|
SiOL TV Pripombe, predlogi in vprašanja o SiOL TV, BOX, programskih shemah, kanalih, interaktivnih aplikacijah, videotekah. |
![]() |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
SiOL internet + SiOL TV in VCR snemanje ?
sem skoraj v odločanju o prehodu na internet + televizija v paketu. verjetno je tudi telefon poleg, toda danes v dobi gsm je to nepomembno ![]() prebral sem že skoraj vse, milo rečeno razumem bolj malo, zato sprašujem in upam na pomoč trenutno stanje:
bo to možno ? hvala v naprej |
|
|
|
||
|
![]()
Ne. To ne bo mogoce. Raze v primeru CATV paketa (se pravi, ce namesto IPTV narocite kabelsko televizijo).
|
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() naj tisto moje vprašanje ''nova pridobitev'' malce predrugačim: ali je možna kakršnakoli uporaba vcr ? (zavedam se, da te vcr kasete cca. 188x103x24 mm gredo po poti dinozavrov, toda posnetki, okoli 100 kaset, so družinski dragulji) hvala v naprej |
||
|
|
||
|
![]()
Prek VCR lahko snemaš le program, ki je na STB-ju nastavljen. Problem je v tem, da ne moreš STB-ju sporočit naj zamenja kanal, da ga bo VCR lahko posnel. Nastavljen kanal seveda lahko snemaš.
VCR imš lahko normalno priklopljen na TV. Lahko gre signal Siol TV prek njega ali pa ga priklopiš v prostv hod na TV. Ogled videokaset se nič ne sprimeni s tem, ko v hišo pride SIol TV (PLUS). |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() iz povedanega sklepam, da vcr brez težav lahko zamenjam z nekim DVD snemalnikom. Štima ? posvetilo se mi je tudi, da kanal/program izbiram preko tega STB ter je tako kanalnik v tv/vcr/dvd kišti takorekoč odveč in odvisen od izbire v stb. Štima ? ali je rešitev za tv gledanje (npr. slo-1) in istočasno snemanje (npr. Animal Planet) nakup - naročilo - montaže še druge stb škatle ? Štima ? če bom dobil 4 pozitivne odgovore na moje ''štima'', potem lahko vsaj zase zaključim, da je ta siol tv nekompatibilen na dosedanje gledanje tv kište in snemanje programov. ![]() ![]() ali sem kaj spregledal ? hvala v naprej za odgovore in komentarje ![]() |
||
|
|
||
|
![]()
4x štima
Obstaja pa tudi uporabna alternativa prek PC. Pač mal kontra logika a kar uporabna z malček iznajdljivosti. Kogar shranjevanje oddaj pač zanima. Meni ni nobena oddaja na TV tako zanimiva,da je nebi zamudil in shranjevanja zaenkrat ne uporabljam. Seveda pa ti namesto daljinca služita miš in tipkovnica. Mislim pa, da si glede na povedano malček konzervativen in te alternativne zadeve kot si jih ponudnijk storitev ni zamislil ne zanimajo. Bilo bi pa za marsikoga uporabno, če bi se na mesto mrtvega USB-ja na Sagem STB-ju dalo priklopit HD in si shranit prednastavljen kanal namesto shranjevanja na strežniku. |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
priznam svoj komot in konzervativnost. se pač (zaenkrat) držim preizkušenih in zadovoljivo delujočih stvari ![]() alternativa preko pc je vsekakor zanimiva in vredna razmisleka ![]() |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() Hvala za ideje, Rok |
||
|
|
||
|
![]()
Na komunikatorju imaš dva scart priključka. Enega poveži s TV, drugega pa s VCR. Na VCR-ju najdi kanal (oz. vhodni signal iz scarta). Potem VCR poveži z navadnim koaksilnim kablov s TV, da boš posnet material lahko gledal. Enostavno?
|
|
|
|
||
|
![]()
Če ima VCR dva scart priključka, potem poveži komunikator z enim kablom na VCR in nato pojdi ven z drugim na TV. Pogoj je, da je VCR priključen na napetost. Na VCRju potem izberi AV1 ali AV2
|
|
|
![]() |
Značke |
internet, siol, snemanje, vcr |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Siol TV in internet hkrati na prenosniku - nastavitve? | Kaya | SiOL TV | 5 | 02.12.2007 20:03 |
a ima še kdo težave s tujino ? | siolsux | Tehnična pomoč | 260 | 21.08.2007 20:49 |
Siol TV in snemanje na DVD?! | Palinko | SiOL TV | 1 | 26.01.2007 13:37 |
SIOL TV snemanje | deepsplash | SiOL TV | 4 | 07.12.2006 23:17 |
Povezava TV s videorekorderjem - za snemanje SiOL TV-ja | 3nity | SiOL TV | 7 | 22.09.2006 12:01 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 18:45.