|
Računalništvo in internet internet, hardware, software ... |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Pozdravljeni!
Nujno potrebujem razlago oz. formulo, ki bi v excelu rešila moj problem. Zadeva je sledeča: imam dva stolpca, levi del je opisni, desni pa številčni. Rad bi, da bi mi na določenem mestu seštevalo vse številke (iz desnega stoplca), ki bi se ujemale z opisnim (torej levim) stolpcem oz. pogoju, ki bi ga določil. Primer: stolpec A B FILE 5 FILE 5 JAPI 4 FILE 1 BIKE 8 LIMA 4 LIMA 2 BIKE 9 JAPI 10 FILE 5 FILE 7 FILE 4 Torej, če povzamem: kako izdelati formulo, ki mi bo v nekem polju izračunala vsoto vseh števil, ki se v levem stolpcu nanašajo na besedo FILE. Hvala in LP![/size] |
|
|
|
||
|
![]()
Uporabi funkcijo SUMIF: =SUMIF(A1:A12;"=FILE";B1:B12)
|
|
|
|
||
|
![]()
super, hvala!!!
še eno vprašanje: Primer: imamo podatke z imeni (FILE, JAPI, LIMA, BIKE.... nekateri se pojavljajo večkrat), no in ko v stolpec zraven enega od teh imen napišem datum (datum rešitve zadeve) , pomeni, da je ta zadeva rešena. Katero formulo oz. funkcijo moram za to uporabiti? stolpec A B FILE 1.2.08 FILE 1.2.08 JAPI FILE BIKE LIMA 1.2.08 LIMA 1.2.08 BIKE JAPI FILE 1.2.08 FILE FILE Če povzamem: kako bi izgledala funkcija, ki bi iz konkretnega primera ugotovila npr. da je zadeva FILE rešena v treh primerih. Še enkrat hvala! |
|
|
|
||
|
![]()
Vtipkaj tole in potrdi s Ctrl+Shift+Enter, da dobiš array formulo: =SUM(IF((A1:A12="FILE")*(ISBLANK(B1:B12)=FALSE);1; 0))
|
|
|
|
||
|
![]()
oj!
ne gre, napiše #VALUE! a se tukaj mogoče uporablja kakšna funkcija iz "ogledi in sklici", ki ima v sebi besedo LOOKUP? LP! |
|
|
|
||
|
![]()
Nimam pojma, lookup ne znam uporabljat. Si uporabil Ctrl+Shift+Enter? Pogooglaj "array formulas excel".
|
|
|
|
||
|
![]()
ja, bo treba strička gugla vprašat. vseeno hvala!
|
|
|
Značke |
–, excela, nujno, vprašanje |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Vprašanje Za Siol Team | HeavenCry | O storitvah | 42 | 30.08.2007 19:19 |
Vprašanje nazaj | Kahla | Prosti čas in igre | 70 | 07.08.2007 19:46 |
res nujno imeti telefon? | ZDENA | SiOL TV | 3 | 20.02.2007 13:53 |
Je drugi STB res nujno potreben? | HroSCeK | SiOL TV | 9 | 06.02.2007 23:34 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 16:53.