|
SiOL TV Pripombe, predlogi in vprašanja o SiOL TV, BOX, programskih shemah, kanalih, interaktivnih aplikacijah, videotekah. |
![]() |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Pozdravljeni !
Kakšnih 14 dni imamo sedaj TRiO paket in en STB priklopljen na TV. Slika pa na vseh programih večkrat dnevno za par sekund zmrzne. Sem klical na 0801000 in vprašal za nasvet. Nekaj so preverjali in baje je prenos ODLIČEN in z modemom in v centali vse OK. Lahko pa bi bila težava s kablom. Imamo 15m od Modema do STBja. Mojster na 0801000 je rekel, da za 15m potrebujem nek boljši kabel. Ker bi resnično rad naredil vse iz moje strani, da bi bila slika vredu bi šel jutri kupit nov kabel. Torej rabim 12-15m kabla. Kakšen kabel naj kupim, da bo NAJBOLJŠI in bodo lahko vse napake zaradi kabla odpišem. Mogoče še kje tak kabel kupiti v MB. Hvala in LP Blond |
|
|
|
||
|
![]()
Blond predvidevam, da uporabljaš UTP kabel od modema do STB-ja. Jaz osebno ga imam 40m pa ni nobene panike. Predno kupuješ nov kabel prinesi TV do modema ga tam priklopi in stesteraj pa boš videl, če je kaj bolje potem kupi kabel. Samo mislim, da ni problem kabel.
|
|
|
|
||
|
![]()
Kaj bi pa po tvojem lahko bil problem ?
|
|
|
|
||
|
![]()
Linija. Operaterji se vedno zglasujejo na dolžine kabla. Zato predno karkoli investiraš probaj narediti tako kot sem ti rekel pa boš najbolje videl, če je res problem v kablu.
|
|
|
|
||
|
![]()
Za priklop STBja veljajo ista pravila kot za vso drugo omrežno opremo. Sam imam en Siol TV priklopljen na blizu 60m kabla stem da sta vmes 2 switcha in vse dela bp
|
|
|
|
||
|
![]()
Na 0801000 mi je govoril o boljšem in slabšem kablu.
Torej kateri kabel je najboljši za daljše povezave? UTP? STP? še mogoče kak drug ? Blond |
|
|
|
||
|
![]()
FTP
Samo za tiste 4Mbps je vseeno :=) |
|
|
|
||
|
![]()
torej so po kvaliteti ti kabli nekak tak UTP, STP in FTP.
A mogoče kdo ve kje v MB bi se dalo to kupit ? Ali pa imajo to v vseh trgovinah z kabli ali pa v računalniških trgovinah? |
|
|
|
||
|
![]()
v računalniških trgovinah je ponavadi stem bolj tako -tako, imajo pa trgovine z elektromaterialom pa kakšen big bang etc...
pa če kupuješ kupi FTP in stvar je rešena, potem potrebuješ še konektorje in klešče za pritrditev le teh |
|
|
|
||
|
![]()
Blond testiraj tako kot sem napisal pa ne meči zastonj denarja čez okno.
|
|
|
![]() |
Značke |
kabel, stb |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Kako dolg je lahko kabel do modema? | mazho | Tehnična pomoč | 3 | 01.02.2007 17:31 |
Kabel za telefon | Oberst | Tehnična pomoč | 3 | 17.09.2006 20:45 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 10:07.