|
||
|
![]()
Oglejte si še:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ice_age Predvsem je zanimivo opazovati nihanja tekom zgodovine. Poskusite zraven vključiti vlogo človeka in primerjati, kako teh zadnjih nekaj let drugače vpliva na podatke, kot v preteklih ciklih, ko človeka še ni bilo. |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
|
||
|
|
||
|
![]()
Vendar, nedvomno, onesnaženost - na daljša obdobja - vseeno prinese svoje... Človek vsekakor ne SME delati vsega, kar hoče - vsaj ODGOVOREN ostaja za SVOJA dejanja... Ali ne?
|
|
|
|
||
|
![]()
Na takšen način je v zgodovini vsak povprečen vrač in šaman napovedoval konec sveta.
|
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Mislim, da tisti, ki vpletate "teorijo kaosa" v AGW mesate vreme s klimo. Slednja je povprecje vremena. Vreme je nepredvidljivo v okvirju obdobji nekaj tednov, klima pa je, kot povprecje vremena, predvidljiva na daljsi rok. "Kratkorocnost" je odvisna od merila. Celo laminarni tok (solski primer linearnosti {v teoriji kaosa}) je v majhnih merilih kaoticen, njegovo povprecno obnasanje pa pac ne. Modeli, s katerimi napovedujemo nadaljno segrevanje imajo drugacna merila, kot modeli vremensih napovedi. Vse ostalo je stvar izkusnje: vreme se da napovedovati precej dobro, ker se ponavlja v rokih, ki jim razvoj modelov lahko hitro sledi. Klima (ki je tudi periodicna) je "prepocasna", da bi lahko z njo empiricno ocenili kvaliteto modelov. Skratka: napovedovati klimatske spremembe na kratki rok (tisocletja) je, kar se modelov tice isto, kot napovedovati vreme na kratki rok (tedni). Vremenski modeli so zaradi izkusnje (in torej popravkov) boljsi. Se bolj na kratko: imamo vec date za vreme, kot za klimo, a to ne pomini, da je klima nepredvidljiva. |
||
|
|
||
|
![]()
Samo poglejmo kako nemogoče je z matematičnim modelom opisati kaos. Če temperatura naraste, naraste tudi količina izhlapele vlage. Več vlage, več oblakov več v vesolje odbite svetlobe. Pa matematično obdelaj to. Pa je še na stotine zamk, ki vplivajo na klimo. Bi moral biti prav Bog, da bi ti uspelo. Verjemi mi, modeli za napoved obnašanja klime so tako nenatančni, da je joj. Še posebej zadnji katastrofični scenariji, ki pravzaprav linearizirajo meritve in upoštevajo zgornjo dobljeno vrednost.
lp |
|
|
|
||
|
![]()
zelo zanimiva diskusija in na nivoju.
če pa zemljo pogledamo z nekega drugega zornega kota, potem lahko zanemarimo neke znanstveno potrjene ali pa nepotrjene trditve in predvidevanja, ker jih delovanje samoregulacijskih procesov živega planeta lahko v hipu ovrže.zemlja teži k ravnovesju. tisti trenutek, ko se ravnovesje na kateremkoli nivoju toliko poruši, da je to za njo moteče, se sprožijo mnogoteri naravni mehanizmi, ki slej ko prej naravno stanje planeta zopet vzpostavijo nazaj. in ta samoregulacijski proces ,vključno z mnoštvom mehaniznov , s katerimi zemlja razpolaga, je nenapovedljiv, nepredvidljiv in inteligenten. mi smo lahko samo v vlogi opazovalcev, in nimamo nobene možnosti vplivanja na procese, saj so ti procesi nujna posledica . naš znanstveni pristop tukaj mora stopiti čez lastne ovirje in vključiti tudi pojem spoznavanja in razumevanja . pustimo napovedovanja prerokovalkam. |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
|
||
|
|
||
|
![]()
Eldarka, več kot 20 let sem živel zraven letališča in niti enkrat nisem doživel ničesar od tega, kar govoriš.
Tudi Air Force 1 nas je obiskal brez pretresov, nekaj dni po meetingu nizozemskih (ergo, natovih) F-16 letal pa so sosedje želi koruzo. |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Po takih preletih in tvorjenju plinastih oblakov pade temperatura v 7 urah tudi za 20stopinj celzija, v zraku se voha smrad po kemikalijah, ...... Politiki trdijo, DA TEGA NI! Izračunano je, da bo zaradi umetnih ohladitev, izvajanih na ta način, umrlo letno najmanj 40 miljonov ljudi! Pa nikomu ništa..... Za to sem zvedel leta 1993. Iskal sem rešitev in jo(ne samo jaz), našel. Ko so prva letala leta1995 "prašila" nebo, smo po celem svetu pričeli uporabljati orgonske topove, s katerimi razbijamo "oblake", očistimo ozračje..... in na ta način ohranjamo lepo modro, čisto nebo. Če te zanima, si lahko pogledaš na youtube. ORGONBOOSTER... LP |
||
|
Značke |
klimatske, mit, spremembe |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Klimatske spremembe velika laž? | Snif | Svet | 72 | 14.02.2012 16:30 |
Spremembe Za BoljŠe Odnose V DruŽini... | Matrix1x | Svet in ljudje | 3 | 10.04.2008 10:23 |
Spremembe pokojninskega zakona | Irina | Slovenija | 120 | 27.07.2007 12:52 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 01:28.