|
||
|
![]()
Do interneta dostopam brezžično preko modema (siol) v družinski hiši. TV signal pa tudi brezžično preko sistema Ruckus...Računalnik (prenosni) in TV se nahajata v prvem nadstropju v hiši.Modem in oddajni ruckus pa v pritličju. Smo bolj na samem, samo tri hiše...TV dela preko ruckusa čist lepo...z internetom pa so čedalje večji problemi...ker smo šele pred dvema tednoma bili priklopljeni na linijo, smo v tem enomesečnem "free" obdobju.Sedaj je paket 4mb, odločili pa se bomo sigurno za 10mb. Internet je nekaj časa deloval dobro, z občasnimi prekinitvami. Sedaj pa ga kar naenkrat zmanjka in ga ni (brezžičnega) tudi po dve uri...potem se spet pojavi za pol ure in tako dalje...Laptopa sem danes odnesel v pritličje hiše v prostor, kjer je tudi modem in je deloval normalno. Nato sem se premaknil v sosednji prostor in je že začelo prekinjat. Ko sem laptopa odnesel nazaj v prvo nadstropje, je internet nekaj minut bil, nato pa spet šel...Očitno je nekaj narobe z modemom? Zanimivo, ker prvih nekaj dni je internet (brezžični) delal normalno...Menjat modem ali kupit en navadni router ter ga priklopit na modem? Težave z brezž. internetom so ne glede na obremenjenost ( 2tv + 2 rač., ali samo 1 računalnik na netu...) Zanimivo, ker sosed ima enak modem 50 m stran in mi omrežje njegovo najde (on že ima 10mb paket...), vendar je zaščiten z geslom (samo za info). Moj modem je pa 2 m zračne linije pod mano, pa tema...
Hvala za morebiten nasvet in lep pozdrav |
|
|
|
||
|
![]()
Pozdravljeni,
v vašem primeru lahko prihaja do kakšnih medsebojnih motenj v delovanju med modemu in brezžičnim sistemom Ruckus. Za začetek lahko poizkusimo s kakšnimi spremembami v nastavitvah brezžičnega omrežja na modemu. Prosim, če nam še prek zasebnega sporočila posredujete vaše uporabniško ime. Lep pozdrav, Sebastjan |
|
|
|
||
|
![]()
Da ne odpiram nove teme bom v tej napisal o problemu,z brezžično povezavo.
In sicer imam problem z kartico Broadkom 4313GN 802.11b.g.n,ki se nahaja v prenosniku HP 625. Omenjena kartica se enkrat poveže normalno na siolove naprave,Edimax AP,čez dan ali dva pa ne. Enako je z USB Donglom na drugi lokaciji,oba prenosnika sta Hp in se normalno povezujeta na ostale naprave recimo Linksys wrt 54gl. Delujeta tudi normalno če v prenosnika vstavim Edimax nLite Wireless Adapter,se takoj povežeta na omenjene naprave Edimax AP in USB Dongle. V čem bi lahko bila težava,gonilniki so najnovejši. Lp |
|
|
|
||
|
![]()
Pozdravljeni,
ste že poizkusili s spremembami nastavitev brezžičnega omrežja na dostopni točki. Mogoče sprememba kanala, tipa enkripcije? Lep pozdrav, Sebastjan |
|
|
|
||
|
![]()
Vse to sem poskusil brez uspeha enostavno mrežna pridobi zunanji ip naslov in se tisti dan ne poveže in kot sem omenil je problem samo z siol napravami .
|
|
|
|
||
|
![]()
Morda še določite na modemu, da pridobiva brezžična mrežna kartica vedno enak lokalni IP naslov.
lp Mitja |
|
|
![]() |
Značke |
internet, težave, wifi |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Težave WiFi | mglazer | Računalništvo in internet | 7 | 18.01.2012 21:42 |
Instant internet in WiFi | yoco007 | Računalništvo in internet | 13 | 10.01.2012 05:50 |
Težave - SiOL Internet - Cisco Linksys RV4000 | faca5 | O storitvah | 2 | 11.06.2010 22:34 |
Povezava mobitela E51 na internet preko sinope 568 wifi | tv2 | Tehnična pomoč | 7 | 14.12.2008 13:03 |
težave z internet povezavo | modelko | Tehnična pomoč | 17 | 03.03.2007 09:27 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 08:32.