|
||
|
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Dejansko je njegova teroija res zelo vprašljiva. Ravno toliko ji verjamem, kot temu, da nas je ustvaril Bog.
|
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
|
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
No ja, obstaja kar nekaj znanstvenih kritik evolucije. |
||
|
|
|||||
|
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
||||
|
|
|||
|
![]() Citat:
Jz nisem veren, to je kot prvo. Nevem kje ti informacija da sem Še manj kot to pa sem rasit ali nacist, nikoli in nikdar nisem bil. Me sploh ne bi motilo če bi imel za sosda indijanca, čeha, bosanca, šveda, črnca, kitjca, japonca, kubanca, aborigina, muislimana, pravoslavca, katolika, jehovo pričo...če bi tudi oni imeli primeren odnos. |
||
|
|
||
|
![]()
VATIKAN - Papež Benedikt XVI. je odpustil glavnega vatikanskega astronoma Georgea Coyna, potem ko je ta nekajkrat javno podvomil o nauku „inteligentnega načrta“, ki ga Sveti sedež podpira zaradi skladnostjo s teorijo kreacionizma.
Papež in Cerkev seveda nista najbolj naklonjena Darwinovi teoriji evolucije, ki trdi, da smo se ljudje in živalske vrste razvijali spontano z mutacijo genov in naravno selekcijo. Benedikt se bolj nagiba k razlagi, kot jo ponuja nauk „inteligentnega načrta“, po katerem procesi naravne selekcije in evolucije niso nastopili spontano, temveč jih je vodila „božja roka“. Coyne ni bil povšeči rimski kuriji Ameriški jezuit George Coyne je odkrit zagovornik Darwinove evolucijske teorije, ki je po njegovem popolnoma združljiva z s krščanstvom. Na mestu glavnega vatikanskega astronoma ga je zamenjal še en jezuit, Argentinec Jose Funes. >> Več glej Dnevnik |
|
|
|
||
|
![]()
Nekatere je pač strah tega da ni nobenega gospodarja v ozadju, ampak je vse plod kaosa...
Če se neb prklanju kdo b po glavi me trplou kako bi vedu kaj sploh delat če neb mi on prepovedvou. Vsakdo nuca gospodarja vsakdo nade mentorja pa če tud je nekoristn nekdo ga uporablat zna. Ah! Gospodar še en zamah. Kako bi sploh pršu čez cesto če ne bi mi kazu pot ab našu si nevesto če ne bi on me daju spat? Vsakdo nuca gospodarja vsakdo najde si boga pa če tud ne ve za čustva nekdo ga rad ima. Ah! Gospodar še en zamah. Za koga bi lahk um'ru če ne bi on biu vse kar mam kako lahko bi se zaniku če ne bi on me učiu lagat. Vsakdo nuca gospodarja vsakdo najde si voditelja pa če tud ne zna lagat in dihat hkrati za nekoga gre lahko umret. Ah! Gospodar še en zamah Da lahko povem to pesem mi je dovolu gospodar ko sem sreču ga v sanjah in mu sebe dau v dar. Vsakdo nuca gospodarja vsakdo najde firerja pa če tud ne ve za nič tud zanga se bo našu bič. Ah! Gospodar še en zamah |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Schwabe-ova teorija o neodvisnem izvoru vrst, Lima de Faria-nova kritika naravne selekcije, Michael Denton-ova kritika darvinizma. |
||
|
|
||||
|
![]() Citat:
![]() Citat:
Lima de Faria zagovarja koncept avtoevolucije, če se prav ne motim. Precej bizarna zadeva. Kot taka bi bila čisto po mojem okusu a kaj, ko nima prav nobene empirične osnove. Že čisto na začetku svoje knjige postavi smelo trditev: "Mehanizem evolucije ni poznan." To enostavno ni res. Mehanizem evolucije je poznan, zelo enostaven in dela. Kup računalniških algoritmov ga uporablja za samoučenje in reševanje problemov. Za nameček pa de Faria vehemento opleta z "neo-Darwinizmom". Kot da bi šel darwinizem v zasluženo pozabo in bi ga kak nebodigatreba že spet potegnil iz naftalina. Michael Denton je eden od mnogih biokemikov ki je zagovarjal kreacionizem, a kot kaže, je šel med zagovornike evolucije. No, v vsakem primeru pa to, da pri Darwinovi teoriji kaka malenkost ne drži, ne dokazuje ničesar. Vsaka znanstvena teorija se razvija skupaj z na novo odkritimi dejstvi. Enako velja tudi za Darwinovo. |
|||
|
Značke |
darwinove, teorije, vodilna, zavračanju, zda |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 10:55.