|
Gastronomija hrana in pijača, kuharski recepti, nasveti... |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
danes bom papcala pikantna piščančja nabodalca in doooosti zelene solate
![]() kupiš ŽE ZAČINJENA piščančja nabodalca, vržeš v ponev in spečeš otrebiš in umiješ solato, jo vržeš v skledo, prek sol, bučno olje kis in malo peteršilja (pred kratkim odkrila). in poješ. dovolj dobro ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
jst sm ucer naridla tole:
biskvit: 2 rumenjaka 10dag sladkorja 1 vanilin sladkor pol edci olja pol deci vode 10 dag moke 2 zlici kakava 1 pecilni prasek 2 beljaka moko, pecilni, kakav presejes. rumenjake, sladkor, olje, vodo zmiksas. potem dodas te presejane zadeve in sneg iz beljakov. das pect v peki papir, na 175 stopinj, cca pol ure. ko je peceno, pocakas, da se ohladi in polisej z deci mleka in pol deci ruma, to dvoje mors pa prej se zavret. potem zmesas 20dag kokosove moke, 10 dag sladkorja v prahu in 40 dag kisle smetane. to das potem lepo gor na biskvit. cist na vrh pa das 10dag cokolade in 5dag masla, ki ju prej skupaj stopis in ves skup polijes prek. me likes it ![]() Sköt dig själv och skit i andra. ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Hmmm... danes smo jedli ocvrte ribje fileje na način Orly in blitvo s krompirjem.
Hiii :D otroke pa pizza ![]() ![]() ![]() ![]() Za pripravo ribjega fileja potrebujete: - ribje fileje - sol - moko - pivovo testo - olje za cvrenje - dekoracija Pivovo testo: - 25 dag moke - 2,5 dl piva - 2 rumenjaka - sneg iz dveh beljakov - malo soli - par kapljic olja Testo se pripravi kot žvrkljano testo za palačinke, le da temu dodamo še par kapljic olja, kot tekočino pa uporabimo pivo. Ribje fileje paniramo in ocvremo. Za sladico ![]() ![]() Domišljija razvija v nas kreativnost in edinstvenost........ |
|
|
|
||
|
![]()
No, danes sem se poigraval s kuharijo in pripravil:
Rdeče paprike s koruzo Sestavine, ki sem jih potreboval: 60 dag paprik rdečih 30 dag kuhanih koruznih zrn 25 dag krompirja 15 dag sira 2 vejici peteršilja žlica kisle smetane sol, poper 30 dag zrelega paradižnika 2 žlici paradižnikove mezge pol žličke sladkorja sol, olje Postopek: Paprikam odrežemo kapice, očistimo semena in posolimo. Krompir razkosamo, skuhamo v slani vodi do mehkega, odcedimo, pretlačimo in pripravimo nadev: zmešamo 10 dag nastrganega sira, kislo smetano in koruzo. Temu primešamo krompir. začinimo s poprom, drobno nasekljanim peteršiljem in po potrebi dodamo sol. S tem polnimo paprike. Preostali sir narežemo na tanke kose, ki jih položimo čez nadev. Priprava omake: Paradižnik olupimo (da paradižnik lažje olupite, ga za trenutek ali dva dajte v vrelo vodo) in narežemo na kose. Na olju popražimo mezgo in dodamo paradižnik. Solimo in dušimo petnajst minut. Preden odstavimo, vmešamo pol žličke sladkorja. Priprava: V primeren pekač vlijemo omako in vanjo pokončno zložimo nadevane paprike. Pečemo 30 minut na 250°C. Res, da je brez mesa, a verjemite zelo prija - splača se potruditi. Dober tek ![]() ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Danes bi šlo poskusiti
Pahljače Sestavine: 1 kg jajčevcev (4 veliki) 25 dag paprik 30 dag paradižnika 20 dag sira 4 stroki česna 4 vejice peteršilja 2 ščepca majarona 4 žlice olivnega olja sol Jajčevce vzdolžno narežemo na nekaj milimetrov debele rezine. Zarežemo samo do peclja, da dobimo »pahljače«- Za 20 minut jih namočimo v vodo, v katero smo kanili malce mleka. Vključimo pečico in pripravimo ostalo zelenjavo. Paprike narežemo, jih posebej popečemo na olju in rahlo solimo. Paradižnik narežemo na tanke kolobarje, solimo in potresemo z majaronom. Česen in peteršilj nasekljamo. Tudi sir narežemo na rezine. Jajčevce odcedimo, posolimo in nato med rezine vlagamo: plast česna in peteršilja, plast paprik, plast paradižnika, plast sira in nato zaporedje ponovimo. Jajčevce zložimo v pomaščen pekač, premažemo z olivnim oljem in jih 30 minut pečemo v vroči pečici na. 250 stopinj C. - dober tek - ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
ker je vroče in se mi ne da kuhat...
polnozrnat kruh namazan z nutello in kislo smetano... ![]() ![]() ![]() ![]() [} ![]() ![]() __________________________________________________ _________________________ Don't offer me advice; give me money |
|
|
|
||
|
![]()
danes bomo jedli:
nutela pa kruh potrebujemo: -krožnik -nož -kruh -nutelo vzamemo kruh ga narežemo npr.2 kosa vzamemo nož namažemo kruh z nutelo in to damo na krožnik to je to ![]() ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
puding:
1x vanilijev puding 1x čokoladni puding 1l mleka 5 žlic rjavega sladkorja sledimo navodilom na zadnji strani vrečk za puding.... mafni: zih sem že kdaj dala gor recept! bodo pa danes mejd espešili za mojo @ ![]() [} ![]() ![]() __________________________________________________ _________________________ Don't offer me advice; give me money |
|
|
|
||
|
![]()
špagete v ragu omaki. + pesa
špagete lepo skuham v ein bishen slani vodi, v ponvi pogrejem ragu iz konzerve, katero sem malo prej kupil v najboljšemu sosedu, prelijem čez špagete in dodam precej parmezana, sveže naribanega. dodam ščepec peteršilja, ščepec česna. zraven pa si v skledico dodam še rdečo peso, kupljeno prav tam kot ragu. mljask... ------------------------ Bonasera, Bonasera |
|
|
|
||
|
![]()
Pleskavica v lepinji
Sobska solata (ce ze vreme ni poletno, naj bo vsaj hrana ![]() Lepinje: Sestavine (za dve lepinji): 1 skodelica (cca 2 dl) tople vode 1 zlicka soli 1 zlicka sladkorja 4 zlice olivnega olja 2 skodelici moke pol vrecke (5 g) suhega kvasa Priprava: Sestavine stresemo v skledo in zgnetemo z mesalnikom. Pustimo vzhajati slabo uro. Testo je mehko, skoraj tekoce. Na pekac, oblozen s peki papirjem, vlijemo dva kroga testa, damo v pecico, segrejemo na 225 stopinj in pecemo 35-40 minut. Najboljse so se malo tople…. Look what they done to my song ma... |
|
|
Značke |
bomo, danes, ideje, jedli, recepti, samo |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 21:59.