|
||
|
![]()
Zanima me, če je že bil kdo na NZ in kak vtis mu je pustila ... je morda že kdo odšel dol na kake bolj 'delavne počitnice' (oz. za dalj časa, ne le na dopust in počitek) - tko, da greš za kake pol leta in da vmes si še denarce služiš - kake so kaj možnosti glede tega?
|
|
|
|
||
|
![]()
Nova zelandija je čudovita in urejena dežela. Predstavljaj si, da bi dali Slovenijo v kemično čistilnico. Spremenili odnos do narave in do soljudi.
|
|
|
|
||
|
![]()
No, to vem ... me mika že dolgo
![]() Sam me pa zanima, tko za dalj časa kako in kaj ... |
|
|
|
||
|
![]()
pridobiti si moraš delovno vizo... potem pa gas in odletiš dol... dežela je prekrasna...ljudje so enkratni... čudovita narava, plaže... in vse kar temu pritiče...
več o tem si preberi na tejle strani: New Zealand na tej strani boš dobil avse mogoče informacije... še nekaj dodatnih informacij iz prve roke pa tukajle! in potem poišči forum, pa ti bojo vse razložili. Lep pozdrav |
|
|
|
||
|
![]()
huh, fajn hvala
![]() p.s.: a to maš tudi ti kake konkretne izkušnje? |
|
|
|
||
|
![]()
Največ možnosti za bivanje v NZ imaš, če se tvoje znanje (izobrazba) navezuje na kateri koli poklic v zdravstvu.
Skušala bom najti (nič ne obljubim) nek naslov. Slovenci tam doli nismo ne vem kako zastopani. Hrvati pa imajo kar močno skupnost, jih je kar nekaj in se ukvarjajo z vinogradništvom. Mogoče bi ti kako pametno informacijo lahko dal vinar iz Goriških brd Kristančič. Lahko pa začneš na Tasmaniji, tam pa vsi poznajo Anko Tasmanko - Slovenko. Tasmanija je še lepša kakor NZ |
|
|
|
||
|
![]()
no, uspela sem še najdet link foruma na Novi Zelandiji (enkrat smo si forumaši od tule privoščili "počitnice v Novi Zelandiji" in jih šli semle malo obiskat):
http://www.backpackerboard.co.nz/forum/index.php mal jih obišči in kaj povprašaj |
|
|
|
||
|
![]()
o, super, najlepša hvala še za tale link
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
na žalost še ne... Planiram pa obisk te dežele v naslenjem letu... nekako proti koncu poletja, oziroma nekako na jesen... dol bo ravno pomlad, kar bo več kot odlično... no seveda pa imaš potem še zelo dobre opise same Nove Zelandije na samotnem planetu... explore pacific in potem klikneš na new zealand in akcija... informacije o tem in onem pa najdeš na tejle strani: kljik in seveda izbereš Australia, oceania and pacific...izbereš New Zealand in voila, vse kar hočeš vedeti imaš na dlani
![]() hehe, upam, da bo tole v pomoč ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
hvala
![]() če bo vse po sreči pičim pozimi dol ... pa magar sam za 1 mesec ![]() |
|
|
Značke |
nova, zelandija |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Poljansko nabrežje - NSVS | Svarun | Dom in družina | 28 | 20.09.2007 16:02 |
Nova verzija: SK 1.2 | admin | SiOL Komunikator | 2 | 24.06.2007 19:49 |
nova vera? | pk | Religija in filozofija | 24 | 28.06.2006 20:42 |
Nova metoda učenja | iri | Izobraževanje in šola | 11 | 27.02.2006 19:47 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 22:19.