|
Zdravje zdravo življenje, nasveti o zdravju, zdravnikih, hrani, rekreaciji, .... |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
tečem namreč vsak dan in takrat, ko to ne naredim (ne grem teči samo v primerih, če pada toča - brez heca)...sem cel dan slabe volje oziroma me razžira slaba vest...tako zelo,da ne morem normalno delovati v svojem delovnem okolju.....Kaj je narobe z mano...sem red odvisna?
|
|
|
|
||
|
![]()
Po mojem da ja.
|
|
|
|
||
|
![]()
Mislim, da ne. Telo se je navadilo na določen povečan vnos kisika in pospešen ritem srca vsak dan. To je samo plus zate, da te opominja da moraš telovaditi.
|
|
|
|
||
|
![]()
Odvisna si od tistih hormonov sreče, ki se spoščajo v možgančkih pri telesni aktivnosti... Jaz sem sicer navajena migat 3-4 na teden in če ne, postanem v parih dneh neznostno, tečna, zoprna in deprasta
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
če ob odsotnosti nečesa, na kar si navajena, doživljaš abstinenčno krizo, in ti očitno jo, si zasvojena.
|
|
|
|
||
|
![]()
Po mojem pa to ni fizično, kot pravita tom777 in katrin, glede na to, da praviš, da te preganja slaba vest. Slabe volje si torej zaradi slabe vesti, ne zaradi ne-sproščanja hormonov sreče v možgančkih. Razmisli, če se ti to dogaja tudi na drugih področjih v življenju in poskusi biti malo manj stroga do sebe.
|
|
|
|
||
|
![]()
sicer pa zasvojenost z "zdravim načinom življenja" baje ni več redka stvar (in športna aktivnost spada zraven) - kar je in ni fizična zadeva - ni fizična, ker ne gre za zasvojenost z neko snovjo, ki bi jo vnašali v telo, in je fizična, ker se telo nanjo tako odzove...
je pa predlog od polupčkejme vsekakor vreden razmisleka. |
|
|
|
||
|
![]()
hm ja Kiss me prav si povedala....res sem stroga do sebe...to izhaja iz tega sam res se neštekam zakaj ne morem biti en dan brez...prva skrb zjutraj je kje in kako bom telovadila...to počnem na tešče in se zmatram do maksimuma...potem me pa oblike en tak val sreče...jaja val sreče....vrjetn izhaja tudi iz tega, da sem spet premagala samo sebe....kot, da bi tekmovala sama s seboj....hm tole pomoje mal kliče po psihologu....
|
|
|
|
||
|
![]()
endorfin je ta zloglasni hormon
![]() ![]() sicer pa moj avatar vse pove, ane ![]() |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() Aldebaran... čeprav je telovadba zdrava, ni zdravo, da se tako zelo žreš in si nesrečen in nezadovoljen sam s sabo, če jo enkrat "ven spustiš", a se ti ne zdi? |
||
|
Značke |
možno, sem, telovadbo, zasvojena |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Ali je možno in kako zaganjati .exe programe na linux-ih | Guliwer | Računalništvo in internet | 4 | 29.06.2008 01:48 |
a je možno gledanje tv preko računalnika? | maja01 | SiOL TV | 5 | 15.01.2008 19:06 |
ADSL in delitev računov ?!? je to možno ? | Blond | O storitvah | 2 | 23.11.2007 11:11 |
Kako je to možno? | Andreja1 | O storitvah | 12 | 21.08.2007 17:03 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 03:22.