|
||
|
![]()
Podelili so britanske bafte. Odebeljeni so seveda zmagovalci. Pri igralskih kategorijah se bodo oskarji pomoje kar ponovili, za film pa tudi upam, da se bodo.
Best Film Slumdog Millionaire The Curious Case of Benjamin Button Frost/Nixon Milk The Reader Best Actor Mickey Rourke for The Wrestler Frank Langella for Frost/Nixon Dev Patel for Slumdog Millionaire Sean Penn for Milk Brad Pitt for The Curious Case of Benjamin Button Best Actress Kate Winslet for The Reader Angelina Jolie for Changeling Kristin Scott Thomas for Il y a longtemps que je t'aime Meryl Streep for Doubt Kate Winslet for Revolutionary Road Best Supporting Actor Heath Ledger for The Dark Knight Robert Downey Jr. for Tropic Thunder Brendan Gleeson for In Bruges Philip Seymour Hoffman for Doubt Brad Pitt for Burn After Reading Best Supporting Actress Penélope Cruz for Vicky Cristina Barcelona Amy Adams for Doubt Freida Pinto for Slumdog Millionaire Tilda Swinton for Burn After Reading Marisa Tomei for The Wrestler David Lean Award for Achievement in Direction Danny Boyle for Slumdog Millionaire Stephen Daldry for The Reader Clint Eastwood for Changeling David Fincher for The Curious Case of Benjamin Button Ron Howard for Frost/Nixon Best Screenplay (Original) In Bruges (2008): Martin McDonagh Burn After Reading (2008): Joel Coen, Ethan Coen Changeling (2008): J. Michael Straczynski Il y a longtemps que je t'aime (2008): Philippe Claudel Milk (2008): Dustin Lance Black Best Screenplay (Adapted) Slumdog Millionaire (2008): Simon Beaufoy The Curious Case of Benjamin Button (2008): Eric Roth Frost/Nixon (2008): Peter Morgan The Reader (2008): David Hare Revolutionary Road (2008): Justin Haythe |
|
|
|
||
|
![]()
Po ogledu parih oskarjevskih filmov bi se strinjala s tvojimi napovedmi, čeprav bi jst gospo Winslet ignorirala. S svojim smrkanjem, poudarjanjem, kako je že leta in leta samo poraženka in nikoli zmagovalka, je pokazala, da je kljub izvrstnim igralskimi sposobnostmi zelo nadležno bitje, ki je vsekakor ne bi hotla met na odru pri zahvalnih govorih.
Sicer si pa Slumdog miljonar več kot zasluži oskarja za najboljši film. |
|
|
|
||
|
![]()
a smrka, al kaj? nisem opazila kakšnega večjega jamranja, je pa zagotovo, da jo novinarji nenehno sprašujejo o tem in nekaj pač mora reči. kolikor sem razumela, je njena prevladujoča izjava to, da je čudovito biti nominiran, ampak da ji valda ne visi dol, če ne dobi nagrade.
![]() sicer se pa strinjam, Slumdog all the way, sploh v tej konkurenci ... |
|
|
|
||
|
![]()
No, to, da širni publiki razlaga, kako je natrenirala izraz na obrazu kot poraženka, mi ni neki okusno (v vsaki šali je nekaj resnice
![]() ![]() Hm, ja, konkurence praktično pri najboljšem filmu leta ni, tudi na splošno gledano je pomojem mnenju pri holivudskih oskarjevskih filmih letos težko zaznati kakšen posebno dober film. |
|
|
|
||
|
![]()
Pogledala sem si vse nominirane filme za best picture, še vedno navijam za Slumdog Millionaire in Milk. V drugi vrsti sta Frost/Nixon in The Reader, Benjamin Button je pa še vedno dolgočasen in dojajno pozabljiv.
Žal mi je, da je Kate nominiranna za Readerja ne pa za Revolutionary Road. Saj ona je vedno dobra, ampak oskarja bi ji raje dala za kakšno drugo odlično vlogo. |
|
|
|
||
|
![]()
Pogledala sem še Doubt in ugotovila, da je v bistvu precej dober film. Vsekakor bi ga nominirala pred BB in Readerjem
![]() za stransko vlogo pa Amy ali Viola all the way! ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
oskarji so podeljeni. not that anyone cares, but still ...
Best Motion Picture of the Year The Curious Case of Benjamin Button Frost/Nixon Milk The Reader Slumdog Millionaire Best Performance by an Actor in a Leading Role Richard Jenkins for The Visitor Frank Langella for Frost/Nixon Sean Penn for Milk Brad Pitt for The Curious Case of Benjamin Button Mickey Rourke for The Wrestler Best Performance by an Actress in a Leading Role Anne Hathaway for Rachel Getting Married Angelina Jolie for Changeling Melissa Leo for Frozen River Meryl Streep for Doubt Kate Winslet for The Reader Best Performance by an Actor in a Supporting Role Josh Brolin for Milk Robert Downey Jr. for Tropic Thunder Philip Seymour Hoffman for Doubt Heath Ledger for The Dark Knight Michael Shannon for Revolutionary Road Best Performance by an Actress in a Supporting Role Amy Adams for Doubt Penélope Cruz for Vicky Cristina Barcelona Viola Davis for Doubt Taraji P. Henson for The Curious Case of Benjamin Button Best Achievement in Directing Danny Boyle for Slumdog Millionaire Stephen Daldry for The Reader David Fincher for The Curious Case of Benjamin Button Ron Howard for Frost/Nixon Gus Van Sant for Milk Best Writing, Screenplay Written Directly for the Screen Frozen River: Courtney Hunt Happy-Go-Lucky: Mike Leigh In Bruges: Martin McDonagh Milk: Dustin Lance Black WALL·E: Andrew Stanton, Pete Docter, Jim Reardon Best Writing, Screenplay Based on Material Previously Produced or Published The Curious Case of Benjamin Button: Eric Roth, Robin Swicord Doubt: John Patrick Shanley Frost/Nixon: Peter Morgan The Reader: David Hare Slumdog Millionaire: Simon Beaufoy |
|
|
|
||
|
![]()
Ohhh, but we do care
![]() Srečna sem za Seana Penna ter seveda za Milijonarja (kako so bli luštna skupinica, še mali Jamal je prišel v LA, iiiiii), Winsletovi se na žalost ni bilo moč izogniti, prav tako ne Heathu, čeprav je bilo spet izredno ganljivo in solzo-izpustijajoče. Presenečena sem za tuji film, pričakovala sem Baširja, dobili pa smo Sank-you-ja ![]() Ne morem se pritoževati, mogoče le pri Kate, ker je tako zelo ne prebavljam ![]() Zmaga pa itak Ben Stiller ![]() ![]() ![]() |
|
|
Značke |
2009, oskarji |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
BitDefender Internet Security 2009 | robida | Računalništvo in internet | 65 | 01.09.2009 14:07 |
Kaspersky Internet Security | luky | Računalništvo in internet | 10 | 06.06.2008 12:29 |
Oskarji 2008 | baksus | Filmi | 76 | 12.03.2008 21:08 |
Oskarji 2007 & ostale nagrade | D' Andre | Filmi | 267 | 03.03.2007 10:55 |
Oskarji 2006 | zigamilek | Filmi | 435 | 27.03.2006 17:21 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 11:29.