|
Svet in ljudje psihologija, sociologija, velika vprašanja... |
|
Orodja za teme |
|
|||
|
![]() Citat:
Ok, vse razumem. ![]() Pikado, kljub temu....Meniš, da ni "narava" ustvarila tako, da je večina - množica podrejena manjšini? |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
Lahko nekdo prebere barvo...recimo barvno slep in bo s pomočjo prebranega stavka: "banana je rumena" takoj vedel kakšna je rumena, čeprav je nikoli ni videl... |
||
|
|
||
|
![]()
Teorija pa ne nastane iz nič...tudi za samo teorijo moraš znat igrat inštrument...lahko nekdo postane fizik izključno z branjem...
|
|
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
||
|
|
||
|
![]()
evo se moje prvo mnenje na forumu
![]() Branje nam siri besedni zaklad, spodbuja domisljijo ter spodbuja razmisljanje o stvareh ki jih pac preberes. lp |
|
|
|
||
|
![]()
Ko beremo"dobro" knjigo, se iz nje veliko naučimo, hkrati si širimo besedni zaklad, ki nam pomaga pri komunikaciji z različnimi sloji ljudi-ljudi, ki prihajajo iz različnih življenjskih okolij. Poleg tega je pri našem "branju" pomembna stopnja empatije, ki nas, bolj ko se z glavnim junakom ali neko vsebino zlijemo, nekako popelje v povsem nove svetove. Lahko je pobeg iz realnosti. Nešteto možnosti. Se pa strinjam, da je eno knjigo brati in drugo"razumeti" brano.
Knjiga mene briga! |
|
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Branje je v redu, po drugi strani pa verjamem, da je 90% vsega napisanega bullshit.
Kot je 90% vse muske in filmov bullshit. V glavnem razna berila so pač mediji in nič drugega, kot pa vemo, ne smemo vsemu verjeti kar je objavljeno v medijih in ni vse kvalitetno,..večina je šrota,...so pa tudi izjemna in neverjetna dela, vredna vse pozornosti. Moje sporočilo je torej: beri, seveda beri, vendar izbiraj kvalitetno čtivo Je pa branje po eni strani počivanje,...tisti, ki veliko berejo so zame enostavno lenuhi. ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Branje knjig je zelo pomembno za človeka, saj si s tem razširi svoj besedni zaklad, poveča koncentracijo, razširi domišljijo(vizualna predstavitev okolja, ki ga prebiraš) in podobno.
Žal pa danes mladi ne marajo veliko prebirat knjige, raje visijo na internetu in nabijajo msn, irc in igre ter govorijo spakendraščino in imajo omejen besedni zaklad. Hkrati pa premalo prevajajo sci-fi žanr knjig, najbrž ker se slabo prodaja. Ta žanr(vsaj meni se zdi) ima pravo sušo saj je zelo malo knjig. veliko pa je knjig o sexu, kuhinji, beli tehniki, take knjige pa ne razširijo nobenega obzorja, ampak ga zožajo - vsaj meni se tako zdi. |
|
|
Značke |
branje, mnenju, pomembno, tako, vašem, zakaj |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Zakaj tako visoke cene storitev? | igli | O storitvah | 17 | 02.09.2008 19:32 |
Kdo je po vašem mnenju najboljši evropski košarkar vseh časov ? | www.drazenpetrovic.si | Šport | 48 | 11.02.2008 19:54 |
Verjeti ali (z)Vedeti | galeb | Religija in filozofija | 218 | 25.12.2006 19:50 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 01:41.