|
Gospodarstvo podjetništvo, gospodarstvo, borza, finance, denar... |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Očitno se jim ne splača delati zadeve za tak denar! Povsem ekonomska logika!
Pač kupiš kompletno zadevo še 1x ali pa jo ne kupiš več, če se tebi ne splača! ne vem zakaj pogosto komplicirati in delati BUM iz malenkosti! |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
raje plačam nekaj 100€ več kot je dogovorjeno, kot pa da zgubljam čas in denar na sodiščih, za katere vemo kako učinkoviti so. Ne vem kaj naj si mislim..... ![]() |
||
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Tule je sicer govor o Uradu za varstvo potrošnikov, kar pa ni isto kot Zveza potrošnikov Slovenije (ki je društvo in ni na plačilni listi državnega proračuna). Sem članica Zveze, dobivam mesečno revijo VIP (zelo veliko koristnih informacij), kot članica imam tudi možnost pravnih nasvetov ipd. Že nekajkrat v zadnjih 3 letih sem se obrnila nanje zaradi raznih težav s trgovci in obrtniki, vsakič dobila zelo koristne nasvete, vse sem v skladu z njimi uredila v mojo korist. Zveza lahko v posameznih zadevah tudi posreduje v imenu svojega člana, običajno to precej bolj zaleže kot prerekanje kupca s prodajalcem oz. obrtnikom.
Skratka, v takih in podobnih primerih svetujem, da se obrneš na Zvezo potrošnikov. PS. Ne, ne, ne plačujejo me za reklamo, tudi v službi nisem tam in sploh nikogar od vodstva osebno ne poznam ![]() |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Tiste nastavke za električne zobne ščetke, še nekako spregledam, ker gre za izgubo nekaj 10€, pa prodajalci mi obljubljajo da jih bodo naročili že 3 mesece (Spar, Mercator) Nisem želela prej odgovarjati preden ne preberem vseh členov zakona o varstvu potrošnikov, pa mi vseeno ni uspelo "vsega" prebrati, a kljub temu da sem večino prebrala še vedno ne vem kaj lahko storim? Ko sem se pred kratkim oglasila v SINT D.O.O v Škofji loki, in zahtevala da govorim z direktorjem, so se mi trgovke posmehovale in me prepričevale naj se zopet oglasim jutri ob isti uri, tako me že dober mesec vlečejo za nos!! Dobesedno norce brijejo iz strank, če bi imela denar bi ji tožila barabe pokvarjene! prek telefona pa gospoda tudi ni možno priklicati. Nisem pa član zveze potrošnikov itd. ali kakšne podobne institucije, organizacije... |
||
|
|
||
|
![]()
ja, to je meni uspelo, da sem zamenjal izdelek v katerega neobstoječe funkcije me je prodajalec prepričeval - tako da sem želel govoriti s šefom... Drugače pa - če izdelek ne ustreza zagotovilom, magari ustnim, si na dobri poti.
|
|
|
|
||
|
![]()
Jaz sem nastavka za električno ščetko Oral b kupil včeraj v koprskem Mercator hipermarketu. Cena cca 10 € za pakiranje - 2 kosa.
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
verjetno si kupil druge, raven in okrogel nastavek. Tistih za Oral-B Cross action imajo valjasto in okroglo obliko...sem gledala pa nimajo še!
|
|
|
Značke |
potrosnikov, urad, varstvo |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Varstvo otrok (iščem, nudim) [Občasna varstva, brez komercialnih oglasov] | jannick | Dom in družina | 222 | 03.12.2017 00:04 |
Pomoč-otrok, ločitev, varstvo otroka... | Pablo | Dom in družina | 24 | 07.09.2007 12:52 |
Slovenci in nataliteta | Knez | Slovenija | 230 | 27.11.2006 16:34 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 17:07.