|
||
|
![]()
Pozdravljeni!
V datasheetu od Siolovega Inboxa V60U: http://www.innbox.net/sites/default/...eet_en_060.pdf Sem našel da je VPN pass-through, vendar jaz ga enostavno ne morem pripraviti, da bi čez spustil VPN. Ali je kakšna zanka? Forwardal sem port 1723, ne najdem pa možnosti da omogočim protokol GRE Port 47. Vnaprej hvala za pomoč |
|
|
|
||
|
![]()
katera vrsta vpnja?
|
|
|
|
||
|
![]()
VPN skonfiguriran točno po temu vodiču:
http://www.thomasmaurer.ch/2014/01/h...erver-2012-r2/ Če se povežem iz notranjosti mreže se mi lepo poveže na VPN, če pa iz zunaj pa nikakor ne. |
|
|
|
||
|
![]()
tle si me pa dobil windows server
![]() če daš pcjev ip v dmz še vedno ne dela? openvpn na linuxu se je vedno dalo prepričat da gre čez in sem zihr, da tega se tud... na pamet ti ne vem povedat kako, ampak se bom zvečer malo poigral, mogoce kaj rata kaj pa sploh hočeš dosežt z vpnjem? bi mogoče že zadostoval kak ssh tunel ali proxy strežnik? |
|
|
|
||
|
![]()
Ne ne, ne bo zadostoval ssh, potrebujem vpn povezavo, ker mam veliko stvari, za katere potrebujem dostop preko vpnja. V primeru da se ne bo dalo bom izklopil siol ruter in dal svojega, samo najraje bi pustil tako kot je v kolikor se da, mi je pa čudno da piše VPN passthrough potem pa ga ne spravim čez.
Če se, primer iz PC WIN7 iz lokalne mreže povežem na vpn server se poveže, če iz iste mašine hočem dostopati do serverja iz zunanje mreže ne ruter ne spusti čez. |
|
|
|
||
|
![]()
aha, prav omrežji rabiš imeti povezani, štekam
tisto z dmzjem si sprobal? ni najbolj elegantna rešitev, ampak mogoče za silo bo |
|
|
|
||
|
![]()
Tako,
Da bi DMZ nastavil na IP serverja ? Ne nisem še preizkusil, bom preizkusil. |
|
|
|
||
|
![]()
poskusi, potem bi morali vsi porti, ki niso specifično preusmerjen drugam it na ta računalnik, kar bi moralo vsebovati tudi te za vpn
samo pazi da imaš gor nove update pa dobro nastavljen firewall |
|
|
|
||
|
![]()
Bom poizkusil če deluje, samo potem je to res bolje da odklopim siolov ruter in nastavim svojega, če pa se kdo spomni kakšno drugo idejo kako nastaviti siolo V60U za VPN, pa bi bil zelo hvaležen
|
|
|
|
||
|
![]()
veš kaj še poskusi.. port na katerem je strežnik dat na vpn
openssh si pripravljen probat? |
|
|
![]() |
Značke |
inbox, v60u, vpn |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Inbox V60U in Linksys WRT54GL dd-wrt | tr00g33k | Tehnična pomoč | 16 | 29.10.2014 16:07 |
Innbox v50u in v60u | cveto | Tehnična pomoč | 17 | 23.09.2014 20:52 |
wireless omrežje z Inbox V50 modemom | bosoturk | Tehnična pomoč | 20 | 03.10.2013 19:19 |
Neprejemanje pošte v SiOLov inbox | 70M1 | Tehnična pomoč | 1 | 29.07.2011 08:14 |
Outlook 2007 preimenovanje Inbox v Prejeto? | demetrij | Računalništvo in internet | 4 | 20.10.2009 13:38 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 07:09.