|
SiOL TV Pripombe, predlogi in vprašanja o SiOL TV, BOX, programskih shemah, kanalih, interaktivnih aplikacijah, videotekah. |
![]() |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
V modemu mi zmanjkuje prostih portov, pa me zanima ali bi delalo, če v trunk port vključim switch, v proste porte switch pa STBje?
Kaj pa uporaba ruterja (imam enga starega) namesto switcha: če v trunk port vključim WAN port ruterja, v LAN porte pa STBje? |
|
|
|
||
|
![]()
Prvo se proba, pol se pa sprašuje.
![]() Načeloma bi moglo delat BP(s switchem). Jaz imam podobno: video port-switch- pol en kabel v box, drug v PC. za trunk port pa ne vem kako ga bo router prebavljal. |
|
|
|
||
|
![]()
Sagem TV komunikatorji za delovanje potrebujejo le video signal, medtem, ko lahko BOXi delujejo na video ali na trunk tipu porta (to spreminjamo preko Servisnih strani -> Televizija -> SiOL BOX -> standardni(trunk)/posredni(video) priklop).
Sicer niste navedli veliko podatkov, glede na napisano pa predlagam, da izhod nastavite na VIDEO, vanjpriključite switch in najn vaše TV komunikatorje (in ne pozabite na posredni priklop v primeru, da imate tudi BOX-e). Boštjan |
|
|
|
||
|
![]()
Sam imam na SIOL modemu vrata 1 nastavljena na TRUNK in speljana na stikalo. S stikala vodim kable do Box, Box-s, NAS diska, Wi-Fi routerja,... Tako se vse naprave vidijo med sabo.
Ostale 3 vrata na SIOL modemu imam nastavljene na video in vodim signale na STB in PC. |
|
|
|
||
|
![]()
če maš ruter ne das v WAN port ampak LAN. Razen če lahko WAN port kje spremeniš v LAN. Če to ne moreš je WAN port neuporaben za namene switcha.
DD-WRT to ponavadi omogoča. |
|
|
![]() |
Značke |
port, stb, switch or router, trunk, več |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Port Forwarding - NAT Type | bwuz | Tehnična pomoč | 8 | 12.05.2010 19:30 |
DSL port status na Sinope568+ Home Gatewayu | iAndro | Tehnična pomoč | 6 | 28.12.2009 22:46 |
kako se odpre določen port na modemu ganymede 822+ ? | siolsux | Tehnična pomoč | 2 | 23.11.2007 09:47 |
Port forwarding - PAZI modem=router | gregor212 | Tehnična pomoč | 13 | 20.01.2007 11:55 |
Dostop do port 80 | mtance | Tehnična pomoč | 0 | 20.01.2007 09:15 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 00:38.