Nazaj   Siol.net forumi > Multimediji > Računalništvo in internet

Računalništvo in internet internet, hardware, software ...

 
 
Orodja za teme
  #111  
Staro 21.11.2006, 22:51
rockstar1707 Uporabnik rockstar1707 ni prijavljen
Moderator
Član od: May 2004
Sporočila: 59
Privzeto Re: [moja] Šola oblikovanja spletnih strani

dobeseden prevod: Machine maintenance of equipment and making of stainless steel installations

Najbrz pa to ni ravno najboljsi prevod :S
  #112  
Staro 26.11.2006, 17:53
amaze646 Uporabnik amaze646 ni prijavljen
Odvisnik
Prikazne slike uporabnika/ce amaze646
Član od: Dec 2001
Naslov: Itq ne ves kje je to.
Sporočila: 10.558
Privzeto Re: [moja] Šola oblikovanja spletnih strani

Pozdravljeni spet

Imam dvoje vprasanj in sicer, zakaj mi stran, ki sem jo naredil v firefoxu in drugih brskalnikih prikaze normalno, ko pa jo odprem v IE pa pride vse drugace. Meni imam narejen z flashom. Ko odprem stran v mozzili je vse ql, ko pa v IE pa se okoli menija naredi okvircek in pojavi se napis
click to activate and use this control. Ali je mozno narediti to tako, da ko bo gost ki uporablja IE prisel na to stran, da te obrobe ne bo? Potem se imam vprasanje glede plasti. Imam narejeno animacjio in sicer napis ki pade v okvircek in se postavi na zeljen polozaj. Opazil pa sem da v IE okvircek gre preko in pride izven tabele. Isto je v mozzili ce odstranim okno za zaznamke. Kako se lahko dolocena plast fiksira?
__________________
My World ...
  #113  
Staro 28.11.2006, 12:14
redkoenig Uporabnik redkoenig ni prijavljen
Novinec
Član od: Nov 2006
Sporočila: 4
Privzeto Re: [moja] Šola oblikovanja spletnih strani

Citat:
Objavil-a amaze646
Pozdravljeni spet

Imam dvoje vprasanj in sicer, zakaj mi stran, ki sem jo naredil v firefoxu in drugih brskalnikih prikaze normalno, ko pa jo odprem v IE pa pride vse drugace. Meni imam narejen z flashom. Ko odprem stran v mozzili je vse ql, ko pa v IE pa se okoli menija naredi okvircek in pojavi se napis
click to activate and use this control. Ali je mozno narediti to tako, da ko bo gost ki uporablja IE prisel na to stran, da te obrobe ne bo? Potem se imam vprasanje glede plasti. Imam narejeno animacjio in sicer napis ki pade v okvircek in se postavi na zeljen polozaj. Opazil pa sem da v IE okvircek gre preko in pride izven tabele. Isto je v mozzili ce odstranim okno za zaznamke. Kako se lahko dolocena plast fiksira?
FireFox in IE imata vsak nekaj svojih for, ki delajo v enem v drugem pa ne. Najbolje je da narediš stran s čistim HTMLjem in jo validiras na W3Cju. Če boš uporabljal samo standardne elemente ti bo enako pokazalo v obeh brskalnikih. Drugače si lahko prebereš tudi napotke za oblikovanje dobre spletne strani ali pa navodila, kako izdelati dobro spletno stran za Google.

Kar se tiče Flasha v IEju se da to "bedarijo" rešiti z uporabo javascripta, tko da z njim nalovdaš flash kodo v HTML in pol ti ne bo težil s tem "activate.."
  #114  
Staro 28.11.2006, 13:52
milan1 Uporabnik milan1 ni prijavljen
Novinec
Prikazne slike uporabnika/ce milan1
Član od: Nov 2006
Naslov: Štajerc
Sporočila: 61
Privzeto Spletne strani (potrebujem pomoč!)

Živijo! Imam 10 MB spletniga prostora, sem uporabnik ADSLja, in sem ta prostor kot vsak uporabnik dobil. Sedaj me pa zanima, če veste za kak program, za ustvarjanje spletni strani (spletnika nočem uporabljati). Prosim, napišite mi nekaj enostavnh programov (ENOSTAVNIH ZA UPORABO ), in linke za download.
Hvala!
__________________
Vsi smo angeli z eno perutjo, zato lahko letimo le objeti...
  #115  
Staro 28.11.2006, 23:08
amaze646 Uporabnik amaze646 ni prijavljen
Odvisnik
Prikazne slike uporabnika/ce amaze646
Član od: Dec 2001
Naslov: Itq ne ves kje je to.
Sporočila: 10.558
Privzeto Re: [moja] Šola oblikovanja spletnih strani

redkoenig hvala za odgovor. Bil si zelo koristen . Tisto "bedarijo" sem odpravil z javascriptom.
__________________
My World ...
  #116  
Staro 29.11.2006, 17:13
milan1 Uporabnik milan1 ni prijavljen
Novinec
Prikazne slike uporabnika/ce milan1
Član od: Nov 2006
Naslov: Štajerc
Sporočila: 61
Wink My own website

Prosim, navedite mi kakšen enostaven program za ustvarjanje spletnih strani. Naj bo enostaven (kakor siolov spletnik), vendar spletnika nočem uporabljat.

HVALA!

:D :D :D :D :D :D :D :D
__________________
Vsi smo angeli z eno perutjo, zato lahko letimo le objeti...
  #117  
Staro 30.11.2006, 15:37
mckeky Uporabnik mckeky ni prijavljen
Uporabnik
Prikazne slike uporabnika/ce mckeky
Član od: Jul 2004
Sporočila: 752
Privzeto Spletna stran

Pozdravljeni!

Rad bi naredil PREPROSTO spletno stran.. In če bi si kdo hotel uzeti mal časa zame, ter mi pomagat bi bil zelo vesel.
Bol kot ne bi to počel prvič(razen mal sem se "igral" z officovim publisherjem), ker pač nikoli nisem imel razloga za to....

Najprej me zanima kateri programček bi bil primeren za začetnike???Mogoče Macromedia Dreamweaver MX2004
ali je pa je že kr kak publisher dovolj za tako???

Potreboval bi malo navodil prosim če se komu da in na kaj moram biti pozoren....

Če pa mi uspe bi nato prosil še za pomoč kako zadevo uplowdati, da jo lahko nato obiskujeje folk???Mogoče je kje kakšen brezplačen prostor za manjše zadeve????
Če ne bi jo pač uplowdal na "prostorček" ,ki mi ga nudi siol brezplačno... -kako bi jo uplowdal sem, da se bo prikazala ko napisem link http://freeweb.siol.net/up.ime/ ??????

aha.... sem pogruntal... nisem vedel da moram stran poimenovat index...

Hvala u naprej!
__________________
lp, cle-man

Nazadnje uredil mckeky : 30.11.2006 ob 19:59.
  #118  
Staro 01.12.2006, 19:37
chaser Uporabnik chaser ni prijavljen
Moderator
Član od: Dec 2004
Sporočila: 4.060
Privzeto Re: [moja] Šola oblikovanja spletnih strani

Če bi vprašal kakšen se nam zdi, bi ti odgovoril - nepotreben.
__________________
If You Can Hold A Gun You're Not Dead
  #119  
Staro 01.12.2006, 20:47
Balonar Uporabnik Balonar ni prijavljen
Uporabnik
Prikazne slike uporabnika/ce Balonar
Član od: Jan 2003
Sporočila: 797
Privzeto Re: [moja] Šola oblikovanja spletnih strani

in v čem se vajina foruma razlikujeta od milijontavznt ostalih?
__________________
--------------------------------
Bolje ispasti budala nego iz balona
  #120  
Staro 04.12.2006, 00:23
mckeky Uporabnik mckeky ni prijavljen
Uporabnik
Prikazne slike uporabnika/ce mckeky
Član od: Jul 2004
Sporočila: 752
Privzeto Re: [moja] Šola oblikovanja spletnih strani

A mi lahko prosim nekdo pomaga.... gre se za muziko (zvok), ki awtomatsko spila v odzadju ko odpres stran.
Taka varianta:

<bgsound src="index_files/sound266.mid" loop=1>

Fajn lavfa v primeru da je brskalnik IE, v firefoxu pa je tisina ...
Mogoce kdo helpaw mi???
__________________
lp, cle-man
 

Značke
moja, oblikovanja, spletna, spletnih, stran, strani, Šola

Orodja za teme

Dovoljenja
Novih tem ne moreš odpirati
Odgovorov ne moreš objavljati
Priponk ne moreš dodajati
Svjoih objav ne moreš urejati

BB koda je Vključeno
Smeški - Vključeno
[IMG] koda je Vključeno
HTML koda je Izključeno
Hitra izbira


Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 01:24.