|
||||
|
![]()
[quote=Irina;1216128]
Citat:
Od tu naprej pa ni težko ... Kot sem napisal v neki drugi temi, "nekateri" bi se šli socialo, dokler drugi za to plačujejo ! ![]() |
|||
|
|
||
|
![]()
Mogoče sem naivna in si zato mislim, da bi rada večina delala in prispevala, kakor, da so odvisni od nekih socialnih podpor in donatorjev.
|
|
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
|||
|
![]()
[quote=ereinion777;1216141]
Citat:
![]() |
||
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
|
||
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Citat:
Objavil-a Duko Zakaj naj bi bili državni uradniki "tepci" in kako se "bedasto" molči? Mislim, da ti je jeza zameglila razum. In res, kaj je pri tej stvari narobe? Da bo treba pokojninski sistem spremeniti, nam evropski birokrati trobijo že kar nekaj časa in tudi naši ekonomisti vseh vrst trdijo tako. Nemčija je uvedla starostno mejo za upokojitev 67 let! V bistvu gre za precej preprost izračun in kdor zna računati in ukrepati vsaj za nekaj let naprej, nikakor ni bedak. Ne vidim, zakaj bi nas kdo hotel "striči kot ovce". Osnovni namen, kakor ga vidim jaz, je v tem, da bi zaposleni delali čim dlje, da bi se račun pokojninske blagajne izšel. In pokojnin ne izplačuje "država", kot nekoč, ampak pokojninska blagajna (ZPIZ), ki jo je treba polniti. Seveda pa je treba za tako razumevanje imeti vsaj malo zaupanja v ljudi, ki vodijo javne zadeve in ne v vsakem ukrepu videti zaroto proti vsem, ki se s temi zadevami ne ukvarjajo, ker tega nočejo ali ne znajo. Žal veje iz večine prispevkov na forumu prav tak duh. __________________________________________________ ____________________________________ Da, prav bi bilo, če bi vsak dobil pokojnino iz svojega dela. ![]() Tako pa pri nas dobivajo visoke ( če samo cent več kot jaz ) tisti, ki jim plačujemo- plače in pokojnine. ![]() Ker če nekdo ne proda svojega dela, ne more reči, da prispeva več v blagajno- ker mi samo vrača moj denar, ki ga spet črpa več kot jaz- ker mu po statusu pripada???? Pa ne mi Evrope ali katere koli druge države zraven mešat, ker ni primerjave, oz primerjamo lahko, dejstva so pa drugačna.! __________________ Problem |
|
|
|
|||
|
![]()
[quote=ereinion777;1216141]
Citat:
![]() ![]() |
||
|
|
||
|
![]()
lulčki pa verjamejo nakladanju, da bo blagajna prazna, kot tudi nakladanju, da pokojnine sploh ne bo
![]() dejmo delat do 65.leta in potem crknt ![]() Bistvena budalost predvidenih sprememb je negativna eskalacija v primeru, da greš pred uradno starostjo v penzijo, pa čeprav imaš dovolj delovne dobe ![]() |
|
|
Značke |
pokojninskega, spremembe, zakona |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Morilci mačk in psov ali zloraba živali | doody | Živalski svet | 80 | 15.08.2007 10:33 |
VDSL2 se nam obeta - od 5. marca spremembe | aci | O storitvah | 390 | 08.03.2007 13:25 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 06:31.