|
||
|
![]()
V paketu Windows VISTA UZltimate sm dobil oba DVDja (64, 32) Zdej sm si tut kupu en Core2 Quad procesor, pa me zanima, al se mi splača naložit 64bit verzijo al ne.
Kuko je tm s programi? Kaj če nek program ni pisan za 64bit, kaj pol? A ga lahko zaženem? Na 64bit verzije se ne spoznam kej dost.... Če mi na kratko lohk opišete prednosti/slabosti 64bit vezije.... |
|
|
|
||
|
![]()
Jst se tud ne spoznam na 64-bit ampak vem, da če je OS 64-bit morajo bit tud vsi programo 64-bitni.
Mimogrede, kaj mi lahko nekdo pove kakšna je sploh razlika med 32 in 64 bitnimi OS. |
|
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
64 bitno naslavljanje, in če gor daš 32 bitni program bo program izkoristil le pol naslavljanja v registru. Torej če rabi 128 bitov v registru zafila 4 64 bitne "celice" v registru. Če je pa 64 biten pa zafila samo dve 74 bitni celici. To ti tudi pove razliko med 64 in 32 bitnimi OSi. |
||
|
|
||
|
![]()
Kaj se čem hecat.
![]() ![]() |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
|
||
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Če sem pravilno razumel, na npr. AMD-jevih procesorjih MORA biti instalirana XP 64 bitna verzija windowsov.
Na VSEH ostalih pa 32 bitna?? Če na AMD ne instaliral 64 bi delal počasneje?? kje pa lahko pogledam katero verzijo imam? |
|
|
Značke |
32bit, 64bit |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 14:01.