|
SiOL TV Pripombe, predlogi in vprašanja o SiOL TV, BOX, programskih shemah, kanalih, interaktivnih aplikacijah, videotekah. |
![]() |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Živjo,
Uporabljam Telekomovo kabelsko TV preko optike. Koaksialni kabel je vkljopljen v TV, TV pa je s HDMI kablom povezan na receiver. Telekom oddaja tudi radijske programe. Problem pa je v tem, da moram za poslušanje radisjkih postaj preko kabelske imeti vedno prižgan TV. Zato je moje vprašanje sledeče: ali je možno priklopiti koaksialni kabel (preko spliterja) direktno na antenski vhod receiverja - za sprejem analognih radijskih postaj? Telekom oddaja preko kabelske tako digitalni kot analogni signal - po tej logiki bi moral receiver zaznati radijske frekvence v analognem delu? S tem bi se izognil vsakokratnemu prižiganju TV-ja. Problem je tudi v tem, da mi preko navadne FM antene lovi največ tri postaje... Hvala za info ![]() |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
PS: Kakšen receiver imaš priklopljen na TV s HDMI kablom ? |
||
|
|
||
|
![]()
Hvala za odgovor...tudi sam sem imel v starih časih analogne tehnologije enako narejeno - koaksialec direktno na stolp. Sedaj pa je na istem kablu tako digitalni kot analogni signal in nisem več ziher
![]() Drugače imam ONKYO TX-NR626... |
|
|
|
||
|
![]()
Jaz imam delilnik, iz delilnika pa gre kabel na vtičnico TV/RA , ker imam stolp na drugem koncu. Direktno nisem sprobaval, mislim pa da bi tudi moralo delovati.
|
|
|
|
||
|
![]()
Vtičnica ima verjetno kretnivo za delitev TV in RA signala...
Bom probal direktno, pa sporočim. Skurit verjetno nima kaj ![]() |
|
|
![]() |
Značke |
kabelska, priklop, receiver |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
receiver + subbufer | marklo | Hi-Fi in elektronika | 2 | 02.03.2012 20:46 |
Brezžične Slušalke In Receiver | AwaJoBi | Računalništvo in internet | 6 | 28.12.2009 20:06 |
kabelska tv - samo na optiki? | urbi | O storitvah | 1 | 04.09.2009 14:42 |
Kaj predlagate TRIO? Kabelska? | majstor | O storitvah | 17 | 18.11.2008 10:13 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 14:46.