|
||
|
![]()
Recepti za boranjo
http://www.kulinarika.net/baze/recep...zi=ABC&ID=3877 http://www.kulinarika.net/baze/recep...zi=ABC&ID=2750 Recept ni v slovenščini ker je prepisan iz srbske strani. BORANJA Z JAJCI Sastojci za 6 porcija 800 g boranije (zelene ili žute) manja glavica luka crvenog dve kašičice aleve paprike puter brašno slanina jaja 1/2 l mleka Priprema Na puteru izdinstati luk, zatim dodati boraniju, kad je izdinstana zapržiti je sa brašnom, puterom i alevom paprikom, sipati je u tepsiju. U poseban sud izlupati 4 jaja i pola litra mleka i preliti preko boranije. Odozgo poslagati komadiće slanine i staviti u rernu da se zapeče oko 15 minuta. Prijatno. ali Najprej prepražim čebulo, dam notr govedino narezano na koščke in potenstam. Pa solim, popram, rdeča paprika, lohk česen. Pol ko je meso popečeno, dodam stročji fižol, mogoče še kakšno začimbo, zalijem z vodo in dušim. Ko je fižol skuhan pa zadevo še mal zgostiš...lohk z mokco, sama dam rajš mal paradižnikove mezge ![]() In pol še pire. ![]() ![]() ![]() Dober tek! ![]() Goody - Kraljica forumov ![]() Jaz sem v resnici tle mišičasta redarka in zaščitnica moderatorjev ... PAZI! Pridržujemo si pravico, da po svoji presoji in brez pojasnila odstranimo ali spremenimo katerikoli podatek, ki ga pošljete forumom, če se nam zdi ta neprimeren. ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
by pinky: receptki iz listkov
Našla sem ene par starih listkov z recepti ... in da se ne zgubijo sem jih prepisala v računalnik. Ker pa mogoč še komu kaj prav pride, jih še tule objavim. Vse razen šabese (ki je ne maram) sem tudi sama preizkusila. Čokoladni liker 0,5 l mleka zavri in nato 3 minute kuhaj in stalno mešaj. Ohladi. Penasto vmešaj 4 rumenjake, 30 dag sladkorja in 15 dag čokolade, nato to počasi primešaj mleku. Na koncu dodaj še četrt litra žganja. Skutna torta 10 dag surovega masla 10 dag sladkorja 1 zavitek vanilinega sladkorja 6 jajc 14 dag pretlačene skute 10 dag mletih mendeljov 1 žlica moke 1 pecilni prašek Penasto umešaj maslo, sladkor, vanilin sladkor in rumenjake. Primešaj skuto, mandeljne in nato še sneg in moko s pecilnim praškom. Peci v modelu za torto v srednje topli pečici. Pečeno potresi s sladkorjem. Šabesa 70 bezgovih cvetov 9 l vode 9 kg sladkorja 15 dag vinske kisline 6 limon Vse skupaj naj vre 15 minut Jabolka in kruh Star bel kruh nareži na tanko in prekrij dno kozice (premer cca 20 cm). Potresi z naribanimi jabolki. Nadaljuj tako do vrha, končaj z jabolki. Stepi 2 jajci, 2 dl mlačnega mleka in malo sladkorja. S tem prelij jabolka in kruh. Peci 30-45 minut v pečici na 180-200 stopinj. Krhki flancati 400 g moke 2 dl kisle smetane 2 jajci 40 g sladkorja šćep soli pol žličke limoninega soka 1 žlica ruma 2 žlici vina olje, sladkor Iz vsega vmesi testo (najprej z vilicami, nato z roko). Pusti da nekaj časa počiva, nato razvaljaj za nožev rob debelo, razreži in ocvri. Orehove kroglice 120 g čokolade v prahu 120 g sladkorja v prahu 120 g mletih orehov 1 beljak 2 žlici ruma kristalni sladkor Zmešaj čokolado, sladkor in orehe. Dodaj beljak in rum ter dobro pregneti s kuhalnico. Oblikuj za oreh debele kroglice in jih povaljaj v kristalnem sladkorju ter pusuši na zraku. Skutni žličniki 250 g sočne skute 80 g sladkorja 1 zavitek vanilina 100 g ostre bele moke 2 jajci olje za cvrtje Vse sestavine dobro zmešaj v gladko testo. Olje segrej na 190 stopinj. Z mastno žlico zajemaj testo, položi v olje in z obeh strani zlato rumeno ocvri. Potresi s sladkorjem v prahu. Skutna klobasa z zdrobom 500 g skute 5-6 žlic pšeničnega zdroba 2 jajci 1 žlička soli 100 g margarine. Vse skupaj zmešaj, z mokrimi rokami oblikuj klobaso, jo zavij v moker prtič, povij z nitko in počasi kuhaj 20-25 minut v slanem kropu. Kuhano razreži in zabeli z drobtinami. Čokoladno pecivo Speci čokoladni bisvit. Razreži na dve plasti. Bistvit malo namoči (mleko, rum+voda, rum+mleko, ...). Med plasti namaži čisto navadno kislo smetano. Razreži na koščke. (jedla sem in je blo tako dobro da sem vprašala za recept ... in kmal dol padla ko sem zvedela da je samo kisla smetana) Goody - Kraljica forumov ![]() Jaz sem v resnici tle mišičasta redarka in zaščitnica moderatorjev ... PAZI! Pridržujemo si pravico, da po svoji presoji in brez pojasnila odstranimo ali spremenimo katerikoli podatek, ki ga pošljete forumom, če se nam zdi ta neprimeren. ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Goody,
to je tema za (kuharske) telebane - penasto zmešamo? ![]() ![]() ![]() Drugače pa ![]() ![]() ![]() ![]() __________________________________________________ ________ Baldrick, believe me, eternity in the company of Beelzebub and all his hellish instruments of death will be a picnic compared to five minutes with me and this pencil if we can't replace this dictionary. |
|
|
|
||
|
![]()
ali zmešaš toliko, da nastene pena ... tku k una penca na kapučinu si tole jaz predstavljam :D ... sam zbrala sem teme k so bli posebi recepti napisani, da bo vse skupi, napisali so jih pa drugi spretni kuharji, pa tut verjeme, da bodo z veseljem priskočili na pomoč s kakšnim koristnim nasvetom ...
![]() Goody - Kraljica forumov ![]() Jaz sem v resnici tle mišičasta redarka in zaščitnica moderatorjev ... PAZI! Pridržujemo si pravico, da po svoji presoji in brez pojasnila odstranimo ali spremenimo katerikoli podatek, ki ga pošljete forumom, če se nam zdi ta neprimeren. ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
penasto se mesa maslo in rumenjake... obojes ruknes v mikser in pustis, da se mesa, dokler ne postane kremasto... vazno, da je homogeno
ni tko, kot na kapucinu Bedaki imajo vedno prav, ker so v večini. Žarko Petan.
|
|
|
|
||
|
![]()
brez mixerja je pa umetnost:D
ko moraš ful pazit, da se rumenjaki ne sesirijo, pa 1 po 1 moraš not dajat... nisem ziher, ampak moraš najprej penasto umešat sladkor in puter, da vse skupaj rata belo in naraste, šele pol pridejo rumenjaki na vrsto ![]() Don't worry, be happy ! |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Bedaki imajo vedno prav, ker so v večini. Žarko Petan.
|
||
|
|
||
|
![]()
sm ze parkrat jedla in mi je toooooook dobra
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
ma po moje to ni tolk težko...namest mesa daš sojo
paradižnik, začimbe, paprika, korenje... |
|
|
|
||
|
![]()
Kaj vse dajete v tople kruhke ?
|
|
|
Značke |
recepti, za telebane |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 07:07.