|
SiOL TV Pripombe, predlogi in vprašanja o SiOL TV, BOX, programskih shemah, kanalih, interaktivnih aplikacijah, videotekah. |
![]() |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Še eno vprašanje... Mam tv ki podpira pip, in podobne zadeve... In ko sem še imel kabelsko je zadeva delovala super. Sedaj so mi jo odklopl, pa seveda to ne deluje več. Kako bi sagema prepričal, da bi se obnašal tako da bi zadeva delovala? Po možnosti bi bla tut super ideja, da bi lahko zadevo prižgal z enim dalincem. Ideja?
Nisem se s tem še ukvarjal, tko da resnično prosim za pomoč. |
|
|
|
||
|
![]()
Kot prvo moraš vedeti, da lahko z enim komunikatorjem (Sagem) lahko spremljaš samo en TV program, tako da dveh TV programov hkrati ne boš mogel gledati. Razen, če boš na kateri drugi AV vhod priklopil recimo DVD, videorekorder, ... ali katerikoli AV signal in ga boš v drugem oknu lahko spremljal.
|
|
|
|
||
|
![]()
Kupi si univerzalni dalinski upravljalnik (kakšen philips, logitech...) in ga pač sprogramiraš na sagema in na TV, DVD...karkoli pač...
|
|
|
|
||
|
![]()
@videokemik: preko aditeye lahko komot spremljam 2 programa torej gre tudi z sagemom.
@tom777: nisva se čisto razumela. Ko sem mel še kablsko sem lahko prižgal tv npr na kanalu 1 in je bil kanal 1. Brez da bi spreminjal AV. Js bi rad uštimal da je AV3 (torej sioltv) avtomatsko priklopljen, oz da se siol tv avtomatsko prižge. Ni potrebno spreminjat AV kanala ker je nadležno. Tisti ki je montiral je rekel da je to možno, ampak da bo delovalo šele ko bodo odklopl kabelsko. Js sicr pričakujem kak bo odgovor, vendar vseeno vprašam. It would be very great |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
Če prav razumem tvoje drugo vprašanje (ker je malo čudno zastavljeno): Ko vklopiš komunikator, se ti TV avtomatsko prestavi na tisti AV in ga ni potrebno izbirati na daljincu od TVja. Če si to mislil... |
||
|
|
||
|
![]()
@ Boter
Videokemik te razume in ti je pravilno povedal. Če bi ti hotu uporabit PIP ali PAP bi moral imeti dva komunikatorja, ki pa jih lahko priklopiš na isti modem. Na kabelski ti je PIP in PAP deloval, ker ima televizor notri dva neodvisna TV tunerja, ki lahko prebereta vsak svoj signal in ti zato lahko delita sprejeti signal (analogni da ne bo pomote). Lahko pa uporabiš PIP in PAP recimo za SAGEM in DVD hkrati oziroma za več AV naprav priklopljenih na skart. Lahko recimo priklopiš sobno anteno in SAGEMA.... Na AV se ti preklaplja, ker imaš komunikator priklopljen preko skarta. Nekateri televizorji (ta novi praviloma vsi) samodejno prestavijo na AV v primeru vklopa naprave priključene preko skarta. Zato tudi ne prestavljaš kanalov s televizijskim daljincem pač pa z daljincem od sagema. Televizor pač prepozna sagem kot neko AV napravo. Preberi navodila od televizorja kako je pri tebi. Probaj z AV1 portom. Ponavadi deluje! Sicer je že dolgo od kar sem prenehal s Siolom samo vidm da so stvari še zmeraj slabo zastavljene. |
|
|
![]() |
Značke |
picture |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Nightwish: vse o bendu | Morena | Glasba | 224 | 07.03.2008 06:40 |
Oskarji 2007 & ostale nagrade | D' Andre | Filmi | 267 | 03.03.2007 09:55 |
Drobna rok'ca... | paradox | Svet in ljudje | 12 | 01.04.2006 17:23 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 00:46.