|
Hi-Fi in elektronika elektronika, audio za poznavalce, glasbena oprema, ... |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
OK hvala za koristne informacije.
![]() Kaj pa firme ? Kaj priporočate ? klavdija |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
--------------------------------- Znasˇ, ko sam ja? Ja sam Kovacˇ! |
||
|
|
||
|
![]()
eh LCD je boljši
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Prihodnost je po mojem v LCD, sedanjost pa kdo bi vedel.
Jaz sem se izognil tej dilemi in nabavil projektor. |
|
|
|
||
|
![]()
jest sm glihkr beamerja kupu ... d best - nobene velike nagrauzne skatle v dnevn, ce hocem magar diagonala tud dva metra, cena pa peanuts v primerjavi s plazmo
|
|
|
|
||
|
![]() Svetuj mi prosim kako dobro trgovino kjer znajo tudi kaj svetovati klavdija [/quote]Big Bang & Bof (Svetovanje je super odlično) Reality is the only obstacle to happiness. |
|
|
|
||
|
![]()
jaz sem tudi za projektor. kakovost slike pri plazmi se mi zdi obupna. ne bi dajal pol milijona za to.
|
|
|
|
||
|
![]()
Zaposlen sem v zgoraj omenjenem podjetju, ter sem se odločil za nakup LCD TV sprejemnika diagonale 102cm. Cena cca 700kSIT.
Zakaj LCD? 1. Edino LCD TV ima pravo 16:9 resolucijo to je 1366 x 768 novejši pa že 1920 x 1080, plazma pa z največjo resolucijo 1024x768 (razmerje 4:3). Ker pa imajo vse plazme ekrane v razmerju 16:9 so pixli podolgovati. Obstajajo pa tudi plazme z resolucijo 852 x 480 (16:9 razmerje), cena le teh je cca 400kSIT- 500kSIT, vendar je slika pri tej resoluciji bistveno slabša. 2. Plazma pokuri ogromno električne energije - tudi do 400W - posebno pri večjih modelih. 3. LCD tehnologijo so v zadnjem letu bistveno izboljšali in pocenili. 4. LCD TV je primernejši za priklop računalnika, kajti pri plazmi obstaja nevarnost da se na sazlon ''zapeče'' slika v primeru če imamo na zaslonu prikazano isto sliko dalj časa. 5. Večina LCD televizorjev ima bistveno boljšo sliko od plazme ko nanj priklopimo HDTV signal HDTV je na pohodu v Evropo, tako da bo v naših domovih vedno več TV sprejemnikov s plazmatsko ali LCD tehnologijo, vendar bodite pozorni pri nakupu le teh, da podpirajo HDTV resolucijo. Ponavadi so označeni z napisom HD ready. |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Evropa je majhna, gosto naseljena in za vsakim vogalom je že drug jezik, kar zahteva ogromno različnih programov. HDTV pa zahteva zelo širok frekvenčni pas. Enostavno ni prostora. |
||
|
|
||
|
![]()
vse se da urediti
|
|
|
Značke |
lcd, plazma |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 17:48.