Lep pozdrav!
Pred pribl. dvema mesecema so mi stari modem zamenjali za novega Sinope.(Paket internet in telefonija)
Naj razložim situacijo.
Iz modema(vhod1) imam 1UTP kabel speljan na switch in potem iz switcha na 4 računalnike. Na vsakem računalniku se na internet povežem s klikom na povezavo, kjer imam vpisano up. ime in geslo. Ta princip je na starem modemu deloval SUPER, vzpostavljanje je potekalo brez težav in vsi 4je računalniki so bili lahko od enkrat na internetu. Tako da napaka na moji strani praktično ni možna.
Kablovje imam enako razporejeno na novem modemu vendar stvar NE DELUJE! Hkrati sta lahko na internet povezana samo 2 računalnika. Ostala dva pa se ne moreta povezati(Javi napako 678).
Včeraj sem poklical na 080 1000 in razložil situacijo. Gospa je povedala, da bodo nekaj posodobili modem in da naj kasneje probam če bo delovalo. Vendar še slabše, zakuhali so to da se je od takrat naprej lahko povezal samo še 1 računalnik, crknil pa je tudi telefon!
Danes sem zopet poklical in ponovno "posodablanje" modema. Pomagalo je zgolj to da je začel delovati telefon, povezuje pa se še vedno zgolj 1 računalnik. Potem sva naštimala pod(192.168.1.1)>Configuration>Internet da naj bi se modem sam vzpostavljal. To ni nič pomagalo. Gospod je povedal da bo prosil tehnike da bodo odpravili težavo in da me bo malce kasneje poklical nazaj, a me NI poklical!
KAJ SEDAJ!?Vidima da je tudi tukaj na forumu nekaj pomoči 080 tako da pomagajte!!! 4je zaekrat preko telefona niso znali pomagati upam da se bo tukaj našel 1 ki bo znal!
lp, david