|
||
|
![]()
Obožujem testenine ... take sočne in s parmezanom potresene. Kaj če bi si delili recepte za omake? Da poskusim še kaj novega ... Tale je pa moj:
TESTENINE S TUNO IN PARADIŽNIKOM SESTAVINE: 5 strokov česna, olje, konzerva tunine, 6 zrelih paradižnikov, olive, sol, poper, zdenka sir, bazilika PRIPRAVA: Na olju popražimo česen. Dodamo tunino in prepražimo, dodamo olupljene na kocke narezane paradižnike. Primešamo olive, solimo, popramo in kuhamo na zmanjšanem ognju, da se paradižniki razpustijo. Na koncu dodamo še sir in baziliko. :P |
|
|
|
||
|
![]()
testenine s šunko, sirom, jajcem in kislo smetano
Prepražiš prešano šunko (v teflonu, brez maščobe). Zmešaš to, nariban sir, jajce, malo kisle smetane in skuhane makarone. Kakih 15-20 minut peci v pečici. |
|
|
|
||
|
![]()
V ponev dam 4 žlice olivnega olja,4 narezane slane filete sardonov,2 žlici zmečkanih kaper,2 olupljena na majhne koščke narezana paradižnika brez pešk,kakšnih 25 razkočiščenih na kolobarčke narezanih oliv,enih 6 nasekljanih česnov,po želji še košček feferona.Na malo močnejšem ognju to pražim približno deset minut,odstavim z ognja in primešam še dve žlici nasekljanega peteršilja.Vse skupaj zlijem na odcejeno al dente kuhano pašto,serviram in potresem z na sveže naribanim parmezanom.:P
|
|
|
|
||
|
![]()
najrajš mam kašne zelenjavne omakce, s precej sira... malo eksperimentiranja, nikol z receptom iz knjige, pač kar imaš v hladilniku... in spresenetljivo vedno uspe... pa začimbe seveda
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Jaz imam pa najrajš na pašti ...omako iz paradjza, bučk pora in zelene leče (ali rjave..ali soje..ali s čičeriko = odvisno od filinga :P )
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Recept omake, ki sem jo včeraj naredila in je bla res dobra:
![]() prepražila sem na čebuli narezane šampinjone, zalila z vodo, dodala mešano zelenjavo (korenček, grah, cvetača, brokoli in koruza), dodala kislo smetano, malo moke, začimbe, peteršilj.... prelila po širokih rezanicih, ter potresla s parmezanom...mmmm ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Ja, pa zdaj sem se spomnila, da sem dala not še dve žlički ekstrakta za gobovo juho ("juha iz vrečke")
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Še en moj recept: popražiš mal čebule, na kocke narezano bučko in zeleno papriko, dodaš še koruzo in kar nekaj ketchapa ter arašidovo maslo. Jst dam še mal vode in začimbe po želji (sol, poper, bazilika,origano). Vse skup fajn premešaš in na vrh te omakce naribaš sir ter ga pustiš da se dobr stopi...na koncu pa hiter vse skup na špagete ali makarone.
Pa dober tek :-) |
|
|
|
||
|
![]()
Zadnje case ma najraj na pasti jajcevce.
To zgleda: narezane in soljene jajcevce preprazim v ponvi in pocakam da dobijo skorjo zlato rumene barve in jih odstranim z ognja. Potem narezem cebulo, preprazim v olivnem olju in dodam svez paradiznik. Zacinim z oribanom, baziliko in koprom, kasneje mu dodam se jajcevce. Cisto na koncu dodam se svez petersilj. |
|
|
|
||
|
![]()
Bučke, paradajz, zelena leča....
Paprika, paradajz, rjava leča..... Na kratko, da ne bom vseh kombinaciji pisala:D : men so dobre vse možne zelenjavne kombinacije, z dodatki leče, soje, čičirike......:P Karkoli samo, da ni kisle smetane zraven! ![]() |
|
|
Značke |
omake, testenine, zanje |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 19:22.