|
SiOL Komunikator SiOL komunikator je programska oprema za neposredno sporočanje, ki vam omogoča komuniciranje s prijatelji ali poslovnimi partnerji, z uporabo tekstovnih sporočil, izmenjavo datotek ter IP telefonijo in video klici. Združljiv je z najpopularnejšimi sistemi za neposredno sporočanje, kot so MSN Messenger, Yahoo Messenger, Google talk, Jabber in AIM. |
![]() |
|
Orodja za teme |
|
|||
|
![]() Citat:
A so se zadeve kaj porihtale, tudi sam si lastim omenjeni modem in mi ni še za en ruter nabavljati... In še, ali je kdo poskušal na E90? LPF |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
Jaz imam tudi Nokio E51. VoIP telefonija mi deluje samo reko WLAN omrežij. Preko internetne povezave (GPRS, EDGE, G3....) pa se mi ni uspelo povezati. Je pa zanimivo, da lahko v bolj poseljenih krajih kjer je veliko nezaklenjenih WLAN omrežij, da si enostavno sposodiš enega od njih in kličeš prek VoIP tehnologije. LP |
||
|
|
||
|
![]()
Kaj je nerazumljivo?
E51 na Sinope na telefonu deluje brskanje po internetnih straneh, ne deluje pa VoIP Ko že ravno omenjaš sposojanje odprtih omrežij, a moraš vsakič ko se povežeš na drugo omrežje in želiš vzpostaviti VoIP klic v nastavitvah SIP spremeniti privzeto Wlan omrežje za Sip prijavo. Poskušal sem brez spreminjanja privzetega omrežja, vendar se potem telefon pritožuje da se ne more povezati z omrežjem |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Saj, če se potrudim, potem že razumem kaj si hotel povedati. Glede privzetih WLAN omrežij pa tako. Mene vsakič, ko se hočem povezati z SIOL VoIP, vpraša prek katere dostopne točke se želim povezati. Tam mi da na izbiro tudi, išči WLAN omrežja in potem pač izberem enega. Seveda nezakljenjenega. LP |
||
|
|
||
|
![]()
Nokia E51 povezan z Wlan omrežjem komunikacijskega prehoda Sinope
- brskanje po internetnih straneh deluje - VoIP ne deluje a bo bolje? Zanimivo, da ti ta sistem deluje, meni se ni uspelo tako povezati, pač pa moram vsakič v nastavitvah SIP spremeniti privzeto dostopno točko, da se nanjo poveže. |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Skratka, dobro bi bilo, da bi vsakič, ko bi se hotel registrirati v Siol, dobil na izbiro preko katere dostopne točke to hočem, ne pa da morm popravljati v nastavitvah. V 3G omrežju pa VoIp telefonija deluje prav tako odlično. LP |
||
|
|
||
|
![]()
Meni tudi če je izbran Wlan ne ponudi drugega, ki je trenutno na voljo, pač pa napiše, da se ni mogoče registrirati v storitev
|
|
|
|
||
|
![]()
Imam Nokio E51 iz Simobilove ponudbe. SIP odjemalec se po WIFI uspešno prijavi v sistem, prav tako lahko sprejemam klice, ne morem pa klicati ven. Ko vpišem številko in izberem Možnosti/Pokliči/Internetni klic, dobim sporočilo, da internetna telefonija ni na voljo. Ker so pri SIP ponavadi težave z dohodno dosegljivostjo, še nikoli pa nisem imel težav s klicanjem, sklepam, da imajo te Nokie namerno onemogočeno klicanje po VOIP. Ali morda kdo ve kaj več o tem?
|
|
|
|
||
|
![]()
Kako se pa izvede ta topstopek za Voip telefonijo imam nokio E66 vendar ne znam klicat preko voip.
|
|
|
|
||
|
![]()
schnapsi, nimajo, vsaj e71 (simobil) lepo dela s komunikatorjem. Bom probal par grabov narest in jih prilepit, da boš videl, kako imam jaz. Itak je oboje Symbian.
|
|
|
![]() |
Značke |
komunikator, nastavitve, nokia, siol, voip |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Najbolša izbira mobilnika ...(predlogi, vprašanja) [Brez reklam] | fancy | Mobilna telefonija | 217 | 09.11.2015 12:45 |
SIP nastavitve & SIOL voip | 3tomaz3 | SiOL Komunikator | 53 | 28.12.2012 19:31 |
Nove ponudbe in cene siol storitev | MIKO | O storitvah | 109 | 13.06.2009 13:38 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 23:09.