|
Mobilna telefonija mobilna telefonija in tehnologija |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Rad bi napisal eno aplikacijo za mobilni telefon (Sony Ericsson w800i in druge, ki razumejo enako, kot ta telefon). Problem je v tem, da v Javi kot Javi nisem prevec domac. Morda kdo ve, ali bi se dalo aplikacijo razviti z ASP.NET orodji, po moznosti v C#. Aplikacijo bi sestavljala manjsa baza podatkov (formata baze se nisem izbral, mogoce s pomocjo XML...) in uporabniski vmesnik, po moznosti zasnovan v XHTML in ASP.NETu (za izmenjavanje podatkov z bazo).
K uporabi XHTMLja se nagibam predvsem zato, ker bi na terenu zbiral podatke in jih vnasal v mobilni telefon, doma pa bi imel na PCju celotno bazo podatkov, kamor bi `pretakal' pridobljene informacije. Kakrsnekoli izkusnje o razvoju aplikacij za telefone dobrodosle. |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Aja, a to razvijas za Windows mobile al Symbian? |
||
|
|
||
|
![]()
Mislim, da ne za eno, ne za drugo. Sploh mi ne uspe najti podatka, kaj tocno poganja SE w800i...
Na idejo sem prisel, ko sem se neki igral s .NETom in nasel moznost za razvoj aplikacij za GSM... Zdej tocno kateri HTML in okrog njega nametane kratice bi bile primerne, je pa se tezje zgruntati... |
|
|
|
||
|
![]()
na serverju imaš aplikacijo v .net ali kateremkoli jeziku hočeš, katerokoli bazo hočeš
potem imaš pa še nek "information server", ki podatke streže v formatu wml, ali xhtml, če ti je vseeno za starejše telefone |
|
|
|
||
|
![]()
o razvijanju aplikacij pojma nimam, mogoce ti bojo pa prou prsli teli podatki
![]() http://www.mobitel.si/slo/Ponudba/GS...jajAparata.asp wap 2.0 xhtml, wap 1.2.1. edit: zakaj noce celga url-ja pokazat?? no, sej k odpres, ti na konc pokaze kaj manka... |
|
|
|
||
|
![]()
To to to. Hvala popka in cvetlicni. Se cas morm najt
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
ena zanimiva povezava http://newlc.com/
|
|
|
|
||
|
![]()
Ne vem, ce ma w800i Symbian
|
|
|
|
||
|
![]()
nima...sam P serije sonyericssonov to majo, oz. se da nadgradit
|
|
|
|
||
|
![]()
Nova generacija od sonyericsson w in m ima Symbian™ OS
|
|
|
Značke |
aplikacije, gsm, razvoj, telefon |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 20:46.