|
SiOL Komunikator SiOL komunikator je programska oprema za neposredno sporočanje, ki vam omogoča komuniciranje s prijatelji ali poslovnimi partnerji, z uporabo tekstovnih sporočil, izmenjavo datotek ter IP telefonijo in video klici. Združljiv je z najpopularnejšimi sistemi za neposredno sporočanje, kot so MSN Messenger, Yahoo Messenger, Google talk, Jabber in AIM. |
![]() |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Glede na to da tukaj nudite "uradno podporo" za siol kominukator
bi rad izvedel točno potrebne nastavitve za povezavo sip trunka z siolovo storitvijo. lp |
|
|
|
||
|
![]()
101. napisano tukaj:
Upr. ime - številka brez 0 Geslo - ******** Registrar - voip.siol.net Proxy in stun pusti (sta pa voip.siol.net in stun.siol.net). Ostalo poišči v siol_sc_config_eyeball4.xml. Moral boš namestiti tisti njihov programček, da prideš do tega fileja. |
|
|
|
||
|
![]()
to velja, če želim uporabiti števiko od Komunikatorja.
A je možno uporabiti tisto številko, ki je trenutno vezana na modem in jo ne uporabljam? Kakšno je geslo v tem primeru? Verjetno mi morajo tudi številko izbrisat iz modema? |
|
|
|
||
|
![]()
"Fiksna" številka" (server je voip2.siol) je lahko le na modemu. Komunikator številko pa lahko uporabite na mobitelu, računalniku, sip telefonu in zanjo velja ravno obratno- ne more biti registrana na modem.
VoIP telefonija ima strežnik voip2.siol Komunikator številka pa ima strežnik voip.siol.net (port 5060). |
|
|
|
||
|
![]()
Hvala za odgovor!
Torej je tista številka na modemu nekako "izgubljena" saj je PSTN aparatom vsaj pri meni odzvonilo. A je možno obe številki zamenjat? Se pravi komunikator številka na modem in obratno. Lep pozdrav! |
|
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
|
||
|
|
||
|
![]()
Odgovor sem v prvo razumel, kot to, da mora biti ena številka obvezno na modemu in se jo uporablja za PSTN telefon prikloplen na modem, vseskupaj pa gre prek voip2.siol.net. Druga, komunikator številka, je pa uporabna na vse ostale načine...
V drugem vprašanju pa me je zanimalo, če je možno to številko, ki je zapečena na modemu zamenjati s tisto za komunikator(enkraten poseg). Situacija bi bila taka, da bi prenesel številko stare mame na Siol. To številko običajno aktivirate za Komunikatorja, kot sem bral. Bi jo pa rad uporabil za PSTN telefon prek Sagem modema za staro mamo, če že ne morem obeh številk uporabljati za pravo IP telefonijo. To bi pa ja moralo biti možno....? |
|
|
|
||
|
![]()
Verjetno bi lahko na novem Sinope R2 registriral voip2.siol preko wireless dela nastavljenega na voice, če bi seveda vedel geslo, kar pa ne veš in ti ne bodo povedali, razen če imaš A580IP aparat.
|
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
...uporabi na mobitelu!!!!!!!!!!!! Hvala Igor |
||
|
![]() |
Značke |
nastavitve, siol, sip, voip |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
NOKIA SIOL KOMUNIKATOR VoIP NASTAVITVE | jrobic | SiOL Komunikator | 32 | 22.01.2011 22:53 |
Nove ponudbe in cene siol storitev | MIKO | O storitvah | 109 | 13.06.2009 13:38 |
SIOL TV povezava TV in VCR | deepsplash | SiOL TV | 0 | 26.11.2006 01:22 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 07:37.