni več problem ker poznam rešitev). Zanima me kaj se bo v tem primeru zgodilo s HP Recovery particijo - bo ostala nedotaknjena? Ali da vprašam drugače - je možno in če je, kako, instalirat W7 RTM na omenjeni comp tako da ostane možnost povrnitve na originalno tovarniško nastavitev in Visto? Hvala za vsak odgovor in nasvet |
|
|
|
||
|
![]()
ena stvar je tole
You can change the Sleep button to become a Shut Down button by following these steps: Click Start button Click Control Panel Switch to Classic View on left Double-click Power options Find your power plan and click "Change Plan Settings" Click Change Advance Power Settings Under the list, click "Power Buttons and Lid" Click the "Start Menu Power Button" The default setting is Sleep. Click Sleep and choose Shut Down druga stvar so pa nastavitve v biosu - preveri,če se vse ujema pa vse nastavitve v nadzorni plošči za upravljanje porabe naj bi se ujemale - sej ni tak problem,če maš dva enaka kompa mal pobrskat in primerjat recovery particija naj bi ostala nedotaknjena tudi ob formatiranju preostalega dela diska in namestitvi drugega operacijskega sistema za odstranitev recovery particije je potrebno malo telovadbe (vsaj pri večini kompov in brez murphyjevega vpletanja) |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() Pri obeh računalnikih v biosu enake nastavitve - zagon s hard diska, disable network boot, pri problematčnem narejeno tudi zgoraj opisano. Se ne vda ![]() Še vedno se po zaustavitvi sistema po par sekundah znova zažene, če se ga pa da na hibernacijo, ostane ugasnjen. |
||
|
|
||
|
![]()
izredno nesrečna kombinacija - najbolj pokvarljiv komp (pa se nism jest to spomnu) + izredno zanesljiv sistem (tud to se nism jest spomnu)
![]() ![]() |
|
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Med drugim prebrano v swpower reviji:
Podjetje SquareTrade je primerjalo podatke iz triletne servisne zgodovine 30.000 prenosnikov....... Med drugim piše: najslabše so se odrezali računalniki HP, saj postane kar dobra četrtina prenosnih računalnikov tega podjetja v treh letih že žrtev okvare. ![]() Stiskam pesti, da prva tri leta in potem še naprej ne bom med temi nesrečniki ![]() |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() s cd/dvd plate sem zagnal linux ter potem formatiziral celoten disk po želji - seveda je tista recovery particija tudi šla v maloro ![]() kaj vse sem naredil žal danes ne vem več. guglaj in sprobaj ![]() ![]() |
||
|
Značke |
610, compaq, problem, shutdown |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Problem s HBO Digital | XxSystemxX | SiOL TV | 3 | 07.06.2009 21:00 |
Sinope 568 problem s serverjem | BekaXP | Tehnična pomoč | 4 | 11.04.2009 10:09 |
Problem daljinec in Sagem IAD81HD | Tzuli | SiOL TV | 4 | 15.09.2008 16:17 |
Problem prenosa preko IrDA vrat | Jernej_ | Mobilna telefonija | 1 | 29.05.2008 23:10 |
Problem pri sami vzpostavitvi interneta | Shin3r | Tehnična pomoč | 4 | 09.01.2008 01:00 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 22:34.